Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11925 hozzászólás a témában

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Elsõsorban maratonozásra keresek erõs középkat. MTB-t. Végégnézve a jelenlegi akciós kínálatot a köv. maradtak a listámon:

Magellan pyxis XT disc 2010
Akcióban 255 + 1 roncs bicó beszámításra

Magellan pyxis SRAM disc 2010
Akcióban 240 + 1 roncs bicó beszámításra

Bár nem szívesen mennék 250 fölé, de ha mégis, akkor ami tetszik, mindkettõ 300e:

Haibike Q SL

Kona Kula Gold

Nekem a pyxisek megfelelnének, csak a kerekek (felni és agy) minõségétõl félek kicsit. Súlyra nagyon jók, ha igaz az adat (10,34kg az XT).
Érdemes még azt az 50-et rádobni és vinni a Kona-t vagy a Haibikeot?
Illetve még egy kérdés: eddig a 172cm-hez 17-es vázam volt, de a Haibike és KOna csak 18-asban van, nem lesz nagy? Mondjuk az 2 cm nem egy nagy diffi...

A 17es pyxis ugyanakkora mint a 18as haibike q, a konáról nem találtam értelmes geo táblázatot. Egyébként szerintem mindegyik kicsit hosszú lenne neked. Eddig milyen vázad volt?
Ja és semmivel nem rosszabb a pyxisek kereke, mint a másik kettõé. Ha jó a méret akkor a haibike-ot venném.

A sebesség mindent megold.

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Elsõsorban maratonozásra keresek erõs középkat. MTB-t. Végégnézve a jelenlegi akciós kínálatot a köv. maradtak a listámon:

Magellan pyxis XT disc 2010
Akcióban 255 + 1 roncs bicó beszámításra

Magellan pyxis SRAM disc 2010
Akcióban 240 + 1 roncs bicó beszámításra

Bár nem szívesen mennék 250 fölé, de ha mégis, akkor ami tetszik, mindkettõ 300e:

Haibike Q SL

Kona Kula Gold

Nekem a pyxisek megfelelnének, csak a kerekek (felni és agy) minõségétõl félek kicsit. Súlyra nagyon jók, ha igaz az adat (10,34kg az XT).
Érdemes még azt az 50-et rádobni és vinni a Kona-t vagy a Haibikeot?
Illetve még egy kérdés: eddig a 172cm-hez 17-es vázam volt, de a Haibike és KOna csak 18-asban van, nem lesz nagy? Mondjuk az 2 cm nem egy nagy diffi...

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
egyenlõre 2 befutó van

Kross big wheel, jó áron, jó cuccokkal és reynolds csõvel

superior 829, kcisit jobb áron, alu vázzal

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

kösze!

elsõ körben maradnék az acél váznál, aztán meglátjuk

alubol már a korábban linkeltek közül valamelyik , valszeg superior 829 lesz

Esetleg még kérdezd meg a "deviánsok"-at is, õk biztos jobban képben vannak.

A sebesség mindent megold.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
kösze!

elsõ körben maradnék az acél váznál, aztán meglátjuk

alubol már a korábban linkeltek közül valamelyik , valszeg superior 829 lesz

fuck me, i'm famous!

jezso

jezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 512 hozzászólás
Ha nem fontos a telo, akkor ez is opció:
GT Bicycles

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
nah emberek kezd megfogalmazódni bennem valami.

szóval ajánljatok nekem 29" es gépeket, alap felszereltséggel(max tora villa, max deore), acél! vázzal

mik a lehetõségek?
pl ami bejön
Jamis Dragon sport

Posted Image

itt van nagyban:
http://forums.mtbr.c...=1&d=1282141934

fuck me, i'm famous!

sompetike

sompetike

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
szétszedtem a féket,hát a betét tiszta tükör volt,megcsiszoltam,meg a hátsoval megcseréltem,igy már fog rendesen az eleje...7fön veszek uj fékbetéteket...

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Takarisd meg a tárcsát és a betétet olajos/zsíros lehet.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

sompetike

sompetike

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
egy kicsit off lesz de bringa téma:,hátha találkozott már valaki ilyennel.szal ugy vettem észre,hogy teljesen másképp fog az elsö fék mint a hátso.mind kettö ugyanaz shimano m486,amikor fékezek az elsö fékkel,akkor csak olyan mintha valami csak szoritaná a betétet a tárcsához ráadásul kegyetlenül sikit is de nem nagyon lassul,ha a hátso huzom akkor érzem,hogy van lassulás meg surlodás a betét+a tárcsa közt.sztettek mitöl lehet ez?
az én tippem az,hogy megéget a fékbetét...de ez csak tipp,holnap kiszedem...

daniel.jozsef

daniel.jozsef

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 hozzászólás

Helló,
munkábajáráshoz (2x16km) mennyire ideálisak az #7116 hzsz-ban felsorolt bringák?Egy országúti jobb választás lenne?
tx

Hát ez vallási kérdés. :D A Speeder tuti jó, nekem is olyan van, illetve abból az eggyel magasabb felszereltségû (T2).

A városi közlekedést a legtöbben a ciklokrosszhoz hasonlítják, szóval szerintem egy ciklokrossz jellegû bicóval nem tudsz nagyon mellélõni. A telós gépek a hajtás hatékonyságában jelentõs hátrányban vannak a merevvázas, merevvillás bicókkal szemben.

A speeder meglepõen eltalált városi gép. Egyenes kormány, merev váz és villa, outi hajtáslánc, V-fék...

Ami még figyelembe veendõ, az a lopásállóság, ha nem tudod beltérben, szem elõtt tárolni. Ebbõl a szempontból a 15-20 éves, kopott outik és fixik a legnyerõbbek.

greghun

greghun

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Helló,
munkábajáráshoz (2x16km) mennyire ideálisak az #7116 hzsz-ban felsorolt bringák?Egy országúti jobb választás lenne?
tx

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Mechanikus tárcsafékeset én nem vennék, az fából vaskarika egy jó V-fék olcsóbb, megbízhatóbb.

DanielLong

DanielLong

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás
Szia!

Szerintem ne felejtsd ki a Caprine epik 50 disc-et sem.

Caprine.hu - Epik 50 Disc - MTB SPORT - 2010

most akciós és van rá 3 év gari, nekem is ilyen van, és meg vagyok vele elégedve:), bár az a kona is nagyon megérné;)

Sziasztok!

Szakértésetekre szeretnék hagyatkozni!
Felsorolnék pár bicót, amik között gondolkodok. Szerintetek melyik a legjobb ár-érték arányban. Az ár kb- 85000-120000 között optimális. A munkám miatt nagyjából csak hétvégéken tzudnám õket használni, akkor viszont túrázásra, xc-re, vaslamint szeretnék az erdõben lefele is suhanckodni, mérsékelt de élvezetes tempóban is. Ahogy néztem szinte mindegyik biciklin elég bénácska telók vannak ezért azokat nagy valószínûséggel lecserélném egy rock shox 09 sl coil lock out-ra. Tehát a versenyzõk:

-GT Avalanche 3.0 disc
- Mongoose Tyax Comp/Comp 2010/elite 2009 - Már amennyiben van szignifikáns különbség közöttük.
- Mongoose Otero Comp 2009
- Gepida Sirimium 2009
- Kellys Salamander/Spyder
- Merida Matts 20MD 2009
- Trek 3900 Disc /szerintem erõs indok mellette a garancia amit biztosítanak/

Illetve ha bármi jót tudtok ajánlani szívesen várom. Elõre is köszi!

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

az én kérésemre esetleg valaki???
jo lenne ha segitenétek,mert nem tudom eldönteni...

A kettõ közül én a konát venném (bár alapvetõen a márkával nem szimpatizálok hogy miért azt nem tudom) Komplett váltása már deore ami már megbízható és tartós minõséget jelent szerintem bõven megéri azt a 20e pluszt

sompetike

sompetike

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
az én kérésemre esetleg valaki???
jo lenne ha segitenétek,mert nem tudom eldönteni...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Sziasztok!

Felsorolnék pár bicót, amik között gondolkodok. Szerintetek melyik a legjobb ár-érték arányban. Az ár kb- 85000-120000 között optimális. A munkám miatt nagyjából csak hétvégéken tzudnám õket használni, akkor viszont túrázásra, xc-re, vaslamint szeretnék az erdõben lefele is suhanckodni, mérsékelt de élvezetes tempóban is. Ahogy néztem szinte mindegyik biciklin elég bénácska telók vannak ezért azokat nagy valószínûséggel lecserélném egy rock shox 09 sl coil lock out-ra. Tehát a versenyzõk:

-GT Avalanche 3.0 disc
- Mongoose Tyax Comp/Comp 2010/elite 2009 - Már amennyiben van szignifikáns különbség közöttük.
- Gepida Sirimium 2009
- Merida Matts 20MD 2009

tedd hozzá a telócsere pénzét és nézd meg

Kerkpr 09 Caldera 17' Zld - kerkprok / mtb, cross country - Kona kerkprok, Kona kerkpr akci, Kona kiegsztk - MINDEN EGY HELYEN: KERKPROK, ALKATRSZEK, KIEGSZTK, SZEMVEGEK

persze ez csak 180 alatti magassághoz jó
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

II. Béla

II. Béla

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Sziasztok!

-GT Avalanche 3.0 disc
- Gepida Sirimium 2009
- Merida Matts 20MD 2009

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Szerintem néz szét az apróban sokkal jobban jársz válasz ki 2-3-4-5db-t linkeld be azokat melyikek a legjobban tetszenek ide és megkapod a legjobb választást gyakorlatilag kipróbált állapotban 60000-ért ha szerencséd van akár új áron 100.000Ft-os bringát is találhatsz.
Ja azt sem ártana tudni milyen magas vagy.

real93

real93

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Köszönöm a válaszokat. Hát a 30000es Auchanos biciklimnél azért biztos lényegesen jobb az is amit linkeltem. :)
Valaki, akinek van pár perce légyszíves linkeljen max 70000ért, de inkább 50-60000ért valami jó ár-érték arányút, ami viszonylag jó minõségû. Nincsenek nagy elvárásaim a biciklivel szemben, sztem kb 10-20%-ban fogom terepen használni, és olyan 50%-ban jó minõségû bicikliúton. A többi rossz minõségû aszfalt:) Elõre is köszönöm annak aki megteszi.