Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11925 hozzászólás a témában

Segafredo

Segafredo

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Sziasztok!!!

Vennék egy új mtb-t max. 150 ezer forintom lenne rá. Terepre is és városba is használnám, viszonylag sokat tekerek.
Gepida sirmium 2013-ra gondoltam, de ahogy nézegettem a 2012-es sem sokkal rosszabb tõle.
Az lenne a kérdésem, hogy valaki tud ezekrõl véleményt mondani, illetve hasonló árú, de jobb biciklit ezektõl? Köszönöm a segítséget!

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Köszönöm a választ. Most egy pár hétig még olvasgatok, nézelõdök.
És újból mi a legértelmesebb? Ilyesmiket néztem, ezek között van olyan, ami jó lehet?
Gepida Alboin 200 CRS ~64k
Gepida Alboin 200 Pro CRS ~73k
Gepida Alboin 200 ~76k
Gepida Alboin 200 Pro ~90k
Caprine Tour Cross ~75k
Caprine Cross 1 ~86k
Caprine Voyage ~103k
Kross Evado 1.0 ~87k
Kross Trans Siberian ~88k

ha gepidát akarsz jó áron, vess pillantást az aláírásomban levõ bolt linkjére..

fanaticbike

támogass engem azzal, hogy új gepidát-kellyst-meridát tõlük vásárolsz, ugyanis ha nõnek az eladásaik, bõvül a kínálatuk, s pl. nem csak shimanot fognak forgalmazni ^^

Supi22

Supi22

vendég

• fórumtag
  • 15 hozzászólás

használtat, vagy hiper akciósat

nézegesd az aprót pár napig, meg olvasgasd a fórumot, aztán majd tisztul a kép, hogy pontosan milyen bringát is szeretnél magadnak, 80-100 körül már azért lehet modernebb, minõségi trekkinget venni használtan, vagy kicsit hozzátéve talán újonnan is (lásd a focus linkjét, arra pl. semmi kiegészítõt nem kell már megvenni, ami igen szépen forintosítható)

ha telóhoz nem ragaszkodnál, akkor régebbi, de fasza trekinget kaphatnál 30-35 körül (most is van egy jó giant az apróban), veszel rá két jó gumit, sárvédõt, esetleg láncot, meg egy alapos zsírzás + egy lakat meg sisak és 60-ból kb. meg is álltál

ha nem tetszik a stílusa, akkor a bringából pont annyiért ki tudsz szállni, ahogy megvetted és nézegethetsz másmilyet, akár telósat is, ha meg bejön, akkor ennyibõl letudtad a minõségi kerékpár dolgot :)

Köszönöm a választ. Most egy pár hétig még olvasgatok, nézelõdök.
És újból mi a legértelmesebb? Ilyesmiket néztem, ezek között van olyan, ami jó lehet?
Gepida Alboin 200 CRS ~64k
Gepida Alboin 200 Pro CRS ~73k
Gepida Alboin 200 ~76k
Gepida Alboin 200 Pro ~90k
Caprine Tour Cross ~75k
Caprine Cross 1 ~86k
Caprine Voyage ~103k
Kross Evado 1.0 ~87k
Kross Trans Siberian ~88k

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Ebben az esetben egyertelmuen jobb az agyvalto.
Olcsobb, igenytelenebb, egyszerubb a hasznalata.

az ateteltartomany meg penz kerdese.

Otthoni olajcsere sem bonyolultabb egy legtelenitesnel.

köszi :)

mondjuk meg is remegtem a focus kapcsán kicsit, fel is hívtam a boltot, hogy van-e kisebb méret, és sajnos vagy szerencsére, de nincsen :D

mert persze igazából csak konzum problémáim vannak, teljesen frankó a mostani bringám, lámpával, szöges téli gumival, tartalék kerékkel, stb.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
Ebben az esetben egyertelmuen jobb az agyvalto.
Olcsobb, igenytelenebb, egyszerubb a hasznalata.

az ateteltartomany meg penz kerdese.

Otthoni olajcsere sem bonyolultabb egy legtelenitesnel.

regi/hibas agyvaltokat veszek.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Sziasztok!

El szeretnék kezdeni rendszeresen biciklizni, ehhez szeretnék egy új biciklit a mostani noname MTB-m helyett. Kezdetnek 30-40km-es távokra gondoltam, aztán majd ez késõbb lehet hogy valamivel több lesz. Odáig eljutottam, hogy mindenképp trekkinget, vagy esetleg cross trekkinget szeretnék, és legyen rajta elsõ teleszkóp is. Árban elõször (még tavaly) 60k-ra gondoltam, de attól tartok az kevés lesz, úgyhogy 100k a max, de inkább 80k-ig lenne jó. Milyen bicikliket ajánlanátok ennyiért?

használtat, vagy hiper akciósat

nézegesd az aprót pár napig, meg olvasgasd a fórumot, aztán majd tisztul a kép, hogy pontosan milyen bringát is szeretnél magadnak, 80-100 körül már azért lehet modernebb, minõségi trekkinget venni használtan, vagy kicsit hozzátéve talán újonnan is (lásd a focus linkjét, arra pl. semmi kiegészítõt nem kell már megvenni, ami igen szépen forintosítható)

ha telóhoz nem ragaszkodnál, akkor régebbi, de fasza trekinget kaphatnál 30-35 körül (most is van egy jó giant az apróban), veszel rá két jó gumit, sárvédõt, esetleg láncot, meg egy alapos zsírzás + egy lakat meg sisak és 60-ból kb. meg is álltál

ha nem tetszik a stílusa, akkor a bringából pont annyiért ki tudsz szállni, ahogy megvetted és nézegethetsz másmilyet, akár telósat is, ha meg bejön, akkor ennyibõl letudtad a minõségi kerékpár dolgot :)

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

ez az 1 000 000 dollaros kerdes:D

sem ar, sem teljesitmeny szempontjabol nem dontheto el a kerdes.
konkret esetben lehetne csak donteni.

nah ja :)

akkor úgy kérdem, ha esetleg a mostani bringámat (vagy az asszonyét), valamilyen okból cserélni szeretném, akkor érdemes agyváltósat választani láncváltós helyett, ha a felhasználás az év minden napján való közlekedés + csomagos túrázás avagy jobb a jól bevált láncváltós rendszer? pl. olajcsere ezeken elvégezhetõ otthon, vagy mondjuk minden évben pár napra szervizbe kell adni a paripát miatta?

Supi22

Supi22

vendég

• fórumtag
  • 15 hozzászólás
Sziasztok!

El szeretnék kezdeni rendszeresen biciklizni, ehhez szeretnék egy új biciklit a mostani noname MTB-m helyett. Kezdetnek 30-40km-es távokra gondoltam, aztán majd ez késõbb lehet hogy valamivel több lesz. Odáig eljutottam, hogy mindenképp trekkinget, vagy esetleg cross trekkinget szeretnék, és legyen rajta elsõ teleszkóp is. Árban elõször (még tavaly) 60k-ra gondoltam, de attól tartok az kevés lesz, úgyhogy 100k a max, de inkább 80k-ig lenne jó. Milyen bicikliket ajánlanátok ennyiért?

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
ez az 1 000 000 dollaros kerdes:D

sem ar, sem teljesitmeny szempontjabol nem dontheto el a kerdes.
konkret esetben lehetne csak donteni.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

valoban nagyon szep bringa.ara is rendben van.
elsore azt hittem nexus8 premium van benne (hajtas oldalon az agyhazon piros csik) de most mar nem vagyok benne biztos.

premium:tugorgo csapagyazott bolygomu!

magamnak is simán bevállalnám, csak szerencsére túl nagy :)

amúgy ezek az agyváltók vannak olyan jók, mint egy láncos rendszer?

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
valoban nagyon szep bringa.ara is rendben van.
elsore azt hittem nexus8 premium van benne (hajtas oldalon az agyhazon piros csik) de most mar nem vagyok benne biztos.

premium:tugorgo csapagyazott bolygomu!

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

ha a méret jó, és az alkatrészei sincsenek leharcolva, akkor ez nem lenne rossz vétel szerintem

Eladó Canondale Bad Boy « kerékpár / váz « TREKKING KERÉKPÁR « Kategóriák tallózása

ez még méretben is passzolna, árban sem rossz és új is, meg van csomagtartója, meg sárvédõje, világítása (városban az elég frankó dolog)

FOCUS WASGO SHIMANO NEXUS 8 AGYVÁLTÓ,AGYDINAMÓ! « kerékpár / váz « TREKKING KERÉKPÁR « Kategóriák tallózása

csillagszemû

csillagszemû

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás

Most a felniket akarod lecserélni vagy a kerekeket? Mert pölö a Road Race Lite 903-asban is "sok küllõs kerékszett" van, csak virslis alex felniken..

