Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11925 hozzászólás a témában

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 hozzászólás
Mivel gyengébb a telója?Egyáltalán milyen telóval vannak ezek szerelve(sima rúgós vagy olajos)

amit itt leírtál az kb a magellan crux-nál kezdõdik amibõl a tavalyi olyan 180 körül kapható
ha megelégsze kissé gyengébb de még használható telóval akkor már egy magellen polaris vagy kona fire mountin delux mind2 140 körül (ha van még vhol tavalyi polaris az olcsóbb )
http://www.xfactorne...=20&keszleten=1

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 hozzászólás
Ezek mennyibe kerülnek és milyen telóval vannak szerelve?

Hello!

Kross Level A2 XT:
http://kross.hu/old/levela2xt.html

vagy

Kross Level A4:
http://kross.hu/old/levela4.html

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

Sziasztok!
Tudnátok ajánlani olyan MTB-t a lehetõ legbarátibb áron amivel már bátran ki lehet menni terepre,hegyre fel-le túrázgatni tárcsafékkel,elfogadható(nem sima rúgós) teleszkóppal?

Használt, vagy új?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Sziasztok!
Tudnátok ajánlani olyan MTB-t a lehetõ legbarátibb áron amivel már bátran ki lehet menni terepre,hegyre fel-le túrázgatni tárcsafékkel,elfogadható(nem sima rúgós) teleszkóppal?

amit itt leírtál az kb a magellan crux-nál kezdõdik amibõl a tavalyi olyan 180 körül kapható
ha megelégsze kissé gyengébb de még használható telóval akkor már egy magellen polaris vagy kona fire mountin delux mind2 140 körül (ha van még vhol tavalyi polaris az olcsóbb )
http://www.xfactorne...=20&keszleten=1
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

exxpert

exxpert

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.288 hozzászólás

Sziasztok!

Hello!

Kross Level A2 XT:
http://kross.hu/old/levela2xt.html

vagy

Kross Level A4:
http://kross.hu/old/levela4.html

[highlight] The bike way of life [/highlight]

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 hozzászólás
Sziasztok!

papabear

papabear

vendég

• fórumtag
  • 197 hozzászólás
Szia,
1., 100 E alatt ne vegyél össztelósat.
2., Ahova neked kell teljesen felesleges is*, elég ha elöl van teleszkóp és ennyi pénzért már kapsz egy jól használható alsó középkategóriát újban, esetleg használtan egy fokkal jobbat.

*Itt a bikemagon nemrég jelent meg egy jól összeszedett cikksorozat, hogy milyen bringa, kinek és milyen célra való. Olvasd el, sokat lehet belõle okulni. http://bikemag.hu/al...ar-valo-nekem-4

sziasztok
tudnátok nekem össztelós mtb-t ajánlani 100e-alatt? súly nem probléma, (75kg vagyok), hétvégi kirándulgatásra kellene, néhol rossz minõségû aszfalt+földút-ra
köszi

Hegyibringás = Kerekes Jeti

sheepy

sheepy

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
sziasztok
tudnátok nekem össztelós mtb-t ajánlani 100e-alatt? súly nem probléma, (75kg vagyok), hétvégi kirándulgatásra kellene, néhol rossz minõségû aszfalt+földút-ra
köszi

York

York

vendég

• fórumtag
  • 137 hozzászólás

helo
tudom hogy már egy csomószor irok ezzel kapcsolatban de mindig találok 1-2 jó bicajt és azt is besorolom a választékba. akkor most az uj lista szerint melyiket vegyem meg:?
-Skarpea x400 V
-caprine epik 30 V
-magellan crater alivio V
UI:lehet hogy még fogok egy párszor irni erröl mert ezt nagyon meg kell gondolni és lehet hogy megint közbecsuszik még 1 bicaj

köszi

Nagyjabol ugyanazok felszereltsegre.
Ha tavalyi modelleket nezel, akkor azert annyira nem ersz ra, mivel csak a keszlet erejeig allnak rendelkezesre, persze elkapkodni sem kell a dontest.

papabear

papabear

vendég

• fórumtag
  • 197 hozzászólás
Ezek szerint nem áll messze tõled a bütykölés, akkor menni fog egyedül is.

