Jelentkezz be Regisztrálj
Milyen bringát vegyek?
Írta 2010. május 12. - 22:12
Besétálsz egy speci disztribútorhoz vagy hogy monnyák, és megmondod h ilyen bringa kell a neked való méretben....és egmondják mi a helyzet, mik a lehetõségek
Írta 2010. május 12. - 22:12
Egy apró észrevétel, ezek mind 2009-es modellek biztos vagy benne hogy mindbõl van méreted? Mert a 19" 20" 21" nagyon népszerû váz méret.Sokszor szoktak olyan bringák is fent lenni amikbõl már nem lesz minden méret csak még nem frissítették az oldalt, pl én is így jártam
Nos, ez majd kiderül. Egyenlõre a lehetõségeket tárom (illetve próbálom) fel, aztán majd a listából még szóródnak ki pl. ilyen okokból kifolyólag.
Köszönöm a gyors válaszaitokat.
Írta 2010. május 12. - 22:07
Írta 2010. május 12. - 22:00
Egyéb észrevétel esetleg? Fékek, váltók, stb...? Melyik gyengébb-erõsebb, jobb-rosszabb, kezelhetõbb-vagy kevésbé?
Köszi.
más gázos cucc nincs sztem
kelliz picit jobb cucokkal szerelt. (deore váltókarok, 9-es deore sor, stb)
de a lényeg hogy jó geójú, jó méretû vázad legyen. azt meg tudja a kelliz is meg a merida is.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2010. május 12. - 21:53
Esetleg más ajánlat?
Köszi.
Írta 2010. május 12. - 21:51
Valamivel 180 felett vagyok és egy kicsivel több, mint 80 súlyra. Ezzel sokat segítettem?
akkor a specit felejtsd el. hacsak nem találsz belõle 49-est, bár az is határeset.
amúgy én a kelliz eqvizitet venném, mondjuk 19-est.
a hajtómûve elég gagyika, de a merida alap shimanoja sem jobb. meg végülis el lehet vele lenni. aztán ha elkopott csere vmi jobbra.
Írta 2010. május 12. - 21:43
Írta 2010. május 12. - 21:40
a specit venném fõleg a váz miatt
csak ahoz testmagasság is kell , baromi hosszú vázak
Írta 2010. május 12. - 21:21
A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.
Írta 2010. május 12. - 21:19
Kerékpár vásárlás elõtt állok én is és szeretném kikérni a tanácsotokat. Kategória alapján a cross besorolás áll hozzám talán a legközelebb, jellemzõen aszfalton használnám a bringát, ritkán azért elõfordul egy-egy könnyebb terep is. Eredetileg 100K környékére lõttem be az árat, ehhez képest egy kicsit már felette vagyok az eddig nézettekkel, de ezek azok, amik tetszenek is. Ezeket találtam egyenlõre:
Specialized Crosstrail
Kelly's Neos
Kelly's Exquisite
Merida Crossway
Nem vagyok nagy szakértõ, sõt, inkább laikusnak mondanám magam. Bármilyen jótanácsot szívesen fogadok, hogy mire érdemes odafigyelnem a választásnál.
Válaszaitokat elõre is köszönöm.
Puma
Írta 2010. május 12. - 20:30
Írta 2010. május 12. - 20:03
A neuzert venném. Hazai márka.Sziasztok!Korábban már kérdeztem a fórumon hogy milyen bringát javasolnátok akkor a KROSS-t mondtátok,csak közben ajánlottak nekem egy Neuzert is.Valaki ismeri ezt a márkát? Melyiket választanátok?
1. Neuzer Lightning - Ker
2. Matts 20-V - MTB Hardtail - Merida Bikes International
3. KROSS
Köszi szépen a segítséget.
A sebesség mindent megold.
Írta 2010. május 12. - 19:21
1. Neuzer Lightning - Ker
2. Matts 20-V - MTB Hardtail - Merida Bikes International
3. KROSS
Köszi szépen a segítséget.
Írta 2010. május 12. - 19:13
Hali!
Én most vagyok országúti vásárlás elõtt. szeretném, ha 100Kból kijönne. Közelbe tudnék összerakatni Hercules bringát, de nem tudom mennyire megbízható, illetve hogy komplett bringát vegyek-e? késõbb szeretnék komolyabban tekerni nagyobb távokat, amennyire a magyar útbiztonság megengedi. Ha valaki tud Herculesrõl jót-rosszat bombázzatok az infókkal. Köszi
Amennyire én tudom a Hercules egy prémium márka, talán rosszba nem nyúlsz vele. 105-ös szettel szép belépõszintû bringát varrhatsz belõle.
Bikertigger:
Nekem is túl olcsónak tûnik az ár, de az xt/xtr meg az slr az a dekában is ugyanaz mint máshol, gondolom a váz a piskóta a gépben, ha az alkatrészek összárát nézem akkor a váz az kb ingyen van - gondolom olyan is: amennyire én tudom ezek ilyen távolkeleti gyártói katalógusból választott tucatvázak igény szerint festve. (mindenesetre súlyra azért nem rossz az sem 1,5 kg egy aluváztól szép)
Írta 2010. május 12. - 18:53
Értem,köszi szépen a választ!
Egyébként a bringáról egy kicsit több info:
Vázméret:57cm
Váltó:DURA ACE
Fék:CL 3
Felni:MAVIC MA4
Gumi:Vittoria Zafiro Aramid 3D Compound
Ára 40ezer Ft (én arra gondoltam olyan 35-re megpróbálom lealkudni,de ha minden kötél szakad talán 40ért is elviszem,tényleg korrektnek tûnik) Ez így korrekt,nem?
A nagyobbik gáz csak az,hogy tõlem 200km-re van a bringa,így élõben nehezen tudnám megnézni.. érdemes bevállalni,hogy megveszem utánvéttel postán látatlanban?
Kérj tõle több részletfotót, lehetõleg minden kényesebb részrõl, majd tedd ide fel a kollégák majd jól megnézik.
Sztem 35-ért oda fogja adni, ha bemondod a kopott felnit.
vendég_major13_*
Írta 2010. május 11. - 20:52
vendég_major13_*
Én most vagyok országúti vásárlás elõtt. szeretném, ha 100Kból kijönne. Közelbe tudnék összerakatni Hercules bringát, de nem tudom mennyire megbízható, illetve hogy komplett bringát vegyek-e? késõbb szeretnék komolyabban tekerni nagyobb távokat, amennyire a magyar útbiztonság megengedi. Ha valaki tud Herculesrõl jót-rosszat bombázzatok az infókkal. Köszi
Írta 2010. május 11. - 20:46
Hát a fekete elox bizony elõbb-utóbb lekopik a felnikrõl. Az elsõ annyival kevésbé van kopva, hogy érzésem szerint az a felni már cserélve volt a közelmúltban. Kérdezz rá az eladónál. Mondjuk ha végigsimítod a hátsón az ujjad érezheted, hogy mennyire merev/vékonyodott el a felni, lehet, hogy az is cserére szorul hamarosan, de még az is lehet, hogy elmehetsz vele egy szezont, ez a képrõl nem derül ki.
Mindenesetre ez alkualapnak sem rossz, ha más baja nincs a gépnek egy felnit nem nagy dolog cserélni (átfûzeted a kereket), de az apróban komplett kerekeket találni jóáron akár.
Értem,köszi szépen a választ!
Egyébként a bringáról egy kicsit több info:
Vázméret:57cm
Váltó:DURA ACE
Fék:CL 3
Felni:MAVIC MA4
Gumi:Vittoria Zafiro Aramid 3D Compound
Ára 40ezer Ft (én arra gondoltam olyan 35-re megpróbálom lealkudni,de ha minden kötél szakad talán 40ért is elviszem,tényleg korrektnek tûnik) Ez így korrekt,nem?
A nagyobbik gáz csak az,hogy tõlem 200km-re van a bringa,így élõben nehezen tudnám megnézni.. érdemes bevállalni,hogy megveszem utánvéttel postán látatlanban?
Írta 2010. május 11. - 19:34
Igen a tescosnál azért mérföldekkel jobbak a decathlonosak de drágábbak is.
Látni náluk montit xt/xtr-el meg slr kerekekkel, igaz annyiért meg már tuti nem azt venném....
Decathlon - biciklik - ker
én lehet elgondolkodnék rajta
azárt 5 kilóért nem nagyon szoktak slr- kereket adni
amúgy anno mikor outit vadásztam, erõsem elgondolkodtam a dekáson, -jó akciós volt (tél) - de karbon támvillás elég korrekt váz, hajtómûvet leszámitva full 10-es ultegra, valami matricás kerék, és ez volt 220.
Írta 2010. május 11. - 18:58
ok
bar nekem annyira nem tuntek gaznak a decathlonos bringak, mint a tescosok. en a ruhaikat is birom: az arukat megerik.
Igen a tescosnál azért mérföldekkel jobbak a decathlonosak de drágábbak is.
Látni náluk montit xt/xtr-el meg slr kerekekkel, igaz annyiért meg már tuti nem azt venném....
Decathlon - biciklik - ker
Írta 2010. május 11. - 18:53
Mindenesetre ez alkualapnak sem rossz, ha más baja nincs a gépnek egy felnit nem nagy dolog cserélni (átfûzeted a kereket), de az apróban komplett kerekeket találni jóáron akár.

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére