Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Egy kis fõzõcske!

- - - - -

  • Lépj be és szólj hozzá
482 hozzászólás a témában

#1
blueshark

blueshark

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 3.190 hozzászólás
jól néz ki, és picivel több int egy perc alatt kész :)
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

#2
bloke

bloke

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Sült banánt készítettem, Gordon segítségével



#3
pézsé

pézsé

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 2.333 hozzászólás
Tárkonyos csirkemáj leves.

2 nagy fej hagymát apróra, mikróban üvegesre pároltam.
Fél kiló májat kockákra besózva, olajon a hagymával megpirítottam rázva és nem keverve :D (A kijövõ levet leöntöm róla így nem kell lefõzni, hamarabb pirul és késõbb amikor felöntöm vízzel megy vissza).
Egy kiló franciasaláta alapot (borsó répa krumpli) elõmelegítettem annyi vízben ami ellepi.
Pirulás után delikát, fokhagyma, fokhagymalevél, amerikai zeller levél, tárkony, bors befigyel, gyorsan megpörcent és felönt a zöldséges vízzel.
Félkészen kap egy nagy doboz tejfölt és beállítom a fûszerezést az elsõ rottyanás után.
Míg megfõtt a zöldség, a sparhert tetején két szikkadt zsömlét egyben megpirítottam és szárítottam (Nyugodtan odapirulhat sötétbarnára a teteje alja és 4 oldala)
A zsömle tetejét levágtam, kanállal kivájtam, tányér közepére tettem, egy szedõkanál sûrût beleszedtem, majd rögtön öntöttem rá a leves tetején lévõ zöld fûszeres lébõl h. tele legyen. Azonnal tálaltam a pirult tetõt mellétéve és mire ehetõre hûlt a zsömle megpuhult, a levet felszívta. A pirult részek tök jó ízt adnak néhány falatnak, a száraz fedõ pedig kompenzálja az ázott zsömlét.
Az íz, illat, látvány nagyon bejött, kicsit gyroszra emlékeztet. A levest szokták cukorral vagy tárkonyos ecettel piszkálni, csirkeaprólékkal, vagy színhússal készíteni.
Jó étvágyat :D

#4
pézsé

pézsé

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 2.333 hozzászólás
Nem volt kedvem elmenni a boltba reggeliért, meg amúgy is mire megéheztem ebédidõ lett és fõztem valamit. A neve légyen LMKT
( Lecsós Máj Krumplis Tarhonyával )

0,5 kg kész fûszerezett házi lecsóba raktam még sót, borsot, három gerezd fokhagymát hajszálra szeletelve, ha már rotyogott
0,5 kg apróra vágott csirkemájat. ( Ha hirtelen hevül fel és sós is a lé, akkor kemény lesz a burka, a bele lágy és nem fõ szét. Óvatosan kavargattam míg be nem páncélosodott.
0,5 kg tarhonya kevés olajon megpirult kétszeres vízzel felöntve félig megfõve, kapott
0,5 kg kockára vágott félig megfõtt krumplit, majd együtt befejezték a puhulást.
a májas lecsót ráöntöttem felrottyantottam, beállítottam az állagát és az ízét ( kellett bele még bors és só, mert a májat nem csináltam elég erõsre)

Egy kupica szilvórium míg hûlt a kiszedett adag, majd vecsési vegyes-vágottal betoltam és jóféle száraz vörössel öblögetve hallgattam a tûz pattogását. Nem gázon fõtt az ebéd.

#5
mof

mof

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 3.297 hozzászólás
hitvány volt az üzemi ebéd, ígyhát a hûtõben föllelhetõ anyagokból pakoltam össze valamit. nevezzük mondjuk tojástaco-nak :)
5tojás, x mennyiségû liszt és só, kevés bors, tarja, oregánó, majoranna, lilakáposzta, újhagyma, paradicsom, paprika, uborka, ecet, és a 6hetes érlelésû trappista(ami fúdefinom..).
http://img576.images.../5623/kp072.jpg

kicsit sok lett a liszt, így elég sûrûre sikerült az "omlett". legközelebb tarja helyett csirkemell, vagy tonhal lesz a húsdolog, salátához pedig kefír vagy natúrjoghurt.
jól laktam, még talán sok is volt..

#6
hozé

hozé

    bentlakó

  • fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Igen, ez olyan macsó duma :).
"A bor az száraz!" Pedig... a fehér nyugodtan lehet édes is.
Nem gondolod, hogy rosszat ajánlok? Inni csak jót érdemes.

Egyébként meg könnyü lenne a kérdés, hogy ez honnan van (Belga):

"...
Tokajon a 100 pontos Áts Karcsi, a király
Bock Valér, Gere Zsolti! New Generation!
a franciáknak üzenem, hogy legyenek résen a présen, a présen...
mert keményen tolják a fiatalok, a New Generation!
...
"

A megfejtése pedig: Áts Károly
(még soha nem kapott más 100 pontot...)

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."


#7
Jorus

Jorus

    ALFAHÍM

  • globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Igazából a diót hiányolom. :) Egyébként, Hozé Bátyó, vettünk 2 butellát az általad promotált Royal Tokaji Áts Cuvée-bõl, és be kell valljam, igen finom volt - annak ellenére, hogy a bor alapvetõen száraz. :)

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"



#8
hozé

hozé

    bentlakó

  • fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Ennyi sajt mellé vörösbort is kell inni. :)
Pl.: Takler, Cabernet franc

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."


#9
Jorus

Jorus

    ALFAHÍM

  • globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Jól nézhetett ki e! :)

A mai vacsim:
- parenyica
- mozarella
- camembert
- fehér szõlõ

Feltöltött kép

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"



#10
AkPi

AkPi

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 334 hozzászólás
mai ebédem (tésztás tonhal saláta):

-k.tonhal
-spageti tészta
-koktél paradicsom
-fél fej saláta
-1 lila hagyma
-1 kaliforniai paprika
"A fájdalom csak ideiglenes. Eltarthat egy percig, egy óráig, egy napig vagy egy évig, de végül elmúlik, és valami más lép a helyébe. De ha az ember feladja, akkor örökké fog tartani. "

#11
TripleB

TripleB

    bentlakó

  • fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
Tuti! S még fõzni sem kellett ! ;)

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy


#12
Jorus

Jorus

    ALFAHÍM

  • globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Tápláló vacsora:
- 80 gramm tonhaltörzs
- 125 gramm light mozarella
- 100 gramm olajbogyó
- 6 db koktélparadicsom
- fél doboz brokkolicsíra
- bazsalikom

Feltöltött kép

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"



#13
bloke

bloke

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Én ma bannock-ot sütöttem, ami egy kovásztalan lepénykenyér, és egy nagyon gyorsan elkészíthetõ alternatíva, ha nincs otthon kenyér, de tetszés szerint bármit bele lehet tenni és akár önmagában is jó. Alapból mindössze liszt, egy kevés só, sütõpor (én egy csésze liszthez, egy teáskanálnyit adok) és víz kell. Annyi víz kell, hogy gyúrható legyen, de ragadjon. Én tettem még bele kukoricát, lenmagot, kevés cukrot (ezeket találtam). Gombás raguval ettem, jó volt.

#14
TripleB

TripleB

    bentlakó

  • fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
Tonhalas-zabpelyhes tojáslepény

5 tojás (ebbõl 2 egész, a többi nálam fehérje)
Lidl-s tonhalkonzerv sós lében (lehet a darabos is, az olcsóbb)
65g zabpehely (az én 83 kg- hoz)

Ezeket összekeverem, aztán hagyom, hogy a zabpehely megszívja magát kicsit.
Ha túl sûrû, akkor kis vízzel vagy tejjel lehet rajta "könnyíteni".
Jó nagy tapadásmentes serpenyõben kisütöm a lepény mindkét oldalát.
Reggeli vagy esti kajának kiváló. :)

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy


#15
bloke

bloke

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

nah majd meséld el h izlett


Igazad van, hidegen tényleg jobb. Viszont a felét meghagytam mára és most még finomabb volt. Én egybként még ráütöttem egy tojást rögtön azután, hogy elkészült a rizs, így annak a melegétõl egy picit összefogja, de nem fõ meg.

#16
sala

sala

    Telóguru

  • fórumtag
  • 13.232 hozzászólás
  • LocationSvájc
nah majd meséld el h izlett
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

#17
bloke

bloke

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

nekem ez a befutó:

fõtt rizs összekeverve paradicsomos olajos hallal, esetleg plusz sûritett paradicsommal, kukoricával, aprópra kockázott vöröshagymával, pikánsan fûszerezve, hûtõben összeérve.
elkészülési idõ kb 20 perc, melegen is fogyasztható bár hidegen jobb


Megcsináltam (kis változtatással), most érik. :)

#18
DaveRider

DaveRider

    bentlakó

  • fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
kiskubai: a Kotányinak a görög/gyros fûszerkeveréke vált be - 2x olyan drága, mint a knorr/maggi/stb, de jobb. 10 percig pácolod benne, aztán csõ.

#19
sala

sala

    Telóguru

  • fórumtag
  • 13.232 hozzászólás
  • LocationSvájc
nekem ez a befutó:

fõtt rizs összekeverve paradicsomos olajos hallal, esetleg plusz sûritett paradicsommal, kukoricával, aprópra kockázott vöröshagymával, pikánsan fûszerezve, hûtõben összeérve.
elkészülési idõ kb 20 perc, melegen is fogyasztható bár hidegen jobb
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

#20
vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

Ha hõlégkavarással sütök, mennyivel kell alacsonyabbra venni a hõmérsékletet?


20-30 fokkal alacsonyabb eleg.