Szerintem városban szaladgálni, melóba járni tökéletes az SS, ha nincsenek komolyabb emelkedõk, nekem is van egy, és nagyon szeretem. Baráti árból összerakható egy ilyen gép, és talán a kisebbségnek sem tetszik annyira váltók nélkül.
Túrázni mtb-vel is lehet, én tekertem vele már felcuccolva, sátor hálózsák stb 160 km-t egy nap, és semmi bajom sem volt. Elõnye, hogy erõsebb mint egy cross gép, ami csomagokkal nem mellékes, ráadásul elvileg hatékonyabb fékek is vannak rajta, ami szintén nem utolsó szempont plusz 15kg holminál. Ráadásul, ha valahol még a nap végén terepezni akar az ember, nyugodtan mehet vele. Szerintem a cross, se nem országúti, se nem mtb, sehol sem az igazi, akkor minek? Nem hiszem hogy azonos súly mellett sokkal lassabb legyen egy 1,5 - 1,75 ös slick gumis mtb. Akkor inkább egy fitneszbike.
SS-t is egy mtb vázból csináltam, szar utakon sem kell félteni, nagy az alkatrész, gumi választék, meg nem versenyzek vele, hogy mosk kb 5 km/h val gyorsabb lennék talán egy nagyobb kerékméretû bringával, ez szinte csak a futároknál számít. Szerintem kissé túl van lihegve ez a cross bringás dolog.
Használt dolgot elvbõl nem veszek, pedig kerékfûzéstõl kezdve mindent megcsinálok, úgyhogy konyítok a bringákhoz. Az eredetük bizonytalan, és én nem akarom tudtom nélkül véletlenül sem támogatni a tolvajokat, mert 2szer is loptak tõlem már el bringát. Az újhoz meg elvileg gari is jár, igaz ilyen problémára nem emlékszem, amióta bringázok, de ettõl elõfordulhat hibás alkatrész.
Ez a véleményem, amit gyanítom nem mindenki fog osztani itt.