Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11925 hozzászólás a témában

Sandman

Sandman

vendég

• fórumtag
  • 434 hozzászólás

Sziasztok!

Szeretnék kérni egy kis segítséget Tõletek. Új vagyok még itt a fórumon, és nem igazán értek a bringákhoz, viszont szeretek tekerni, és szeretném, ha ajánlanátok Nekem egy összeállítást. 183cm magas vagyok, a lábhosszam a belsõ oldalon mérve 77cm, és ami nagyobb baj, hogy 113kg vagyok. Ezt csak azért írtam le, mert gondolom ekkora testtömeg alá nem lehet silány minõséget tenni, olyan kell ami tartós és kiváló minõségû. Városi cirkálásra használnám, meg esetleg enyhe terepre (játszótérre menés unokaöcsémmel) és ha belejövök akkor esetleg BKV kiváltására is. Tehát elsõsorban egy városi / trekking fajta volna jó. Nem tudom merre induljak el, hogy vegyek egy használtat, de jó minõségût, vagy inkább újat? Ami fontos volna számomra a városi közlekedéshez, az az agyváltó. Elsõsorban ilyet szeretnék, 7 vagy 8 sebiset, bõven elég lenne nekem. Fontos lenne még, hogy kényelmes legyen a bringa (Cruiser-szerû) de olyan ami hosszabb távokon használható mint a Cruiser. Kérlek segítsetek merre induljak el, mert ebben a dzsungelben eltévedtem. :D

Csak azon múlik a válasz, hogy mennyit tudsz rászánni. 40 ezer körül is van megbízható használt trekking akár itt az apróban, de ha 2-300 ezret rá tudsz szánni, akkor megint más tanácsra van szükséged. Jelezd a lehetõségeid és annak megfelelõ választ kapsz a hozzáértõktõl és az egyes márkák fanatikusaitól. A magasságodhoz és a súlyodhoz én egyébként a trekkinget ajánlom a kényelmes testtartás és a jó sebesség valamint a terepen is történõ használhatóság miatt. Gepida fan vagyok (feleségemnek trekkingje, fiamnak montija van ettõl a gyártótól), ezek a bringák jó ár/érték aránnyal bírnak, a vázra élettartam garancia van. Használtan is vannak belõle jó példányok akár a Bikemag aprójában.

BGery78

BGery78

vendég

• fórumtag
  • 53 hozzászólás
Sziasztok!

Szeretnék kérni egy kis segítséget Tõletek. Új vagyok még itt a fórumon, és nem igazán értek a bringákhoz, viszont szeretek tekerni, és szeretném, ha ajánlanátok Nekem egy összeállítást. 183cm magas vagyok, a lábhosszam a belsõ oldalon mérve 77cm, és ami nagyobb baj, hogy 113kg vagyok. Ezt csak azért írtam le, mert gondolom ekkora testtömeg alá nem lehet silány minõséget tenni, olyan kell ami tartós és kiváló minõségû. Városi cirkálásra használnám, meg esetleg enyhe terepre (játszótérre menés unokaöcsémmel) és ha belejövök akkor esetleg BKV kiváltására is. Tehát elsõsorban egy városi / trekking fajta volna jó. Nem tudom merre induljak el, hogy vegyek egy használtat, de jó minõségût, vagy inkább újat? Ami fontos volna számomra a városi közlekedéshez, az az agyváltó. Elsõsorban ilyet szeretnék, 7 vagy 8 sebiset, bõven elég lenne nekem. Fontos lenne még, hogy kényelmes legyen a bringa (Cruiser-szerû) de olyan ami hosszabb távokon használható mint a Cruiser. Kérlek segítsetek merre induljak el, mert ebben a dzsungelben eltévedtem. :D

Darts

Darts

törzsvendég

• fórumtag
  • 579 hozzászólás
Szeretem az ilyen õszinte válaszokat! :)
Akkor ez? CTM BORA 2.0 - Chili Sport kerékpár üzlet és szerviz, Debrecen
Vagy ez? Trek 7100 (2012) kerékpár - Chili Sport kerékpár üzlet és szerviz, Debrecen
Vagy inkább maradjak Kellys,KTM,CUBE vonalon?

