Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11925 hozzászólás a témában

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Sziasztok!

Még új vagyok itt, de már régóta gondolkodom egy SS vagy fixi építésén.
Egy problémám van, ez pedig a súlyom: 130 kg mellé 192 cm magas vagyok. A magassággal nincs probléma, de a súly érdekelne, hogy okozhat-e problémát.
Van itthon egy rohangálós monti, de nekem valami egysebességes kéne.

Mit javasoltok?

Elõre is köszi a segítséget!

amivel õ megy, az neked is tuti jó lesz :D

Feltöltött kép

darmo.laszlo

darmo.laszlo

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Sziasztok!

Még új vagyok itt, de már régóta gondolkodom egy SS vagy fixi építésén.
Egy problémám van, ez pedig a súlyom: 130 kg mellé 192 cm magas vagyok. A magassággal nincs probléma, de a súly érdekelne, hogy okozhat-e problémát.
Van itthon egy rohangálós monti, de nekem valami egysebességes kéne.

Mit javasoltok?

Elõre is köszi a segítséget!

goldnarmz

goldnarmz

vendég

• fórumtag
  • 36 hozzászólás

Van lehetõségem venni ojcsójér egy Magellan deneb-et, ... Mit gondoltok?...

Öööö... Most vagy én vagyok a retard (ami könnyen lehet ;)), vagy valamit kihagytál a leírásból, esetleg a kérdésbõl... Van egy fully masina, amit szeretnél megvásárolni, de próbáltál egy 15"-os merev gépet, ami nem jött be. :confused: Próbálom megfejteni az összefüggést. Lehet, hogy a Deneb is kis méretû, ezért nem vagy biztos a dologban? Vagy a hosszú rugóút vagy ...? :cool2:
Ha a hegymászástól paráznál, akkor elmondom, hogy a majd' 17 kilós Stinkymmel is vígan (;)) mászok a hegyre, mivel - ahogy mondtad - senki nem visz fel. Igen, amíg nem volt lockolható rugóm elöl-hátul, addig is ugyanígy tettem. Az élet harc, na. :P
De írd már meg légyszi, mit nem értek a kérdéseden :D

bodispali

bodispali

vendég

• fórumtag
  • 64 hozzászólás
Van lehetõségem venni ojcsójér egy Magellan deneb-et, és erõsen elgondolkodtam rajta.
Most egy cirka 18-19es méretû össztelós cc vázat hajtok ilyet:
Ez viszonylag könnyû is, fox float rl 165mm taggal egyutt kb 2,6 kg és kb 120-at mozog
Nagyon tetszene viszont ez a 150es út, biztos szépen (kevésbé okosan) lehet vele menni lefelé.
Az aggodalmam inkább az, hogy hogyan lehet vele felmenni a hegyre (merthogy senki nem visz fel). Egyszer kölcsönkaptam egy 15-ös UMF hardy-t azzal borzalmas volt tekerni. kb 15 km után vissza is vittem.
Úgy tervezem, hogy a U-turnös PSYLO telómat raknám bele, ahogy anno a 2005ös katalógusban is szerepelt. Ha ez valóban egy AM bringa akkor elvileg nem lehet gond a közlekedés vele az erdõben fel-le nem?
Egyébként 185 cm vagyok. Nem akarok vele versenyre, vagy maratonra menni...csak a móka a lényeg.
Mit gondoltok?

bringanyuszi

bringanyuszi

vendég

• fórumtag
  • 13 hozzászólás
Szia marton, köszi a linket, szétnézek hátha találok valamit.

DanielLong

DanielLong

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás
Wenson R-WAY eladó ill.cserélhetõ. « kerékpár « ORSZÁGÚTI KERÉKPÁR « Kategóriák tallózása

Ez a bringa megér 110-et?

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

Sziasztok!Tavaly vettem egy cruisert és szeretnék rá egy kis tuningot :) sokküllõs kerék stb!Ez ügyben tudnátok segíteni?Köszi elõre is!

http://forum.bikemag...11/#post1199481

sziszka82

sziszka82

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Sziasztok!Tavaly vettem egy cruisert és szeretnék rá egy kis tuningot :) sokküllõs kerék stb!Ez ügyben tudnátok segíteni?Köszi elõre is!

DanielLong

DanielLong

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás
Ehhez a kerékszetthez mit szóltok: LINK ?

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás
ma fog egy cimbim elhozni egy vasat, eztet ni:

Egyedi építésû országúti kerékpár « kerékpár « ORSZÁGÚTI KERÉKPÁR « Kategóriák tallózása

tegnap készítettem róla képeket még, megnéztem élõben, csekkolgattam egy-két apróságot (középcsapágy,kormánycsapágy,agyak,váz, felnik, hajtókar, fogsor, lánc, gumik állapota (utóbbi mondjuk cserés, a 20-as nem kell..) miegymás.

