Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11925 hozzászólás a témában

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Hello Bloke!
Köszi a válaszod, igazából még nem volt országúti biciklim, szóval nincs tapasztalatom, de azokkal a vékony gumikkal nem nagyon merev a bicikli? Városban nem éppen az a nyugis kerekezõ vagyok, szeretek rövidíteni utcákon, patkákon át, és sajnos az út minõsége alapból is sok helyen eléggé hepehupás. Ilyen körülmények között nem lenne kényelmetlen az országúti bringa?
És a kerékméretrõl mi a véleményed?

Nézd meg a futárokat, 95%-ban országúti bringát használnak és akinek az a munkája, hogy városban bringázzon, nem a trend alapján választ. Nem kötelezõ a legvékonyabb gumit választani, és ha nem idegenkedsz egy régebbi acélváztól (ha már úgyis használtban gondolkodsz), akkor meg végképp nem lesz merev.

Imipala

Imipala

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
Hello Bloke!
Köszi a válaszod, igazából még nem volt országúti biciklim, szóval nincs tapasztalatom, de azokkal a vékony gumikkal nem nagyon merev a bicikli? Városban nem éppen az a nyugis kerekezõ vagyok, szeretek rövidíteni utcákon, patkákon át, és sajnos az út minõsége alapból is sok helyen eléggé hepehupás. Ilyen körülmények között nem lenne kényelmetlen az országúti bringa?
És a kerékméretrõl mi a véleményed?

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Sziasztok! Cross típusú biciklit szeretnék venni. Hosszabb országúti edzésekhez kellene, de városban is használnám, úgyhogy országútit nem szeretnék. Használt bicikliben gondolkodom. 190 cm vagyok, ezért legalább egy 54 cm-es váz kellene, de alig találok olyat ami 28"-os kerékkel van.

A kérdésem, hogy sokat számít-e egy 60 km-es edzésnél, hogy a kerék 26"-os, vagy 28"-as?

Tapasztalatok alapján mi a vélemény?
Köszi, hello!

Ha hosszú országúti edzésekhez kell, miért nem akarsz országútit? Városi használat egyáltalán nem kizáró ok.

Imipala

Imipala

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
Sziasztok! Cross típusú biciklit szeretnék venni. Hosszabb országúti edzésekhez kellene, de városban is használnám, úgyhogy országútit nem szeretnék. Használt bicikliben gondolkodom. 190 cm vagyok, ezért legalább egy 54 cm-es váz kellene, de alig találok olyat ami 28"-os kerékkel van.

A kérdésem, hogy sokat számít-e egy 60 km-es edzésnél, hogy a kerék 26"-os, vagy 28"-as?

Tapasztalatok alapján mi a vélemény?
Köszi, hello!

Bornfree

Bornfree

vendég

• fórumtag
  • 13 hozzászólás
Köszönöm!

thaigr

thaigr

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
26-os biztos nem, 29 ritka és nem valószínû, szal 28-as lesz az :P

Bornfree

Bornfree

vendég

• fórumtag
  • 13 hozzászólás
Szóval akkor megérné, gondolom. Ennek ugye 28-as kerekei vannak? Vagy ez hogy derül ki?

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Sziasztok!
Ha valaki írna errõl a bicóról véleményt nagyon megköszönném.. Elvileg ma este jár le a hirdetése, nekem tetszik, de félek valami nem stimmel vele. A hozzászólások között van egy két technikai adat is. MERIDA ker
Köszönöm!

Azt írja, hogy anyagi okok miatt sürgõs és jó ajánlatra azonnal lejjebb viszi az árat. Nem értem, hogy egyáltalán miért van még meg. Furcsa, de nem hinném, hogy valami trükk volna a dologban.

Bornfree

Bornfree

vendég

• fórumtag
  • 13 hozzászólás
Sziasztok!
Ha valaki írna errõl a bicóról véleményt nagyon megköszönném.. Elvileg ma este jár le a hirdetése, nekem tetszik, de félek valami nem stimmel vele. A hozzászólások között van egy két technikai adat is. MERIDA ker
Köszönöm!

thaigr

thaigr

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
Sziasztok!

Szeretném lecserélni kb. 2007-ben vásárolt Kenzel Stream B montimat (RST Gila T4 telóval) végre valami haladósabb fajtára. A fixik nagyon tetszenek, de azt majd máskor, egy régi csepel már van a mûhelyben alapnak :P. Maradt az országúti meg a cyclo cross. Pénzem nem sokkal több, mint amennyiért majd el tudom adni a montit (aki érez affinitást értékbecslésre, kb. mennyit érhet most, kérem írjon privit), így csak használtban gondolkodom, esetleg építtetésben, mivel én nem igazán értek hozzá.
Hiába minden vágyam egy országúti, félek nem bírná a városi felhasználást. Plusz ha kicsit kavicsos helyen járok, pici földúton, akármi, nem-e sínyli meg szegény? Ezért jött a képbe egy ciklokrossz, de azok drágábbak és használtan szinte sehol nem látok. Mit tanácsoltok?

Valamint kb. 190-192 centis magasságomhoz tudom ideális egy 60-62-es váz lenne, de ezek egyrészt már kicsit furán néznek ki, másrészt ritkák. Nem vagyok egy hardcore user, napi 20km-nél többet nem nagyon járkálnék, nyáron megyek egy-két túrára, de azok ilyen nagyon lightosak, nem a biciklizés a lényeg=napi 40-50km. Szal megfelelõ lenne mondjuk egy 58-as, vagy próbáljak mindenképp legalább egy 60-ast?

Nézelõdjek ebay, külföldi oldalakon olcsó alkatrészekért, esetleg komplett bájkért, vagy maradjak hazai pályán? Találtam itthon egy Giant TCR Team 1999-et 85ért, ami nagyon-nagyon bejön, meg tuti jól járnék a compagnolo cuccokkal, de az optimális mérethez képest ez is kicsi. Bah, mennyi bajom van :D.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
A két csepelen van teló, amirõl inkább lemondanék (hajlékony vackok amik úgysem mozognak és szüksége sincs rá).
A wheelmant beveszem a kalapba, bár nehezebb/kevésbé sportos mint amit eredetileg keresek.
Meglepõ módon a kellys került a dobogó elsõ fokára (revoshiftet túlélem aszfalton).
Feltöltött kép
Nyereg,felni,megarange hátsó sor, talán klipsszel még a pedál is maradhat, gumi se túl vékony se túl ballonos. Köszi a tippet!
(b tervnek ha találtok még egyet megköszönöm, ennek most utánajárok közben jól)

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

dirobi

dirobi

vendég

• fórumtag
  • 139 hozzászólás
Kelly's Result 2009

Kelly's Result 2009 - Ker

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Hatossal kezdõdik, de legalább nem a legalja.
http://kerekpar.co.h...2010-p-535.html

Vagy ez, ha a minõség nem annyira számít.
http://kerekpar.co.h...kpar-p-144.html

Ez meg a Caprine.
http://caprine.hu/20...g/wheelman.html

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Az itthoni gyártók kínálatában se látok, már más a cougar,az x szériában telós vackok vannak, magelánnál hasonló sincs... :(
Amúgy rossz helyen próbálkozok mindig vagy ennyire pangás van?

nem . de 50-el kezdõdõt én is csak valmi caprine trekkinget találtam a big bike-ban
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Az itthoni gyártók kínálatában se látok, már más a cougar,az x szériában telós vackok vannak, magelánnál hasonló sincs... :(
Amúgy rossz helyen próbálkozok mindig vagy ennyire pangás van?

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Segítségeteket kérnék...
Vmi ócsó trekking/fitness gépet keresnék (mint landrover corazon, rockmachine crossride, stb) merevvillával, váltókaros(EF) filléres felszereltségû vasat.
Itthoni gyártókat is nézegettem, de mivel a webshopokban nem szerepelnek most, gõzöm sincs mi kapható. Max ötössel kezdõdhet az ára. 175 cm magasságomhoz kéne, nemtom hogy itt 19-20 col lenne kb ami kéne nekem méret?

Köszöntem!

Bornfree

Bornfree

vendég

• fórumtag
  • 13 hozzászólás
Sziasztok! Szerintetek érdemed ezt a biciklit megvenni? Nagyon jókat ír róla az eladó :), hogy mennyibe került stb, de én me tudom.. akkor miért adja ilyen olcsón? MERIDA ker
KöszÖnöm! Bornfree

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás
fõleg hogy a merida crosswayek cm-ben vannak méretezve (a bikefun oldalon a crw 700 adatlapja helyett a matts tfs 700xc adatlapja van szal az nem jó.)

de ahhoz a magassághoz kb 52-55 cm.

meg mire eszeretnéd használni. ha kis terepre is akkor a trek eleve felejtõs.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

csaba8

csaba8

törzsvendég

• fórumtag
  • 955 hozzászólás
Mate94..Ha erre gondoltál Merida Crossway TFS 700-V 2010 - Ker ebbõl 185 magassághoz 20"max 22" vegyél...próbáld ki az üzletbe 24" már nagy neked...
itt egy táblázat : http://www.bicyclewe...erettablazat,87

"just chillin killin"

Mate94

Mate94

vendég

• fórumtag
  • 138 hozzászólás
Sziasztok!

Egy Trek 7.3 FX és egy Merida Crossway TFS 700-V között megy a vita. Az érdekelne, hogy a Trek 25"-õs méretû, a Merida 24"-es. Lesz valami hátránya késõbb ha a Meridát veszem, mert most 185 cm vagyok és elõre is tervezek, tehát, hogy ne kelljen majd új bringát venni mert kicsi. Én a Meridát venném de apám hajthatatlan, szerintem a Merida kicsi, de a Trek egy fitness kerékpár, tehát nem ugyan az a két kategória. Segítenétek?