Jelentkezz be Regisztrálj
Milyen bringát vegyek?
Írta 2010. augusztus 31. - 19:51
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2010. augusztus 31. - 10:24
Kalaius, MJani01: Köszi az infókat! Versenyes, haladós geometriát keresek, nagyon jó mászóképességgel, max. 100-as rugóúttal. Trance nem jöhet számításba, örömbringázásra ott a "régi" bicajom, a 130/140-et mozgó AM gépem. Az apróban még ottlevõ Anthem X szuper vétel, de anyagi okokból kénytelen vagyok még várni legalább egy jó hónapot a vásárlással. (Nem biztos, hogy meglesz még akkor, ~630e helyett 370-ért hirdetik és vadiúj...) De majd kiderül. Mennyire merev a hátsó felfüggesztése, arról tudtok írni egy keveset?
Nincs vele gondom, nem érzem hogy jobban kolbászolná a hátulja jobbra-balra, mint a merevvázamé.
A sebesség mindent megold.
Írta 2010. augusztus 31. - 08:40
Kalaius, MJani01: Köszi az infókat! Versenyes, haladós geometriát keresek, nagyon jó mászóképességgel, max. 100-as rugóúttal. Trance nem jöhet számításba, örömbringázásra ott a "régi" bicajom, a 130/140-et mozgó AM gépem. Az apróban még ottlevõ Anthem X szuper vétel, de anyagi okokból kénytelen vagyok még várni legalább egy jó hónapot a vásárlással. (Nem biztos, hogy meglesz még akkor, ~630e helyett 370-ért hirdetik és vadiúj...) De majd kiderül. Mennyire merev a hátsó felfüggesztése, arról tudtok írni egy keveset?Én használtam Anthem-et, kettõt is, de már egyik sincs meg, igaz, Maestro-s gépnél maradtam, a Trance-nél. Hiába az Anthem súlyelõnye, ami kétszer is majdnem meggyõzõtt, és a rugóútban sincs ugye nagy különbség, de a Trance-nek sokkal szimpatikusabb a geometriája, "örömbringázós", míg az Anthem már számomra túlságosan is a hatékony haladásra van kitalálva. Egyebekben elég nehéz lenne összehasonlítanom õket, mert teljesen eltérõ alkatrészekkel voltak szerelve (Anthem; Sid és Fox telók, Fox RP3 rtag, XTR és XT szettek, míg a Trance-em Reba, SID és Fox Float tagok, Juicy, X0...)
Írta 2010. augusztus 31. - 08:02
Köszönöm a válaszokat.
Errõl mi a véleményetek? Ennyit még talán adnék érte, de ennél többet biztosan nem.
Szerintem spórolj még egy 20.000 ft-ot és maradj a v-féknél ebben a kategoriában
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2010. augusztus 31. - 07:30
szal az egyik egy kona blast deluxe:Kona Blast Deluxe 2009 - Kerékpár Webáruház | Bicikli Webshop | Kelly's | Merida | Gepida | Magellan | Fitness termékek
a másik:sintesi seven teen comp disc:Nagy Kerékpár | SINTESI BIKE 2010
turázás,meg a bükkben csavargás,kb 60%aszfalt+40%erdö lenne a felhasználása.
thx.
Írta 2010. augusztus 31. - 07:15
Annál a mechanikus tárcsaféknél sokkal jobb egy komolyabb V-fék. Ezeket a gépeket, ennyi pénzbõl nem tudják jó hidraulikus tárcsafékkel szerelni, szóval paraszt vakításnak van rajtuk a tárcsa. A váltó rendszere sem nagy eresztés. Ennyiért tényleg találsz az adás-vételiben full Deore szettes gépeket.Köszönöm a válaszokat.
Errõl mi a véleményetek? Ennyit még talán adnék érte, de ennél többet biztosan nem.
"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager
Írta 2010. augusztus 30. - 20:56
Mindenképp inkább V-fékes változatot nézz!
