Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Egy kis fõzõcske!

- - - - -

  • Lépj be és szólj hozzá
482 hozzászólás a témában

#461
Paul Vitti

Paul Vitti

    fróumfggüõ

  • fórumtag
  • 2.025 hozzászólás

Na eszek még virslit, remélem most nem fõzöm szét :no:

:wallbange SZÉTFÕTT :rocketman
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

#462
lor

lor

    phorumus maximus

  • globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
jah de fentrol!!!


es te adsz tancsot?!
lol. :-)
||
\/

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...


#463
Paul Vitti

Paul Vitti

    fróumfggüõ

  • fórumtag
  • 2.025 hozzászólás

....
tenyleg a forro leves nagyon fontos
(most jutott eszembe)
ugaynis kimossa a bélrendszert.
...

Bazzz...Beöntés levessel?! :scared:
;)
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

#464
lor

lor

    phorumus maximus

  • globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
tudod ahol emberi es allati tetemek usznak felefele a szent folyon amiben mindenki furdik meg reszben iszik is.



tenyleg a forro leves nagyon fontos
(most jutott eszembe)
ugaynis kimossa a bélrendszert.
idonknet ajanlatos ilyet is nyomni
barmilyen egyszeru csontleves jo.

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...


#465
thommey

thommey

    bentlakó

  • fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Gondolom Indiai:)
Jöhet...

#466
Paul Vitti

Paul Vitti

    fróumfggüõ

  • fórumtag
  • 2.025 hozzászólás
Dig: Indani??? Ammeg mi?
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

#467
Dig

Dig

    maximus

  • fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Ha vevõk vagytok az egyéni Indani kajámra akkor leírom holnap.;)
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

#468
burce

burce

    bentlakó

  • fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
köszi Vitti a tippeket, holnap nagy nap vár rám! :-))

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"


#469
Paul Vitti

Paul Vitti

    fróumfggüõ

  • fórumtag
  • 2.025 hozzászólás
Egyszer voltam egy erdélyi cimborámmal síelni, egyik nap õ fõzött, puliszkát (=kukoricadara). 1 kiló kb 45 Ft lehet, de annyit egy hónap alatt se lehet megenni.
Ritka sz@r kaja egyébként, de fél kiló lekvárral felturbózva le lehetett gyûrni. Tele van energiával, és kb 10 perc alatt kész.

Puliszka:

Hozzávalók:
-víz
-kukoricadara (takarmányboltból olcsóbb:D)

Elkészítés:
-vizet felforralni
-darát beledobni (ésszel!)
-pár perc és kész

Elõnyei:
-ha ilyet fõzöl egy albérletben, SOHA többet nem kérnek meg hogy fõzz:)
-ócsó'
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

#470
lor

lor

    phorumus maximus

  • globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás

de ez persze hazugság, egyszemélyes mind.

-250g spagettitészta MINIMUM


:-)

haverek megfoztek 1kg rizst
egy hetre lett kajajuk
meg rajzolas kozben is azt turtak
(be lett bujtatva a fiokba egy kanallal, es abbol ment a turas)

szal rizzsel ovatosan mert nagyon 'megno'.

megyek fozok piritos kenyeret.
vajjal, felvagottal.

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...


#471
Paul Vitti

Paul Vitti

    fróumfggüõ

  • fórumtag
  • 2.025 hozzászólás
Én tudok spagettit is csinálni, az a titka, hogy só kell a vízbe, mikor kiszedted a tésztát, megbolondítod egy kis olívaolajjal, rádobsz 1/2 kiló reszelt sajtot...

*itt jegyezném meg, hogy a sajtot hülyeség a tetejére szórni, mert úgy értelmét veszti az egész, inkább össze kell keverni a forró tésztával, hogy szétolvadjon a cucc.

A következõ lépés a szósz. Ezzel vigyázzatok, ráírják hogy 2-4-23 személyes, de ez persze hazugság, egyszemélyes mind. Darált hússal az igazi, de én mindig lusta vagyok csinálni, max sonkát kockázok bele.

Jó étvágyat!

Spagetti ala Vitti, hozzávalók 1 személy részére:

-250g spagettitészta MINIMUM (egyszer betoltam egy félkilósat, de csak kétszerre ment, és majdnem meghaltam), lehetõleg 4 tojásos
-víz
-valamennyi só
-kb 1 evõkanál olívaolaj
-1 "2 személyes" (kamu!) szósz
-annyi reszelt sajt, amennyit nem szégyellsz (ha lusta vagy ne reszeld le, csak vágd fel apróra)
-annyi darálthús/felvágott, hogy "ponjó" legyen

Felszolgálás:
Ez a cucc nem fog beleférni semmilyen tányérba, szal jobban teszed ha egy leveses/salátástálból tolod be.
CSAK villa! Minek a flanc?

Jótanácsok:
-Ha úgy érzed, nem bírsz többet enni, várj 5 percet, vegyél jó sok mély levegõt, és ERÕLTESD tovább. Mottó: "You can do it!"
-Buli elõtt soha ne egyél ilyet, mert nem fogsz tudni berúgni, maximum reggelre.
-Csak akkor egyél ilyen kaját, ha aznap már semmi dolgod nincs, nem fogsz tudni megmozdulni.

Na eszek még virslit, remélem most nem fõzöm szét :no:
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

#472
lor

lor

    phorumus maximus

  • globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
hat lehet csak en olalkodtam sokat a konyhaban
/szeretem a hasam/

tudom mi a habaras

mauyg valszeg olyat kell csinalni

amugy beugrasz egy csajos forumra
koszonsz egy kezcsokommal
kerdezel vmit
es maris teged akar midenki mindefele jo dologgal ellatni!

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...


#473
tomidny

tomidny

    maximus

  • fórumtag
  • 13.954 hozzászólás
Áh, a lófaszt! 1L forró vízbe 2 filter kell, vagy 2 nagy teáskanás teafû. Aztán attól lehet jól gondolkozni.

Meg egyszerû kaja, pl.:
Szalonnás, hagymás bab
kolozsvári szalonnát feldarabolni, aztán nem túl erõs tûzön (hogy ne égjen oda) kisütni a zsírját, abba bele a kicsit sok hagyma, nem nagyon apróra vágva, amikor az is jó üveges, akkor bele valami jó parasztkolbász felkarikázva (az nem baj, ha szétesik), és a végén sok babkonzerv. A legjobb a sima ilyen aprószemû paradicsomos szósz szerûségben, annak a leve is jó. A csilisbab szerû konzervekbõl le szoktam önteni egy kevés levet, mert túl híg, meg az íze se túl jó. Sima sós bab, meg salátának jó, de ebbe nem. Aztán a végén a fûszerek. Borsikafû fõleg, meg chili. Esetleg bazsalikom, meg néha kevés oregano-t szoktam bele. Ha a szalonna nem volt elég sós, akkor azt is, de óvatosan.
kb. 2 konzervhez 1 nagy fej hagyma (tényleg nagy!), meg kb. 20dkg szalonna, 10dkg kolbász.
Ez úgy kb. saját recept :D

Meg jó még az amikor krumplit, szalonnát, kolbászt, (paprikát, paradicsomot, cukkinit, stb. zöldségek ilyenkor), virslit (meg ami éppen ott van a közelbe) bele valami mély tepsibe, aztán bevágni a sütõbe, a végén még 1 réteg sajt rá. Asszem úgy 200 fokon 15-20 percig kell sütni, de elég jól látszik (meg érzõdik), amikor kész kezd lenni.
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

#474
obsidian

obsidian

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 1.038 hozzászólás
@lor: feltételeztem a szakácskönyvellátottság szegényességét (magamból, mint 4 éve egyedül tengõdõ agglegénybõl kiindulva :) )

stahlhun meg vannak télleg egyszerûek is, a neve ne zavarjon meg, szerintem nem bonyolultak, ahogy így megnéztem... de ahogy érzed! ;)

edit: "manual" :D
When the day is through, all I want to do is slow down...

#475
burce

burce

    bentlakó

  • fórumtag
  • 8.694 hozzászólás

Bruce bácsi!
http://www.stahl.hu/receptabc.asp ;)

itt a színvonal ilyen, hogy: FEHÉRRÉPA DAUPHINOISE-MÓDRA :-))
asszem nem itt kéne kezdenem :-)

de kösz a címet, majd pár év múlva visszatérek :-))


lor: csak azokban a könyvekben az a gebasz, hogy írják, hogy akkor most egy gyenge habarással süssük össze... de azt, hogy mi a habarás, sehol nem írják! :-)

szóval vmi lúzer manuál is jól jönne ha írnátok majd :-)

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"


#476
lor

lor

    phorumus maximus

  • globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
azert nagyon ne essetek hasra a volt boxolo meg rekedt hangu bemondo picsa es tsai altal kiadott recept konyv miatt.
kinyitod a polcot a konyhaban (ha otthon vagy)
es egybol ott van min. 3-4 konyvecske
benne a nagyi/mami jegyzeteleseivel
es hip-hop fortyog a finom porkolt a fazekban.


jah tojasos kajak
gyors olcso jo

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...


#477
obsidian

obsidian

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 1.038 hozzászólás
Bruce bácsi!
http://www.stahl.hu/receptabc.asp ;)

én még nem jutottam el addig, hogy idõm is legyen kipróbálni innen bármit is, de már bukmarkolva van az oldal ;) korábban egy ismerõsöm innen nézte ki a desszertet. Valami borhab volt, vagy mi és nagyon fincsa volt...

A különbözõ tésztákat meg baromi könnyû megcsinálni, még a bolonyait is, ha van alapod. (darálthús meg van a hentesnél)
Amimég nekem bejövõs, az a konzerv babgulyás... Azt el tudják találni, de azért havonta többször mégsem érdemes... ;) (maximum ilyen táborozós bulikban... edit: és még király is lehetsz, akkorákat lehet egy kis sör bevonása után ereszteni... :D )
When the day is through, all I want to do is slow down...

#478
burce

burce

    bentlakó

  • fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
most pl itthon vagyok, és ahogy anyukámat ismerem, van itthon minden, csak össze kéne tudni csinálni õket.

szemben sokféle mirelittel, amik nincsenek, de hát csak ezért elmenni itthonról?! :-)

de köszi a tippeket jegyzetelek :-))

(csak majd a nagy konzerveket nehogy emlegessétek mert azok azért jók-jók... ..de csak túrák alkalmával :-))


lor:
a teában tein vagy mi van, ha jóltom, nem koffein.

meg ne csak ennyit írjál, hogy lecsó, hanem azt is, hogy azt hogy :-) ez a lényeg.

mert írhatnám, hogy macskakörömpörkölt séf módra, de na :-)

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"


#479
lor

lor

    phorumus maximus

  • globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
en pl megtanultam teat fozni.
szal tudom, hogy ~2l-hez kell egy filter
es akkor meg nem is akad fel tole a szemem (tudok tole aludni, mer ugye koffein van benne)

kaja:
jo lecso, azt kell tudjon fozni egy pasi.
aztan van meg a virsli
vagy piritos kenyer. :-)
szenyakat is kell tudni kenni mert az mindig jol jon
vagy parasztos zsiros kenyer.
kolbasz kenyerkatonakkal.
papriaks krumpli is jo!
vagy prokolt is viszonylag egyszeru
rizs pl
olajbasult kurpli.
...


editacio: ha joltom barmelyik virsli elkeszitheto mikroban
bar en mindig fozom

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...


#480
Lord_Leslie

Lord_Leslie

    Házigazda

  • globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
nekem pl. bevált a knorr nak az "instant" burgonya püréje, ami valóban, burgonyából van.
kevés tej kell hozzá, víz, vaj, só +~5perc a mikróban

aztán van olyan virsi is, asszem pick gyártmányú.
szintén be a mikroba csomaggal együtt 1minute és kész
még edényt se koszolsz.

meg lehet kapni olyan fagyasztott bigyulákat is rántott párizsi, meg ilyesmi, amik szintén mikroba pár perc és királyság..

ja igen, szeretem a mikrót
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda