Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11925 hozzászólás a témában

biktop

biktop

újonc

• fórumtag
  • 11 hozzászólás
  • LocationBudapest

Sziasztok!

150-200 ezer között szeretnék venni egy fitnesz bringát, ezt a kettőt találtam hirtelen:

Bianchi Camaleonte Sport 1

Merida Speeder 200

Patika pénztár elfogadó boltra van szükségem, ezért nem minden bolt / márka érhető el számomra... :/

Köszi szépen!

biktop módosította - 2016. március 28. - 21:58

Sandman

Sandman

vendég

• fórumtag
  • 433 hozzászólás

A gond, hogy az Debrecenben van, én meg kicsiny hazánk rothadó szívében (BP). Kipróbálás nélkül meg nem szeretnék venni használtan bármit is.

VIszont találtam egy ilyet, nagyon dzsukel, nagyon kék:

http://bolha.testbik...php?clid=245074

Opinions?

Annyit mindenképpen megér, amennyiért árulják, nagyjából az Alboin 100 színvonal alumínium kivitelben. Ha megveszed, a pedálokat gyorsan cseréld le fémre.

Esetleg ez is jó lehet a te magasságodhoz, szerintem ez a legnagyobb méret volt ebből, és agydinamó is van benne, meg már suntour teleszkópos, nem zoom:

http://apro.bikemag....do-l334726.html

Sandman módosította - 2016. március 25. - 09:24

LZ01

LZ01

újonc

• fórumtag
  • 17 hozzászólás

Wiedemann

Használtbiciklik.hu, trekking, kalkhoff tramper

Akosbike.hu.. ott is van pár Nagy

Köszi, ezeket megsasolom!

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás
Wiedemann

Használtbiciklik.hu, trekking, kalkhoff tramper

Akosbike.hu.. ott is van pár Nagy

Vejne módosította - 2016. március 24. - 21:09

• LZ01 kedveli ezt

LZ01

LZ01

újonc

• fórumtag
  • 17 hozzászólás

Sajnos nincs bölcsek köve senkinél. A Kuwahara amit Vejne linkelt nem tetszik? Az egy igazi kuriózum de lehet, hogy neked kicsi.

A gond, hogy az Debrecenben van, én meg kicsiny hazánk rothadó szívében (BP). Kipróbálás nélkül meg nem szeretnék venni használtan bármit is.

VIszont találtam egy ilyet, nagyon dzsukel, nagyon kék:

http://bolha.testbik...php?clid=245074

Opinions?

Sandman

Sandman

vendég

• fórumtag
  • 433 hozzászólás

Na, mire odaértem a megbeszélt időpontra, elvitték a Pözsót :(

Van valami alapguideline, hogy az ember milyen márkákat/típusokat kerüljön ha használtat-újat néz?

Sajnos nincs bölcsek köve senkinél. A Kuwahara amit Vejne linkelt nem tetszik? Az egy igazi kuriózum de lehet, hogy neked kicsi.

LZ01

LZ01

újonc

• fórumtag
  • 17 hozzászólás

Na, mire odaértem a megbeszélt időpontra, elvitték a Pözsót :(

Van valami alapguideline, hogy az ember milyen márkákat/típusokat kerüljön ha használtat-újat néz?

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

https://www.facebook...p_comment_reply

idézem

1278441240N_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.

Szia, 56 magas/54 hosszú (ezek nem 100% értékek, de nagyot nem tévedhettem)

kéne valami 150 körüli kormányszár.. :) Picike nagoyn.

Vejne módosította - 2016. március 24. - 11:41

Sandman

Sandman

vendég

• fórumtag
  • 433 hozzászólás

Debi? (google nem segített)

Debrecen. Én is rámozdultam a témára. Ha Neked nem elég nagy, engem érdekel.