De ennyiért sokkal jobb használt bringát is kifoghatsz.
Írta 2010. augusztus 30. - 16:44
Te mostanában tudtommal hajtod nagyon, én meg egyre öregesebben tekerek, szóval a 2. állítás is stimmt
Írta 2010. augusztus 30. - 15:51
Én használtam Anthem-et, kettõt is, de már egyik sincs meg, igaz, Maestro-s gépnél maradtam, a Trance-nél. Hiába az Anthem súlyelõnye, ami kétszer is majdnem meggyõzõtt, és a rugóútban sincs ugye nagy különbség, de a Trance-nek sokkal szimpatikusabb a geometriája, "örömbringázós", míg az Anthem már számomra túlságosan is a hatékony haladásra van kitalálva. Egyebekben elég nehéz lenne összehasonlítanom õket, mert teljesen eltérõ alkatrészekkel voltak szerelve (Anthem; Sid és Fox telók, Fox RP3 rtag, XTR és XT szettek, míg a Trance-em Reba, SID és Fox Float tagok, Juicy, X0...)
Nekem meg össze kell húznom a villát 100ról 80ra, hogy elég haladós legyen az anthem és ne legyenek túl laposak a szögei. Persze másra használjuk a bringákat.
A sebesség mindent megold.
Írta 2010. augusztus 30. - 15:49
Bringavásárlás elõtt vagyok, az alábbi három modell közül melyik lehet jó- legjobb választás? Sajnos ennél többet nem tudok rá szánni, esetleg késõbb költenék még rá.
Elõre is köszönöm a segítséget !
1. Trek 7.3 FX
A Trek Magyarorszgon
2.Merida Crossway TFS 100-R
Kerkprzlet * Merida, Kona, Giant kerkpr akci * Trekking kerkprok * Shimano, Rock Shox
3.MERIDA SPEEDER T1
MERIDA SPEEDER T1 - ALLEZ - kerkpr s alkatrsz szakzlet, webshop, szervz
Írta 2010. augusztus 30. - 15:37
@zeezoltano: Szia, köszi az infókat! Azt el is hiszem, hogy tetszik. Több tesztet olvastam a neten róla az elmúlt napokban, és amit olvastam, ott mindenhol tetszést aratott ezzel a Maesto-féle cuccal, és úgy egyáltalán. (Amióta láttam, azóta ott van a wishlist-emen.)
Az apróban is látok egy Anthem X-et most, zsírújnak írják és elég akciósnak (?) tûnik az ára. Utóbbit nem is értem.
Egyébként egy esetleges "próbánál" cserebicajnak egy Merida fully-t tudok ajánlani, full XT-s 130/140 mm rugóúttal (nekem sok is ennyi...), Fox villa+tag. Bár nekem egy Anthembõl egyelõre az is elég, ha látnék egyet élõben és hallanék pár szót róla a gazditól. A hétvégén most elutazunk, de jövõ héten már itt vagyok Bp.-en. De jövõ héten hétközben megyek 2-3x tekerni a HHH vagy János-hegy környékére, akár össze is futhatunk.
Hát igen, a Merida 96 is nagyon esélyes, nagyon tetszenek; szóval komoly a dilemma.
@papabear: ez szintén jó vételnek tûnik valóban, kösz a tippet! Ktm vázra hány év garanciát adnak? ktm-bikes.hu-n kerestem, nem találtam rá.
Én használtam Anthem-et, kettõt is, de már egyik sincs meg, igaz, Maestro-s gépnél maradtam, a Trance-nél. Hiába az Anthem súlyelõnye, ami kétszer is majdnem meggyõzõtt, és a rugóútban sincs ugye nagy különbség, de a Trance-nek sokkal szimpatikusabb a geometriája, "örömbringázós", míg az Anthem már számomra túlságosan is a hatékony haladásra van kitalálva. Egyebekben elég nehéz lenne összehasonlítanom õket, mert teljesen eltérõ alkatrészekkel voltak szerelve (Anthem; Sid és Fox telók, Fox RP3 rtag, XTR és XT szettek, míg a Trance-em Reba, SID és Fox Float tagok, Juicy, X0...)
