Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11925 hozzászólás a témában

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

Ki van képben Canyon ügyben?

Ha egyes bringákra (nem kevésre) azt írják, hogy Sold out és ezt az üzenetet írja, ha fölé viszem a kurzort...:

Sorry, this model is completely sold out and will no longer be produced this season. In the Expressbikes» listing you'll find all the models that are available immediately and can be delivered to you in 2-5 working days.

- ...akkor az WTF? Nem akarnak eladni? Fõleg, hogy tõlük elvileg csak közvetlenül lehet rendelni?! Mi az, hogy no longer be produced this season? Júliusba? :confused:
- Tudhatjuk, hogy mikor jönnek a 2014-es modellek? Félek attól, hogy azt a trendet fogják követni, amit legtöbben az utóbbi idõben, hogy az újabb rosszabb lesz ugyanannyi pénzért, mint a tavalyi. :(

Mit nem értesz?Elfogyott az elõre legyártott darabszám.Ennyi.

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 hozzászólás
Ki van képben Canyon ügyben?

Ha egyes bringákra (nem kevésre) azt írják, hogy Sold out és ezt az üzenetet írja, ha fölé viszem a kurzort...:

Sorry, this model is completely sold out and will no longer be produced this season. In the Expressbikes» listing you'll find all the models that are available immediately and can be delivered to you in 2-5 working days.

- ...akkor az WTF? Nem akarnak eladni? Fõleg, hogy tõlük elvileg csak közvetlenül lehet rendelni?! Mi az, hogy no longer be produced this season? Júliusba? :confused:
- Tudhatjuk, hogy mikor jönnek a 2014-es modellek? Félek attól, hogy azt a trendet fogják követni, amit legtöbben az utóbbi idõben, miszerint az újabb rosszabb lesz ugyanannyi pénzért, mint a tavalyi. :(

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

de tessenek vigyázni a nyilvános minõsítéssel, mert sajnos hiába van igazunk, ez kimerít némi törvényi tényállást. :)

simán tényközlés.senki sem állít róluk valótlant.

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás

bikepalota?muhahaha,a legsumákabbak egyike
télleg,nem nyitunk egy boltlistás topikot?boltok neve külön,alá mindenki írhatná a tapasztalatot

Légy szíves ne reklámozz egy olyan hirdetést és boltot, ami nem a valóságot állítja.

Biztos igazatok van, és tényleg jó lenne valamiféle "black list", de tessenek vigyázni a nyilvános minõsítéssel, mert sajnos hiába van igazunk, ez kimerít némi törvényi tényállást. :)

Ridley Noah Fast 

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás
bikepalota?muhahaha,a legsumákabbak egyike
télleg,nem nyitunk egy boltlistás topikot?boltok neve külön,alá mindenki írhatná a tapasztalatot

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

utálok boltot reklámozni, de..

>>SCOTT CR1 Carbon>> « kerékpár « ORSZÁGÚTI KERÉKPÁR « Kategóriák tallózása

akinek mérete, annak nagyon jó vétel lehet. Ha pont vadászik gépre.

Légy szíves ne reklámozz egy olyan hirdetést és boltot, ami nem a valóságot állítja.

A sebesség mindent megold.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás
utálok boltot reklámozni, de..

>>SCOTT CR1 Carbon>> « kerékpár « ORSZÁGÚTI KERÉKPÁR « Kategóriák tallózása

akinek mérete, annak nagyon jó vétel lehet. Ha pont vadászik gépre.

szigetke76

szigetke76

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Sziasztok!

Ruhrwerk trekking kerékpárról szeretnék véleményeket.Elõre is köszönöm!

ovecskin

ovecskin

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
Sziasztok !

Holnap vennem kell kerékpárt és segítséget szeretnék kérni.

3-4 kerékpár van ami esélyes maradt.

1. Capriolo roadster trekking 71.000ft
Capriolo Roadster Trekking black + klasszik pumpa, Voyage táska - Bringapalota

2. Gepida crs200 . 65.000 ft
Gepida CRS Kerékpárok - Gepida

3 gepida crs200 pro - 75.000 ft
http://www.gepida.hu...n_200__pro_crs/

Melyiket ajánljátok ? Kérlek segitsetek , köszi
183cm-hez milyne gepida méret kell ?

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 hozzászólás
A Focus CX-et javasolom, atomjó, hajtok már egyet egy éve.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás
fokusz, kancsó, kocka is van elméletileg.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

itthon milyen cx bicajt lehet kapni meridán kívül?

konát láttam bringa expon, elég jól néztek ki

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.050 hozzászólás
itthon milyen cx bicajt lehet kapni meridán kívül?

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

nagylaci32

nagylaci32

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás
Ridelife: Érdekelne a váltó, írtam privátot.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
Varosba siman eleg a 3 sebeseg.
En a duomatic al (2 sebeseg) is elvagyok olyan 17es atlaggal budan.
Egyre figyelj hogy hianytalan legyen a szett.eleg maceras utolag oszeszedni az alkatreszeket.
Lancos vezerlesu (sachs, SA) a leggyakoribb de ezekbol ritka a szabadonfutos.
Nekem miota tolorudas vezerlesu van nem vennek lancosat.(shimano gyartott ilyet szabadonfutosat ilyenbol van marokvalutosom ha erdekel keres meg)

regi/hibas agyvaltokat veszek.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Nagyjából én is erre gondoltam, csak a kivitelezés kérdéses. Azt kifelejtettem, hogy utcán hagyós, lowcost bringa lenne, és ezzel sajnos nem fér össze a 7/8-as agyváltó.
Igazából ez a "még egy bringa kell" ötlet onnan indult, hogy egy olcsó "otthagyós" fixim lesz. Ahogy telt az idõ szépen lassan rájöttem, hogy az csak szórakozásra lenne jó nekem, és inkább a funkcionalitás a fontos. Így alakult át a terv agyváltósra, viszont az olcsóság megmaradt.
Arra lennék még kíváncsi, hogy ha országúti vázra építkezek, akkor esetleg kisebb vagy nagyobb méretet érdemes venni, hogy ne legyen annyira kényelmetlenül hasalós? (A koskormányt megtartanám.)
Illetve milyen országúti vázba tehetek be egyszerre 32-es gumit, sárvédõt hogy még a fék is elférjen? Nem vagyok benne biztos, hogy ez így bármelyikben mûködik.
A váznak pedig csúszópapucsosnak is kellene lennie méghozzá agyváltóval passzoló sarutávval...
Milyen teljesen zárt láncvédõt lehet felapplikálni egy országúti vázra?

van olyan láncvédõ, aminek nincsen fix rögzítése, csak a láncra van téve, az tuti jó mindnenre és még jól is néz ki, plusz teljensen körbe zárt

nagylaci32

nagylaci32

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás
Nagyjából én is erre gondoltam, csak a kivitelezés kérdéses. Azt kifelejtettem, hogy utcán hagyós, lowcost bringa lenne, és ezzel sajnos nem fér össze a 7/8-as agyváltó.
Igazából ez a "még egy bringa kell" ötlet onnan indult, hogy egy olcsó "otthagyós" fixim lesz. Ahogy telt az idõ szépen lassan rájöttem, hogy az csak szórakozásra lenne jó nekem, és inkább a funkcionalitás a fontos. Így alakult át a terv agyváltósra, viszont az olcsóság megmaradt.
Arra lennék még kíváncsi, hogy ha országúti vázra építkezek, akkor esetleg kisebb vagy nagyobb méretet érdemes venni, hogy ne legyen annyira kényelmetlenül hasalós? (A koskormányt megtartanám.)
Illetve milyen országúti vázba tehetek be egyszerre 32-es gumit, sárvédõt hogy még a fék is elférjen? Nem vagyok benne biztos, hogy ez így bármelyikben mûködik.
A váznak pedig csúszópapucsosnak is kellene lennie méghozzá agyváltóval passzoló sarutávval...
Milyen teljesen zárt láncvédõt lehet felapplikálni egy országúti vázra?

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Sziasztok!
Szeretnék építeni egy bringát, ami a következõ igényeimnek a legjobban megfelel:
-városi (falusi) közlekedésre
-30-50 km-t mennék vele egyhuzamban
-civil ruhában használnám (sárvédõ, láncvédõ kell)
-amennyire lehet karbantartásmentes legyen
-csomagtartó is elkél néha, így azt is lehessen rá tenni
-haladós legyen

Erre a célra én egy 3 sebességes agyváltós országútira gondoltam. Mondjuk 32-es gumikkal, teljesen elfedett lánccal, 2 fékkel. Szerintetek van benne realitás vagy inkább más irányba kellene indulnom? (Az otthoni szerelést megoldom.)

hetes v nyolcas agyváltó, 19-es belsõ szélességû trekking felni, 28-as vagy 32-es szélességû gumi.. ennyi jut eszembe hirtelen. Az áttételt meg Te választod meg.

Nem tudom, külön mennyibe van ezeket összeválogatni, de szerintem a 3as agyváltó nem túl alkalmas városi rohangászáson kívül semmi egyébre. : -\

nagylaci32

nagylaci32

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás
Sziasztok!
Szeretnék építeni egy bringát, ami a következõ igényeimnek a legjobban megfelel:
-városi (falusi) közlekedésre
-30-50 km-t mennék vele egyhuzamban
-civil ruhában használnám (sárvédõ, láncvédõ kell)
-amennyire lehet karbantartásmentes legyen
-csomagtartó is elkél néha, így azt is lehessen rá tenni
-haladós legyen

Erre a célra én egy 3 sebességes agyváltós országútira gondoltam. Mondjuk 32-es gumikkal, teljesen elfedett lánccal, 2 fékkel. Szerintetek van benne realitás vagy inkább más irányba kellene indulnom? (Az otthoni szerelést megoldom.)

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 hozzászólás
Ez úgy hangzik, mintha kicsi lenne neked az a bringa...
Mielõtt komplett bringát cserélsz, elõbb azért próbálj ki egy más hajlású kormányt (aminek kicsit hátrafelé állnak a végei, mint a valamikori parasztbringáké, azon természetesebb pozícióban van a csuklód, nem csavarodik ki annyira, mint egy egyenesen) és/vagy ergonomikus markolatot, nekem pl. ilyesmi van: Ergon GP-1 normál váltókarhoz | Kormány | Kormánymarkolat |
Amúgy montira is lehet kopasz gumit rakni, de akkor már tényleg inkább egy trekking.
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!