Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11925 hozzászólás a témában

pauly

pauly

vendég

• fórumtag
  • 90 hozzászólás
Ja ugye ezekre lehet sárvédõt,csomagtartót szerelni ha esetleg késõbb akarok?

pauly

pauly

vendég

• fórumtag
  • 90 hozzászólás
Értem,köszi mindkettõtöknek,akkor szerintem ha van még nekik,inkább a Krosst választom.Jobban is tetszik...

Tamoo

Tamoo

vendég

• fórumtag
  • 191 hozzászólás

Ja látom hogy pl meadow-on shimano alivio van.Az rosszabb mint az acera?Mert akkor esetleg a sima MEADOW jobb lenne 62900 ft-ért?(mintha úgy emlékeznék hogy az acera váltó a jobb)Bár lehet ott meg a többi cucc gyenge akkor rajta...

alivio a jobb, egyébként itt egy shimano "ajánlás" KATT

vázméretrõl: 178-180cm vagyok, lehet kicsit elvetemült dolog, de cross bringából(Kelly's Neos) 21"-ost használok, egyszerûen a hossz miatt. Nem szeretem a rövid vázat. Átlépési magassága necces, a zacsi már rálóg :D

pauly

pauly

vendég

• fórumtag
  • 90 hozzászólás
Ja látom hogy pl meadow-on shimano alivio van.Az rosszabb mint az acera?Mert akkor esetleg a sima MEADOW jobb lenne 62900 ft-ért?(mintha úgy emlékeznék hogy az acera váltó a jobb)Bár lehet ott meg a többi cucc gyenge akkor rajta...

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás

Na még annyit utoljára hogy alkatrészeket tekintve meilyk a jobb a Caprine Tour Cross 2009 vagy a KROSS MEADOW ALIVIO?És befejeztem :)
Bikemag - Caprine Tour Cross--[FONT="]Technikai adatok, gy
CROSS 2009 AKCI
Köszi!

A cross-nál a hajtókar és a felnik szerintem jobb minõségûek
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

Gtmn

Gtmn

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Sziasztok!

Ez lesz az elsõ komolyabb bringám és ehhez kérném a segítségeteket. Nézegettem mostanában a kínálatot de kicsit el vagyok veszve.

A bringa fõleg országúti tekerésre lesz napi szinten úgy 20 km mellette némi laza erdõs tereppel stb. Rólam annyit érdemes tudni hogy kb 187-8 cm magas és valamivel több mint 100 kg vagyok szóval úgy érzem valami nagyobb, erõsebb konstrukció lenne a nyerõ. Olyan 50-60k-ért keresnék bringát max 100k ami még szóba jöhet.

Szerintetek milyen bringával járnék a legjobban, ha nem szeretnék nagyon utólag építgetni rajta?

Elõre is köszönöm.

pauly

pauly

vendég

• fórumtag
  • 90 hozzászólás
Na még annyit utoljára hogy alkatrészeket tekintve meilyk a jobb a Caprine Tour Cross 2009 vagy a KROSS MEADOW ALIVIO?És befejeztem :)
Bikemag - Caprine Tour Cross--[FONT="]Technikai adatok, gy
CROSS 2009 AKCI
Köszi!

pauly

pauly

vendég

• fórumtag
  • 90 hozzászólás
Hát sajnos nem találtam errõl a caprine-rõl semmi geo adatot a többi vázmérethez,sõt még amúgy is alig találni róla valamit :/
Félek ettõl a 20-as vázmérettõl kicsit :)

papabear

papabear

vendég

• fórumtag
  • 197 hozzászólás
:o) Örülök, hogy segítettem!
Ha megnézed azt bringát alaposan nézd át a vázat. Ha nincs rajta repedés, nem lesz vele gond.
És még túrj az apróban, sok csemegét találni!
Hegyibringás = Kerekes Jeti

akvamen

akvamen

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
Üdv!

T. papabear köszönöm a gyors választ és a linkelt hirdetést (ami mellesleg nagyon tetszik).

Üdv.:B.M.

pauly

pauly

vendég

• fórumtag
  • 90 hozzászólás
Értem,hát akkor inkább a 20-as,nehogy túl kicsi legyen.Nem szeretnék "nagypapásan" ülni rajta :)
Köszi a segítséget!
Rákeresek még a többi vázméretre hátha találok...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.271 hozzászólás

Aha,értem,köszi,akkor amik az oldalon megvannak adva geo adatok az alapján kb be lehet lõni,hogy az én 179cm-hez meilyk lehet inkább jó?vagy több adat kellene?

ezek ja. jó lenne persze a többi vázméretrõl is, de ezt elmézve hacsak nem akarsz abszolut "nagypapásan" ülni a bringán akkor inkább 20-as
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

pauly

pauly

vendég

• fórumtag
  • 90 hozzászólás
Aha,értem,köszi,akkor amik az oldalon megvannak adva geo adatok az alapján kb be lehet lõni,hogy az én 179cm-hez meilyk lehet inkább jó?vagy több adat kellene?

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
geometriai adatok

vázcsõvek hossza, az egymással bezárt szögei, illetve ezekbõl származtatott adatok /pl. utánfutás, középcsapágymagasság stb../
meghatározzák a bicó viselkedését, irányítását
vannak, amik fix adatok, van, amin tudsz változtatni /nyeregcsõ, stucni, kormány, külsõgumi/ cseréjével..

pauly

pauly

vendég

• fórumtag
  • 90 hozzászólás
Mi az a geo adatok?Ezt már a múltkor sem értettem :)
szerk:gemoetriai adatok? Azok mik pontosan?

Itt pl megvannak adva geomeriai adatok,erre gondolsz?
http://bikemag.hu/11...235/index3.html

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.271 hozzászólás

Hali!

A 179cm-hez a 18" váznak is jónak kell elvileg lenni?Mert néztem caprine tour cross-t,és úgy látom hogy abból nincs is 19-es méret.Gondolom semmiképp se a 20-ast vegyem ugye?

ez igy geo adatok nélkül nehéz

pl dema cross bicókból ból is a 19,5-es a M-es
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

pauly

pauly

vendég

• fórumtag
  • 90 hozzászólás
Hali!

A 179cm-hez a 18" váznak is jónak kell elvileg lenni?Mert néztem caprine tour cross-t,és úgy látom hogy abból nincs is 19-es méret.Gondolom semmiképp se a 20-ast vegyem ugye?

papabear

papabear

vendég

• fórumtag
  • 197 hozzászólás
Sokadszorra, sokmindenkit ismételve:
nézz körül az apróban!

Alig használtan is nagyon jó gépekhez lehet jutni.
pl: Apr
Hegyibringás = Kerekes Jeti

akvamen

akvamen

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
Sziasztok!

Most szeretnék venni egy komolyabb bringát és ehhez kérném a segítségeteket.
Egy kezdõ DH/FR kerékpárt keresek megfizethetõ áron (számomra kb. 180-200 e JMF max.).
Segítségeteket elõre is köszönöm.

Üdv.:B.M.

mhorvat

mhorvat

vendég

• fórumtag
  • 64 hozzászólás

öszinte legyek nem emléxem a szereltségekre, de nem biztos

Ami (lényegi) különbség 2008 és 2009 között:

2008: RST Capa T8 80mm
2009: RST Gila ML 100mm

2008: B+ MicroBump markolat
2009: WTB Weirwolf

2008: SHIMANO STEF 50 8seb
2009: SRAM X4

2008: B+ Comfort OEM
2009: WTB Pure V Sport

Namost a 2008-as V fékes Crater 72.000 Ft, a 2009-es tárcsás Crater 90.000 Ft (Avid BB5 160mm). Magyarán 18.000 Ft-ért kapok egy viszonylag jó tárcsafék szettet meg a felsorolt, kicsit jobb alkatrészeket. Elég sokat tököltem már azon, melyiket vegyem meg majd áprilisba, itt az idõ, szóval szerintem 90-ért igen jó vétel az új Crater (egyébként 105.000 lenne).

Köszönöm szépen mindenki segítségét egyébként, fõleg neked Bikertigger, sokat segítettél. Remélem jövõ héten már új bicó tulaj leszek. :)