Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11925 hozzászólás a témában

kobormuki

kobormuki

vendég

• fórumtag
  • 192 hozzászólás
Ezzel szvsz nem jarsz rosszul ha jó állapotban van és ilyen stílust szeretnél. (Egyébként nem értem, hogy egy (majdnem) full deore bringát miért menetes kormánycsapággyal szerelnek)

Vagy ez is jónak tûnik.

Supi22

Supi22

vendég

• fórumtag
  • 15 hozzászólás
Vagy ez is jónak tûnik.

Supi22

Supi22

vendég

• fórumtag
  • 15 hozzászólás
Ezt találtam egy közeli boltban. Nekem elég jónak tûnik, bár nem túl szép. :D De ha azt mondjátok, hogy jó, akkor holnap vagy holnapután meg is nézem.

Kapanyanyi monyok

Kapanyanyi monyok

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
Sziasztok!

Szeretnem a segitsegeteket kerni...
Szeretnek vasarolni egy masodik bringat a meglevo utcai - fitness - melle, amit terepre hasznalnek leginkabb. Nem vagyok extrem sportos, de fitnessel nem mennek ki foldes, murvas utra. Crossra vagy MTB-re gondoltam, de nem vagyok biztos benne.
Az is megfordult a fejemben, hogy hasznaltat vennek. Ha igy van, akkor elmondanatok mire kellene oda figyelni a vasarlaskor illetve melyek az ajanlott markak es azonbelul a modellek? Sajna egyaltalan nem vagyok otthon a temaban.
Tarcsafek mennyire fontos ilyen jellegu bringara?

Udv,
Monyok

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás
Nem az áttételtõl, hanem az edzéstõl fogsz gyorsulni. A lejtmenet más, ott lehet gurulni.
Viszont a kazettás agyból ne engedj, hosszú távon az lesz az olcsóbb!
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

Supi22

Supi22

vendég

• fórumtag
  • 15 hozzászólás
Na jó, meggyõztetek, ha tényleg ennyivel nehezebb tekerni, akkor elég lesz nekem a 48-14 is. De akkor mit vegyek 100k-ig? :D Nekem még így is a Voyage tûnik a legjobbnak, de szóljatok, ha tévedek.

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

Erre már én is gondoltam, lehet, hogy sok lesz. Mindenesetre néha el tudnék viselni egy hosszabb áttételt a mostani 48-14-nél. De ha kazettás a hátsó agy, akkor elvileg lehet cserélgetni a fogaskerekeket, ha jól értelmeztem. (?) Ha nagyon sok lesz, akkor majd a 11-est kicserélem egy 12-esre vagy egy 13-asra. Legrosszabb esetben meg marad a lejtõ a kihasználására.:)

Szerintem inkább tanulj meg "pörgetni". Teszem azt eddig hajtod a 48-14-et, 30-al. A 11-es kónuszon ugyanez a csapásszám 38-as tempót ad. Jé, gyorsulás! Örülünk, Vincent? Csak az a fránya légellenállás ne lenne: a 40-et (na jó, 38) tartani már jócskán nagyobb teljesítmény kell- praktikusan ~70-75%-al. 14-es végû soron viszont elég lenne a 66-os csapásszámot 84-re feltornázni ami nem is olyan lehetetlen feladat.
A kazettás agy nagy elõnye a konstrukcióból adódó nagyobb teherbírás. A 11-es vég járulékos.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Úgy látom a Caprine is megfelelõ lesz nekem, a 20k különbséget akkor inkább megspórolom.
Köszönöm a segítséget mindenkinek.:)

ezt csak azért mutattam, mert ez az úgynevezett cross treking, az a caprine meg az úgynevezett city bike, ha sportosan akarsz a városban tekerni, néha terepre menni, akkor az utóbbit el kell felejteni

amúgy a linket bringa felszereltsége szerintem megéri a +20-at, mert pl,. shimano kerékagyai vannak, sokkal tartósabb hátsó váltója és a hajtókarján cserélhetõek a lánctányérok, ha elkopotak, plusz a-head rendszerû villája van, ami ezen teleszkópok pótlását megkönnyíti (merthogy igen hamar tönkre mennek úgyis rendszeres használat mellet), hátránya, hogy sárvédõ+csomagtartó az még egy tizes hozzá

Supi22 !
Nem akarok ünneprontó lenni és nagyképûnek sem akarok tûnni DE!!! ismeretlenül is azt mondom, hogy nálad jóval erõsebb vagyok viszont az is biztos, hogy te a 48-11 fokozatot az életben nem fogod használni, mert az nagyon kemény. Azt max. a János hegyrõl lefelé, hátszélben tudnád kitekerni. Szóval, azt a 11es fogat felejtsd el, mint egy rossz emléket ! A 12es fog talán már jó de az is elég izmos.
Nem tudom, milyen képlettel számoltál.