Hibát annyit találtam hogy hátul voltak laza küllõk. Nagyon szép, gyakorlatialg karc csak a fékváltókaron van, sor vadonat új (szemre láncot még nem látott), a láncon-tányérokon sem látszott használat.

Hozhatja akkor? Még egy óriási hiba az SPD pedál, de hát.. az majd megy kukába.

elsõ bringája lenne a srácnak, azért szeretne helybõl, mert nem akar 8ezer forintos vonatutakat kitapsolni (nem mindenki olyan hülye, mint én..) amit bicajra is költhet..

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.672 hozzászólás

Sziasztok

Ha szeretnék egy komolyabb terepre való bringát, azonban nem szeretnék sokat költeni rá, mit javasoltok.
Most jelenleg egy sima bike-om van teleszkópos semmi extra.

A használtak között biztosan találsz egy jót. HASZNÁLT KERÉKPÁR APRÓHIRDETÉS
Marci

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Sziasztok

Ha szeretnék egy komolyabb terepre való bringát, azonban nem szeretnék sokat költeni rá, mit javasoltok.

fejtsd ki bõvebben, hogy mire szeretnéd használni és mennyit szánsz rá!

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

bringanyuszi

bringanyuszi

vendég

• fórumtag
  • 13 hozzászólás
Sziasztok

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

Egyébként valami tartós kerékszettet keresek lehetõleg racsnival és beleférhetne egy tízesbe.

Ehhez elég nagy mázli kell. Vagy sokat fizetsz érte, vagy drága lesz.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

DanielLong

DanielLong

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás
Asszem utolértem a problémát. Viszont elviekben ez egy alap 5 sebességes shimano váltóval szerelt bringához jó lenne módosítások nélkül, csak persze a 6os sorból 5öt használnék ki.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Mi az, hogy UG sor? :cool2: Most meglepõdtem, azt hittem ez egy átlagos kerékszett, ami passzolni fog a meglévõ bringához, de akkor lehet, hogy nagyon mellényúltam. Egyébként valami tartós kerékszettet keresek lehetõleg racsnival és beleférhetne egy tízesbe.

http://sheldonbrown.com/k7.html

http://sheldonbrown.com/speeds.html

shimanó kazattatest szabványok.. UG, ami kb. 1988 elõtti, van HG-UG ahol ugyan már az egyik borda keskenyebb, de akülsõ rész még menetes, meg van a HG, ami a mai, egyik borda keskenyebb.

Az UG-s sorra rámegy a HG-s koszorú, csak egy bordát el kell reszelni, nomeg.. kell a záró, ami az eredeti UG-s sorban a legkisebb lánckerék.

HG-sbõl talán a 10-es Dura és Ultegra olyanok, hogy kissé mélyebbek a bordák, arra is csak a saját 10-es koszorújuk jó.

126-os hátsó papucstávú az az agy, nem megy rá, max. hetes lánckeréksor.

Ilyen téren jó nézni a "tricolor ultegra" szériát..

6400--hetes UG, 126-os papucstávhoz
6401 hetes HG-UG, külsõ rész menetes, 126-os papucstáv
6402 HG-UG, de már rámegy a 8-9-10-es koszorú, igaz, a 11-es záróanya.. NEM : )
6500 na. ez sima HG, erre rámegy minden. a heteshez külön 3mm-es hézagoló kell...

de egy UG-s agy még mindig jobb, mint a 8-as campa rotor. B ) vagy az ... hélicomatic. huhh.û

van egy campys is, de nem találom..

egyébiránt ami még lehetséges ha 126-os agyad van, de 8as sort akarsz.. vegyél egy 9-es sort, 9-es váltóval, aztán használj föl belõle 8 lánckereket. : )

DanielLong

DanielLong

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás
Mi az, hogy UG sor? :cool2: Most meglepõdtem, azt hittem ez egy átlagos kerékszett, ami passzolni fog a meglévõ bringához, de akkor lehet, hogy nagyon mellényúltam. Egyébként valami tartós kerékszettet keresek lehetõleg racsnival és beleférhetne egy tízesbe.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

126-os UG-s hátsó agyas kerékszett? Naná, hogy nem. : )

ok, hogy az ug sor nem rossz, meg tartós, de pótolni nem egyszerû sem a láncot, sem a sort és még az elsõ tányérnak is kompatibilisnek kell lennie

persze ha ez mind adott.....

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

12-õt szerirntem nem ér

126-os UG-s hátsó agyas kerékszett? Naná, hogy nem. : )

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Bár ez csak egy kerékszett, de érdekelne róla a véleményetek: Retro orszgti kerkszett (#3656) - Kerkpr-Outlet - webruhz, webshop 90kg-os férfi alá jó lenne hobbi célra?

12-õt szerirntem nem ér