LZ01

LZ01

újonc

• fórumtag
  • 17 hozzászólás

Van debiben egy kuwahara trekking

Debi? (google nem segített)

Sandman

Sandman

vendég

• fórumtag
  • 433 hozzászólás

Van debiben egy kuwahara trekking, négyszer húzott ishiwata csövekből, suntour szettes, olyan sugino hajtás, ami még a kampafil szemeknek is tetszetős kiscsillagos.

és valami vicc 30 ezerért nem viszi kutya sem. :)

Ez fájt. Szinte bármilyen leharcolt állapotban csak a váz a háromszorosát éri. Az egy igazi ipari műemlék!

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Áh, értem, ez tényleg jól hangzik. Viszont furcsállom, hogy a csóka ilyen olcsón adja a bringát, ha sikerül lecsapnom rá (állítása szerint több "kérő" is legyeskedik majd holnap...), majd beadom egy szervízbe nagygenerálra/beállításra, biztos ami sicher.

ez ilyen.

hidd el, alkalmi vétel. pár éve ezeket 20-25 közt dobálták, de amióta a hülye road.cc, bikeradar és egyéb szennyoldalak a gravel-túra kategóriát promotálják, azóta hihetetlen megugrott ezeknek a régi trekkingeknek az ára.

Van debiben egy kuwahara trekking, négyszer húzott ishiwata csövekből, suntour szettes, olyan sugino hajtás, ami még a kampafil szemeknek is tetszetős kiscsillagos.

és valami vicc 30 ezerért nem viszi kutya sem. :)

ha nemköltős, rendbetett trekkinget szeretnél, akkor wiedemann gabiék oldalán nézelődj.. (http://hasznaltbiciklik.hu (

Vejne módosította - 2016. március 24. - 07:00

• LZ01 kedveli ezt

tbajnogel

tbajnogel

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás

Sziasztok!

Használt országúti kerékpárt szeretnék venni sportoláshoz maximum 200e-ért, ebben kérném segítségeteket. Versenyezni nem fogok, semmi komolyra nem kell gondolni, csak a trekking kerékpáromról szeretnék átülni egy (lehetőleg komfortos vázgeometriájú) országútira.

196 cm vagyok, így a méret jelentősen korlátozza a szóba jövő kerékpárokat. A bolha.testbike.hu-n az alábbiakat találtam: 

http://bolha.testbik...php?clid=244841

http://bolha.testbik...php?clid=244060

http://bolha.testbik...php?clid=238513

Mi a véleményetek a fenti kerékpárokról? Nekem ezek közül legjobban a Speci tetszik. Lehet kicsi a váz számomra, vagy megfelelő a mérete?

Egyéb kerékpárokra is nyitott vagyok lehetőleg Budapesten vagy környékén.

Előre is köszi!

LZ01

LZ01

újonc

• fórumtag
  • 17 hozzászólás

Ez egy jó minőségű króm-molibdén ötvözetű váz (rugalmas, nem hajlamos fáradásos törésre). A 730-as XT alkatrészek koruk (1990 körül) szerintem egyik legjobb szettje - bár én a 737-est kedvelem leginkább, de a 730-as egy igazi klasszikus szett és még a mai napig is nagyon jó áron adják-veszik őket. Nagyon strapabíró alkatrészek, szinte örök életűek, a mai alkatrészek tartósságának többszörösével (amit az is bizonyít, hogy 25 év elteltével még itt vannak). Maga a Peugeot nem olyan nagy szám (bár a sajátomat nem adnám semmi pénzért és mondhatjuk, hogy elfogult vagyok ezzel a gyártóval szemben), de összességében ez egy jó minőségű alkatrészekkel felszerelt viszonylag jó minőségű acélváz. Kicsit olyan ez, mint egy Kuwahara. Ha nem ismered és meglátod az utcán nem tűnik nagy számnak, pedig talán a világ legjobb retro trekkingjei - szóval ha véletlenül belebotlasz egybe, vedd meg gyorsan.

Áh, értem, ez tényleg jól hangzik. Viszont furcsállom, hogy a csóka ilyen olcsón adja a bringát, ha sikerül lecsapnom rá (állítása szerint több "kérő" is legyeskedik majd holnap...), majd beadom egy szervízbe nagygenerálra/beállításra, biztos ami sicher.

