Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11925 hozzászólás a témában

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Miért írták rá a tanukira, hogy "this bike is for competition use only"? Ez a matrica az egyik váltó bilincs alatt volt a kormányon.

Valaki látott már ilyen vázat egyébként? A tag alsó tartójánál csak kívülre jutott hegesztés, belül mindkét oldalon hiányzik: 1 és 2. Ráadásul még csúnya is a hegesztés. Csak én vagyok paranoiás vagy ez tényleg igénytelen? A bowdenvezető szemeknél még ok, na de ilyen helyen?

freddyke módosította - 2013. november 09. - 02:16

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

3M fólis simító

Megkönnyíti az életed. Dekoros boltban (Panton), vagy fóliásnál találsz.

Megvan a fólia és a simító. Ragaszkodni kell a Johnsons Baby samponhoz vagy van másik bevált szer is?

Van annyi, hogy a bringán az összes csövet befedhetném, akár. De a csövek formája, átmérője változik. Darabokból kell összeraknom vagy sokat nyúlik?

rothar

rothar

vendég

• fórumtag
  • 118 hozzászólás

Nem szorosan ide kapcsolódik, de az illetékes topik....

Adott egy Cube WLS Bringa 18' -as méretben, barátnőm 165 cm. Rövidebb stucnival, emelt kormánnyal vajon ez még korrigálható? Csak azért bátorkodom reménykedni mert hogy ugye ez női geometria, vagy ez teljesen mindegy? Logikus lenne nekem hogy azokat máshogy is méretezik.

(egyébként ez lenne az: http://apro.bikemag....s-l194007.html)

Köszi!

(mondjuk a 18" az elég egzakt dolog, mert még ha L lenne a méret megjelölés akkor helytálló lenne az okfejtésem)

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

Pl. a Nellánál: http://www.nella.hu/Links/29es.html  - Mondjuk ők már ki is írták a -15%-ot.

Aha.Mivel ők az importőr is,meg a forgalmazó is.Egy boltban meg a boltostól függ(ha nincs hivatalos akció) hogy mennyiért adja oda

mephisoft

mephisoft

törzsvendég

• fórumtag
  • 453 hozzászólás

Hol engednek Trek-ből?

Pl. a Nellánál: http://www.nella.hu/Links/29es.html  - Mondjuk ők már ki is írták a -15%-ot.

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

Pl. tudom, hogy a Trek bringák "ajánlott árából" helyből engednek 15% - van-e ilyen máshol is?

Hol engednek Trek-ből?

mephisoft

mephisoft

törzsvendég

• fórumtag
  • 453 hozzászólás

Ellopták a montim, és mivel nem élhetek bringa nélkül, máris egy újon töröm a fejem. Ami biztos: 29-es merevfarút keresek, legalább elöl átütőtengelyest, tubeless, vagy tubeless ready felnivel.

Sokminden megnéztem már így a neten, és az igazi kérdés az, tudtok-e olyan márkát, boltot, ami a fentieknek megfelelő bringát kínál, és az ár nem annyi, mint amit kiírnak, hanem akár jelentőset engednek / lehet alkudni? Pl. tudom, hogy a Trek bringák "ajánlott árából" helyből engednek 15% - van-e ilyen máshol is?

bucman

bucman

vendég

• fórumtag
  • 33 hozzászólás

Sziasztok,

Van valakinek tanácsa, milyen spinning bringát érdemes venni, mik a szempontok? Használtban gondolokozom. Én csak a Spinner-eket ismerem, amik pl. az Oxygenben is vannak,azok elég drágák használtan is. Vannak 60-80e körüliek is, viszont fogalmam sincs, azok mennyiben rosszabbak mondjuk egy drágábbnál..

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

3M fólis simító

Ok, köszönöm. Azt nem tudom, az idomokra hogyan készítsek szabásmintát, azt valami mással kellene felvenni és az alapján a fóliát kivágni.

Fülee

Fülee

vendég

• fórumtag
  • 112 hozzászólás

3M akármim nincs. Azt is rendeljek, érdemes?

3M fólis simító

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Jó lesz az...

Amúgy ha szép, buborékmentes végeredményt akarsz, akkor nedvesen kell felrakni megfelelő célsszerszámmal (3M spatula vagy hogy hívják).
Csomó tutorial videót találhatsz a neten róla.

3M akármim nincs. Azt is rendeljek, érdemes?

Fülee

Fülee

vendég

• fórumtag
  • 112 hozzászólás

Ebből vettem egy 2*0,2m-es darabot, ez csak 0.22mm, de remélem elég vastag lesz. Azért választottam ezt, mert egyrészt fele árban annak amit ajánlottál, másrészt azt írja, hogy rossz felrakás esetén simán odébb lehet ragasztani, semmivel nem lesz rosszabb. Az alsócső alját (vagy egész csövet), csapágyház alját, hátsó láncvillákat, összekötőt, nyeregcsövet teljesen be akarom vele ragasztani, és szerintem még a villákra is fog jutni.

Jó lesz az...

Amúgy ha szép, buborékmentes végeredményt akarsz, akkor nedvesen kell felrakni megfelelő célsszerszámmal (3M spatula vagy hogy hívják).
Csomó tutorial videót találhatsz a neten róla.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Én ezt vettem, durva anyag.
A dekoros fóliák jellemzően nem UV állóak, besárgulhatnak, és nem is annyira rugalmasak, nehezebb felrakni.
A linkelt BBB meg pici, fajlagosan drága.

Ebből vettem egy 2*0,2m-es darabot, ez csak 0.22mm, de remélem elég vastag lesz. Azért választottam ezt, mert egyrészt fele árban annak amit ajánlottál, másrészt azt írja, hogy rossz felrakás esetén simán odébb lehet ragasztani, semmivel nem lesz rosszabb. Az alsócső alját (vagy egész csövet), csapágyház alját, hátsó láncvillákat, összekötőt, nyeregcsövet teljesen be akarom vele ragasztani, és szerintem még a villákra is fog jutni.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Már enyém a bike, alig várom, hogy ideérjen.

Mennyire jön darabokban? A hajtás fel van rakva vagy nekem kell majd?

Shimano DX pedálhoz vagyok szokva, használható lesz az M530 vagy rá se rakjam?

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

szerintem nyugodtan folytatódhatna a korábbi easy hangnemben a diskurzus, lévén senki nem volt tiszteletlen veled szemben. egy véleményt fogalmazott meg a kolléga és nem lekezelően, vagy kioktatóan, mint ahogy te a válaszodban.

nemzetközi banki átutalás? átfutási idő? miért nem paypal? semmi mást nem használnék ekkora mennyiségű pénz mozgatásához.

Meglepő és mulatságos, de a paypal legutóbb egy nagy összegű tranzakcióm véletlenszerűen kiválaszotta revízióra és a címzett nem kapta meg a pénzt, tőlem pedig véglegesen levonták (felhívtam a bankot, nem volt visszafordítható). Reklamáltam náluk, hogy milyen alapon fogják a pénzemet és kértem, hogy küldjék tovább a címzettnek, azóta sem válaszoltak. Sem engem, sem a címzettet nem értesítették, nem kérdezték, egyszerűen 10 nap múlva visszafordították a tranzakciót. A címzett írta, hogy sok velük a baj. Ez akkor igazán kellemes, amikor valami sürgősen kell és nem küldik el emiatt, neked pedig nincs pénzed kifizetni mégegyszer, és miért is fizetnéd ki, ha utána valószínűleg továbbengedik a pénzt, duplán lesz kifizetve és csak a bonyodalom lesz.

Az utalás valóban a legrosszabb, de a készlet rohamosan fogyott, másrészt kellett pár nap a fizetőképességemhez. Itt éltem azzal, hogy tudom mivel jár az utalás - a CRC feltételei szerint két hét türelmi idő van, addig bőven odaér a pénz is, teljesen fair play. Nem adhatják el addig, mert az nagyon unfair, ha beér a pénz és a termék sehol, nem beszélve, ha vissza kell utalni, az összes bankköltséget oda vissza én fizetem, ami nem kevés. Egyébként a további panaszomra a CRC elnézést kért. Valószínűleg egy kezdő ügyintézőt fogtam ki, mert most más válaszolt. Korábban volt náluk saját ügyintézőm, mindig pár órán belüli válaszokat és segítséget kaptam, a ruhákat leméte nekem, szakmai tanácsokat adott, ajánlott jó termékeket, sajnos már nincs ott.

Az új bike mennyire van összerakva, mi van felszerelve és mi nincs?

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás

A tisztelet nálad luxus? Van fogalmad a nemzetközi banki átutalásokról, az átfutási időkről, annak etikájáról, esetleg az elvárható üzleti magatartásról egy vevővel szemben? Bár semmit nem segítettél, de engem beállítasz balhés vevőnek és magammal kibaszónak. Semmit nem küldtem vissza a CRC-nek, pedig már meggazdagodhattak a rendeléseimből. Meglehet, hogy azokban a más topikokban másokat érdekel, hogy egy cégnek milyen a pénzvisszafizetési politikája, milyen eladói magatartásra lehet számítani, ha még téged nem is.

szerintem nyugodtan folytatódhatna a korábbi easy hangnemben a diskurzus, lévén senki nem volt tiszteletlen veled szemben. egy véleményt fogalmazott meg a kolléga és nem lekezelően, vagy kioktatóan, mint ahogy te a válaszodban.

nemzetközi banki átutalás? átfutási idő? miért nem paypal? semmi mást nem használnék ekkora mennyiségű pénz mozgatásához.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

en mar azt sem ertem mi ez az elore lefoglalom es majd fizetek filozofia.

mikor regen vasaroltam crc rol rendeles vegen kellett bankartyaval fizetni azonnal.szo sem volt foglalasrol.

azzal hogy nem rendelsz tolluk meg talan sziveseget is teszel azzal hogy egyel kevesebb "balhes" vasarlojuk van (mas topikban olvastam hogy eleg sok cuccot kuldesz vissza).

arrol nem is beszelve hogy magaddal baszol ki a leginkabb.

btw:vannak meg jo kis flood salejeik?ha jol emlekszem tavasszal volt jellemzo.

A tisztelet nálad luxus? Van fogalmad a nemzetközi banki átutalásokról, az átfutási időkről, annak etikájáról, esetleg az elvárható üzleti magatartásról egy vevővel szemben? Bár semmit nem segítettél, de engem beállítasz balhés vevőnek és magammal kibaszónak. Semmit nem küldtem vissza a CRC-nek, pedig már meggazdagodhattak a rendeléseimből. Meglehet, hogy azokban a más topikokban másokat érdekel, hogy egy cégnek milyen a pénzvisszafizetési politikája, milyen eladói magatartásra lehet számítani, ha még téged nem is.

wa1907

wa1907

vendég

• fórumtag
  • 24 hozzászólás

ha ez tényleg 1"-os fejcsövű, mint itt a honlapon írják, akkor egyből felejtős.
persze a parasztvakító tárcsafék kell rá...

http://www.mongoose....-350-disc-19431

te milyen felszereltséggel nézted ki? (ha nem pont erre gondoltál)

2011 model. Tárcsafék nélkül. Próbálok képet csatolni de nem sikerül

A kis képen látható a bringa

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás

en mar azt sem ertem mi ez az elore lefoglalom es majd fizetek filozofia.

mikor regen vasaroltam crc rol rendeles vegen kellett bankartyaval fizetni azonnal.szo sem volt foglalasrol.

azzal hogy nem rendelsz tolluk meg talan sziveseget is teszel azzal hogy egyel kevesebb "balhes" vasarlojuk van (mas topikban olvastam hogy eleg sok cuccot kuldesz vissza).

arrol nem is beszelve hogy magaddal baszol ki a leginkabb.

btw:vannak meg jo kis flood salejeik?ha jol emlekszem tavasszal volt jellemzo.

regi/hibas agyvaltokat veszek.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Nagyon inkorrekt módon bánik velem a CRC. Megkérdeztem őket, hogy pár nap múlva a banki utalást hitelkártyás fizetésre lehet-e váltani, azt írták ez nem lehetséges és döntsem el, hogy megfelel-e az utalás, különben törlik a megrendelést. Kihangsúlyozva írtam, hogy ne töröljék, hogy utalom pár napon belül, erre törölték. A megrendelésről kapott emailben két hét türelmi időről van szó. Megemelt hangnemben válaszoltam nekik, hogy ez unfair és állítsák vissza, mivel nem válaszoltak, megrendeltem megint és megírtam hogy vegyenek vissza, mert nem vagyok gyorsvonat, szükségem van pár napra amíg átutalom a pénzt. Ha tovább fajul, telefonon is megkapják a magukét, de többet onnan nem rendelek semmit.