Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11925 hozzászólás a témában

akos084

akos084

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
most kaptam egy kollegatol tippet:
Kikapu Nine 16" 2007 - KONA EUROPE WEBSTORE

viszont ez a vaz is horpadt... kikapu betegseg vagy annyira ki van konnyitve, hogy ennyire konnyen horpad?

akos084

akos084

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
Svajc... 950 CHF de alkudhato
Vends Kona Dawg 2005 : anibis.ch

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

16-os kicsi. Barátnõm váza akkora, és õ 160 cm. 17-18.

175 vagyok és simán a 16 os a jó a nagy többségbõl. merev kona pl 17-es, de pl a 17-es speci nagy. meridából is 16. terepre meg eleve inkább kisebb , hoszabb stucnival.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
16-os kicsi. Barátnõm váza akkora, és õ 160 cm. 17-18.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

udv mindenkinek. Tegnap voltunk hegyen es beleszerettem. Viszont biciklim nincs -koltoztem, venni kell...
Ket kerdes: 172 cm, 68-70 kg vagyok, 16" vaz kicsi?

Elsosorban osszteleszkopos all Mountain bicikliben gondolkozom , de nem hatarolodek el a hardtailtol sem...

Latohataron belul van
- Kona Kikapu hasznalt - meg van utve a vaz :( kulonben tiptop,
- Kona Dawg 2005 hasznalt - regi, de alig hasznalt, szinte nem is karcos,
- kona fire mountain deluxe uj
- scott voltage yz 15 uj

A ket hasznalt gepet kiprobaltam, de a kikapuban nem bizok a horpadas miatt, a dawg pedig neheznek tunt... es mindketto furcsa volt, foleg hogy eddig egy Specialized rockchopperrrel toltam...

Sajna keret egyelore alacsony, de ha van egy jo vaz, azt kesobb tudom fejleszteni...

szval tippeket varok...

márkafüggõ de 16 esetleg 17-es

-ha a dawg neked nem jön be esetleg súghatsz hol találtad :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

akos084

akos084

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
udv mindenkinek. Tegnap voltunk hegyen es beleszerettem. Viszont biciklim nincs -koltoztem, venni kell...
Ket kerdes: 172 cm, 68-70 kg vagyok, 16" vaz kicsi?

Elsosorban osszteleszkopos all Mountain bicikliben gondolkozom , de nem hatarolodek el a hardtailtol sem...

Latohataron belul van
- Kona Kikapu hasznalt - meg van utve a vaz :( kulonben tiptop,
- Kona Dawg 2005 hasznalt - regi, de alig hasznalt, szinte nem is karcos,
- kona fire mountain deluxe uj
- scott voltage yz 15 uj

A ket hasznalt gepet kiprobaltam, de a kikapuban nem bizok a horpadas miatt, a dawg pedig neheznek tunt... es mindketto furcsa volt, foleg hogy eddig egy Specialized rockchopperrrel toltam...

Sajna keret egyelore alacsony, de ha van egy jo vaz, azt kesobb tudom fejleszteni...

szval tippeket varok...

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
exCat, haver 184 centi és ilyen Cruiserrel furikázik a városban. Persze ezzel túrákat ne tervezzen a lányod, mert nem arra való.

Hex77, ezek közül a Cube Reaction a legjobb, pedig Kona párti vagyok. Építve drágábban jössz ki az biztos, fõleg kevés szakértelemmel.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 hozzászólás
A lányom beleszeretett a Cruiser típusú biciklikbe. Nem is lenne ezzel gond, de 180cm magas és nem tudom, mennyire jó méretûek ezek a bringák számára. (tudom, tudom, fel kell próbálni, de Pesttõl 180km-re lakva, nem sok lehetõség van a környéken)

Van valami tapasztalat, elképzelés, hogy érdemes_e ilyen magassággal ezt a típust választani, ill. léteznek ezek a fajták 28"-asban is?

HEX77

HEX77

vendég

• fórumtag
  • 136 hozzászólás
Sziasztok!

Hegyi idõfutamokra / maratonokra szeretnék egy gépezetet ami ~300k huf-nál nem fáj jobban.

Jelenleg az alábbi gépek közül választanék:

Kona Kula 2009 (érdemes 80k-val többet adni a 2010-esért?)

Scott Scale 50 2009

Cube Reaction 2008

Gepida Asgard Pro 2009

A fenti célra nektek melyik kellene ezek közül, esetleg milyen más márka/típust vennétek?

Érdemes építésben gondolkodni ilyen összegnél (egyelõre nem sok szakértelem mellett)?

Minden segítséget elõre is köszi!

papabear

papabear

vendég

• fórumtag
  • 197 hozzászólás

Kezdek beleszeretni, mennyi lehet a vázszett ára?

Én már beleszerettem. Itt az apróban sokáig volt eladó egy sima GW (az is gyönyörû, bár az már kicsit nehéz volt), majdnem megvettem, de igazából a scandium verzió az álomgép. A vázszett is 2000 Euro felett van, szal kell még sokat kell gyûjteni meg a családnak sok zsíroskenyeret adni... :o(
Hegyibringás = Kerekes Jeti

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Kezdek beleszeretni, mennyi lehet a vázszett ára?
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

papabear

papabear

vendég

• fórumtag
  • 197 hozzászólás

Érdekes ez a dupla vállas maraton gép szívesen kipróbálnám kíváncsiságból
Backcountry Mountainbikes

A lényeg itt is a menet közben változtatható geo-n van -szerintem csoda lehet, fõleg a scandium verzió, ami 12 kg alatt van.
YouTube - ‪bionicon golden willow scandium 0 review‬‎

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Érdekes ez a dupla vállas maraton gép szívesen kipróbálnám kíváncsiságból
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

papabear

papabear

vendég

• fórumtag
  • 197 hozzászólás
Akkor a másik tippem egy Speci demo8 lenne, az szép is jó is :o).

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.146 hozzászólás
Újat szeretnék venni,de köszi az ajánlatot Kala. Jó kis gép!
A 800 az már nagyon a plafon. (Csak tudom,h a DH gépek ára,könnyen fölé ugrik)
Ezt azt mindenképp cserélek,de olcsóbb az építésnél egy akciós új gép. Nem a legfrissebbet keresem. 1-2 évvel régebbi gép is megfelel. Remélhetõleg akicózzák a 2009-es és lassan a 2010-es gépeket is. Jó lenne kifogni valamit ezekbõl.
Úgy tervezem,h még 2 hétig használom a coilert és 2 hét múlva meghírdetem eladásra aztán,amikor lesz pénz meg választott gép,akkor jön az új. :)

Kösz pb,de nem igazán tetszik ez amit linkeltél. És nem mellesleg nem is láttam kimondottan DH gépet náluk.

papabear

papabear

vendég

• fórumtag
  • 197 hozzászólás

Pedig kezdett tecceni a dolog! :(
Egyéb javaslat! Ennyire nem ajánl senki semmit? Szokatlan ezen a fórumon.

Én itt néznék körül, ha lenne ennyi pénzem:

Nekem a Golden Willow Scandium jön be, de az xc-maraton kategória.
Neked inkább az Ironwood lesz a jó (Igaz az inkább durva enduró/FR gép mintsem DH, de legalább fel is tudsz vele mászni bárhova).
Minden Bionicon bringa tudja a gombnyomásos elsõ telóút állítást (akár 100mm tartománykülönbségben), ami elég komoly.

neoris

neoris

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Sziasztok!

Ezt a Meridát néztem meg két helyen is,de a hajtókarja+a pedál elég mûanyagosnak tûnik,félek hogy nem fogja bírni a 95-99 kilómat:

Merida Crossway 10-V '10 kerékpár - Bike Berguson Kerékpárszaküzlet és Szervíz
Merida 2009 - Merida Crossway 10 V - .::CANGA KERKPR WEBSHOP::.

Szerintetek?

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

Köszi stp.
Hát,ha neki a 180 centijéhez mindkettõ éppen jó volt,akkor valószínûleg nekem a nagyobb kéne. Az M-es és az L-es váz között is egy col a különbség?

Mellesleg a kérdés még mindig áll. Ki milyen rombolót tudna ajánlani? Lehetõleg Marzo villával. :)

Én a sajátomat. 888 RC, és valódi romboló. Tökéletesen mûködik a villa és a tag is, a becsúszó karctalan. Kerekek nélkül is eladó 290-ért. 182 cm vagyok, és nekem jó a mérete.

http://forum.bikemag.../hirdetes-24085

Nem új, van 2 hibája is, de negyed annyiba kerül, mintha boltból vennél egy ilyet :)

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
mondjuk ha van 800ad is rá én gondolkoznék építésben is. esetleg egy egyszezonos használt váz alappal.

robko66

robko66

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.317 hozzászólás
jogos!!! a forum azért van ha tud valaki akkor segitsen értékhatártol függetlenül.