Jelentkezz be Regisztrálj
Milyen bringát vegyek?
Írta 2013. július 13. - 20:25
Az a gondom, hogy jelenleg egy fitness bringát használok, fõleg városban és úgy 20-30 perc alatt elkezdenek zsibbadni a kezeim plusz a csuklóim is rosszul bírják. Elméletileg még kéne emelnem az ülésen, mivel érezhetõen alacsonyan ülök, de akkor még jobban a kezeim felé tolódna a súly, ráadásul a stucni is már eleve magasít elõl, szóval nem tudom ebben a helyzetben mit lehetne kezdeni. Arra gondoltam esetleg, hogy talán segíthetne egy elsõ telós cross-trekking vagy mountain bike. Utóbbitól kicsit ódzkodom, mert nem szeretem a széles/vastag kereket. (Senkit ne zavarjon, hogy ez a megoldás nem túl költséghatékony )
Elõre is köszi
Írta 2013. július 12. - 20:51
Pilis Sport Kerékpár Országúti és Fitness Gepida ALBOIN 200 CRS - 2011
ez felejtõs ?
Írta 2013. július 12. - 13:31
Írta 2013. július 12. - 10:40
ferrinit láttam egy crosst közrlrõl, kb a legelbaszottab geometria amivel eddig találkoztam. a 20,5 amügy is nagy lenne.
én körülnéznék pl kellisek közt....
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2013. július 12. - 09:40
Néhány ötlet - ezek 8 sebességesek, v fékesek és kazettás agyuk van:
GT Transeo 3.0 V 2011 - Berguson Kerékpár Szaküzlet és Szervíz
Caprine Voyage V 09 férfi kerékpár - Berguson Kerékpár Szaküzlet és Szervíz
Ez ugyan pár ezerrel több: BigBike - Caprine Cross Two | Cross | 2012
De a használtak között is körbenézhetsz, elég jókat találhatsz.
Írta 2013. július 12. - 08:58
Vásárolnom kell egy kerékpárt fõleg aszfaltra városba és kisebb túrákra ( 100km max )
Mindenképp cross / trekking érdekelne...
8
Kross 2.0 evado 2012 modellt vehetném meg 99.000 bruttóért amiböl áfa lejön...tehát 78.000 ft ez a max összeg amit kinyögnék.
Ezért az árért van jobb lehetõségem ? 183cm vagyok és 85 kg
Most ajánlottak nekem egy ilyen bicót zsir ujan 60.000 ért :
itt egy jobb leirás
http://www.sportoutl...ini-r4-kerekpar
ez a 20,5 col és 51cm jó a 183 cm-emhez ?
Ez mtb sajnos de jó áron adnák...nem lehet erre vékonyabb gumit tenni ? Szerintetek ? Tuti nem megyek csak aszfalton (90%)
maradjak cross nál ?
Írta 2013. július 07. - 22:15
Írta 2013. július 07. - 19:06
Írta 2013. július 07. - 18:20
szvsz az egyetlen -itthon is kapható, kint még a centurion meg a stevens- normális geóju cucc a kellizé. a "nagyok" kb a meglévõ cx vázakra pattintanak egyenes kormányt, az meg úgy rövid lesz. 172 höz meg az M-es (52) kb pont jó. hátránya hogy csak alu villás van és vázként nem kapható. ( 2 merida speedert meg egy scott- ot adtam el, mindegyikhez útólag kellett rendelni 130-(de ha lenne 150-es) stucnit (szóltam elõre ))
szeirntem még a cube meg talán focusnak is van rendes, egyeneskormányos geometriás bringája, igaz, amit én néztem az a nagykerekû, tárcsafékes, merevvillás kicsit ballonosabb kereket fogadó "városi" bringa volt, de elég sportos geometriával, nem nagyfateros
Írta 2013. július 07. - 16:11
Írta 2013. július 07. - 09:22
A vázméretben is kérnék segitséget, mert eddig csak montijaim voltak, azokbol 17-18"-osak, 172 cm magasságomhoz, a fitness (orzáguti) bringák vázméretezéséhez lövésem sincs.
Most egy merev montit használok erre a célra, de annyit kellene rákölteni, hogy nem igazán érdemes. És az akkor is csak egy monti.
Tehát ez ügyben kérném a nagyérdemü tanácsait, tippjeit. Mit, milyet, mit ne stb. Köszönöm!
Írta 2013. július 05. - 08:21
két gondolat:
- amit írtál, abban igazad van, de XYZoli nem írta, hogy régi Cr-Mo vázra képeli el a bringát felépíteni. léteznek 140-150mm-t mozgó villához tervezett modern, merevfarú Cr-Mo vázak. (Cotic BFe, Chromag Samurai, On-One 456, stb)
- anélkül, hogy meg akarnálak bántani: a bringádba nagyon nagy az a teleszkóp (kép alapján magas a középcsapágyház és lapos a nyeregvázcsõ szöge), ráadásul duplavállas, ami pláne túlzás. egy könnyû és jó minõségû merev villával, vagy egy beleillõ telóval (régebbi sid, judy xc, duke, stb max 75-80mm út) és elöl is V-fékkel mutatós darab lenne.