Írta 2010. augusztus 30. - 14:59
KROSS
Sziasztok!
Szeretnék venni egy MTB-t, ehhez kérném a segítségeteket.
Igazából nincsenek nagy elvárásaim, de ebben az árkategóriában nem is nagyon lehetnek. Max 50-60.000-et adnék érte.
Elöl legyen teleszkóp, ez fontos lenne. A tárcsafék az már gondolom nem fér bele ebbe a kategóriába, de ha van rajta az elõny. A váltó annyira nem lényeg, hogy hány sebességes, de jó lenne 21, de ha csak 18 az se baj.
Nem megyek vele olyan, sokat évente bõven 1000 km alatt maradok.
Elõre is köszönöm.
[highlight] The bike way of life [/highlight]
Írta 2010. augusztus 30. - 14:24
Sziasztok!
Igazából nincsenek nagy elvárásaim, de ebben az árkategóriában nem is nagyon lehetnek. Max 50-60.000-et adnék érte.
Elöl legyen teleszkóp, ez fontos lenne. A tárcsafék az már gondolom nem fér bele ebbe a kategóriába, de ha van rajta az elõny. A váltó annyira nem lényeg, hogy hány sebességes, de jó lenne 21, de ha csak 18 az se baj.
Elõre is köszönöm.
Írta 2010. augusztus 30. - 12:51
Elõre is köszönöm.
Írta 2010. augusztus 28. - 21:26
Országúti kerékpárt szeretnék vásárolni. 73kg és 176cm magas vagyok. Többnyire jó utakon fogom használni, de nagy elõny lenne ha Budapest kátyús aszfaltcsíkjai sem tennének benne kárt.
Nem ragaszkodom a vadi újhoz, sem a komplett bringához, de maximum 180-200000Ft-ot szeretnék rákölteni, mert még bukósisakot és egyéb felszereléseket is kell vennem. Minõségi, fejleszthetõ gépet szeretnék ami sokáig kiszolgálja az igényeimet.
Elõre is köszönöm a segítséget, ötleteket!
Üdv
Írta 2010. augusztus 28. - 15:45
ha a kinézetet nézzük akkor egyértelmû merida gyõzelem, de sajna árban is messze a legdrágább lesz ebben a triumvirátusban....
bár még pontos árat nem tudni , azért azt hozzá kell tegyem
szereltségben meg a big kahunával van partiban kb a merida
de nem szoktál Te komplett bringát venni
én körülnéznék régi szkandium kona váz után, 29-es reba elõfordul néha vicces áron, többi meg .....
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2010. augusztus 28. - 15:41
bár még pontos árat nem tudni , azért azt hozzá kell tegyem
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Írta 2010. augusztus 28. - 15:40
nézzük a geometriát:
19" méretnél:
Sajnos a konához még nincs fent geo adat
Vizszintes felsõcsõhossz:
KOna:622
Superior 612
láncvilla:
KOna:434
Superior: 450mm
tengelytáv
Kona: 1108
Superior: 1110
vélemény? valószínûleg a kona árban már nem fér bele
kérdés rövidebb felsõcsõ hosszabb láncvilla (kona ) , vagy a forditott superior?
számokhoz képest pont fordítva írtad
mellesleg konából 18-ast vennék, (az 597 felsõcsõ) a helyedben. bár a 19-es is "csak" 610 mm a 622 amit irtál a 20-as adata (fölötte levõ sor az övé) de kibaszott hosszúak. superior pláne.
meridáról meg azt igérték hogy rövidebb lesz mint a z átlag , hogy legyen a "kisembereknek" is jó váz
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való