Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11925 hozzászólás a témában

ricsárd

ricsárd

vendég

• fórumtag
  • 175 hozzászólás

Gondolom kaptál egy igazoló emailt hogy vették a rendelésed és elõtte kiválasztottad hogy melyik szállítási módot szeretnéd vagy ha nincs ilyen opció akkor megadják hogy kivel szállíttatnak ott érdeklõdj az igazoló e-mailben található számra hivatkozva.
A futár cég magától már csak akkor értesít mikor kézbesít.

Yes! Köszönöm!

lujo26

lujo26

vendég

• fórumtag
  • 24 hozzászólás
Sziasztok!Pár hete azon gondolkodok hogy MTB vagy CrossTrekking bringát vegyek.Az ok hogy Pécsen lakom és szeretnék a Mecsekben is túrázgatni(nem túl extrémen csak erdei utakon barangolni),de ugyan akkor meg lennének hosszabb túrák is pl. Balaton körút kb évente kétszer.Ha tudnátok tanácsot adni hogy melyik fajta bringa lenne alkalmasabb számomra azt megköszönném.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Gondolom kaptál egy igazoló emailt hogy vették a rendelésed és elõtte kiválasztottad hogy melyik szállítási módot szeretnéd vagy ha nincs ilyen opció akkor megadják hogy kivel szállíttatnak ott érdeklõdj az igazoló e-mailben található számra hivatkozva.
A futár cég magától már csak akkor értesít mikor kézbesít.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

ricsárd

ricsárd

vendég

• fórumtag
  • 175 hozzászólás
Egy kereskedõtõl rendeltem, akciós volt. A neve: fun-corner. Rendelési szám biztosan van de futárcégrõl még nem jött infó.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Mondjuk ha azt is megírnád melyik cégtõl akkor segítene , de így látatlanba 3-7 munkanap ahol rendelted biztos kiírták hogy melyik futárszolgálat hozza ill a rendelési számot ezek alapján a futárszolgálat honlapján nagy valószínûséggel láthatod merre jár a csomagod.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

ricsárd

ricsárd

vendég

• fórumtag
  • 175 hozzászólás
Srácok! Én a múlt héten rendeltem a németektõl egy Cube-ot. Mennyi idõbe telik amíg hozzám kerül a bringa? Tud errõl valaki valamit?

mhorvat

mhorvat

vendég

• fórumtag
  • 64 hozzászólás
Egy 2009-es Magellan Polaris Deore V-fékes boldog tulajdonosa lettem pénteken. A bicó eszméletlen jól néz ki, a váltó nagyon pontos. Leesett az állam az elsõ pár tekerésnél, olyan jó érzés vele menni. Mindezt csak azért mondtam, mert sok segítséget kaptam itt a fórumon, amit szeretnék megköszönni még egyszer!

bexzy

bexzy

vendég

• fórumtag
  • 29 hozzászólás
A fentebb említett bicajokról kiderült, hogy nincsenek, ezért ma a megrendelt bicaj egy Magellan Corvus 2009-es kerékpár lett.
Elvileg mint trekking szerepel az oldalon, de az eladó mondta, hogy ugyanezt képzeljem el, sárvédõ, csomagtartó nélkül, fékváltókarral, rugós nyeregcsõvel, és egy jobb váltóval.
Mi a véleményetek róla?
Magellan Cygnus - Ker
Elõre is köszönöm
bexzy

bexzy

bexzy

vendég

• fórumtag
  • 29 hozzászólás

Egy tárgya nem mondjuk, hogy Õ. A Caprine felszereltsége jobb, a villája is használhatóbb. Legjobb kipróbálni mindkettõt, már 100 méteren is kiderül néhány dolog. A kátyút meg ki kell kerülni.
Ezt is megnézném: Gepida Alboin 300 CRS 2009 - Ker

Sokan vannak akik a személyes tárgyaikat is személyként tekintik. :D
Kipróbálni sajnos nem tudom, mert itt a környéken nincs olyan normális bolt, ahol lenne választék, így netrõl rendelem.
A Caprine-rõl már láttam tesztet, ott elég jó képet adtak róla.
A Merida nem tudom milyen lehet, de a Caprine valamivel mutatósabb sztem.
Amit linkeltél, az annyira nem tetszik, és egyébként sem szeretném a 70 ezres határt túllépni.

mhorvat

mhorvat

vendég

• fórumtag
  • 64 hozzászólás

óvatosan mennék bele a témába mert 8 oldal parttalan vitát eredményezhet :)

de kb egyszintû alaktrészcsaládokról beszélünk. én kb 5 éve kipróbáltam a sramot azóta nem akarok többet shimanót.

a shimano csendesebben vált, a sram csattog viszont mindig pontos, és igénytelen a beállításra, a shimanot meg azért pár száz kilométerenként állitgatni kell, és érzékenyebb a sárra is.

az ár meg . hogy a cseke melyiket hogy szerezte be az legyen az õ dolguk. aftermarket alkatrészként most már drágább a sram mint a shimano. (legalébbis x7 vs slx és x9 vs xt szinten)

Értem, köszi. Akkor meglátom még, melyik legyen, illetve melyikbõl van.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.270 hozzászólás

És akkor miért van, hogy az olcsóbb, mint a Deore? Polaris 2009-ekrõl beszélünk, a tisztánlátás végett. Illetve miért az X-5-öst?

Vagy kérdezzem úgy, hogy Polaris 2009 SRAM, vagy 2009 Deore? :)

óvatosan mennék bele a témába mert 8 oldal parttalan vitát eredményezhet :)

de kb egyszintû alaktrészcsaládokról beszélünk. én kb 5 éve kipróbáltam a sramot azóta nem akarok többet shimanót.

a shimano csendesebben vált, a sram csattog viszont mindig pontos, és igénytelen a beállításra, a shimanot meg azért pár száz kilométerenként állitgatni kell, és érzékenyebb a sárra is.

az ár meg . hogy a cseke melyiket hogy szerezte be az legyen az õ dolguk. aftermarket alkatrészként most már drágább a sram mint a shimano. (legalébbis x7 vs slx és x9 vs xt szinten)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

Õ lenne az eredeti kiszemelt: Caprine Tour Cross 2009 - Ker
Õ lenne amit ajánlottak: Merida Crossway 5-V 2009 - Ker

Egy tárgya nem mondjuk, hogy Õ. A Caprine felszereltsége jobb, a villája is használhatóbb. Legjobb kipróbálni mindkettõt, már 100 méteren is kiderül néhány dolog. A kátyút meg ki kell kerülni.
Ezt is megnézném: http://www.bicyclewe...in-300-crs-2009

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

mhorvat

mhorvat

vendég

• fórumtag
  • 64 hozzászólás

x5 öst

És akkor miért van, hogy az olcsóbb, mint a Deore? Polaris 2009-ekrõl beszélünk, a tisztánlátás végett. Illetve miért az X-5-öst?

Vagy kérdezzem úgy, hogy Polaris 2009 SRAM, vagy 2009 Deore? :)

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

x5 öst

A kezdõlapon, az aktív fórumtémák között nem láttam az elõzményt, azt hittem valaki BMW vásárlás elött itt kér tanácsot és arra jött ez válaszként.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.270 hozzászólás

Értve, köszi a véleményt. Még egy kérdés, ha Ti választhatnátok, ugyanazt a bicót SRAM X5 vagy Shimano Deore váltórendszerrel vennétek?

x5 öst
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

mhorvat

mhorvat

vendég

• fórumtag
  • 64 hozzászólás
Értve, köszi a véleményt. Még egy kérdés, ha Ti választhatnátok, ugyanazt a bicót SRAM X5 vagy Shimano Deore váltórendszerrel vennétek?

bexzy

bexzy

vendég

• fórumtag
  • 29 hozzászólás
Sziasztok!
Ma hívtak fel a boltból, hogy ha érdekel, akkor van még egy jó lehetõség a cross kerékpárra.

Õ lenne az eredeti kiszemelt:
Caprine Tour Cross 2009 - Ker
Õ lenne amit ajánlottak:
Merida Crossway 5-V 2009 - Ker

Egy kis segítséget adjatok már, hogy melyik lenne a jobb, sebességre úgy olvastam, hogy mind a kettõ 21 sebességes, viszont nem tudom, hogy a meridának fékváltókarja van-e, illetve a benne lévõ teleszkóp milyen kátyú elhárításra.
Esetleg ha valakinek van tapasztalata valamelyikrõl az is segítsen
Elõre is köszönöm
bexzy

czmate

czmate

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás
Én terepen és aszfalton is használom. Acera sztem korrekt, kicsit lassan váltott, habár azóta lecseréltem. A gumik terepen jók, de vizes aszfalton nagyon csúsznak. Az ülés hosszab tekerés után nekem kényelmetlen, de úgy látom a 2009-esen már más van. A teló vmit mozog, lockout is van, nekem túl kemény volt.
Szerintem jó vétel, ha vmi tönkremegy egy idõ után, kicseréled vmi jobbra. Továbbá, nyomós érv, h örök garancia van a vázra!

mhorvat

mhorvat

vendég

• fórumtag
  • 64 hozzászólás

Alapvetõen nem rossz, (nekem a 2008-as van, alig van különbség) én meg vagyok vele elégedve. Ez szerintem kicsit túl van árazva, nézd meg a korábbi modelleket. Pl.

Köszi. És Te mire használod? Mert én terepet is vinnék bele. Illetve az Acera-val nincs túl sok macerád?

czmate

czmate

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás
Alapvetõen nem rossz, (nekem a 2008-as van, alig van különbség) én meg vagyok vele elégedve. Ez szerintem kicsit túl van árazva, nézd meg a korábbi modelleket. Pl.