Szerintem fsság, mármint, ha mindenképp fitnesszmeridát akarsz, vegyél vagy fitnesszmeridát vagy merida vázra építs fitnesszbicajt. A road széria vázai pl. elég helyet adnak akár a 28as külsõknek is, ; )

az hogy egy kerék mennyire strapabíró-merev-rugalmas-kényelmes, stb, nagyban függ a küllõzés módjától, "igényességétõl", a küllõk fajtájától, felnitõl.. szóval nem tudok segíteni :D

Köszike!

Akkor van rá esély, hogy bírná a túrákat? Természetesen nem dh-ra lenne :) de azért jól esne, ha bírná a kavicsos utakat is rövid távon (római part).

Segafredo

Segafredo

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Igen terep.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Lehet, hogy off lesz, de hozzá tartozik a témához.

Szeretnék venni egy Merida speeder-t. De a felniket le szeretném cserélni hagyományos országúti felnire.

Tudtok pesten olyan biciklis boltot ajánlani, ahol ezt egy lélegzettel megoldják, úgy hogy az árban benne legyen. (+/- pár ezer forint nem számít, csak ne kelljen két új felni árát is kifezetnem a biciklin felül)

Vagy arról kérném ki a véleményeteket, hogy az alacsonyabb küllõszámmal ellátott kerekek kevésbé strapabírók, mint az átlagos küllõszámú kerekek?

Most a felniket akarod lecserélni vagy a kerekeket? Mert pölö a Road Race Lite 903-asban is "sok küllõs kerékszett" van, csak virslis alex felniken..

Szerintem fsság, mármint, ha mindenképp fitnesszmeridát akarsz, vegyél vagy fitnesszmeridát vagy merida vázra építs fitnesszbicajt. A road széria vázai pl. elég helyet adnak akár a 28as külsõknek is, ; )

az hogy egy kerék mennyire strapabíró-merev-rugalmas-kényelmes, stb, nagyban függ a küllõzés módjától, "igényességétõl", a küllõk fajtájától, felnitõl.. szóval nem tudok segíteni :D

csillagszemû

csillagszemû

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
Lehet, hogy off lesz, de hozzá tartozik a témához.

Szeretnék venni egy Merida speeder-t. De a felniket le szeretném cserélni hagyományos országúti felnire.

Tudtok pesten olyan biciklis boltot ajánlani, ahol ezt egy lélegzettel megoldják, úgy hogy az árban benne legyen. (+/- pár ezer forint nem számít, csak ne kelljen két új felni árát is kifezetnem a biciklin felül)

Vagy arról kérném ki a véleményeteket, hogy az alacsonyabb küllõszámmal ellátott kerekek kevésbé strapabírók, mint az átlagos küllõszámú kerekek?

vunaml

vunaml

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás
@marton - egyfelõl igazad, van, rá is repültem, de sok a bringa, kevés a tudás (az enyém), gondoltam, hátha okosabb leszek. Ez valamennyire meg is történt, de nyilván helyettem senki nem tud vásárolni, meg úgy látom, tényleg nem lehet sokkal többet tenni az ügy érdekében, szóval valóban, ráállok az apróra. Igazából egy kérdésem van, ha mtb-t veszek trekking helyett az mennyiben problémás városban? (lopás szempontjából a tárcsafék miatt mindegy, árban meg van mindkettõbõl a kategóriában...)

@stellaz - Köszönöm az eddigi segítséget, illetve ezt is, bár szerintem rövid lesz, de lehet teszek egy próbát az emberrel, mert elég baráti ára van!

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
a varoson kivul mit jelent?
terep?
vagy max dongolt fold?

Segafredo

Segafredo

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Sziasztok!!

Mostanában szeretnék venni egy új bringát lehetõleg 100-150 ezer forint között. Városba és azon kívül is használnám, de azért nem elmebeteg módon :D A Gepida Sirmium 2012,2013 as modelleken gondolkoztam eddig, valakinek egyéb ötletes, javaslata és véleménye lenne a témához ?:) Köszi elõre is.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Jogos, viszont télen nem jellemzõ, hogy használnám, és amúgy sem a derekam, mint inkább a karom ízületei miatt kéne. Mondjuk akkor lehet azt kéne, hogy egy jobbféle merevvillásat, aztán legfeljebb veszek utólag egy lockoutos darabot. (Vagy keresek eleve azzal, erre esetleg valmilyen ellenvetés? - Minden irónia nélkül, tényleg érdekel, ha van, mert kezdesz meggyõzni! :))

ha a méret jó, és az alkatrészei sincsenek leharcolva, akkor ez nem lenne rossz vétel szerintem

Eladó Canondale Bad Boy « kerékpár / váz « TREKKING KERÉKPÁR « Kategóriák tallózása