Ötleteket várnék. A barátnõmnek szeretnénk építeni egy bicót. Fõként aszfaltra. Az elképzelés valami olyasmi lenne, hogy vékony gumik, elõl hátul 140es mechanikus tárcsafék, merev alu villa és ami a lényeg SS kb 3,2es áttétellel. Kb 160 cm magas, nem tudom, hogy milyen vázat és hátsó agyat vegyünk. Valami hasonló lenne: Kerkprzlet * Merida, Kona, Giant kerkpr akci * Trekking kerkprok * Shimano, Rock Shox
Csak ennyit nem szeretnénk érte fizetni és kisebb váz kéne, ami csúszópapucsos.
Öööö... Szerintem a tárcsaféket felejtsd el, drága és fölösleges, nem csak egy jobb V-fék, hanem ha outiban gondolkodsz, akkor egy Saccon 2 forgáspontúval is jobban jársz. Am meg csúszópapucsos váz kell? Szerintem nézz szét régi csepel, favorit, stb nõi bringák között és arra kezdj el építeni. Bajnok a szív utcában szerintem elég jó árban árul cuccokat.
Herce-Hurca | és elég sok mindent be lehet szerezni ott. Még extrákkal is meg tudod csinálni designosan és olyan bringát tudsz tényleg csinálni neki, amit biztosan szeretni fog. Másik, hogy singlespeed/fixi lesz vagy nem. Még a single speed is belefér. De majd meglátod. Ne ragaszkodj annyira ahhoz a félig monti félig outi megoldáshoz. Inkább egy jó kis régi outira épített bike. Szép dolgokat lehet kihozni belõle.
Haverom kapott egy favoritot (?) olcsón, kb 6ezer volt. és asszem 20ezerbõl felújította pöpec túrázós meg városi bringára.