Tudom, de így vettem és szerelem volt elsõ látásra. Nem tudományos alapon épített gép de nekem így tetszik :-)
Írta 2013. július 05. - 07:36
Üdv mindekinek!
Már egy ideje merev vázas all mountain bringa építésén filózom. Próbálom kitalálni milyen alkatrészeket használnék, olvasom a kritikákat, nézem az árakat stb. Egy ChroMo vázas elöl 140-150-et mozgó biciklit szeretnék ami semmire sem jó igazán de épp ezért jó mindenre. Nem rég viszont egy elég alapvetõ kérdés fogalmazódott meg bennem: van egyáltalán létjogosultsága egy ilyen bringának Miskolc és Budapest környékén ahol is gyakran megfordulok?
Írta 2013. július 04. - 23:23
Szerintem a régi Cr-Mo vázakhoz a 140-150-et mozgó villa sok lesz, amikor ezek a vázak készültek még nem voltak teleszkópok és a geometriát a merevvillához tervezték. Az enyémben 10 körül mozog és ezzel még kényelmes a geometria, ráadásul a 10 centi körül mozgó villákból sokkal nagyobb választék van. Gyönyörû régi Deore Lx felszereltségû Cr-Mo bringákat kapni 30-40 ezer körül, ha azt megfejeled egy jó közepes új villával (pl. Suntour Raidon vagy RockShox TK32) még mindig bõven 100 alatt vagy. Downhillre persze nem ajánlott, csak erõs idegzetûeknek, de átlagos terepen jól elboldogulsz majd vele. Itt az enyém mintának:
két gondolat:
- amit írtál, abban igazad van, de XYZoli nem írta, hogy régi Cr-Mo vázra képeli el a bringát felépíteni. léteznek 140-150mm-t mozgó villához tervezett modern, merevfarú Cr-Mo vázak. (Cotic BFe, Chromag Samurai, On-One 456, stb)
- anélkül, hogy meg akarnálak bántani: a bringádba nagyon nagy az a teleszkóp (kép alapján magas a középcsapágyház és lapos a nyeregvázcsõ szöge), ráadásul duplavállas, ami pláne túlzás. egy könnyû és jó minõségû merev villával, vagy egy beleillõ telóval (régebbi sid, judy xc, duke, stb max 75-80mm út) és elöl is V-fékkel mutatós darab lenne.
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Írta 2013. július 04. - 22:52
Egy google link hozott erre az oldalra egy biciklivel kapcsolatba...ami bõ 1 éves volt és visszakeresve sem találtam bõvebb infót...
Na szóval, gondolkozok egy bicaj vételén....
Szeretném, megkérdezni ismeri e vki a MCKENZIE Hill 1000 MTB-t. Állítólag kiállított darab volt (pár km lehet benne, feltételezem), használtként árulják 90eft-ért és vállalnának rá 3 hónap garit.
Felszerelése:27 sebességes Shimano Deore váltó, Shimano váltókarok, Concept állítható teleszkóp, duplafalu alufelnik, Promax hidraulikus tárcsafékek, elõl Scott kerékagy+gumi, tenyértámaszos markolat, BlackComp nyeregcsõ+kormány, Kiegészítõk:kitámasztó,hátsó villogó,
hibátlan festés, szin: metálkék-fehér, Vázméret: 48 cm.
Használata földút, dimbes-dombos vidék, város, semmi extrém hely!. 182cm és 90kg vagyok. Nem high-tech bringára vágyok, hanem egy masszívra, ami nem csuklik össze alattam és megy. A 90eft már nagyon a plafon!
Elõre is köszönöm, ha elolvassátok és írtok pár hasznos infót!
Kicsit elvesztem a rengeteg bicaj között!
Üdv!
Zolio
Írta 2013. július 04. - 15:26
Üdv mindekinek!
Már egy ideje merev vázas all mountain bringa építésén filózom. Próbálom kitalálni milyen alkatrészeket használnék, olvasom a kritikákat, nézem az árakat stb. Egy ChroMo vázas elöl 140-150-et mozgó biciklit szeretnék ami semmire sem jó igazán de épp ezért jó mindenre. Nem rég viszont egy elég alapvetõ kérdés fogalmazódott meg bennem: van egyáltalán létjogosultsága egy ilyen bringának Miskolc és Budapest környékén ahol is gyakran megfordulok?
Szerintem a régi Cr-Mo vázakhoz a 140-150-et mozgó villa sok lesz, amikor ezek a vázak készültek még nem voltak teleszkópok és a geometriát a merevvillához tervezték. Az enyémben 10 körül mozog és ezzel még kényelmes a geometria, ráadásul a 10 centi körül mozgó villákból sokkal nagyobb választék van. Gyönyörû régi Deore Lx felszereltségû Cr-Mo bringákat kapni 30-40 ezer körül, ha azt megfejeled egy jó közepes új villával (pl. Suntour Raidon vagy RockShox TK32) még mindig bõven 100 alatt vagy. Downhillre persze nem ajánlott, csak erõs idegzetûeknek, de átlagos terepen jól elboldogulsz majd vele. Itt az enyém mintának:
Írta 2013. július 03. - 00:29
Írta 2013. június 28. - 17:59
rövid idõn belúl nagyon utálnád magad ha megvennél egy ilyen haszontalan fosadékot ami ráadás 4 számmal kisebb isVan lehetõségem venni ojcsójér egy Magellan deneb-et, és erõsen elgondolkodtam rajta.
Most egy cirka 18-19es méretû össztelós cc vázat hajtok ilyet:
Ez viszonylag könnyû is, fox float rl 165mm taggal egyutt kb 2,6 kg és kb 120-at mozog
Nagyon tetszene viszont ez a 150es út, biztos szépen (kevésbé okosan) lehet vele menni lefelé.
Az aggodalmam inkább az, hogy hogyan lehet vele felmenni a hegyre (merthogy senki nem visz fel). Egyszer kölcsönkaptam egy 15-ös UMF hardy-t azzal borzalmas volt tekerni. kb 15 km után vissza is vittem.
Úgy tervezem, hogy a U-turnös PSYLO telómat raknám bele, ahogy anno a 2005ös katalógusban is szerepelt. Ha ez valóban egy AM bringa akkor elvileg nem lehet gond a közlekedés vele az erdõben fel-le nem?
Egyébként 185 cm vagyok. Nem akarok vele versenyre, vagy maratonra menni...csak a móka a lényeg.
Mit gondoltok?
Írta 2013. június 28. - 16:50
A hasonlóság elsõ sorban a geometriában lehet. természetesen azért tudom mi a különbség egy mereve, meg egy nem merev gép között . azon a bringán konkrétan fájt a térdem meg leszakadt a derekam...
Nem tudom, mennyire hasonló a két váz geometriája, de ha a Deneb is ilyen kicsike, akkor szerintem felejtsd el. Jobban jársz, ha még nézelõdsz...
A kérdéseim akkor konkrétan a következõk:
1) Mennyire para, hogy kicsi a vázméret (érdemes e ezen stucni, nyereg tologatással próbálkozni, vagy nagyon elcseszi a szögeit?
Véleményem szerint a kicsi váz nagyobb gáz, mint egy nagy. Tologathatod te az ülés ahogy akarod, cserélheted a nyeregcsöveket hátra nyúlóra, stb., valami mindig kényelmetlen lesz. Hol a derekad, hol a csuklód, stb. fog fájni.
2) mennyire hintázik bután ez a nagy himba, ha nincs lockos tagom?
Hintázik, de simán túléltem vagy 5 éven keresztül, amíg szereztem egy lockolható tagot.
+1) egyáltalán használható ez a bringa tisztességes erdei fel-le bringázásra, ha nem egy boxxert rakok bele, vagy inkább egy "ereszkedõ kerékpár".
Lehet, hogy régimódi gondolkodású vagyok, de véleményem szerint simán használható, nem is értem, miért ne lenne az...
Egy DH-s ismerõsõm szerint ez a bringa olyan tipikis "magyar stinky"... Ez azért elgondolkodtatott...
Ezt nem nagyon tudom értelmezni. Gondolom, ez valami ledegradálás akart lenni...
Írta 2013. június 28. - 13:53
Öööö... Most vagy én vagyok a retard (ami könnyen lehet ), vagy valamit kihagytál a leírásból, esetleg a kérdésbõl... Van egy fully masina, amit szeretnél megvásárolni, de próbáltál egy 15"-os merev gépet, ami nem jött be. :confused: Próbálom megfejteni az összefüggést. Lehet, hogy a Deneb is kis méretû, ezért nem vagy biztos a dologban? Vagy a hosszú rugóút vagy ...? :cool2:
Ha a hegymászástól paráznál, akkor elmondom, hogy a majd' 17 kilós Stinkymmel is vígan () mászok a hegyre, mivel - ahogy mondtad - senki nem visz fel. Igen, amíg nem volt lockolható rugóm elöl-hátul, addig is ugyanígy tettem. Az élet harc, na.
De írd már meg légyszi, mit nem értek a kérdéseden
A hasonlóság elsõ sorban a geometriában lehet. természetesen azért tudom mi a különbség egy mereve, meg egy nem merev gép között . azon a bringán konkrétan fájt a térdem meg leszakadt a derekam...
A kérdéseim akkor konkrétan a következõk:
1) Mennyire para, hogy kicsi a vázméret (érdemes e ezen stucni, nyereg tologatással próbálkozni, vagy nagyon elcseszi a szögeit?
2) mennyire hintázik bután ez a nagy himba, ha nincs lockos tagom?
+1) egyáltalán használható ez a bringa tisztességes erdei fel-le bringázásra, ha nem egy boxxert rakok bele, vagy inkább egy "ereszkedõ kerékpár".
Egy DH-s ismerõsõm szerint ez a bringa olyan tipikis "magyar stinky"... Ez azért elgondolkodtatott...