Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11925 hozzászólás a témában

antrios

antrios

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
sziasztok,

szakértõk segítségét kérném, hosszútávfutás után most kezdek triatlonozni (cél: közép/hosszútáv, de nem versenyezni).
Biciklit vennék, anyagi lehetõségeimhez képest jelenleg két jelölt van, olvasgattam utánuk, meghallgattam hozzáértõket, de nem igazán tudom, melyikkel induljak el.

Az egyik egy Neuzer Altrix Whirlwind RS 105 (ez az olcsóbb, Shimano 105ös váltóval, Tektro fékekkel és Suntour Superbe hajtómûvel ), a másik egy 2010 TREK 1.2 bringa (Shimano Sora váltóval és fékkel, Bontrager komponensekkel).

Mivel még kell ezazamaz kiegészítõ, azok tovább dobják az árat, tehát minden érv és tanács számít, ami a drága bringa mellett/ellene szól.

Minden választ köszönök!

gabross

gabross

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
Sziasztok,

200e Ft körüli hardtailt keresek amatõr hegyi túrázásra. A lentiek közül kéne választanom, de még nem sikerült, vki segítene?

Köszi.

CUBE Acid/CUBE Attention
SCOTT Aspect 35
TREK 6000

Fani

Fani

vendég

• fórumtag
  • 35 hozzászólás

Sziasztok!
a segítségeteket szeretném kérni kerékpár választáshoz.
az egyik: MERIDA Apr
másik: CUBE analog 2010 Ped

melyik lenne jobb választás amatõr túrázáshoz,light-os terepezéshez?

Én is a Meridát választanám. Szerintem még a mechanikus tárcsafék sem szól a Cube mellett!

:no:"Csak semmi cicó. Nálam van a slukker!"

Woody Allen

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Sziasztok!
Tudom, hogy nem ide tartozik, de az lenne a kérdésem, hogy a Caprine Tour Cross kerékpárra felszerelhetõ-e a Pro Maxi QR nyeregtáska? Ez van írva róla a bikediscount-on "PRO kerékpár nyeregtáska QR Klik system rögzítési rendszerrel. 3M fényvisszaverõ csík, 1,8liter befogadóképesség. Erõs gyöngyvászon alapanyag. Országúti és verseny kerékpár nyergekre egyaránt rögzíthetõ!"

Ha nem akkor milyet keressek, ami méretben ennek megfelel?
Elõre is köszönöm
bexzy

Biztos jó lesz.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Sziasztok!
másik: CUBE analog 2010 Ped

Ha ebbõl a kettõbõl akarsz választani, akkor a Merida sokkal jobban felszerelt, ugyanazon áron, mint a Cube, és gyakorlatilag 0 km-es.

bexzy

bexzy

vendég

• fórumtag
  • 29 hozzászólás
Sziasztok!
Tudom, hogy nem ide tartozik, de az lenne a kérdésem, hogy a Caprine Tour Cross kerékpárra felszerelhetõ-e a Pro Maxi QR nyeregtáska? Ez van írva róla a bikediscount-on "PRO kerékpár nyeregtáska QR Klik system rögzítési rendszerrel. 3M fényvisszaverõ csík, 1,8liter befogadóképesség. Erõs gyöngyvászon alapanyag. Országúti és verseny kerékpár nyergekre egyaránt rögzíthetõ!"

Ha nem akkor milyet keressek, ami méretben ennek megfelel?
Elõre is köszönöm
bexzy

PecsiPeter

PecsiPeter

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Sziasztok!
másik: CUBE analog 2010 http://pedalsport.hu..._akcioink&id=52

Fani

Fani

vendég

• fórumtag
  • 35 hozzászólás

Sziasztok!

Nem tudja valaki hogy a Kross Crow Steppen-nek duplafalú felnije van?Mert a leírásánál csak annyi van hogy Felni:Kross
Köszi!

Igen, duplafalú!

:no:"Csak semmi cicó. Nálam van a slukker!"

Woody Allen

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.271 hozzászólás

Ma voltam 3 szaküzletben és szemrevételeztem a bicókat, amiket ajánlottatok.
A legesélyesebbek: Kellys Omega 2009 és a Caprine Voyage.
Csomagtartót és sárvédõt mindenképpen szeretnék venni, úgyhogy a Kellysre még az is kellene, az sem maradna ilyen kis sportos (a másik egy kicsit így "nagyisnak" tûnik) :)
Szerintetek?

sztem kelliz
még felszerelve is sportosabb marad :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kzsuzsi

kzsuzsi

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Ma voltam 3 szaküzletben és szemrevételeztem a bicókat, amiket ajánlottatok.
A legesélyesebbek: Kellys Omega 2009 és a Caprine Voyage.
Csomagtartót és sárvédõt mindenképpen szeretnék venni, úgyhogy a Kellysre még az is kellene, az sem maradna ilyen kis sportos (a másik egy kicsit így "nagyisnak" tûnik) :)
Szerintetek?

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

Alakul a dolog. Azt fogom csinálni, (szerintem :)), hogy veszek egy vázat, ami nem túl nagy/vastag, és minél könnyebb, és a 26"-os kerekek kerülnek rá, de vékonyabb aszfaltos gumival. Viszont ami tetszett, egy Magellán Hydra váz, meg csak 15.000 HUF.

Ne haragudj meg érte, de a Hydra a Magellan legolcsóbb típusa. Kõnehéz, vízvezetékcsõbõl hegesztett váz, kb. 3 kg, emellett a geometriája minden, csak nem sportos. Csak nézd meg, komplett bicajként milyen alkatrészekkel szerelik!

Ami neked kell, és Magellannál maradunk, az a Crux vagy Pyxis (Team) váza, emelkedõ sorrendben. Bõ kilóval könnyebbek, sokkal sportosabb darabok, mint a fenti "vas". Nagy átmérõjû, vékonyfalú húzott alumíniumcsövekbõl hegesztve, jóval merevebbek, hatékonyabb a hajtás.
Mindenekelõtt végezz egy költségszámítást, ha megveszel minde még kellõ alkatrészt, nem jönnél-e ki jobban akkor, ha a mostani cuccaid eladod, és veszel egy, akár új cross bicajt 100-120 körül?

Térdfájás nem játék, nézesd meg szakemberrel, mi okozza?

pauly

pauly

vendég

• fórumtag
  • 90 hozzászólás
Sziasztok!

Nem tudja valaki hogy a Kross Crow Steppen-nek duplafalú felnije van?Mert a leírásánál csak annyi van hogy Felni:Kross
Köszi!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.271 hozzászólás

Köszi a linkeket, talán az elsõ kettõ jobban tetszik. Persze ezt inkább csak a kép alapján mondom.
Hogy nõi vagy férfi vázas, annyira nem számít, ahogy néztem a táblázatot, kb. 17"-os kell.
Neuzereket akkor nem ajánljátok?

felszereltségben kb egál az olcsóbbakkal (viszont asszem árban is) de vázgeó megint nincs (én legalábis nem találtam). meg azért ezek (kelliz, merida) bevált jó vázak. szal részemrõl inkább ezek. vázméret erõsen gyártófüggõ is. úgyhogy a 17-es kellizt azért próbáld ki ha amelett döntesz. én 175 vagyok és nem lány :), és én is 17-est veszek magamnak. bár egy rövid állítható stucni azért segíthet ,
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

kzsuzsi

kzsuzsi

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás

ha nõi váz is szóba jön akkor pl

:::BigBike:::

amúgy
17-es tán nem nagy

Köszi a linkeket, talán az elsõ kettõ jobban tetszik. Persze ezt inkább csak a kép alapján mondom.
Hogy nõi vagy férfi vázas, annyira nem számít, ahogy néztem a táblázatot, kb. 17"-os kell.
Neuzereket akkor nem ajánljátok?

csaba8

csaba8

törzsvendég

• fórumtag
  • 955 hozzászólás

Sziasztok!

Bicót szeretnék venni, kérlek, segítsetek.
Ismerõsöm a Neuzer X3-ast ajánlotta, de igazából nem is nagyon találtam cikkeket a Neuzerekrõl és a kereskedésekben is inkább negatív véleményt mondtak róla.
Voltam néhány bringa boltban, ajánlottak még Kelly'st és KTM Life One-t is.
Illetve voltam Hervisben is, ott a Balance Cross Countryt ajánlották (bár errõl sem találtam semmit a neten) és van némi kétségem a Hervises bicókkal kapcsolatban.

Amire használnám:
- hobby, országúti kerékpározás hétvégente
- kisebb túrák megtétele

Árban max 80-100e Ft-ot szánnék rá. 170 cm magas nõ vagyok, 55kg-mal.

Válaszotokat elõre is köszönöm!

néz szét trekkingeg közt itt..aztán linkelj be 5-6 bringát ami tetszik
Trekking ker
vagy
Trekking ker
vagy
Trekking ker

"just chillin killin"

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.271 hozzászólás

Sziasztok!

Ismerõsöm a Neuzer X3-ast ajánlotta, de igazából nem is nagyon találtam cikkeket a Neuzerekrõl és a kereskedésekben is inkább negatív véleményt mondtak róla.
Illetve voltam Hervisben is, ott a Balance Cross Countryt ajánlották (bár errõl sem találtam semmit a neten) és van némi kétségem a Hervises bicókkal kapcsolatban.

Amire használnám:
- kisebb túrák megtétele

ha nõi váz is szóba jön akkor pl

amúgy
17-es tán nem nagy

budacsik

budacsik

vendég

• fórumtag
  • 38 hozzászólás
Én csak annyiban tudok segíteni, hogy nekem a Hervisben lazán eladtak, egy nekem kicsi bringát.
A másik dolog meg, hogy Shimano Turney alkatrészeket látok a Neuzer X3-on. Ez a Shimano legalsó márkája ha jól tudom, de mindegy, szóval nekem ilyen a hátsó váltóm. Hetente karban tartom, így egész jól bírja, már 1000km-t tekertem vele, de azért vannak vele gondok. 80-100-ért már egész jó kerókat lehet kapni, amin az alkatrészek zöma Acera vagy Alivio, ami szerinem már elfogadhato hobby kerékpáron.

A legtöbb ismerõsöm, aki nem ért annyira a dologhoz, Merida bringát vett. Ha ez segít valamit. Nagyon szeretik mind.

kzsuzsi

kzsuzsi

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Javarészt országúton, de szoktam erdõben is bringázni. Ezért gondoltam trekkingre vagy crossra.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Sziasztok!

Amire használnám:
- kisebb túrák megtétele

És a túrákat is aszfalton tervezed? Ha igen, akkor miért nem országúti bringában gondolkodsz?

kzsuzsi

kzsuzsi

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Sziasztok!

Amire használnám:
- kisebb túrák megtétele