Sandman

Sandman

vendég

• fórumtag
  • 433 hozzászólás

Ungarisch, bitte :)))

Ez egy jó minőségű króm-molibdén ötvözetű váz (rugalmas, nem hajlamos fáradásos törésre). A 730-as XT alkatrészek koruk (1990 körül) szerintem egyik legjobb szettje - bár én a 737-est kedvelem leginkább, de a 730-as egy igazi klasszikus szett és még a mai napig is nagyon jó áron adják-veszik őket. Nagyon strapabíró alkatrészek, szinte örök életűek, a mai alkatrészek tartósságának többszörösével (amit az is bizonyít, hogy 25 év elteltével még itt vannak). Maga a Peugeot nem olyan nagy szám (bár a sajátomat nem adnám semmi pénzért és mondhatjuk, hogy elfogult vagyok ezzel a gyártóval szemben), de összességében ez egy jó minőségű alkatrészekkel felszerelt viszonylag jó minőségű acélváz. Kicsit olyan ez, mint egy Kuwahara. Ha nem ismered és meglátod az utcán nem tűnik nagy számnak, pedig talán a világ legjobb retro trekkingjei - szóval ha véletlenül belebotlasz egybe, vedd meg gyorsan.

• LZ01 kedveli ezt

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Vegyél értéktarto és megbízható bringat az ipari hulladék helyett...
  • Sandman kedveli ezt

LZ01

LZ01

újonc

• fórumtag
  • 17 hozzászólás

Cromor offroad csoszett és 730 as XT..

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Na itt a gond, hogy büdzsé szempontjából sajnos be vagyok korlátozva, így az ilyen custom építős népek pláne másik megyében sajna nagyvalszeg kiesnek. Bár lehet teszek egy próbát :)

Peugeot bicajok miért ekkora számok?

Cromor offroad csoszett és 730 as XT..

Ez öt év múlva is érték lesz..

LZ01

LZ01

újonc

• fórumtag
  • 17 hozzászólás

194-hez ez kicsi lesz, de:

http://bolha.testbik...php?clid=244256

érdemes kapcsolatba lépni az eladóval, mert szoktak lenni rohadt nagy vázai, és ha elmondod, mik a kívánságok, olyan új állapotú bringát kreálhat, amire pár évig elfelejtheted, hogy költeni kell.

... nekem, ha most kéne bringát vennem, nála érdeklődnék először.. nem szokott nagyon olcsó lenni, de csak azért nem, mert

nem lomis
nem csatornából kimentett rozsdaboglyákat mos át magasnyomásúval
felújítja, rendbeszedi az eladandó dolgokat
szemétszart nem árul pénzért.

amit Sandman linkelt, nagyon jó. Ezerszer inkább az, mint bármelyik, amit linkeltél

Na itt a gond, hogy büdzsé szempontjából sajnos be vagyok korlátozva, így az ilyen custom építős népek pláne másik megyében sajna nagyvalszeg kiesnek. Bár lehet teszek egy próbát :)

Peugeot bicajok miért ekkora számok?

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

194-hez ez kicsi lesz, de:

http://bolha.testbik...php?clid=244256

érdemes kapcsolatba lépni az eladóval, mert szoktak lenni rohadt nagy vázai, és ha elmondod, mik a kívánságok, olyan új állapotú bringát kreálhat, amire pár évig elfelejtheted, hogy költeni kell.

... nekem, ha most kéne bringát vennem, nála érdeklődnék először.. nem szokott nagyon olcsó lenni, de csak azért nem, mert

nem lomis

nem csatornából kimentett rozsdaboglyákat mos át magasnyomásúval

felújítja, rendbeszedi az eladandó dolgokat

szemétszart nem árul pénzért.

amit Sandman linkelt, nagyon jó. Ezerszer inkább az, mint bármelyik, amit linkeltél

Vejne módosította - 2016. március 23. - 17:58