Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11932 hozzászólás a témában

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Sala, a Niner márka kínálatát is fusd át.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

a vizszintes felsõcsõhossz az annyi meg a fejcsõszög is jó lapos, közcsapágymagasság is jó
többit nem mértem..szal azok passz :)

Mondjuk ha képesek 68fokos fejcsõszöggel xc vázat gyártani akkor kinézem belõlük a lapos nyeregvázcsõszöget is. Ilyen szöggel elõre hajló nyeregcsövet kéne hozzá használni.

A sebesség mindent megold.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás

Ez nem lehet a valós, mert 71,5ös nyeregvázcsõszöggel már használhatatlan lenne, aztán van ott még 70es is nagy méretnél.

a vizszintes felsõcsõhossz az annyi meg a fejcsõszög is jó lapos, közcsapágymagasság is jó
többit nem mértem..szal azok passz :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

konából a 17-es lenne az igazi, de erõs kompromisszumkészséggel még vállalható a 18 as

konaworldön amúgy még fent vannak, az ideik elég részletes geótáblával csak épp nem akar mûxeni az oldal

de a 17-es eff felsõcsõhossza 572mm
a 18-as 586
közbe megvan (detailaed spec fül )

konaworld

Ez nem lehet a valós, mert 71,5ös nyeregvázcsõszöggel már használhatatlan lenne, aztán van ott még 70es is nagy méretnél.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás
konából a 17-es lenne az igazi, de erõs kompromisszumkészséggel még vállalható a 18 as

konaworldön amúgy még fent vannak, az ideik elég részletes geótáblával csak épp nem akar mûxeni az oldal

de a 17-es eff felsõcsõhossza 572mm
a 18-as 586

közbe megvan (detailaed spec fül )

http://www.konaworld...ontent=kulagold
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Köszi Jani a segítséget.
"Eddig milyen vázad volt": leírni is ciki, egy 8 éves alu Caprine Highlander.
Alacsony vagyok a 172 centimmel, de arányaiban a lábaim rövidebbek, szóval a kicsit hosszúkás váz nekem ált. pont jó. Nemrég vettem egy 54-es országútit, annak tökéletes a mérete.
Még egy kérdés a SRAM-os pyxis féke és hajtómûve hogy viszonyul az XT-shez (Avid Juicy 7 vs . XT ill. Truvativ Firex vs Sh. FC-M542)? Jól sejtem, hogy az XT-s megéri a 15e felárat, mégha a SRAM váltórendszer szimpibb is nekem?

A highlandernek nem ismerem a méreteit, de ha jó az 54es akkor ezek is jók lesznek.
Hajtómûbõl egyértelmûen jobb a shimano, fékbõl meg egyéni izlés dolga, hogy melyiket szereted, rendesen fog mindkettõ, jól állíthatóak. Szerintem nem éri meg a felárat az XT-s, csak a hátsóváltó és a fék XT, a többi alsóbb kategóriákból való, jobban megéri a SRAM-os, annyival nem jobb az a hajtómû.
A tárcsa viszont lehet érdekes lesz mindkét bringán, mert elég kikönnyített darab és nem nyújt túl nagy fékerõt.

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Köszi Jani a segítséget.
"Eddig milyen vázad volt": leírni is ciki, egy 8 éves alu Caprine Highlander.
Alacsony vagyok a 172 centimmel, de arányaiban a lábaim rövidebbek, szóval a kicsit hosszúkás váz nekem ált. pont jó. Nemrég vettem egy 54-es országútit, annak tökéletes a mérete.
Még egy kérdés a SRAM-os pyxis féke és hajtómûve hogy viszonyul az XT-shez (Avid Juicy 7 vs . XT ill. Truvativ Firex vs Sh. FC-M542)? Jól sejtem, hogy az XT-s megéri a 15e felárat, mégha a SRAM váltórendszer szimpibb is nekem?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Elsõsorban maratonozásra keresek erõs középkat. MTB-t. Végégnézve a jelenlegi akciós kínálatot a köv. maradtak a listámon:

Magellan pyxis XT disc 2010
Akcióban 255 + 1 roncs bicó beszámításra

Magellan pyxis SRAM disc 2010
Akcióban 240 + 1 roncs bicó beszámításra

Bár nem szívesen mennék 250 fölé, de ha mégis, akkor ami tetszik, mindkettõ 300e:

Haibike Q SL

Kona Kula Gold

Nekem a pyxisek megfelelnének, csak a kerekek (felni és agy) minõségétõl félek kicsit. Súlyra nagyon jók, ha igaz az adat (10,34kg az XT).
Érdemes még azt az 50-et rádobni és vinni a Kona-t vagy a Haibikeot?
Illetve még egy kérdés: eddig a 172cm-hez 17-es vázam volt, de a Haibike és KOna csak 18-asban van, nem lesz nagy? Mondjuk az 2 cm nem egy nagy diffi...

A 17es pyxis ugyanakkora mint a 18as haibike q, a konáról nem találtam értelmes geo táblázatot. Egyébként szerintem mindegyik kicsit hosszú lenne neked. Eddig milyen vázad volt?
Ja és semmivel nem rosszabb a pyxisek kereke, mint a másik kettõé. Ha jó a méret akkor a haibike-ot venném.

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Elsõsorban maratonozásra keresek erõs középkat. MTB-t. Végégnézve a jelenlegi akciós kínálatot a köv. maradtak a listámon:

Magellan pyxis XT disc 2010
Akcióban 255 + 1 roncs bicó beszámításra

Magellan pyxis SRAM disc 2010
Akcióban 240 + 1 roncs bicó beszámításra

Bár nem szívesen mennék 250 fölé, de ha mégis, akkor ami tetszik, mindkettõ 300e:

Haibike Q SL

Kona Kula Gold

Nekem a pyxisek megfelelnének, csak a kerekek (felni és agy) minõségétõl félek kicsit. Súlyra nagyon jók, ha igaz az adat (10,34kg az XT).
Érdemes még azt az 50-et rádobni és vinni a Kona-t vagy a Haibikeot?
Illetve még egy kérdés: eddig a 172cm-hez 17-es vázam volt, de a Haibike és KOna csak 18-asban van, nem lesz nagy? Mondjuk az 2 cm nem egy nagy diffi...

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
egyenlõre 2 befutó van

Kross big wheel, jó áron, jó cuccokkal és reynolds csõvel

superior 829, kcisit jobb áron, alu vázzal

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

kösze!

elsõ körben maradnék az acél váznál, aztán meglátjuk

alubol már a korábban linkeltek közül valamelyik , valszeg superior 829 lesz

Esetleg még kérdezd meg a "deviánsok"-at is, õk biztos jobban képben vannak.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
kösze!

elsõ körben maradnék az acél váznál, aztán meglátjuk

alubol már a korábban linkeltek közül valamelyik , valszeg superior 829 lesz

fuck me, i'm famous!

jezso

jezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 512 hozzászólás
Ha nem fontos a telo, akkor ez is opció:
GT Bicycles

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
nah emberek kezd megfogalmazódni bennem valami.

szóval ajánljatok nekem 29" es gépeket, alap felszereltséggel(max tora villa, max deore), acél! vázzal

mik a lehetõségek?
pl ami bejön
Jamis Dragon sport

Feltöltött kép

itt van nagyban:
http://forums.mtbr.c...=1&d=1282141934

fuck me, i'm famous!

sompetike

sompetike

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
szétszedtem a féket,hát a betét tiszta tükör volt,megcsiszoltam,meg a hátsoval megcseréltem,igy már fog rendesen az eleje...7fön veszek uj fékbetéteket...

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Takarisd meg a tárcsát és a betétet olajos/zsíros lehet.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

sompetike

sompetike

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
egy kicsit off lesz de bringa téma:,hátha találkozott már valaki ilyennel.szal ugy vettem észre,hogy teljesen másképp fog az elsö fék mint a hátso.mind kettö ugyanaz shimano m486,amikor fékezek az elsö fékkel,akkor csak olyan mintha valami csak szoritaná a betétet a tárcsához ráadásul kegyetlenül sikit is de nem nagyon lassul,ha a hátso huzom akkor érzem,hogy van lassulás meg surlodás a betét+a tárcsa közt.sztettek mitöl lehet ez?
az én tippem az,hogy megéget a fékbetét...de ez csak tipp,holnap kiszedem...

daniel.jozsef

daniel.jozsef

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 hozzászólás

Helló,
munkábajáráshoz (2x16km) mennyire ideálisak az #7116 hzsz-ban felsorolt bringák?Egy országúti jobb választás lenne?
tx

Hát ez vallási kérdés. :D A Speeder tuti jó, nekem is olyan van, illetve abból az eggyel magasabb felszereltségû (T2).

A városi közlekedést a legtöbben a ciklokrosszhoz hasonlítják, szóval szerintem egy ciklokrossz jellegû bicóval nem tudsz nagyon mellélõni. A telós gépek a hajtás hatékonyságában jelentõs hátrányban vannak a merevvázas, merevvillás bicókkal szemben.

A speeder meglepõen eltalált városi gép. Egyenes kormány, merev váz és villa, outi hajtáslánc, V-fék...

Ami még figyelembe veendõ, az a lopásállóság, ha nem tudod beltérben, szem elõtt tárolni. Ebbõl a szempontból a 15-20 éves, kopott outik és fixik a legnyerõbbek.

greghun

greghun

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Helló,
munkábajáráshoz (2x16km) mennyire ideálisak az #7116 hzsz-ban felsorolt bringák?Egy országúti jobb választás lenne?
tx

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Mechanikus tárcsafékeset én nem vennék, az fából vaskarika egy jó V-fék olcsóbb, megbízhatóbb.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!