vunaml

vunaml

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás
Cube Analogon (2013) jól érzem, hogy a az Acera hajtómû a gyenge pont? Illetve megér plusz 60k-t egy Acid? (Amibõl 20-30k csak a telók különbsége, de cserébe mintha a váltás egyenletesen Deore lenne...)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás
teljesen felesleges cross bicóra tárcsafék, a hayes dyno ráadásul a fosadékok legalja amivel csak szopás lesz. amúgy a szokásos parastvakitás. full acera váltáshoz egy deore hváltó etc.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Darts

Darts

törzsvendég

• fórumtag
  • 579 hozzászólás
Sziasztok!
Errõl a cross géprõl mi véleményetek?
TERAMO - Dema Bicycles ? Predaj bicyklov, MTB bike, cestny bicykel, horsky bicykel

kzoltan89

kzoltan89

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Sziasztok !

Szeretnék egy Cross-treking kerékpárt vásárolni (lehetõleg újonnan) azonban az anyagi forrásaim nem végtelenek így egy "olcsóbb" kompromisszumos megoldáson gondolkodnék . A "lélektani" határt 100-140 ezer jó magyar buznyákra tettem . Mit tudnátok ajánlani ebben az árkategóriában ? ( "túrázni" szeretném használni a biciklit havi 1-200 km es távhoz , illetve nyaranta 1 Balaton körhöz ) .

Amiket eddig nézegettem :

Kellys Axell 2012 | Kellys Kerékpár Webáruház
Kellys Saphix Dark Azure 2013 | Kellys Kerékpár Webáruház

189 cm vagyok 86 kg . Az oldal szerint 21" os XL es vázat kell választanom . Egyetértetek ?

Segítségeteket és válaszaitokat elõre is köszönöm !

Üdv.
Zoli

MrAdam

MrAdam

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Sziasztok, nem nagyon értek a bringákhoz mégis szeretnék egy jó Vasat vásárolni magamnak. Németországban használnám napi 15-20 km-t munkába oda-vissza szinte semmi terep, még földút is alig-alig. A kiszemeltem a Kelly's Coach 2012 104 pénzért. 21"-es vázzal. 191cm magas és 116kg vagyok.

Ez a Jármû weboldala: Kellys Coach White 2012 | Kellys Kerékpár Webáruház

Szerintetek megfelelõ lenne nekem ez a kerékpár?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Sziasztok!

Szeretnék egy Cross-Trekking kerékpárt, és elsõ körben ezek tetszettek meg:
Kellys Bicycles | SAPHIX DARK AZURE
Gepida CRS Kerékpárok - Gepida
KROSS Evado 2.0 2013 | Cross trekking

Ezek közül szerintetek melyik a legjobb választás?
Elõre is köszönöm!

kelliz
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Xanyi

Xanyi

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás
Sziasztok!

Szeretnék egy Cross-Trekking kerékpárt, és elsõ körben ezek tetszettek meg:
Kellys Bicycles | SAPHIX DARK AZURE
Gepida CRS Kerékpárok - Gepida
KROSS Evado 2.0 2013 | Cross trekking

Ezek közül szerintetek melyik a legjobb választás?
Elõre is köszönöm!

Petyalol

Petyalol

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Hali!

Bringa analfabétaként készülök venni egy 50.000 forintos egyszerû városi mászkálós gépet és kinéztem magamnak egyet, viszont a rajta lévõ felszerelés nekem semmit nem mond (a képek alapján jópofa gép :)).

Megköszönném ha bárki vetne egy pillantást az oldal alján lévõ leírására és bíztatna, vagy eltántorítana a vásárlástól:

Hasznltbiciklik.hu - Bicikli shop

Természetesen ki fogom próbálni megvásárlás elõtt.

köszi,
Péter

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.672 hozzászólás
A tárcsaféktõl független a dolog de felnin nézd meg, hogy a küllõlyukak mellett nincsenek-e kis repedések. Több ilyet láttam.
Marci

Wolfman8

Wolfman8

vendég

• fórumtag
  • 121 hozzászólás
Nagyjából van már tapasztalatom, de azért biztosra megyek és megkérdezem. Használt tárcsás kerékszett vásárlásánál mire érdemes figyelni?
Ilyen alap, hogy agyak kopottsága, nyolcas, tojás, küllõ repedés, de hátha valami hasznosat hallok.

radios

radios

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
A láncnyúlásmérõ az hasznos dolog, de ha nincsen , vagy helyben nem kapni, megteszi egy pontos tolómérõ is.
0,4-0,5mm. nyúlásnál már érdemes a lánccserét beütemezni, 1-2héten belül, mert ha nem akkor a hátsó fogaskeréksort kihegyezi, és a késõbbi lánc csere után már ugrani fog majd az új lánc.
Azt nem jól gondolod, hogy amíg nem kattog nem ugrik, a használt 2-3ezer km.t már futott lánc addig nem kell cserélni.
Ilyen szitu nincs is, mivel amikor a lánc a használat során folyamatosan nyúlik+kopik, ezzel párhuzamosan a hátsó soron használt fogaskerekek is kopnak, hegyesednek, pl.amelyiket leggyakrabban használjuk,
Mindazonáltal együtt kvázi együtt kopnak a fogaskeréksor +a lánc, ezért a kettõ tökéletesen alkalmazkodik, rendesen illeszkednek egymáshoz, ezért nem fog meg ugrani a hajtáskor a cucc.
Több éves tapasztalat, ez volt az MTB-nél mikor 15év után kinyúlt a lánc, késõn vettem, észre, így hiába vettem BBB- t, nikkel+CR bevonatút, egyból megugrott, a kihegyesedett hátsó sor fogaskerekein.
Úgyhogy muszály volt azt is cserélni, a láncal egy idõben, majd 10ez-be kerültek.
Az aki megvárja, hogy teljesen elkopjon, kihegyesedjen a hajtás , a fogas sor, az dobhatja el az egészet, ahogy van.

vunaml

vunaml

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás
Jó, végül is a régi sorsa még nincs eldöntve, boltbamenõsnek jó lesz (nincs már hátsó fék, karcos kicsit, jelenleg tiszta sár...:D) akkor így állok hozzá. Alkatrészileg akkor rendben lenne/jó döntés volt ezt választani a 2013-assal szemben? (Deore M596/Elixir1, javulás pedig talán az agyaknál és az ülésnél lehet...)

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

Kross Evado 4.0-ában van valami kiugróan gyenge részegység? Illetve 191 centihez L (21") vagy XL (23")? Elõre is köszönet! :)

Illetve kéne még valami jobb lakat is, ezt már nem szívesen rögzíteném a lepkefingnyi sodronylakattal... (Nem nagyon hagyom elhagyott helyeken, illetve az itthoni tárolása megoldott, de pl. boltba járnék vele, illetve esetleg sörözõ elõtt is maradna, szóval jó lenne, ha nem 2 perc + egy erõvágó lenne...:D És ettõl nem riaszt el az esetleges dupla lakatolás/láncolás sem...)

Ehhez NE vegyél lakatot! Ha valahova kikötöd, számolsz azzal hogy el fogják vinni. Mert ami nincs lebetonozva, lopják. Vagy megveszed ezt a technikát használtan, vagy lakatolásra egy jól mûködõ de ehhez képest filléres bringát. Szerintem.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

vunaml

vunaml

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás
Kross Evado 4.0-ában van valami kiugróan gyenge részegység? Illetve 191 centihez L (21") vagy XL (23")? Elõre is köszönet! :)

Villa - SR Suntour NEX 4610 V4 MLO (rugóút: 63mm, lockout)
Elsõ váltó - Shimano Alivio M431
Hátsó váltó - Shimano Deore M591
Elsõ fék - Shimano Disc Deore M596 (hidraulikus, tárcsa 160mm)
Hátsó fék - Shimano Disc Deore M596 (hidraulikus, tárcsa 160mm)
Fékkar - Shimano Disc Deore M596 (hidraulikus)
Váltókar - Shimano Alivio M430, 9 sebesség
Hajtómû - Shimano Acera M391 48/36/26T
Középcsapágy - Alfred Thun
Lánc - Shimano HG53
Fogaskoszorú - Shimano HG50-9 11-32T
Elsõ agy - Shimano RM66 32H
Hátsó agy - Shimano RM66 32H
Külsõ gumi - Impac Crosspac 700x38C / 28"x1,5"(Reflexcsíkkal)
Felnik - KROSS (Alu, Duplafalú)
Kormány - KROSS (Alu, egyenes, 580mm, 25,4mm)
Kormányszár - KROSS (Alu állítható, 25,4mm)
Nyeregcsõ - KROSS (Alu, 27,2mm)
Kormánycsapágy - Neco H142
Nyereg - Selle Royal Look In Sport Royalgel
Pedál Alu VP-610

Illetve kéne még valami jobb lakat is, ezt már nem szívesen rögzíteném a lepkefingnyi sodronylakattal... (Nem nagyon hagyom elhagyott helyeken, illetve az itthoni tárolása megoldott, de pl. boltba járnék vele, illetve esetleg sörözõ elõtt is maradna, szóval jó lenne, ha nem 2 perc + egy erõvágó lenne...:D És ettõl nem riaszt el az esetleges dupla lakatolás/láncolás sem...)

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 hozzászólás
Vagy 100-150e körül eleve marha jó, 4-6 évvel ezelötti csúcs bicókat meg lehet venni.

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

Az egyik barátom 100 ezerig bezárólag keres bicót.
Kinézett Kross Evado 2.0 2012 (106e Ft):

Mûanyag pedál, menetes hátsóagy 100 ezres bringán?

Vegyen egy '90-es évekbeli merev villás, Cr-Mo vázas trekkinget, 30 körül kap jót. Teljes hajtáscsere esetén (mert mondjuk kopott) is kijön 50-bõl bõven. Aztán ha komolyan gondolja, lecseréli egy drágábbra. Vagy nem, mert használati értékben ez is megfelel.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 hozzászólás

Shimano Tourney, mûanyag pedállal, ebbõl copás lesz... Vegyen inkább vmi használtat 90-100e körül, jobban jár vele. Még akkor is, ha pár dolgot cserélnie kell.

Különbözõ külsõ behatások hatottak rá. A keret feljebb ment. El is döntötte. Cube LTD CLS 2013 cross-trekking (149.990 Ft). Suntour NEX villa, Alvio / Altus szintû váltórendszer, Alivio V-fék, Easton, Schwalbe cuccok, alloy pedál, 13 kg súly. Fékrõl meg lett gyõzve, hogy jobb, mint egy ócskább tárcsa. Nem találtunk jobbat ennyiért és ez már tényleg plafon ár. Merida, KTM, Giant, Trek-t nézett (néztünk), felszereltségben nem volt jobb egyik sem. Kross pedig méret miatt esett ki (nagy a legkisebb 19"-os).

173 cm a srác. Milyen méret lenne számára jó? Arra az esetre, ha nem tud ráülni és webshop-ból kellene rendelni. Cube cross-trekking méretek: 46, 50, 54, 58, 62
Ez az oldal szerint ("Trekking") 50-es lenne jó neki.
Sok más köztünk ezen oldal szerint ("Hibrid kerékpár"?) az 54-es.
Most akkor melyik?

Váz: Alu Lite Trekking Cross
Villa: Suntour NEX
Kormánycsapágy: FSA No. 10 félintegrált
Kormányszár: Easton EA30, 25.4mm
Kormány: Easton EA30 Riser
Markolat: CUBE Performance Grips
Nyeregcsõ: Easton EA30 31.6mm
Nyereg: Selle Royal Viper
Váltó hátsó: Shimano Alivio RD-M410 Top Normal
Váltó elsõ: Shimano FD-M310 Top Swing, 34.9mm
Váltókapcsoló: Shimano ST-EF40, 8 sebesség