Sziasztok!
Bringa váltás előtt állok (26-ról, 29er-re ülnék át) és egy elég fontos kérdésre nem találtam egyértelmű választ! Ebben kérném azok segítségét, akik érdemben és jóindulatból tudnának tanácsot adni, esetleg tapasztalatok alapján összehozni azt, ami nekem most dilemma!
A helyzet az, hogy 3 bringa van amit kinéztem (használtban gondolkodom, mert nincs pénzem újra!) és szerintem, a 192 cm magasságommal, pont olyan helyzetben vagyok, ami 2 vázméret közötti és nem tudom, hogy melyiket válasszam!
Van olyan bringa ami 51 cm - ez olyan 20,5"-nak megfelelő, a másik bringa 20", a harmadik 52 cm - ez meg 21"-nak megfelelő!? (merev vázas mtb!)
A 20"-sat kipróbáltam, nem éreztem kényelmetlennek, csak a nyeregcső volt eléggé kihúzva (ami engem nem zavarna)!
A másik kettő méretet nem próbáltam még!
Utána nézegettem a bringák hivatalos oldalain, a kiszemelt vázak geomatria adatainak! Azt vettem észre, hogy csak néhány mm-el térnek el egymástól, ezen kiszemelt vázméretek különböző geometriai értékei! A magasságomhoz ajánlott vázméretek is eltérőek!
Ezen a téren elég laikusnak számítok! 
Amiben dilemmázok és nem találtam egyértelmű választ, hogy az én magasságomhoz, mtb maraton szakágban, melyik geometria adatokat kell jobban figyelembe venni (értem itt, a láncvilla rövidsége, fejcső magassága és szöge, felsőcső hossza, stb.)? Mennyire számítanak itt 3-4 mm-ek, 1-2 fokok?
Esetleg, ha van köztetek hasonló magasságú rider, megoszthatná neki milyen méretű bringája van!
Előre is köszönöm a segítséget és a jó tanácsokat!