A méreteket tudd meg mindenképp, mielõtt monoblokkot vennél, mert sokféle van (átmérõ, csapágyház, tengelyhossz), Típusból sztem vegyél Octalinkeset (ez a legkönnyebben beszerezhetõ és tág határok között van árban/minõségben), hozzávaló hajtómûvel (amit amúgy is cserélni kellene). Ha szakboltba mész ott többnyire szívesen segítenek.

Egy gazdaságosabb Shimano monoblokk megvan 3-4 E Ft-ból az Alivio hajtókar meg 10 E alatt.

A shimano Alivio hátsó váltó is 10 alatt van, ha a váltókart nem kell cserélni,
akkor már csak egy lánc meg egy fogaskoszorú kell, kb 3 E + 5 E pénz.
Egy 7 sebességes több, mint elég a fogaskoszorúból.
Azt nézd meg, hogy a hátsó agy kazettás, vagy menetes-e?

Javaslom nézd meg a gumikat is, jelentõs tuningot lehet egy jó köpennyel elérni.

mzdoktor

mzdoktor

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás

Nah, ez egy jó alap! Azt tudjuk, hogy többnyire aszfalton nyomnád vele, amirõl néha letérsz a földútra.
A váz, ha nem zavar, hogy le van kicsit verve, akkor megvan. (egy szinterezés 10 E pénzbõl kijön, de sztem felesleges, ha nem akarsz sokat költeni). Elsõ körben nem vennék telót sem, olcsót nem érdemes, kemény talajra meg jobb is a merev villa.

De te is jól látod a helyzetet, ami szerinted cserére szorul, azzal kell kezdeni. Én cserélném a kerekeket is 29-esre, de lehet, hogy nem fér el a vázban, szal akkor marad egyelõre az, ami van, bár a külsõket alaposan nézd meg,mennyire vannak leharcolva.

Fontos kérdés: te szerelnéd át, vagy szervízben rakatnád össze?

Valószínûleg én szerelném, mert ugye azzal is tudok spórolni némi lóvét. Legfeljebb hívok segítségül szakértõt ha elakadok. Mûszaki érzékem van, azzal nincs gond. Motorozom és a motorjaimat is magam szoktam szerelni, tehát ismerem a villáskulcsot is, sõt szerszámaim is vannak. Egyedül ami hiányzik az a gyakorlat a kerékpár szerelésben. :-)
A telót én is kihagynám, fõleg egyenlõre. Gondolom ami a súlyomhoz megfelelne és normális az egy kisebb vagyon. Egyszer majd talán....
Ami az elsõ és legfontosabb, (ami miatt igazából használhatatlan a bringa jelenleg) a monoblokk. Ebben többféle méret van, vagy van valami egységes szabvány?? A héten remélem bejutok Kecskemétre és akkor veszek egy hajtókar lehúzót, utána szét is tudom már szedni, esetleg utána okosabb leszek a paraméterekkel. Illetve ha egy méret mind, akkor a lehúzóval együtt vennék is egyet esetleg. Monoblokkból mi az amit ajánlanátok és nagyjából milyen összeg amit már érdemes megvenni? Tehát ez az elsõ és legfontosabb.
Második körben cserélném le a váltókarokat és megpróbálkoznék a váltó beállításával.
Ha ezek megvannak akkor már használható a bringa, a többit lehet szépen lassan fokozatosan, ahogy a pénztárcám engedi.

Jó éjt!

papabear

papabear

vendég

• fórumtag
  • 197 hozzászólás
Nah, ez egy jó alap! Azt tudjuk, hogy többnyire aszfalton nyomnád vele, amirõl néha letérsz a földútra.
A váz, ha nem zavar, hogy le van kicsit verve, akkor megvan. (egy szinterezés 10 E pénzbõl kijön, de sztem felesleges, ha nem akarsz sokat költeni). Elsõ körben nem vennék telót sem, olcsót nem érdemes, kemény talajra meg jobb is a merev villa.

