Jelentkezz be Regisztrálj
Milyen bringát vegyek?
Írta 2010. augusztus 26. - 22:52
Az apróban is látok egy Anthem X-et most, zsírújnak írják és elég akciósnak (?) tûnik az ára. Utóbbit nem is értem.
Egyébként egy esetleges "próbánál" cserebicajnak egy Merida fully-t tudok ajánlani, full XT-s 130/140 mm rugóúttal (nekem sok is ennyi...), Fox villa+tag. Bár nekem egy Anthembõl egyelõre az is elég, ha látnék egyet élõben és hallanék pár szót róla a gazditól. A hétvégén most elutazunk, de jövõ héten már itt vagyok Bp.-en. De jövõ héten hétközben megyek 2-3x tekerni a HHH vagy János-hegy környékére, akár össze is futhatunk.
Hát igen, a Merida 96 is nagyon esélyes, nagyon tetszenek; szóval komoly a dilemma.
@papabear: ez szintén jó vételnek tûnik valóban, kösz a tippet! Ktm vázra hány év garanciát adnak? ktm-bikes.hu-n kerestem, nem találtam rá.
Írta 2010. augusztus 26. - 21:06
Köszi és a felajánlást kiváltképp! Melyik Epic-ed van? Szóval, kérdezõsködöm majd a megfelelõ topikokban. Az Anthem X, na az tetszene a Konát próbálnám ki leginkább még. Specit ki is felejtettem a listából, ami azért elég öreg hiba. Specialized-nak ki most a forgalmazója? Valahogy nem tiszta nekem. Jól látom, hogy épp változik a forgalmazó?
Az mindenképp szempont, hogy legyen hazai forgalmazó és jó garanciális háttér. Amennyire látom a Kona és a Merida esetén ez meg is van. (BikeFun tapasztalatom: nagyon jó forgalmazó nyugat-európai hozzáállással és messzemenõkig korrektek. Ritka kincs az ilyen.) Többiekrõl nincs információm, de próbálok utánaolvasni.
Anthemem van2008-as 20" Danténak van 2010-es, Zed-nek is ilyen van más nem jut eszembe.
Hát nagyon tetszik tény és való
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2010. augusztus 26. - 21:01
imi71: örülök, hogy jó 5letet adtam, remélem több bringát is meg tudsz nézni/kipróbálni!. Ha van haver, aki ért hozzá jó ha veled megy nem árt alaposan átnézni a vasakat mielõtt megveszed.
semmiho: én most a KTM score-t ajánlanám ( MOAB Kerkpr zlet s Szervz - Marketplace - Kategria - Akcik - KTM Score 3.0 ), kivezetik a típust palettáról és komoly akciók várhatók! (Amúgy sztem meg az egyik legszebb és legjobb XC/maraton össztelós a piacon)
Írta 2010. augusztus 26. - 20:16
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2010. augusztus 26. - 17:48
Idõközben meggyöztek az összteló hátrányáról, marad az elsõ, már csak a 26" vs. 28" kell eldönteni, állítólag ~20% könyebb tekerni a 28"-t, ha igaz.
Így is akkora a választék, kellene vagy 6-8 db, hogy rendben legyen a lelkem
[quote name='papabear']Az öregszakik örök tanácsát vagyok kénytelen neked is tolmácsolni: ennyi zsetonból inkább nézz körül az apróban (ott még alkudni is lehet)!
A leírt felhasználáshoz nem szükséges össztelós, sõt!
Ha csomagot is viszel (fotóapparát, piknikkosár ilyesmi akkor jó ha van csomagtartószem a bringán és raksz rá egy használható, vízhatlan táskát. Ebben az esetben megy egy strapabíróbb cross-bicajra lesz szükséged.
Írta 2010. augusztus 26. - 13:48
Hibrid Epic-em van (Robé volt), 2006-os Marathon váz karbon linkkel, 2007-es Specialized feliratú taggal, a többi alkatrész válogatott (Chris King, Hope, Use, XTR, Xt, Syncros stb.). Mondjuk új Epic vétele esetén maximum a Brain mûködését tudnád kipróbálni, 2008 óta máshol van a tag. Új fajta Epic-bõl idehaza nem sokat láttam.
Mondjuk Hei-Hei-t is csak egyet láttam, Erdélyi Eszter megy ilyennel. Scott Spark-kal meg Dósa Eszter teker, ha információim nem csalnak. Menj el a Mátra maratonra, több, mint valószínû, hogy ott lesznek
Írta 2010. augusztus 26. - 12:48
Giant Anthem van fórumosoknak, velük beszélj. Epic-et tudok adni, ha eljössz érte Mondjuk a Spark nem feltétlenül egy árkategória a többivel.