õszintén szólva nem is értem, hogy trekinget, illetve egy ilyen city bikeot minek szerelnek 48-as tányérral, fõleg ha kazettás agy van rajta

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.672 hozzászólás
A kazettás fogsorokon általában az alsó 3 fog cserélhetõ.
Marci

Supi22

Supi22

vendég

• fórumtag
  • 15 hozzászólás
Erre már én is gondoltam, lehet, hogy sok lesz. Mindenesetre néha el tudnék viselni egy hosszabb áttételt a mostani 48-14-nél. De ha kazettás a hátsó agy, akkor elvileg lehet cserélgetni a fogaskerekeket, ha jól értelmeztem. (?) Ha nagyon sok lesz, akkor majd a 11-est kicserélem egy 12-esre vagy egy 13-asra. Legrosszabb esetben meg marad a lejtõ a kihasználására.:)

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.672 hozzászólás
Supi22 !
Nem akarok ünneprontó lenni és nagyképûnek sem akarok tûnni DE!!! ismeretlenül is azt mondom, hogy nálad jóval erõsebb vagyok viszont az is biztos, hogy te a 48-11 fokozatot az életben nem fogod használni, mert az nagyon kemény. Azt max. a János hegyrõl lefelé, hátszélben tudnád kitekerni. Szóval, azt a 11es fogat felejtsd el, mint egy rossz emléket ! A 12es fog talán már jó de az is elég izmos.
Nem tudom, milyen képlettel számoltál.
Marci

Supi22

Supi22

vendég

• fórumtag
  • 15 hozzászólás

nem inkább valami ilyet szeretnél?

a legjobb választás: Dema Merano /3év váz és 1 év alkatrész garanciával/ « kerékpár / váz « TREKKING KERÉKPÁR « Kategóriák tallózása

Úgy látom a Caprine is megfelelõ lesz nekem, a 20k különbséget akkor inkább megspórolom.
Köszönöm a segítséget mindenkinek.:)

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

a legjobb választás: Dema Merano /3év váz és 1 év alkatrész garanciával/ « kerékpár / váz « TREKKING KERÉKPÁR « Kategóriák tallózása

Sup22 ezt neked akartam címezni

Supi22

Supi22

vendég

• fórumtag
  • 15 hozzászólás

Keress olyat, amin kazettás a hátsó agy.

Utánanéztem ennek (mert ennyire nem értek a biciklikhez), kazettás agy esetén, ha találnék mondjuk olyan 7 sebességest, amin 14-es a legkisebb fogaskerék hátul, akkor valamelyik helyére be lehetne rakni egy 11-est, és semmi mást nem kéne csinálni a biciklivel? Bár ahogy látom a 7 sebességesek nem kazettásak általában, úgyhogy ilyet úgyse fogok találni.:)

A 21 fokozatból 4-nél többet szerintem még nem használt

Nekem is elég lenne annyi, ha nem pont a leghosszabb fokozatot spórolnák ki. :D

Meg ha "probrem" van gepida kinézetével, vedd a CRS változatot, azon nincsnek ilyen sárvédõ-csomagtartó piperkõc dolgok.

Ezek a dolgok azért jól fognak jönni néha.:)

Akkor összességében nem lenne olyan rossz vétel a Voyage, ugye? Van Voyage Plus is (+8k), azon van elsõ agydinamó is, mondjuk a lámpákat attól még lespórolták...

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

A nagyobb kerékátmérõ is számíthat, mert asszonypajtás könnyedén hozza azt a tempót a trekkingen, amit én (legalábbis aszfalton). A 21 fokozatból 4-nél többet szerintem még nem használt - de én is max. 5-öt a 24-bõl.
A Shimano agydinamó remek dolog viszont és önmagában az is kb. 10 rugót ér.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás
A vojázs az, a Gepida sajna nem. (még egy érv a caprine mellett?)

kobormuki

kobormuki

vendég

• fórumtag
  • 192 hozzászólás
A Caprine Voyage nem kazettás? 3x8-at nem szoktak menetesként szerelni...

Hagy idézzem magam egy tesztbájkos kommentbõl.. : ) "sosem értettem, hogy egy majd' 90ezres listaárú bicajra hogy-ohgy nem fér be a gyári cuccok közé egy kazettás hátsó kerék.. :( akkor mehetne a 11-28 is akár.."

Keress olyat, amin kazettás a hátsó agy. Tartósabb, és szélesebb áttétel-tartományt engedhetsz majd meg vele. Meg ha "probrem" van gepida kinézetével, vedd a CRS változatot, azon nincsnek ilyen sárvédõ-csomagtartó piperkõc dolgok. :) Azt hiszem, 300tól már ezek kazettás hátsó aggyal futkosnak. De tényleg, vicc, hogy egy 100.000 HUF-os kerékpárra nem fér fel egy FH-s hátsó agy..

Sandman

Sandman

vendég

• fórumtag
  • 434 hozzászólás

Ezzel az a bajom, hogy a váltója csak 21-es. Számolgattam kicsit pár napja, és az jött ki, hogyha marad a 48-14 (nem tudom ezt hogy szokás leírni, remélem így érthetõ) végáttételnek, akkor csak kb 2-3 km/h-t nyerek a mostani 26" MTB-mhez képest ugyanolyan gyorsaságú pedáltekerés mellett (kb 25 km/h sebességnél). Viszont a 48-11-es áttétel hozna további kb +7-8 km/h-t. Remélem jól emlékszem és nem számoltam el semmit.
Egyébként nekem kinézetre is jobban bejön a Caprine, szerintem az nem annyira papás, mint a Gepida 200. :) Mondjuk a dinamó és a lámpa biztos jól jönne néha (meg az a 25k amivel olcsóbb :D)

A nagyobb kerékátmérõ is számíthat, mert asszonypajtás könnyedén hozza azt a tempót a trekkingen, amit én (legalábbis aszfalton). A 21 fokozatból 4-nél többet szerintem még nem használt - de én is max. 5-öt a 24-bõl.
A Shimano agydinamó remek dolog viszont és önmagában az is kb. 10 rugót ér.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Ezzel az a bajom, hogy a váltója csak 21-es. Számolgattam kicsit pár napja, és az jött ki, hogyha marad a 48-14 (nem tudom ezt hogy szokás leírni, remélem így érthetõ) végáttételnek, akkor csak kb 2-3 km/h-t nyerek a mostani 26" MTB-mhez képest ugyanolyan gyorsaságú pedáltekerés mellett (kb 25 km/h sebességnél). Viszont a 48-11-es áttétel hozna további kb +7-8 km/h-t. Remélem jól emlékszem és nem számoltam el semmit.
Egyébként nekem kinézetre is jobban bejön a Caprine, szerintem az nem annyira papás, mint a Gepida 200. :) Mondjuk a dinamó és a lámpa biztos jól jönne néha (meg az a 25k amivel olcsóbb :D)

Hagy idézzem magam egy tesztbájkos kommentbõl.. : ) "sosem értettem, hogy egy majd' 90ezres listaárú bicajra hogy-ohgy nem fér be a gyári cuccok közé egy kazettás hátsó kerék.. :( akkor mehetne a 11-28 is akár.."

Keress olyat, amin kazettás a hátsó agy. Tartósabb, és szélesebb áttétel-tartományt engedhetsz majd meg vele. Meg ha "probrem" van gepida kinézetével, vedd a CRS változatot, azon nincsnek ilyen sárvédõ-csomagtartó piperkõc dolgok. :) Azt hiszem, 300tól már ezek kazettás hátsó aggyal futkosnak. De tényleg, vicc, hogy egy 100.000 HUF-os kerékpárra nem fér fel egy FH-s hátsó agy..

Supi22

Supi22

vendég

• fórumtag
  • 15 hozzászólás

Hasonló kaliber: Gepida Alboin 200 Trekking kerékpár | Gepida Kerékpár Webáruház