Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni a biciklitudoroktól vásárlás ügyében. Biciklirõl lenne szó.
Terep: nagyrészt aszfalt (városon kívül), néha jó minõségû földút.
Használat: hobbi. Tavasztól õszig jó idõben, heti kb. 50-100 km.
Egyéb: legyen kényelmes és amennyire lehet, gyors. A jó út és a kis súlyom (kevesebb, mint 70 kg) miatt nem lenne nagy igénybevételnek kitéve.
Váz: férfi
Ár: jó lenne 50e Ft alatt
Nem zárkózom el a használttól, de nem értek a biciklikhez, és félek, hogy esetleg számomra elõnytelen üzletet kötök.
Viszonylag jókat olvastam a BTWIN Rockrider 5.0 típusról, de ez elvileg MTB, nekem meg, ha jól tudom, inkább túrabicaj kellene, vagy cross.
Elõre is köszönök minden tanácsot!
Én kb.17éven használtam MTB,bringákat túrázáshoz, rossz aszfalt utakon,+gátakon földúton, /nem sárban!/,
Mindenféle átalakítást végeztem el rajtuk, a nagyméretû váz miatt 19",a kormánycsapágyat meghosszabbítottam, acélcsövet hegesztettem bele, +bronz borítást köré, hogy stabil erõs legyen, a gumikat rendszerint defektvédelemmel ellátott Schwalbe Marathon plus 26x1,75" gumikra cseréltem, szóval kényelmesebb könnyebb lett a gép, a kormány 11cm.rel feljebb került a gyári állapothoz+az üléshez képest.
Így már el lehetett menni vele, napi túrákra, 50-60-70km. táv.ra is, komolyabb derékfájás nélkül, de kisebb izomláz azért másnapra megmaradt, bennem.
Mostanság viszont Március óta egy Merida Trekking 28" Crosswayt 10V, használgatok, 46cm.váz, 170cm.magas vagyok, és azt mondom soha nem cserélném el, egy komolyabb drágább mtb.re Kona Cube, Merida matts, 200-300ezres gépért sem, mert azok lehet hogy terepen masszívabbak, strapabírók, de a kényelem, az elõre esõ súlyponti testartás miatt, sosem lesznek olyan jók mint egy Trekking,amivel élmény tekerni, széllel szemben menni, nem pirosodik be az ember tenyere,/nem fárad el,pedig szarv sincs rajta/, a derékfájás 2-3óra tekerés után sem jön elõ, 47évesen!
Meglepõ lehet sokak számára, de a 1hete feltárcsázott gát tetején, 3,2-3,4bar nyomásra pumpált, Schwalbe Silento 622x42mm gumikkal, minden különösebb rázás csúszkálás nélkül, lehet vele haladni, igaz csak 16-18km.tempóban,
Ugyanezen a terepen, az átalakított keményre fújt montival Trekking Fox/, nagyon fárasztó nehéz volt a haladás, rendesen megfogták az apró rögök,tavasszal meg a nedves felsõ réteg az 1,75"gumik felületét, szinte megizzadtam 1,5km.megtétele után.
A mostani Meridámnak köszönhetõen, bárhol elmegyek vele, persze a sarat, traktor vágatokat kerülöm, nagyobb erõlködés nélkül.
Én ezt a bringát ajánlom neked, mindenféle kintrõl hozott sörösüveg vastagságú, bütykös gumikkal, teloval ellátott nehéz mtb.k helyett.
Nagyon kényelmes, szerintem a legkényelmesebb test tartás valósul meg/, könnyû könnyedén stabilan gyorsan vehetõ a kanyarodás,kicsúszás esés nélkül, a fékek gyorsan és keményen fognak, pedig nem Shimano, az Altus váltó preciz váltást tesz lehetõvé, az SR 3000 teleszkóp, elég jól csillapít, bizonyos határok közt, mint pl. apróbb kátyúk, közepes minõségû kemény felületû föld utak, árához képest hatékonyan nyeli el, az út hibáit, egyenetlenségeit.