Köszi és a felajánlást kiváltképp! Melyik Epic-ed van? Szóval, kérdezõsködöm majd a megfelelõ topikokban. Az Anthem X, na az tetszene a Konát próbálnám ki leginkább még. Specit ki is felejtettem a listából, ami azért elég öreg hiba. Specialized-nak ki most a forgalmazója? Valahogy nem tiszta nekem. Jól látom, hogy épp változik a forgalmazó?
Az mindenképp szempont, hogy legyen hazai forgalmazó és jó garanciális háttér. Amennyire látom a Kona és a Merida esetén ez meg is van. (BikeFun tapasztalatom: nagyon jó forgalmazó nyugat-európai hozzáállással és messzemenõkig korrektek. Ritka kincs az ilyen.) Többiekrõl nincs információm, de próbálok utánaolvasni.
Írta 2010. augusztus 26. - 11:15
Írta 2010. augusztus 26. - 09:58
Úgy fest, nem jövõre, hanem most õsszel veszem meg inkább a 2010-es kínálatból a következõ bicajom, alapvetõen a jövõre várható 15-25%-os árnövekedés miatt, ami minden márkát érint majd. (Volt már szó itt errõl: keleten a bérek növekedése, a logisztikai problémák és annak ktg.-ei stb., az "újítások" miatt az 1 és 2 éve jó áron felvásárolt óriási alkatrészkészletek már nem építhetõek az új bicajokra és a drágább újat kell beépíteni - pl. 10-es DynaSys XT-k -, és még ki tudja, mi nem.
A cél egy 100mm-t mozgó SLX, XT-szintû alkatrészekkel szerelt összteleszkópos gép (ennek megfelelõ áron). A problémám az, hogy ki tudnék-e próbálni valahogy olyan típusokat, mint egy Scott Spark, Kona Hei-Hei, Giant Anthem X3 és társaik? Merida Ninety-Six-et próbáltam, az piszkosul tetszett, igazi mászógép és félelmetesen gyors.
Írta 2010. augusztus 25. - 11:39
Írta 2010. augusztus 25. - 11:12
Ha nem gond, hogy használt ennyiért egész jó gépeket lehet kapni a BM apróban.
Írta 2010. augusztus 24. - 22:08
az országútit túrázásra használnám csak aszfaltra,pl.Kõszeg és környéke.Tanácsotokat kérem mit javasoltok.Elõre is köszi.
Írta 2010. augusztus 23. - 22:26
Tanács kellene. Kerékpárt néznék magamnak, kb 100 000 Ft-ig. Amerre járok kb 65% aszfalt, 35% kavicsos út (töltés, dunai ártérben utak, stb).
Már nézegettem a fórumon, úgy nézem leginkább egy cross típusú kerékpár kellene nekem. Ami eddig szóba jött: Gepida CRS 300, Kellys Neos, Scott Yecora.
Mit javasoltok? 192 cm vagyok, 88 kg. Itt az apróhirdetésekben találtam egy crs 500-at, elég tetszetõs.
Köszi elõre is.
Írta 2010. augusztus 23. - 21:18
A leírt felhasználáshoz nem szükséges össztelós, sõt!
Ha csomagot is viszel (fotóapparát, piknikkosár ilyesmi akkor jó ha van csomagtartószem a bringán és raksz rá egy használható, vízhatlan táskát. Ebben az esetben megy egy strapabíróbb cross-bicajra lesz szükséged.
pl:
Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: KTM Life One
Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: Vadiúj GT Transeo 4.0 fitness bringa 79.000 Ft
Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: GT Nomad kerékpár 79.000 Ft új!
Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: Giant x-sport 4.0 gts 2008
Ha mégis keresnéd a kevésbé járható utakat és/vagy inkább a montik tetszenek:
Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: Magellan Polaris Deore
Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: Merida Matts Comp
Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: FOCUS BLACK STONE
Írta 2010. augusztus 21. - 21:39
Írta 2010. augusztus 21. - 21:29
Írta 2010. augusztus 21. - 20:56
Kazettás agy mit takar, mikor én tekertem volt benne pár csapágygolyó oszt annyi:)
Abból is pár beleesett a légpuskába.....
Írta 2010. augusztus 21. - 20:11
Írta 2010. augusztus 21. - 20:08
Az igényeid és a rá szánt összeg nagyon nincsenek pariban egymással.
Valamire való fully-t ennyiért nehéz lesz találni. És szerintem szükséged sincs fully-ra, legalábbis a leírtak alapján.
Nekem tényleg csak tekerésre kell, max a súlyom ami nehéz lehet. 100% kezdõ, csiga-biga, semmi hc.
Írta 2010. augusztus 21. - 19:24
Valamire való fully-t ennyiért nehéz lesz találni. És szerintem szükséged sincs fully-ra, legalábbis a leírtak alapján.
"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager