Jelentkezz be Regisztrálj
Milyen bringát vegyek?
Írta 2010. szeptember 14. - 12:07
nézegetek 2 bicajt: Kelly's Salamander ill. Merida Matts 60V. jol gondolom hogy a 179 centimhez elég a 17,5" vagy meridanal a 18"-as váz?
120-130ezer kornyeken esetleg vmi jobb ajanlat ezeknel?
Írta 2010. szeptember 12. - 23:00
Kösz a válaszokat, de a crime 2-ben szar a fék, a 3-as pedig már túl drága...
A leírt igényhez semmiképp ne vegyél 100mm-nél nagyobb rugóutas gépet, ha szereted a mászást akkor a maraton kategória lesz a nyerõ.
Magasságot nem írtál, de a 60 kg-hoz gondolom nem vagy 175-nél magasabb. (vagy már elfúj a szél is...)
Apróban találni ilyeneket jó áron (...és többnyire alkudni is lehet):
Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: Giant Trance L-es, VÁZ KÜLÖN IS
Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: Trek Fuel 90
ezek kicsit drágábbak, de szép és jó darabok (de alkudsz egy kicsit és már nem lesz sokkal drágább se)
Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: Specialized FSR XC
Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: Cube AMS Comp
ha esetleg építenél:
Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: Focus SuperBud váz!
Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: Bergamont evolve 8.7+FOXrp2+FOX F100RLC
Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: Fehér CUBE AMS PRO 100mm 2010 ELKÉPESZTÕ ÁRON!
Írta 2010. szeptember 12. - 15:56
Írta 2010. szeptember 12. - 10:46
[highlight] The bike way of life [/highlight]
Írta 2010. szeptember 11. - 23:31
leginkább nézelõdj az apróban
van ennyiért új fulli csak az vagy nem lesz lockos vagy nem lesz könnyû vagy egyik sem
amúgy újak, de nem könnyû és nem lockosak
KONA Kikapu Deluxe 17" (2006) kerékpár
Kerkpr 09 DawgMa 17' Kk - kerkprok / all mountain, back country, enduro - Kona kerkprok, Kona kerkpr akci, Kona kiegsztk - MINDEN EGY HELYEN: KERKPROK, ALKATRSZEK, KIEGSZTK, SZEMVEGEK
Kerkpr 09 One20 19' Kk Fehr - kerkprok / mtb, cross country - Kona kerkprok, Kona kerkpr akci, Kona kiegsztk - MINDEN EGY HELYEN: KERKPROK, ALKATRSZEK, KIEGSZTK, SZEMVEGEK
Kerkpr 10 One20 17' Piros Fehr - kerkprok / mtb, cross country - Kona kerkprok, Kona kerkpr akci, Kona kiegsztk - MINDEN EGY HELYEN: KERKPROK, ALKATRSZEK, KIEGSZTK, SZEMVEGEK
Kellys Bicycles : ProductDetail
BikeFun - MERIDA - A KERÉKPÁROK - 17" - Trans Mission/AM - 2009 - MERIDA 2009 TRANS-MISSION TFS 300 D
ilesmik
Köszi a válaszokat. A kellys, amit belinkeltél, olyasmira gondoltam. A konák nem tetszenek , a meridán pedig kemény tektro fék van. A könnyû kb. olyan 15kg alatt gondoltam, és fontos a lock...
Írta 2010. szeptember 11. - 23:06
Van max 250000ft-om. Szeretném ha fully lenne, hidraulikus tárcsafékekkel.
Amire használnám: Sok tekerés, tehát viszonylag könnyûnek, és lockoutosnak kell lennie. Utána legurulok, egy kis dh (nem hardcore). Néha rátévedek egy-egy lépcsõre, vagy leugrom a padkáról.
Ezeket kéne kibírnia a 60 kilóm alatt.
Javaslatok?
leginkább nézelõdj az apróban
van ennyiért új fulli csak az vagy nem lesz lockos vagy nem lesz könnyû vagy egyik sem
amúgy újak, de nem könnyû és nem lockosak
KONA Kikapu Deluxe 17" (2006) kerékpár
Kerkpr 09 DawgMa 17' Kk - kerkprok / all mountain, back country, enduro - Kona kerkprok, Kona kerkpr akci, Kona kiegsztk - MINDEN EGY HELYEN: KERKPROK, ALKATRSZEK, KIEGSZTK, SZEMVEGEK
Kerkpr 09 One20 19' Kk Fehr - kerkprok / mtb, cross country - Kona kerkprok, Kona kerkpr akci, Kona kiegsztk - MINDEN EGY HELYEN: KERKPROK, ALKATRSZEK, KIEGSZTK, SZEMVEGEK
Kerkpr 10 One20 17' Piros Fehr - kerkprok / mtb, cross country - Kona kerkprok, Kona kerkpr akci, Kona kiegsztk - MINDEN EGY HELYEN: KERKPROK, ALKATRSZEK, KIEGSZTK, SZEMVEGEK
Kellys Bicycles : ProductDetail
BikeFun - MERIDA - A KERÉKPÁROK - 17" - Trans Mission/AM - 2009 - MERIDA 2009 TRANS-MISSION TFS 300 D
ilesmik
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2010. szeptember 11. - 22:40
Amire használnám: Sok tekerés, tehát viszonylag könnyûnek, és lockoutosnak kell lennie. Utána legurulok, egy kis dh (nem hardcore). Néha rátévedek egy-egy lépcsõre, vagy leugrom a padkáról.
Ezeket kéne kibírnia a 60 kilóm alatt.
Javaslatok?
Írta 2010. szeptember 08. - 09:09
Rodint, köszi a linket, itt van pár kivételesen jó ajánlat!
Nagyon szívesen,én már egy jó ideje levelezek velük,csak velem van a baj,kínlódok hogy mit vegyek,én egy Cannondalre vágyok.Ha tudok segíteni írj nyugodtan,lehet hogy én megyek hozzájuk egy két héten belül,Nyitrán vannak(Nitra),Szlovákiában
Írta 2010. szeptember 08. - 08:26
Írta 2010. szeptember 07. - 23:37
Elsõsorban maratonozásra keresek erõs középkat. MTB-t. Végégnézve a jelenlegi akciós kínálatot a köv. maradtak a listámon:
Magellan pyxis XT disc 2010
Akcióban 255 + 1 roncs bicó beszámításra
Magellan pyxis SRAM disc 2010
Akcióban 240 + 1 roncs bicó beszámításra
Bár nem szívesen mennék 250 fölé, de ha mégis, akkor ami tetszik, mindkettõ 300e:
Haibike Q SL
Kona Kula Gold
Nekem a pyxisek megfelelnének, csak a kerekek (felni és agy) minõségétõl félek kicsit. Súlyra nagyon jók, ha igaz az adat (10,34kg az XT).
Érdemes még azt az 50-et rádobni és vinni a Kona-t vagy a Haibikeot?
Illetve még egy kérdés: eddig a 172cm-hez 17-es vázam volt, de a Haibike és KOna csak 18-asban van, nem lesz nagy? Mondjuk az 2 cm nem egy nagy diffi...
Érdemes megnézni egy két szlovákiai honlapot (velosprint.sk.),remek akciók vannak,plusz egy magyar cégre kell vásárolni(amelyiknek van uniós adószáma) ami még 19% mínuszt jelent az eredeti árhoz képest,most egyébként az ilyenkor általános (csak nálunk nem) 15-25%-os leértékelés van.
Vagy egy huszárvágással meg kell fordítani a dolgot,vásárolj itthon,de mondjuk szlovák cégre,unión belül nettóban kell számlázni,elvileg ki kell hogy menjen az árucikk az országból.Az a baj hogy mint mindenben ebben is rugalmatlanok a gyönyörû országunk aranyos üzletvezetõi.Próbálkozni kell.
Írta 2010. szeptember 07. - 22:14
sala, mi szól a 29-es mellett?
elsõsorban a kiváncsiság, és a kényelem
közben találtam ilyet:
Specialized Bicycle Components : Rockhopper Comp 29er
speci rockhopper comp 29", szar villával, de a váz az SS kompatibilis
Módosítom
kaptam a forgalmazótól árat, sajna nem fér bele a keretbe
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Írta 2010. szeptember 07. - 19:03
Vigyazz ezzel a sulyadattal, mert ha jol emlekszem, akkor oda is irtak, hogy a katalogusokban megtalalhato tomegadatok alapjan szamoltak. A nyeregcso pl. joval nehezebb, mint amit a honlapon talalsz. En ugyanerre a vazra kezdek bicajt epiteni, konnyebb villaval, talan a kerek is konnyebb lesz, es orulok, ha megall 10.5 kg alatt.Nekem a pyxisek megfelelnének, csak a kerekek (felni és agy) minõségétõl félek kicsit. Súlyra nagyon jók, ha igaz az adat (10,34kg az XT).
Írta 2010. szeptember 07. - 09:13
Írta 2010. szeptember 06. - 22:51
a vizszintes felsõcsõhossz az annyi meg a fejcsõszög is jó lapos, közcsapágymagasság is jó
többit nem mértem..szal azok passz
Mondjuk ha képesek 68fokos fejcsõszöggel xc vázat gyártani akkor kinézem belõlük a lapos nyeregvázcsõszöget is. Ilyen szöggel elõre hajló nyeregcsövet kéne hozzá használni.
A sebesség mindent megold.
Írta 2010. szeptember 06. - 22:23
Ez nem lehet a valós, mert 71,5ös nyeregvázcsõszöggel már használhatatlan lenne, aztán van ott még 70es is nagy méretnél.
a vizszintes felsõcsõhossz az annyi meg a fejcsõszög is jó lapos, közcsapágymagasság is jó
többit nem mértem..szal azok passz
Írta 2010. szeptember 06. - 22:18
konából a 17-es lenne az igazi, de erõs kompromisszumkészséggel még vállalható a 18 as
konaworldön amúgy még fent vannak, az ideik elég részletes geótáblával csak épp nem akar mûxeni az oldal
de a 17-es eff felsõcsõhossza 572mm
a 18-as 586
közbe megvan (detailaed spec fül )
konaworld
Ez nem lehet a valós, mert 71,5ös nyeregvázcsõszöggel már használhatatlan lenne, aztán van ott még 70es is nagy méretnél.
Írta 2010. szeptember 06. - 21:31
konaworldön amúgy még fent vannak, az ideik elég részletes geótáblával csak épp nem akar mûxeni az oldal
de a 17-es eff felsõcsõhossza 572mm
a 18-as 586
közbe megvan (detailaed spec fül )
http://www.konaworld...ontent=kulagold
Írta 2010. szeptember 06. - 19:59
A highlandernek nem ismerem a méreteit, de ha jó az 54es akkor ezek is jók lesznek.Köszi Jani a segítséget.
"Eddig milyen vázad volt": leírni is ciki, egy 8 éves alu Caprine Highlander.
Alacsony vagyok a 172 centimmel, de arányaiban a lábaim rövidebbek, szóval a kicsit hosszúkás váz nekem ált. pont jó. Nemrég vettem egy 54-es országútit, annak tökéletes a mérete.
Még egy kérdés a SRAM-os pyxis féke és hajtómûve hogy viszonyul az XT-shez (Avid Juicy 7 vs . XT ill. Truvativ Firex vs Sh. FC-M542)? Jól sejtem, hogy az XT-s megéri a 15e felárat, mégha a SRAM váltórendszer szimpibb is nekem?
Hajtómûbõl egyértelmûen jobb a shimano, fékbõl meg egyéni izlés dolga, hogy melyiket szereted, rendesen fog mindkettõ, jól állíthatóak. Szerintem nem éri meg a felárat az XT-s, csak a hátsóváltó és a fék XT, a többi alsóbb kategóriákból való, jobban megéri a SRAM-os, annyival nem jobb az a hajtómû.
A tárcsa viszont lehet érdekes lesz mindkét bringán, mert elég kikönnyített darab és nem nyújt túl nagy fékerõt.
Írta 2010. szeptember 06. - 19:15
"Eddig milyen vázad volt": leírni is ciki, egy 8 éves alu Caprine Highlander.
Alacsony vagyok a 172 centimmel, de arányaiban a lábaim rövidebbek, szóval a kicsit hosszúkás váz nekem ált. pont jó. Nemrég vettem egy 54-es országútit, annak tökéletes a mérete.
Még egy kérdés a SRAM-os pyxis féke és hajtómûve hogy viszonyul az XT-shez (Avid Juicy 7 vs . XT ill. Truvativ Firex vs Sh. FC-M542)? Jól sejtem, hogy az XT-s megéri a 15e felárat, mégha a SRAM váltórendszer szimpibb is nekem?