Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11925 hozzászólás a témában

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Nincs itt semmi becsapás, egy új bringánál ilyenek elõfordulhatnak. Sporteszköz, nem dísztárgy. Nem tudom ki a forgalmazó, de ha más nem vedd fel vele a kapcsolatot, biztos, hogy jogod van más szervízbe járni vele, ha ezzel nem vagy megelégedve.

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 hozzászólás

megfelelõ magasságba van állítva az átdobó?

Fogalmam sincs, mivel nem értek hozzá. De hagyjuk is! Részben mert tényleg nagyon off, részben meg már csak a vérnyomásom emelkedik, minél többször gondolok erre az egészre. Igen erõsen becsapva érzem magam minden szempontból. :(

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.354 hozzászólás

Mondjátok! SLX-szel szerelt bicikliken mennyire normális dolog, ha a hátsó váltó szélsõ állásában a lánc hozzáér elöl az átdobóhoz? (feltételezve, hogy nincs "keresztbe váltva", tehát elöl legnagyobb-hátul legnagyobb, ill. elöl legkisebb-hátul legkisebb kizárva)
Mennyire normális az, hogy egy alig két hetes bringa elsõ kerekében nyolcas van, a hátsó meg mintha kissé tojás alakúvá vált volna?
Mindez komolyabb esés nélkül: kétszer eldõltem a patentpedál miatt. Mindkétszer puha talajon.

megfelelõ magasságba van állítva az átdobó? pl ez is problem lehet. v vlmi spéci váz? a shimano-nál asszem 66-69 fok lehet a láncvilla,és az ülõcsõ szöge montiknál. a kerekekrõl annyit,hogy dobozban érkeznek a bicók,és általában úgy csomizzák be õket,hogy a baloldali karba befûzik az elsõ kerekeket. ez a meridákra jellemzõ leginkább. láttam olyan o.utit amiben gyári shimano kerekek voltak,de az elsõben már a dobozból való kivételtõl ott volt a 8as,mert ilyen hülyén csomagolják. itthon még vigyáznak a bringákra,de a hosszú út alatt sérülhetnek. saját tapasztalat. 1 nagy forgalmú boltban dolgoztam,és elég sok bringát kellett összeraknom.

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 hozzászólás

Feltételezem, hogy új kerékpárról van szó, ebben az esetben elõfordulhat, hogy csak azért ér bele a lánc az átdobóba, mert megnyúlt a bowden (ez új kerékpár esetében természetes jelenség).
A többi az valóban gáz.

A gáz, hogy a bolt tulaja szerint ez teljesen normális mûködés. :(
Egyébként szinte az elsõ pillanattól kezdve ilyen volt.

specbighitsport

specbighitsport

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Feltételezem, hogy új kerékpárról van szó, ebben az esetben elõfordulhat, hogy csak azért ér bele a lánc az átdobóba, mert megnyúlt a bowden (ez új kerékpár esetében természetes jelenség).
A többi az valóban gáz.

Mondjátok! SLX-szel szerelt bicikliken mennyire normális dolog, ha a hátsó váltó szélsõ állásában a lánc hozzáér elöl az átdobóhoz? (feltételezve, hogy nincs "keresztbe váltva", tehát elöl legnagyobb-hátul legnagyobb, ill. elöl legkisebb-hátul legkisebb kizárva)
Mennyire normális az, hogy egy alig két hetes bringa elsõ kerekében nyolcas van, a hátsó meg mintha kissé tojás alakúvá vált volna?
Mindez komolyabb esés nélkül: kétszer eldõltem a patentpedál miatt. Mindkétszer puha talajon.

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

Szia!
Megfogadom a tanácsod, és most elkezdek spórolni egy rendesebb CC vagy outi bringára.

Outi helyett szerintem jobban járnál egy ciklokrossz géppel. Ballonosabb gumival is szerelhetõ, így nem csak a szigorúan vett aszfaltra jó. De egy 25-30-ért vett outi is alkalmas ilyenre, ha túrásabb a geometriája.

budacsik

budacsik

vendég

• fórumtag
  • 38 hozzászólás

szerintem cross-t ajánlottunk nem ciclocrosst. de ha az jön be persz az is lehet.

crossból 150-ért azért elég jók lehetnek

BikeFun - MERIDA - A KER

:::BigBike:::

cikló meg kb itt indul :

BikeFun - MERIDA - A KER

Ker

outiból meg inkább vegyél 25-30-ért valami használt acélvázast, lesz olyan mint az a dekás cucc kilóért. kipróbálni hogy bejön e az érzés jó lesz, és ha igen akkor venni vmi rendesebb darqbot

Szia!
Megfogadom a tanácsod, és most elkezdek spórolni egy rendesebb CC vagy outi bringára. Addig a mostanira veszek sima gumit és merev villát. A feelinghez ez is hozzá tesz kicsit :)

budacsik

budacsik

vendég

• fórumtag
  • 38 hozzászólás
Amennyire nem normális dolog, annyira nem ebbe a témába való :)
Én nem értek túlságosan hozzá, de ez még egy 60k-s bringánál is túlzás lenne szerintem.

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 hozzászólás

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.271 hozzászólás

Sziasztok,
mint sokakan mások itt, én is foként városi használatra keresek bringát. A Cross bicók nem tetszenek sajnos, illetve kifejezetten merev villás gépet szeretnék. Persze hétvégén szívesen elhagynám a várost vele, de nem terepeznék. Eddig úgy néz ki, hogy Kona Dew DeLuxe lesz belole, de csak váz, a tobbit én szeretném építeni. Az elso kérdés: hulye otlet CC cuccokkal felszerelni egy ilyen bicót? (pl.: Juicy5, valami kozépjó mavic felni, stb.) Nem akarok felutodést, defekteket, városi pusztítót szeretnék, amivel nem kell minden kátyúnál parázni, illetve lehet tekeregni egy 50est hétvégén. Szerintetek van valamilyen alternatíva MTB vázak kozott? Egy 20'as monti váz kényelmetlen lenne? Tudom, hogy bukok, ha nem egybe veszem a bicót, de nem izgat, valami jót akarok osszerakni. Bocs, remélem nem voltak hulye kérdések. :)Elore is koszi.

dew-t minden további nélkül szerelheted cc cájggal.
kerék viszont nagy megy bele szal kb 2-3 féle mavicból válogathatsz (ha discest akarsz akkor meg 1)

20-as monti relativ, pl 170 centihez biztos hogy nem kényelmes.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

grizzly74

grizzly74

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás
Sziasztok!
Talán még emlékeztek rá, én voltam az a túlsúlyos fickó aki strapabíró bringát keresett. Most találtam egy szerintem árban is, és minõségben is elfogadható bringát. Egy Hauser Targetrõl lenne szó 55k-ér zsír újan. nekem iszonyúan tetszik a paripa, és a kipróbálás is eléggé meggyõzõ volt.
De azért mielõtt rámondom az áment azért meg szeretném kérdezni, hogy tiszerintetek milyen ez a bringa? Esetleg van e valakinek tapasztalata vele kapcsolatban.

mate6

mate6

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Sziasztok,
mint sokakan mások itt, én is foként városi használatra keresek bringát. A Cross bicók nem tetszenek sajnos, illetve kifejezetten merev villás gépet szeretnék. Persze hétvégén szívesen elhagynám a várost vele, de nem terepeznék. Eddig úgy néz ki, hogy Kona Dew DeLuxe lesz belole, de csak váz, a tobbit én szeretném építeni. Az elso kérdés: hulye otlet CC cuccokkal felszerelni egy ilyen bicót? (pl.: Juicy5, valami kozépjó mavic felni, stb.) Nem akarok felutodést, defekteket, városi pusztítót szeretnék, amivel nem kell minden kátyúnál parázni, illetve lehet tekeregni egy 50est hétvégén. Szerintetek van valamilyen alternatíva MTB vázak kozott? Egy 20'as monti váz kényelmetlen lenne? Tudom, hogy bukok, ha nem egybe veszem a bicót, de nem izgat, valami jót akarok osszerakni. Bocs, remélem nem voltak hulye kérdések. :)Elore is koszi.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.271 hozzászólás

Sziasztok!

Úgy döntöttem, hogy spórolok egy új bringára inkább, nem épetek meg szórakozok váz vásárlással. Ajánlottátok, hogx cyclocross-t vegyek. Ez azért lenne jó, mert ha akarok, terepen is tekerhetek. De gondolkotom outiba is. Nagyon tetszenek.
Outiból néztem ezt és ezt
A Decathlonban azért van 5 év gari a vázra, ami elég jó.

Max 150.000-et tudok kigazdálkodni au új bringára. Cyclocross-ban nem nagyon találtam még ebben az ár kategóriában. Tudnátok ajánlani valamit? Illetve outit is :)

Thx!

szerintem cross-t ajánlottunk nem ciclocrosst. de ha az jön be persz az is lehet.

crossból 150-ért azért elég jók lehetnek

BikeFun - MERIDA - A KER

:::BigBike:::

cikló meg kb itt indul :

BikeFun - MERIDA - A KER

Ker

outiból meg inkább vegyél 25-30-ért valami használt acélvázast, lesz olyan mint az a dekás cucc kilóért. kipróbálni hogy bejön e az érzés jó lesz, és ha igen akkor venni vmi rendesebb darqbot
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

budacsik

budacsik

vendég

• fórumtag
  • 38 hozzászólás
Sziasztok!

Úgy döntöttem, hogy spórolok egy új bringára inkább, nem épetek meg szórakozok váz vásárlással. Ajánlottátok, hogx cyclocross-t vegyek. Ez azért lenne jó, mert ha akarok, terepen is tekerhetek. De gondolkotom outiba is. Nagyon tetszenek.
Outiból néztem ezt és ezt
A Decathlonban azért van 5 év gari a vázra, ami elég jó.

Max 150.000-et tudok kigazdálkodni au új bringára. Cyclocross-ban nem nagyon találtam még ebben az ár kategóriában. Tudnátok ajánlani valamit? Illetve outit is :)

Thx!

gabross

gabross

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás

Én most ezt venném ...mindegyiktõl jobb amit linkeltél
Merida Matts TFS XC 700 D 2009 - Ker

Köszi...
Most valahogy a TFS Trial 700-D felé hajlok... lehet, h az lesz a végén.

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 hozzászólás
Köszi mindenkinek, megnézem a javasolt darabokat.

Ez kifejezetten 1,5 literes palackhoz készül.

Attól tartok, ez túl nagy a gépemre. :(

Csucsu

Csucsu

törzsvendég

• fórumtag
  • 780 hozzászólás
  • LocationBudapest

Akkor már inkább ivótatyó (pl camelbak) abban legalább a szükséges szerszámok és egyebek is elférnek.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Kicsit off, de... Szeretnék valami nagyobb kulacsot venni, de a korábbi tapasztalatok miatt már félek: létezik egyáltalán olyan, amiben az innivalónak (többnyire csapvíz) nem lesz valami förtelmes íze?? Volt már néhányféle - olcsó mûanyag, drágább fém - de ebben az egy dologban mind megegyeztek. ("érdekes", hogy az ásványvizes palackokkal nincs ilyen gondom, csak az nem marad meg a kulacstartóban)
Tudnátok tippet adni, hogy mivel kísérletezzek? Vagy olyasmit keresek, ami nem létezik?

Feltöltött kép

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás

nekem van egy litere zefal (tán magnum) kulacsom. vagy 5 éve vettem a dekában, és bánom hogy nem vettem vagy 3-at mert azóta se láttam. nem nagyon lesz benne mellékze a löttynek, és hát számit az a +2,5 deci.

A Zéfal-nál én is tapasztaltam, hogy nincs ízesítõ funkciója! Ez kétségtelenül a javára írandó.
Az enyém egy alu duplafalú modell (még Osztrákiában vásároltam valamikor), de a hõszigetelése nem sokat ér. Illetve azt sem tudtam megszokni, hogy nem összenyomható (naná, fémbõl van...), így szopni kell belõle a lötyit.

sipi94

sipi94

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Bocs,véletlenül küldtem el...
Szóval a két bicaj közül nem tudok választani ,az áruk hasonló viszont nem tudom melyik lenne jobb erdõbe(genezisen pl. a gumit,stucnit és kormányt le kellene cserélni) ,illetve melyik teló a jobb/erõsebb konstrukció.
Válaszaitokat elõre is köszönöm:sipi94