Jogos, nem voltam egyértelmű...
Igen, keresek outi és városi bringát is egyszerre.
Mert elegem van, hogy országúton nullával haladok a dög nehéz bringámmal, erre kell az outi; és elegem van abból is, hogy városban ősztől tavaszig folyton lánctisztítás-olajozás-lántisztítás-olajozás... megy, miközben a felnifékeim nullát fognak, ha vizesek. Kissé túlozva persze...
Ez volt az első tél, amit végig kerékpáron töltöttem (tudom nem volt igazi tél, de a nagyját kitapasztaltam), úgyhogy most adom el az autóm, teljesen átállva kerékpárra, így nem árt egy biztonságos, kevesebb karbantartást igénylő, strapabíró darab városban.
Az outi égetőbb, mert a meglévő járgányom a fent leírtak ellenére inkább alkalmas a városba, mint azon kívül, de előbb-utóbb egy városi bringát is be kell szerezzek, ezért rajta tartom a szemem ezen a fajtán is.
A városi gépeket csak azért linkeltem, hogy mi a véleményetek, kinek hogy tetszik, csak úgy hangos gondolkodásképpen. Itt kevesebb a kérdés, mert több a tapasztalatom. Tehát a városival kapcsolatos a szíjhajtás-agyváltó-tárcsafék igény.
Az outival kapcsolatban van több kérdésem, mert ebben szinte nulla a tapasztalatom.
S természetesen erre maradhat a láncos meghajtás, láncváltó, felnifék. 
Most már érthető?
Egyébként a Scott is igen igényes darabnak tűnik, amit linkeltél...mármint városinak... 
Döntsd már mit akarsz, lécci !
Kimondottan "városon kívülre" akarsz, erre belinkelsz 2 db totálisan városi, ingázós-bevásárlós gépet.
Vagy akarsz városi és városon kívüli bringát is venni, egyszerre ???
Szíjhajtás és tárcsafék nélkül még vidáman lehet országútizni amúgy.
Haveromnak ilyen van: http://www.scott-spo...-Speed-10-Bike/
Itt van szíjhajtás és tárcsafék. De ez kicsit több lesz, mit 1000 Euro.
palio módosította - 2016. március 03. - 09:25