De te is jól látod a helyzetet, ami szerinted cserére szorul, azzal kell kezdeni. Én cserélném a kerekeket is 29-esre, de lehet, hogy nem fér el a vázban, szal akkor marad egyelõre az, ami van, bár a külsõket alaposan nézd meg,mennyire vannak leharcolva.

Fontos kérdés: te szerelnéd át, vagy szervízben rakatnád össze?

ÓÓÓ, nem kell nagy dologra gondolni. :-)))
Egy Caprine Cherokee montim van, még anno 1999-es évjáratból. A váz szinte tökéletes, karcok vannak rajta és itt-ott leverõdve a festék. A felnik úgy ahogy tûrhetõek, elöl még a gyári van a gyári gumival (kenda). :-) A hátsó felnit az öcsém szerezte bele, fogalmam sincs, hogy milyen, de egyenlõre elmegy. Csak akkor cserélném, ha gondok adódnak vele. A fékrendszer is tûrhetõ, bár fékpofákat nem ártana valami normálisra cserélni azt hiszem.
Amit mindenképpen cserélni kell az a monoblokk, a lánc, a váltókarok és nem ártana a váltókat sem. Ha ezeket lecserélném akkor egy használható bringa válhatna belõle. Továbbá lehet, hogy ha a fentieket cserélem akkor nem ártana az elsõ hajtómûvet sem cserélni (a hátsó fogaskeréksort most cserélte öcsém).
Esetleg ezek alapján ötlet, meglátás, javaslat??

Ironbob

Ironbob

vendég

• fórumtag
  • 38 hozzászólás
helo
tudom hogy már egy csomószor irok ezzel kapcsolatban de mindig találok 1-2 jó bicajt és azt is besorolom a választékba. akkor most az uj lista szerint melyiket vegyem meg:?
-Skarpea x400 V
-caprine epik 30 V
-magellan crater alivio V
UI:lehet hogy még fogok egy párszor irni erröl mert ezt nagyon meg kell gondolni és lehet hogy megint közbecsuszik még 1 bicaj

köszi

mzdoktor

mzdoktor

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás

Nem rossz döntés az átépítés, ha leírod most mid van, lehet, hogy összerakódik neked a fórum alaposan átgondolt bicója.
Tudjuk mennyivel gazdálkodhatsz, mindenki javasolhat alkatrészcserét, +tanácsok, beszerzési források, vagyunk páran...
:cheers:

ÓÓÓ, nem kell nagy dologra gondolni. :-)))
Egy Caprine Cherokee montim van, még anno 1999-es évjáratból. A váz szinte tökéletes, karcok vannak rajta és itt-ott leverõdve a festék. A felnik úgy ahogy tûrhetõek, elöl még a gyári van a gyári gumival (kenda). :-) A hátsó felnit az öcsém szerezte bele, fogalmam sincs, hogy milyen, de egyenlõre elmegy. Csak akkor cserélném, ha gondok adódnak vele. A fékrendszer is tûrhetõ, bár fékpofákat nem ártana valami normálisra cserélni azt hiszem.
Amit mindenképpen cserélni kell az a monoblokk, a lánc, a váltókarok és nem ártana a váltókat sem. Ha ezeket lecserélném akkor egy használható bringa válhatna belõle. Továbbá lehet, hogy ha a fentieket cserélem akkor nem ártana az elsõ hajtómûvet sem cserélni (a hátsó fogaskeréksort most cserélte öcsém).
Esetleg ezek alapján ötlet, meglátás, javaslat??

papabear

papabear

vendég

• fórumtag
  • 197 hozzászólás
Nem rossz döntés az átépítés, ha leírod most mid van, lehet, hogy összerakódik neked a fórum alaposan átgondolt bicója.
Tudjuk mennyivel gazdálkodhatsz, mindenki javasolhat alkatrészcserét, +tanácsok, beszerzési források, vagyunk páran...
:cheers:

... Viszont elkezdtem agyalni rajta, hogy esetleg a jelenlegi bringámra ráköltök egy halom pénzt és pár évet kihúzhatok vele. Nem ez a legjobb döntés, de nagyon szûkös a keret. :-(
Azt hiszem agyalgatok még pár napig és addig is tanulok és nézelõdöm.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

A treekingeket kihagynám mivel valami sportosabbra vágyom. Tudom, hogy erre a célra ez felelne meg a legjobban de nagyon "papás" ez még nekem. :-) Érdekesen nézne ki, ha ilyennel elõzgetném a Mátrában az autósokat. :-)))
Most hogy kicsit kezdem jobban beleásni magam a témába, látom, hogy valószínûleg igen, kevés lenne egy 50 ezres bringa alám. Ugyanakkor arra is rájöttem átnézve a költségvetést, hogy nem is igen lesz rá több lóvé.
Viszont elkezdtem agyalni rajta, hogy esetleg a jelenlegi bringámra ráköltök egy halom pénzt és pár évet kihúzhatok vele. Nem ez a legjobb döntés, de nagyon szûkös a keret. :-(

azért egy cross bicó lényegesen sportosabb mint egy trekking de még egy átlag montinál is
kis mintás virslibb gumival sokkal nagyobb tempót tudsz vele tartósan menni mint egy montival. viszont birja az enyhe terepet is.

igaz jó cross bicót sem kapsz 50-ért
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

mzdoktor

mzdoktor

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás

Ha lehet akkor trekking vagy cross trekking bringat nezzel, az jobban megfelel annak amire hasznalni szeretned. Cross bringak kicsit sportosabb geoval rendelkeznek mint a trekkingek. A trekkingre meg fel van szerelve sarvedo, lampa, csomagtarto. Ha lehet akkor mindenkepp kazettas aggyal rendelkezo bringat vegyel, a sulyod miatt, es lehet nem "uszod" meg a dragabbat es az ujat. A legtobb bringa 90kg van "hitelesitve" en ezt ugy szamolom, hogy 90kg kerekparos es max. 25-30kg csomag... (ezek a jobb kazettas aggyalrendelkezok, es meg ez sem garancia, hogy a kullok birjak hosszutavon).

A treekingeket kihagynám mivel valami sportosabbra vágyom. Tudom, hogy erre a célra ez felelne meg a legjobban de nagyon "papás" ez még nekem. :-) Érdekesen nézne ki, ha ilyennel elõzgetném a Mátrában az autósokat. :-)))
Most hogy kicsit kezdem jobban beleásni magam a témába, látom, hogy valószínûleg igen, kevés lenne egy 50 ezres bringa alám. Ugyanakkor arra is rájöttem átnézve a költségvetést, hogy nem is igen lesz rá több lóvé.
Viszont elkezdtem agyalni rajta, hogy esetleg a jelenlegi bringámra ráköltök egy halom pénzt és pár évet kihúzhatok vele. Nem ez a legjobb döntés, de nagyon szûkös a keret. :-(

Balazs00

Balazs00

vendég

• fórumtag
  • 33 hozzászólás

http://kross.hu/old/signds.html

Nem nagyon tetszik..

exxpert

exxpert

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.288 hozzászólás

...

Ezek közül melyiket ajánlanátok?( Vagy ajánlhattok más ilyen fajta bike-ot is;) )
Dirt/Street-re használnám.
Kezdõ vagyok, 11 éves, 160 cm, 40-50kg.

http://kross.hu/old/signds.html

[highlight] The bike way of life [/highlight]

Balazs00

Balazs00

vendég

• fórumtag
  • 33 hozzászólás
http://www.author-hu...mod=tip&ev=2009

http://www.bikefun.h...ump__sport.html

http://www.bikefun.h...ump__sport.html

Ezek közül melyiket ajánlanátok?( Vagy ajánlhattok más ilyen fajta bike-ot is;) )
Dirt/Street-re használnám.
Kezdõ vagyok, 11 éves, 160 cm, 40-50kg.