Ezen 29er Bicajok közül melyiket választanátok?
Az a kérdés, neked melyik tetszik a legjobban? Mert írhatunk itt akármit kerekekrõl, telóról, ha neked PIROS bicikli kell.

Mert használati értékben kb. egyforma mind. A "sz.r nóném" Kellys és Dema bringáktól meg ne félj, kb. arról van szó, mintha a vw alkatrészekhez más karosszéria dizájnt passzítanak. Teló, hajtás- és fékrendszer stb. a márkáktól külön gyárban készülnek. Többnyire Suntour meg Shimano, azok meg standard minõségûek/tudásúak, akármilyen vázra kerülnek. A saját márkás cuccokkal ugyanez a helyzet.
A két GT közül én a V fékest venném. A zárható teló, és a kicsit jobb váltás nem biztos, hogy ellensúlyozza a bovdenes tárcsafék gyengéit. Vagy a drágábbat, de V fékekkel ahhoz viszont kerekeket is cserélni kell. Ezt a boltban ahol veszed szerintem megoldják neked. Kérdés, mennyiért. Mindezt csak azért írom, mert én nem vennék komoly használatra bovdenes tárcsaféket. De lehet, hogy csak én szívtam vele (Avid).
Az én tippem a Kellys, ha a legjobb felszereltségre hajtasz. 9-es váltás, hidraulikus tárcsafék, a csapatból a legjobb teleszkóp.
A Dema szinte ugyanez csak 8-as. Az eggyel kevesebb fokozat nem nagy érvágás, mert a két szélsõ ugyanaz mint a 9-nél. Szerintem érdemes fontolóra venned. Az árkülönbözet (olcsóbb megvenni, plusz a kopó lánc/fogaskoszorú némileg olcsóbb mint a 9-hez) mehet jobb fékre, ha nem leszel elégedett a rajta levõvel.
Emellett próbáld ki a bringákat, ha teheted! Csak azért ne vedd meg, mert itt azt olvasod hogy jó, közben meg kényelmetlen vagy nem tetszik a dinamikája.
bdfhz:
A manapság divatos ciklokrossz bringa szerintem tökéletesen alkalmas lenne arra, amire használnád. Ha gyorsan akarsz menni, 23-as gumit teszel rá, viszont földúton sem jön zavarba. Sportos, országútikhoz hasonló tömegû bringákról van szó. Hátrányuk, hogy 50-ért nincs (sincs) eladó. Én még elgondolkodnék olyan fitnesz bringán, ami ducibb gumival is használható, pl. Neuzer Courier DT.