Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11925 hozzászólás a témában

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.672 hozzászólás

Ha Salzburg, akkor meg Radpalast ! Ugye ? :-))  Vagy kis bolt.

En eppen most Becsböl irok de itt pl. a kis bolt sem olcson szerel. Nagyon nem !

Az EXTE fölirattal ne törödjel semmit, kb. semmi nem mulik az elnevezesen. Ha tenyleg jol müködik a bringa, akkor vedd meg es hasznäld nyugodtan. A vaz fölirata nem fontos, letezik kis millio ceg, pl. sok ceg csak gyärtatja massal a vazat es Ö szereli föl. (de ezer variäcio lehet..) Mint a hasznält autoknäl: Nem nevet veszel, hanem egy ällapotot.

marton módosította - 2013. december 29. - 09:37

Marci

nagyaty0221

nagyaty0221

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás

Igen, az jómagam is tudom, hogy a szervízktg. elszállt ár, negyed annyiért lehet otthon, de a bringa itt van, meg én is, megutaztatni nem tudom... a kérdés inkább ez az exte... mennyire ismeretlen márka, merjek-e váltani? a ktm abszolút bevált, árkategóriában (újonnan) kb. ugyanaz, de attól, hogy 100 euroért adják az ILKA csokit, az nem lesz MILKA, csak qrva drága... Ez érdekelne, hogy valaki látott-e már EXTE MIRAGE DISC-et, van-e tapasztalata vele... Amúgy Salzburg... a radwelt ismeretlen számomra, én kis boltokban hiszek, mert nekik minőséget kell nyújtani, hogy visszatérő vásárlóik legyenek...

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Üdv!

van nekem egy használt KTM Chicago-m, eléggé ráférne egy felújítás, fékbetétek, sárhányók, mindkettő fogaskerék "központ" hajtás és a hátsó csere, miegyebek... nem vagyok egyáltalán járatos a dolgokban... szóval 200 EURO-t mondtak itt Ausztriában egy komplett felújításra, amiben persze benne van a kereskedő, szerelő haszna is, tudom, de akkor is sok. Viszont találtam egy EXTE MIRAGE DISC kerékpárt, teljesen új, mindennel felszerelve 250 EURO-ért. a kérdés, hogy valakinek mond valamit ez a márka? Neten sokat nem találtam róla, sok eladó használtat sem, sőt úgy egyáltalán alig találtam róla valamit... Szigorúan városi használatra, néha kicsit eltekerek vele a zöldbe, de komoly terepre nem kell, inkább csak közlekedési eszköz, mint sport. Köszönöm előre is, hátha tud valaki segíteni. Plusz mi lenne érdemesebb? Felújítani vagy újat venni?

Ausztriában (Mattersburg, Radwelt) a szervizköltség az itthoni 5-szöröse. 80-100 EUR-t mondtak teljes olajcsere első teleszkópban, annyiért teleszkópot lehet kapni. A Radwelt-et messziről kerüld el, semmihez nem értő kontár banda. 50 EUR-ért kísérleteztek a villámon és tönkre is tették, a reklamációra a tulajdonos érdekes dolgokkal állt elő, de együttműködni nem akarnak.

nagyaty0221

nagyaty0221

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás

Üdv!

van nekem egy használt KTM Chicago-m, eléggé ráférne egy felújítás, fékbetétek, sárhányók, mindkettő fogaskerék "központ" hajtás és a hátsó csere, miegyebek... nem vagyok egyáltalán járatos a dolgokban... szóval 200 EURO-t mondtak itt Ausztriában egy komplett felújításra, amiben persze benne van a kereskedő, szerelő haszna is, tudom, de akkor is sok. Viszont találtam egy EXTE MIRAGE DISC kerékpárt, teljesen új, mindennel felszerelve 250 EURO-ért. a kérdés, hogy valakinek mond valamit ez a márka? Neten sokat nem találtam róla, sok eladó használtat sem, sőt úgy egyáltalán alig találtam róla valamit... Szigorúan városi használatra, néha kicsit eltekerek vele a zöldbe, de komoly terepre nem kell, inkább csak közlekedési eszköz, mint sport. Köszönöm előre is, hátha tud valaki segíteni. Plusz mi lenne érdemesebb? Felújítani vagy újat venni?

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Fel lehet, de először könnyebb helyen, mondjuk láncvillán próbálkozz, a nagyobb darabokhoz kell az ott szerzett skill...

Most fogyott el 2m * 20cm-es fólia (kis darab maradt), még rendelek, mert az alsócső felső része és a fejcső még hiányzik. A sablonokat úgy készítettem el, hogy teljes idomokat és csöveket, hegesztéstől-hegesztésig fóliáztam, kivéve ahol nem tudtam hozzáférni. Olyan részeket is befóliáztam, ami hajlított cső és több részből kellett összerakni a fóliát. Sajnos annyira bonyolult alakja van a csöveknek, hogy a legtöbb csövet csak több darabból tudtam összerakni. A könnyebb résszel akartam kezdeni, de itt nincs igazán könnyebb, most így a végére kitapasztaltam jópár dolgot. Tapasztalat ide vagy oda, akármilyen kis darabot teszek fel (főleg ha nem egyenes helyre), rengeteg időbe kerül. Az előkészület sokkal több mint maga a felrakás, de a fólia sem marad ott egykönnyen és a levegő sem megy ki alóla túl könnyen, főleg a hegesztések körüli részekre gondolok. Hajszárítóval sem. Az biztos, hogy ezt még súlyos összegért sem csinálnám meg senki másnak, de már lehet magamnak sem mégegyszer, hacsak nem leszek időmilliomos. Sajnos nem lett tökéletes, amiket legelőször raktam fel ott minimális részen bármit csináltam vele eláll 0.5-1mm-t a peremen. Attól félek ott alámegy a kosz és mosásnál csak rosszabbodik. Amúgy is rendelek még fóliát és ha valahol gond lesz, leszedem és már tudom hogy kell jól felrakni. Ha valakit érdekel, tudok róla írni egy részletes hozzászólást tippekkel hogy lehet egy ilyennek nekiállni.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

A lányomnak szeretnék venni egy biciklit. Elsősorban sportolási célzattal, de városi közlekedésre, akár boltba járásra is alkalmas gépet szeretne. Szóval országúti nem jöhet számításba. :)  A sportolás esetében heti 4-5 alkalommal 40-50 km-es táv tekerése kizárólag betonon. 

Nem nagyon szereti a ffi vázas kerékpárokat, de nem ez lesz a kizáró ok. Ami esetleg nehezíti a dolgot, hogy 180 cm magas, nem tudom mennyire van nőiesebb váz ilyen méretben, bár gondolom akad azért. 130-150e Ft körül lenne jó találni valamit, de ha picit több és annyira jó vétel, nem zárkózok el előle.

Tudtok ajánlani valamit?

ha meg tud azért a ffi vázzal barátkozni...pl

M-se sztem olyan magassághoz simán jó

http://ebike.hu/term...s-13-physio-30/

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 hozzászólás

A lányomnak szeretnék venni egy biciklit. Elsősorban sportolási célzattal, de városi közlekedésre, akár boltba járásra is alkalmas gépet szeretne. Szóval országúti nem jöhet számításba. :)  A sportolás esetében heti 4-5 alkalommal 40-50 km-es táv tekerése kizárólag betonon. 

Nem nagyon szereti a ffi vázas kerékpárokat, de nem ez lesz a kizáró ok. Ami esetleg nehezíti a dolgot, hogy 180 cm magas, nem tudom mennyire van nőiesebb váz ilyen méretben, bár gondolom akad azért. 130-150e Ft körül lenne jó találni valamit, de ha picit több és annyira jó vétel, nem zárkózok el előle.

Tudtok ajánlani valamit?

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 hozzászólás

Az jó ha fedi az 1500-1800kcal-t

Én is így gondolom. Sajna ezek a telefonos programok ebből a szempontból nem megbízhatóak, főleg nem, ha esetleg pulzusmérő se csatlakozik hozzájuk. Én is addig voltam boldog amíg, az iPhone számolta a kalóriát, utána már kissé kevésbé voltam az.

De végül is mindegy, ha még így is fogysz. Bár nekem menne ez így. :) Más kérdés, hogy ha lemondanék a lányom által készített irtó finom házi sütikről, talán menne. De ennyire nem vagyok elvetemült. :)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Köszönöm a hozzászólásod!

Hát, igen, majd meg kell szoknom a patentcipőt, az biztos. Attól félek, hogy nem szokom meg, majd mielőtt kezdődik a szezon gyakorlom a ki-be pattintást. Nem is ettől félek, hanem, attól, hogy ha váratlan szituba kerülök, akkor ösztönösen a lábam akarom majd letenni megszokásból.

Ami az edzettséget illeti, rengeteget fejlődtem. Ősszel már csináltam egy 93km es etapot teletűzdelve a nagy budai emelkedőkkel.

Most volt egy visszérműtétem, de januárban kezdem a lépcsőzést, meg a kondi termes alapozást főleg lábra.

Kerékpáros ruházatom van, bukó is. Ezek tényleg elengedhetetlen feltételei a bringázásnak.

De lenne még egy kérdésem. Mielőtt elkezdtem tavasszal 84kg voltam, őszre lementem 77.5kg ra. Igyekszem helyesen táplálkozni ( szénhidrát, fehérje ), meg folyadékot bevinni, de mégis szépen leadtam több,mint 6 kilót. Ez még belefért, de többet nem szeretnék. Hogy lehetne ezen javítanom?

Ha egy tekerés alatt elégetek ( Sporttracker szerint ) kb. 3000 kalóriát, annyit nem birok bevinni utána, főleg, hogy este érek vissza. Akkor már nem tudok többször enni lefekvés előtt.

Az jó ha fedi az 1500-1800kcal-t

Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1.257 hozzászólás

Ha egy tekerés alatt elégetek ( Sporttracker szerint ) kb. 3000 kalóriát, annyit nem birok bevinni utána, főleg, hogy este érek vissza. Akkor már nem tudok többször enni lefekvés előtt.

Nem vagyok sportorvos de szerintem fordítva kell gondolkodni, azt a 3000 kcalt nem utána hanem elötte vagy akár közben kell fel/utánatölteni. Ez egyben azt is jelenti hogy nem kell az összes elhasznált energiát rögtön, egyszerre pótolni a megterhelés után, sőt. Hasznosabb ha azt pótolod amire legnagyobb szükséged van, annak alapján hogy mit akarsz elérni, tehát alapozás, fogyás, izomnövelés, stb. aztán jöhet a többi a reggelinél, meg másnap nap közben. Az hogy nem eszed magad degeszre éjjel az jó is, én lagalábbis tele hassal nem olyan jól pihenek.

Az hogy többet használsz el mint amennyit (rögtön) pótolsz csak annyit jelent hogy ha megint egy ilyen megterhelés következik akkor azt előre kell feltölteni mert különben izmot fogsz égetni stb. Többek között ezért is kell néha pihenni, hogy fel tudjad az energiatartalékokat tölteni.

Egyébként a 3000 kcal az nem egy laza órás tekerés, ha minden nap ilyet csinálsz akkor komolyabb edzés/táplálkozási terv/sportorvosi tanács elkelne. Emellett azt a 3000-et úgy kell venni hogy pl. előre feltöltéssel tartalékolsz 1000-1500-t a rendes étrendből, a megterhelés elött még hozzákészülhetsz mindenféle (akár természetes) készítménnyel speciál a megterhelésre (amit részben közvetlenül az út elött illetve út közben kap meg a szervezeted, tehát elhasználja raktározás helyett), meg közben is lehet kajálni, pl. banánt. Személy szerint jó tapasztalataim vannak az energiazselékkel, anélkül egy középtávos montiversenyen már 30 km után kipurcannék.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.672 hozzászólás

Hát, igen, majd meg kell szoknom a patentcipőt, az biztos. Attól félek, hogy nem szokom meg, majd mielőtt kezdődik a szezon gyakorlom a ki-be pattintást. Nem is ettől félek, hanem, attól, hogy ha váratlan szituba kerülök, akkor ösztönösen a lábam akarom majd letenni megszokásból.

Mielőtt elkezdtem tavasszal 84kg voltam, őszre lementem 77.5kg ra. Igyekszem helyesen táplálkozni ( szénhidrát, fehérje ), meg folyadékot bevinni, de mégis szépen leadtam több,mint 6 kilót. Ez még belefért, de többet nem szeretnék. Hogy lehetne ezen javítanom?

A pedállal eleinte lesz 1-2 eldőlésed de aztán szép lassan rááll majd az agyad és teljesen ösztönös lesz, nem is kell rá figyelned, a lábad automatikusan helyesen kilép belőle.

Jesszusom ! Bárcsak ilyen gondjaim lennének, hogy nem akarok már többet fogyni ..... Ha csak elgurulok egy cukrászda mellett, már hízom fél kilót. Ha meg be is megyek, ...... Én látod tudok lefekvés előtt is enni. Bármit, bármennyit... :)

• sov kedveli ezt
Marci

euskatel

euskatel

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás

Köszi Kisherceg,

Nem kétlem, hogy meg fogom szokni, menni fog az.

Sok dolognak utána olvasok a neten, mind edzés, mind táplálkozás terén.

Ami a kiegészítőket illeti, hát szerintem az én dimenziómban nem lesz rá szükség, de kicsit tartok is tőlük. (  mennyire egészséges dolgok ezek. )Próbálok inkább megfelelően táplálkozni.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.050 hozzászólás

az spd-t biztosan meg fogod szokni, sokaknak sikerült már. :) ha meg nem, még mindig visszatérhetsz a "hagyományos" megoldáshoz, az sem gáz. a lényeg, hogy a beállítást addig finomítsd, amíg tényleg kényelmes nem lesz, ez nagyon fontos!

az edzéssel, erőnléttel kapcsolatos kérdéseket itt tudtod kitárgyalni az erre fogékonyakkal:

http://forum.bikemag...forum/31-edzés/

az egészséggel kapcsolatos kétely esetén érdemes megkérdezni az orvosodat is! ;)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

euskatel

euskatel

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás

Ami az edzettséget illeti, rengeteget fejlődtem. Ősszel már csináltam egy 93km es etapot teletűzdelve a nagy budai emelkedőkkel.

Most volt egy visszérműtétem, de januárban kezdem a lépcsőzést, meg a kondi termes alapozást főleg lábra.

Kerékpáros ruházatom van, bukó is. Ezek tényleg elengedhetetlen feltételei a bringázásnak.

De lenne még egy kérdésem. Mielőtt elkezdtem tavasszal 84kg voltam, őszre lementem 77.5kg ra. Igyekszem helyesen táplálkozni ( szénhidrát, fehérje ), meg folyadékot bevinni, de mégis szépen leadtam több,mint 6 kilót. Ez még belefért, de többet nem szeretnék. Hogy lehetne ezen javítanom?

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.672 hozzászólás

-6 kilót már biztosan megérezni. A patentcipő és pedál nagyon érezhető lesz, sokkal több erőt tudsz átadni a hajtásnak de majd kell egy kis idő, míg a pedált megszokod.

Viszont NEM a bringától mész jól, hanem az edzettségi szintedtől ! Ha gyenge vagy, egy Tour de France-os 10ezer Euro-s géppel is lemaradnál egy edzett bringástól.

Amúgy, jó ruházatot is érdemes venned. Ezt se felejtsd el, ez is fontos része a kerékpározásnak, nem csak a bringa !

És bukód mindenképpen legyen !

marton módosította - 2013. december 06. - 02:17

Marci

euskatel

euskatel

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás

Sziasztok, 

Az idei évben elkezdtem aktívan bringázni, egy közel 20 éves vas Schwinn Csepel montival. 

Mivel bringáztam rendesen, és jövőre is ezt teszem, ezért megleptem magam egy új bicóval.

Vettem egy Trek 7.3 FX-et. 

Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek mennyit javít az ember teljesítményén, ha 26 helyett 28 as kereke van ill. kb. 6 kilóval könnyebb a bringája. Valamint ha van bringás cipője, pedálja, mert azt is veszek hozzá.

úgy értem, hogy adott fizikai állapot mellett, pl. mennyivel könnyebben megyek fel a hegyre, ill. síkon kb. milyen távval tudok többet menni.

síkon eddig a régi bringámmal 100km volt, ami kényelmesen ment.

tudom, hogy ez összetett dolog, de biztos van jelentősége a különbségnek. 

Arra gondolok, hogy pl. 10-20% -al nagyobb távot tudok megtenni, azonos edzettség mellett stb.

A legjobb lenne persze kipróbálni, de mostanában vettem, és még messze a tavasz.....

Köszönöm a tanácsokat, véleményeket.

NWM_Dani

NWM_Dani

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás

Külön bringa csajoknak :))

http://neoworldtv.hu...h.uthlmKxU.dpbs

kornel.regent

kornel.regent

vendég

• fórumtag
  • 42 hozzászólás

Rettenetes az angoljuk, kb. Nigériai átverés szintű. Messze elkerülném.

Es az is érdekes hogy a kép még hol máshol fordul elöö a neten:
https://www.google.c...Crh56cng4l3nVgg

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1.257 hozzászólás

Viszont a hivatkozás lemaradt az előző hsz-emből: http://www.apro-hird...lkat=372&page=1

elvileg már csak itt lehet hozzájutni a 2012-es Unithoz, ami a legjobban tetszik, viszont számomra nem tűnik túl megbízhatónak ez a hely, ahonnan rendelni lehet.

(nincs weboldal, ugyanaz a hirdetés ismétlődik, csak más emailcímmel..)

Rettenetes az angoljuk, kb. Nigériai átverés szintű. Messze elkerülném.

fcbdani

fcbdani

újonc

• fórumtag
  • 16 hozzászólás

XD

:DD

jó, legalábbis én ezt az egy helyet találtam, de ha tudsz még olyat, ahol be lehet szerezni ÚJ 2012-es Unitot, akkor szólj pls! :D