Jelentkezz be Regisztrálj
Milyen bringát vegyek?
Írta 2010. május 31. - 22:55
Amugy meg minden márka ugy indul hogy õ szeretne a 800 ezres lenni
"just chillin killin"
Írta 2010. május 31. - 21:25
Írta 2010. május 31. - 21:25
Írta 2010. május 31. - 20:59
Csucsunak:
"Egy jó ellenpélda" (jó pár töröttet láttam, nulldesign, tömegtermék, stb.). Igazad van, ez tényleg nem törött! A villát elfogadnám belõle, a vázat megtarthatod
Egyetlen szóval nem mondtam, hogy szar lenne a Merida. Ilyet nyilván nem fogok mondani, még ha azt is gondolom, hogy így van. Attól még, hogy Neked ilyen van nem kell, hogy mindenkinek tetsszen. Itt vagyok pl. én. De 100%-ig biztos vagyok benne, hogy az én Epic-em sem tetszik mindenkinek. Szívük joga.
Ui: a fehértõl már herótom van.
Írta 2010. május 31. - 20:38
Szeretnék vásárolni egy DH kerékpárt, és a Commencal Supreme jött szóba. Nem hallottam még errõl a kerékpárról és szeretnék róla némi infót.
Elsõsorban az érdekelne hogy mennyire jó ez a kerékpár, mennyire szeretik a DH-sok valamint mennyire piacképes, ha netán arra kerülne sor hogy tovább kell adnom. Elõre is köszönöm!
Írta 2010. május 31. - 18:26
Merida simán nem tetszik (jó pár töröttet láttam, nulldesign, tömegtermék, stb.)
Egy jó ellenpélda, ez mellett a konák rendesen elvannak maradva dizájnban, és nem is kimondottan tömegtermék. Meg annyira szar csak nem lehet, ha a speckónak csinál vázakat.
Írta 2010. május 31. - 15:20
Írta 2010. május 31. - 15:16
Végülis ez lett a cross/fitness bringából (1éves):
"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám
Írta 2010. május 31. - 14:55
Írta 2010. május 31. - 14:44
Segítséget kérnék tõletek. Szeretnék bicajt venni, kb. 10 év kihagyás után ismét. De azt hittem, ez egyszerûbb lesz, totálisan elveszek a szakszavakban, pl. trekking, mtb, össztelós...fogalmam sincs, ezek mit takarnak. Úgy 20-40 ezret szánnék rá, elsõsorban városi használatra, de hegyes-völgyes budai részre. Nyáron vidéki terep, és fontos szempont, hogy gyerekülést is lehessen rá tenni. Ja, és mindezt nõi nemben.
Elõre is köszönöm a tanácsokat!
Írta 2010. május 31. - 10:24
Félre értés ne essék, mennék én Kelly's-szel vagy Magellánnal (írhatnék még sok márkát) is szívesen (ami jó esetben olcsóbban beszerezhetõk, mint a Merida), a Merida simán nem tetszik (jó pár töröttet láttam, nulldesign, tömegtermék, stb.), a reakció pedig hasonló komolysággal ment, mint a Kula (south parkos) jelentésére célzó. Azon meg meglepõdnél, hogy milyen jövedelembõl sikerült az Orbeára összekuporgatni. Én is szeretek bringázni, és az egyik fontos szempont, hogy tetsszen a bringa amin ülök, lehet sznobizmus, ez van. Pl. a matt fekete Epic-emmel a mai napig nem vagyok kibékülve.
Így minden tiszta, csak egy kicsit lenézõnek tûnt a hozzászólás. Én sem a márkát akarom védeni, egy barátomtól vettem jó áron, bármi más is lehetett volna.
Írta 2010. május 31. - 10:03
Írta 2010. május 31. - 09:14
thaigr, nekem volt (van csak a falon lóg) Kula Primom (megjegyzem a Kona régebben hawaii nevek után választott nevet a bringáinak, meg egyébként is elsõ osztályú "szarom" volt). Nekem sokkal illúzió rombolóbb, ha az lenne a bringámra az lenne írva, hogy pl. merida
Janes, nem is az o.úti fékerejével van bajom (nem pontosan írtam), hamar blokkol a fék, ez pedig magával vonja a hátsó kerék megcsúszását, szóval minden komolyabb fékezésnél Gary McCoy-osan állok meg, ami nem mindig fog sikerülni
Nekem sajnos nem futja karbon Orbea-ra, csak Merida-ra, és még azt is használtam vettem, és lehet, hogy még vannak ezzel így néhányan. Nem tagadom, ha lenne rá pénzem, szívesen vennék jobb bringát, de egyáltalán nem érzem illúzió rombolónak, hogy Merida van a jelenlegire írva. Én bringázni szeretek és nem foglalkozok vele, hogy közben milyen felirat van a bringán.
Írta 2010. május 31. - 01:10
Köszi szépen a tippet, ugye eredetileg a Konán gondolkodtam, most akkor mire alapozzam a döntésem? Látom, van ami jobban felszerelt, a Konát azért választottam eredetileg, mert tesztgyõztes volt több lapban is, de ahogy elnézem van ami ezek közül még jobban felszerelt mint a Kona....
Nézz körül apróban is, új vagy szinte új bringák is vannak nagyon baráti áron!
Ker
Ker
Ker
Ker
Írta 2010. május 30. - 20:45
Janes, nem is az o.úti fékerejével van bajom (nem pontosan írtam), hamar blokkol a fék, ez pedig magával vonja a hátsó kerék megcsúszását, szóval minden komolyabb fékezésnél Gary McCoy-osan állok meg, ami nem mindig fog sikerülni
Írta 2010. május 30. - 17:52
Szeretnék venni egy Genesis Element típusú bringát. Szerintetek az 54 cm-es váz jó lesz nekem? 190 cm vagyok hosszú lábakkal. :-)
Sajnos nem találok errõl leírást az InterSport honlapján.
Válaszotokat elõre is köszi!
Írta 2010. május 30. - 11:51
Szerintetek melyiket lenne érdemesebb megvennem; egy 2009-es Magellan Polaris Deore Disc-et, vagy egy idei Merida Matts TFS Trail 100-D-t? Mondhatom ugyanabban az árban van mindkettõ (a Merida egy tizessel több mondjuk, de az nem jelentõs)! A Magellan elõnyére legyen szólva az, hogy 9 sebességes és Deore szettes, viszont a Merida-ba azért meg jobb (Hayes Stroker Ryde) fékek vannak! Terepre használnám, ezalatt értem az erdei ösvényeket, lankásabb lejtõket, szal azért bírnia kéne kissé a kiképzést! Én a Magellan felé hajlok, de azért a ti véleményetek is érdekelne:)!
Én személy szerint a magellan-ra voksolok. De azon belül is inkább a SRAM-os változatra. (feltéve ha kapható)
Tetszenek azok a merida trail-ek is (maga a váz azért "komolyabb" terepezésre is jó), de csak jobb felszereltséggel...