Jelentkezz be Regisztrálj
Milyen bringát vegyek?
Írta 2010. április 20. - 20:47
Caprine Tour Cross-ról vélemény:
"Nagy csoda a gép, agresszív all-mountain+FR- en sem megy szét az ember alatt"
"Nagyon jó ez olyanoknak akik kb fele fele arényban mennek úton/úttalan "utakon" és nemegyszer belefér nekik egy kis vadulás is meg ugratás 0-1m ig"
forrás1 forrás2
Írta 2010. április 20. - 20:38
kibir 7Nm-t hehehehe
HEHEHEHEHEHE
beszarok
minnyá megkeresem heheheh
Írta 2010. április 20. - 19:42
Biztos, hogy ott is van hasznos információ... de egy véleményre nem adok..
Írta 2010. április 20. - 19:37
"mert ezt csavarral kell rögzíteni ami a szarvban van (szarv nélküli mobelleknénl egy fén gyûrûvel) és 7Nm-es forgatónyomatéknak is ellenáll (rá is van irva az aljára nem a semmibõl szedem). Ha létezik a világon tökéletesség akkor ez az!"
A szakértelmérõl annyit hogy a csavart kell max. 7Nm nyomatékkal meghúzni és ilyenbõl rengeteg van én már leginkább már csak akkor olvasom ha mosolyogni akarok.
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2010. április 20. - 19:15
Azt fogom csinálni, (szerintem ), hogy veszek egy vázat, ami nem túl nagy/vastag, és minél könnyebb, és a 26"-os kerekek kerülnek rá, de vékonyabb aszfaltos gumival. Talán fura lesz, de egy MTB szabvány méretû Cross canga lesz. Talán csúnya lesz, de szeretni fogom.
Viszont most hazafelé bementem egy Magellán boltba (itt világosítottak kel, hogy azért érzem magam hülyén a bringán, mert kicsi) és a legdrágább váz is 32.000 HUF volt. De mind bazi vastag alsó csõvel. (némelyik esküszön csónaknak készült) Viszont ami tetszett, egy Magellán Hydra váz, meg csak 15.000 HUF. Kicsit fura, hogy a hajtókarom 25k volt és majdnem fele annyiért veszek vázat. Mi itt a becsapás?! A testbike-on, nem olvastam semmi vészeset róla. Kopik a vesték, extrén körülményeket nem bír.... de nekem nem is kell extrém helyzetekre.
Érdekes, mer van hely ahol 45.000-ért árulják :S Van valakinek véleménye, tapasztalata errõl a vázról?! Ha nem nagyon lesz, akkor fizu idejék meg is veszem.
Szerk.: bocs, a vaterás linken váz van hirdetve, de komplett kerékpár tulajdonságai vannak felsorolva.
Írta 2010. április 20. - 13:53
Arról mondjak le, hogy CC bringát 26"-os kerékkel készítsek? Mert akkor már nem is CC lesz gondolom...
A meridáról ezt a testbike-on olvastam, ahol egy srác megszívta vele. Talán csak mérgében írta.
nem jó helyeken olvasol
Neked kell eldönteni hogy mit szeretnél
szerintem montit akkor kell venni ha a bringázás legalább 2/3-a terep ( a murvás, zúzútt köves dózerút az nem terep)
ha többet mész aszfalton, pláne tempósabban teljesen felesleges montit venni
csak itthon valamiért ilyen "montirajongás " van. sokan nem vesznek róla tudomást hogy a traktorkerék meg a virsligumi közt azért van még alternatíva.
Azt elfelejtettem megírni, hogy elég alacsony vagyok sajnos (165cm), és nem akarok hülyén se kinézni egy (hozzám képest) batár nagy bringán
Csak olyan bringát akarok, amin anélkül, hogy valamimet tönkretenném, tekerhetek baromigyorsan, és baromi keményen, hogy rendesen lefárasszam magam néha. Ülõ munkát végzek, és meghalok így... de a mostani vázammal, ha keményen tekerek megsérülök, a bal térdem már kattog néha, pedig alig kezdtem el bringázni. Sok beállítási videót néztem, elvileg ezen is jól ülök.
ezt meg igy nem egészen értem
ha jó a vázméret meg jók a beállítások, ezen nem fog változtatni ha új bringát veszel
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2010. április 20. - 13:34
A meridáról ezt a testbike-on olvastam, ahol egy srác megszívta vele. Talán csak mérgében írta.
Írta 2010. április 20. - 13:07
Szia!
Köszi a segítséget, a Cross-ra nem is gondoltam, de jónak tûnik. Nem akarok sziklás, gyökeres, lezúzósan menni, inkább csak a tekerés a lényeg. A 26-os kerék az MTB szabvány méret ugye?! Én ez nem lesz jó? Jobban lehet menni nagyobb kerékmérettel?
A Meridáról azt olvastam, hogy már csak a carbon vázba ölnek komoly pénzt és fejlesztést, az alu vázaik már nem jók, sérülékenyek. Talán igaz is...
cross bicó sokkal haladósabb mint egy monti. szal sok aszfaltra -de némi terp felhasználás is - kb a legjobb. ezt kb minden montis tapasztalta aki kipróbált egy jó krosszgépet.
meridáról meg ez így -bocs- de kb nettó baromság.
Írta 2010. április 20. - 12:35
Csak olyan bringát akarok, amin anélkül, hogy valamimet tönkretenném, tekerhetek baromigyorsan, és baromi keményen, hogy rendesen lefárasszam magam néha. Ülõ munkát végzek, és meghalok így... de a mostani vázammal, ha keményen tekerek megsérülök, a bal térdem már kattog néha, pedig alig kezdtem el bringázni. Sok beállítási videót néztem, elvileg ezen is jól ülök.
Írta 2010. április 20. - 12:15
ha a terepezés az nem sziklás gyökeres ösvényeken való lezúzúst jelenti, akkor a cross bringák kb neked vanak kitalálva. max tartasz 2 garnitura külsõt, egy kopaszt meg miondjuk egy schwable racing ralphot ha terep
merida crossway, magellan corvus, kellys cross szséria, specialized crosstrail. ilesmik
ebbõl vázként kb a merida meg a magellan kapható
igaz a 26-os kereked feleslges lesz.
pl
BikeFun - MERIDA - A KER
Szia!
Köszi a segítséget, a Cross-ra nem is gondoltam, de jónak tûnik. Nem akarok sziklás, gyökeres, lezúzósan menni, inkább csak a tekerés a lényeg. A 26-os kerék az MTB szabvány méret ugye?! Én ez nem lesz jó? Jobban lehet menni nagyobb kerékmérettel?
A Meridáról azt olvastam, hogy már csak a carbon vázba ölnek komoly pénzt és fejlesztést, az alu vázaik már nem jók, sérülékenyek. Talán igaz is...
Írta 2010. április 19. - 23:21
Bocsi h kifelejtettem most pótolom a linkeket:
kellys: KELLY'S COACH - KELLY'S 2009 - KELLY'S KER
gepida: Gepida 2009 - Gepida Alboin 300 CRS - .::CANGA KER
Nekem azt mondták h felszereltségben jobb a gepida, de tömegét nézve kellys könyebb 1kg-mal, meg jobb a teleszkóp a gepidán.
Ennek tükrében??
ebben a kategóriában kb ugynazt tudják a telók, amúgy kb egyformák a szereltségek. kelliz viszont tán beváltabb geo.
Írta 2010. április 19. - 17:06
kellys: KELLY'S COACH - KELLY'S 2009 - KELLY'S KER
gepida: Gepida 2009 - Gepida Alboin 300 CRS - .::CANGA KER
Nekem azt mondták h felszereltségben jobb a gepida, de tömegét nézve kellys könyebb 1kg-mal, meg jobb a teleszkóp a gepidán.
Ennek tükrében??
Írta 2010. április 19. - 16:56
Hi!
Elég sokat olvasgattam a fórumban, de sajnos most sem, és hetek óta nem találok választ a problémámra. Van most egy 60k-s Fuji bicóm (MTB), és most, hogy jobban bejött a bringázás, építenék egy jobbat. Azonban fogalmam sincs milyet vegyek. A méret egy dolog, azt meg tudom oldani, de a típus és márka amit kérdéses. Az a baj, hogy mindent szeretek. Szeretek sokat tekerni (sok km-t), de szeretek terepen is menni, illetve talán a legjobban aszfalton fölfelé tekerni (pl János-hegy).
A mostani bringámmal, ami nem is tudom, talán nõi vázas, ilyesmi:
nem igazán vagyok megelégedve, kicsit fura. Jobban tetszene egy normál váz, ahol a felsõ csõ szinte vizszintes. igaz egyáltalán nem értek hozzá, ezért vagyok itt.
Szóval a bringával szeretnék menni sokat aszfalton, szeretnék kipróbálni 100 vagy hosszabb km-es távot is. Eddig ezzel a leghosszabb 50km-es menet volt. Akkor inkább mondjak le a terepes tekerésrõl, és koncentráljak az aszfaltosra?! Gondolom a kettõ együtt nem jó, mert akkor egyik terephez sem lesz igazán jó a bringa?!
Mivel vannak már alkatrészek (különbözõ okok miatt) az új bringára, szinte csak a váz kellene már. 26"-os kerék, Deore lx hajtókar, deore lx tárcsafék stb... ami kell most az a váz, kormány villa. Ebben a fotnossági sorrendben.
Még a gumit sem tudom milyen legyen. Moly olyan van (gyári) ami középen aszfaltos, a szélein bütykösebb. De ha gyorsan akarok menni, gondolom vékonyabb kellene?! Képeket is tudok mutatni, hogy mi van most.
ha a terepezés az nem sziklás gyökeres ösvényeken való lezúzúst jelenti, akkor a cross bringák kb neked vanak kitalálva. max tartasz 2 garnitura külsõt, egy kopaszt meg miondjuk egy schwable racing ralphot ha terep
merida crossway, magellan corvus, kellys cross szséria, specialized crosstrail. ilesmik
ebbõl vázként kb a merida meg a magellan kapható
igaz a 26-os kereked feleslges lesz.
pl
http://www.bikefun.h...ssway-tfs-400-d
Írta 2010. április 19. - 16:37
Elég sokat olvasgattam a fórumban, de sajnos most sem, és hetek óta nem találok választ a problémámra. Van most egy 60k-s Fuji bicóm (MTB), és most, hogy jobban bejött a bringázás, építenék egy jobbat. Azonban fogalmam sincs milyet vegyek. A méret egy dolog, azt meg tudom oldani, de a típus és márka amit kérdéses. Az a baj, hogy mindent szeretek. Szeretek sokat tekerni (sok km-t), de szeretek terepen is menni, illetve talán a legjobban aszfalton fölfelé tekerni (pl János-hegy).
A mostani bringámmal, ami nem is tudom, talán nõi vázas, ilyesmi:
nem igazán vagyok megelégedve, kicsit fura. Jobban tetszene egy normál váz, ahol a felsõ csõ szinte vizszintes. igaz egyáltalán nem értek hozzá, ezért vagyok itt.
Szóval a bringával szeretnék menni sokat aszfalton, szeretnék kipróbálni 100 vagy hosszabb km-es távot is. Eddig ezzel a leghosszabb 50km-es menet volt. Akkor inkább mondjak le a terepes tekerésrõl, és koncentráljak az aszfaltosra?! Gondolom a kettõ együtt nem jó, mert akkor egyik terephez sem lesz igazán jó a bringa?!
Mivel vannak már alkatrészek (különbözõ okok miatt) az új bringára, szinte csak a váz kellene már. 26"-os kerék, Deore lx hajtókar, deore lx tárcsafék stb... ami kell most az a váz, kormány villa. Ebben a fotnossági sorrendben.
Még a gumit sem tudom milyen legyen. Moly olyan van (gyári) ami középen aszfaltos, a szélein bütykösebb. De ha gyorsan akarok menni, gondolom vékonyabb kellene?! Képeket is tudok mutatni, hogy mi van most.
Írta 2010. április 19. - 16:05
csak egy kérés -és akinek nem inge .....ha konkrétan tipusra kérdeztek hogy ez megéri e, azt vegyem e stb. nyomjatok már be egy linket a kérdéses lomról.nincs ám fejbe mindenkinek minden bringa, és hadd ne kelljen már még keresgélni is, azért hogy had válaszoljunk.
köszi
Adam, amúgy kelliz szerintem
Írta 2010. április 19. - 15:54
Érdeklõdnék h szerintetek melyik bringa érné meg jobban?(felszereltség,kényelem nagyobb túráknál, megbízhatóság, stb)
Egy Kellys coach vagy egy gepida alboni 300 crs, mind a kettõ 2009-es modell.
Írta 2010. április 19. - 15:42
Sziasztok!
Ez lesz az elsõ komolyabb bringám és ehhez kérném a segítségeteket. Nézegettem mostanában a kínálatot de kicsit el vagyok veszve.
A bringa fõleg országúti tekerésre lesz napi szinten úgy 20 km mellette némi laza erdõs tereppel stb. Rólam annyit érdemes tudni hogy kb 187-8 cm magas és valamivel több mint 100 kg vagyok szóval úgy érzem valami nagyobb, erõsebb konstrukció lenne a nyerõ. Olyan 50-60k-ért keresnék bringát max 100k ami még szóba jöhet.
Szerintetek milyen bringával járnék a legjobban, ha nem szeretnék nagyon utólag építgetni rajta?
Elõre is köszönöm.
Ha max 100 szánnál rá..innkább a körül keresgélj..jobban jársz
Nézd meg ezt :
Ker
vagy
Ker
KELLY'S COACH - KELLY'S 2009 - KELLY'S KER
Ker
"just chillin killin"
Írta 2010. április 19. - 12:52
Van egy hosszú, de vékony lakatom, illetve egy vastagabb rövid, amivel a kereket a vázhoz kötöm. A bringa napközbe zárt udvaron van másik 30 bringa között, az "õrbódé" mellett, szóval nem aggódok.
Mi a pontos neve az ilyen szerszámoknak? Vaterán kerestem, de nemtom mi a pontos megnevezése. Nekem jó az olcsó is. Dechlaton nincs a környéken. Hervis, tescco, spar, intersport vagy inkább bringabolt? Esetleg online?
Írta 2010. április 19. - 12:22
1. Sisak minenképp kell, nekem a Giro vált be, de érdemes próbálgatni többfélét.Üdv,
A minap vettem egy Trek 3700-et. Turázgatni, városba járkálni tömegnyomor helyett meg hasonlók.
Kérdésem az, hogy milyen felszerelést ajánlottok hozzá? (esetleg ami kötelezõ)
...
2. Ha bármilyen közterületen bármennyi idõre (beleértve iroda mélygarázsát is) otthagyod a bringát, akkor egy komolyabb U-lakat (esetleg lánc) elengedhetetlen. Abus vagy Kryptonite, 10 ropi és felette.
3. Csengõ városban nem rossz, de sokszor észre sem veszik a bamba kétlábúak
4. összecsukható szerszámokból a topeak elég jó, de ha ócsó kell, akkor a decathlonban is találsz ilyesmit.
Írta 2010. április 19. - 12:00
A minap vettem egy Trek 3700-et. Turázgatni, városba járkálni tömegnyomor helyett meg hasonlók.
Kérdésem az, hogy milyen felszerelést ajánlottok hozzá? (esetleg ami kötelezõ)
Már vettem lámpaszettet, mérõórát, prizmák, kulacstartó, sárvédõ.
Csengõt ajánlották (kresz szerint), ez komoly? Illetve bukósisak?
Illetve szeretnék valamiféle szerszámkészletet, de ilyen összecsukható dolgot, ami elfér egy övtáskába, vagy vázra szerelhetõ tatyóba.
Ilyet tud ajánlani valaki? Olyan kellene, amivel az alap dolgokat lehet a kerón szerelni.
Köszi a segítséget.