Sziasztok!
Szeretnék kérni egy kis segítséget Tõletek. Új vagyok még itt a fórumon, és nem igazán értek a bringákhoz, viszont szeretek tekerni, és szeretném, ha ajánlanátok Nekem egy összeállítást. 183cm magas vagyok, a lábhosszam a belsõ oldalon mérve 77cm, és ami nagyobb baj, hogy 113kg vagyok. Ezt csak azért írtam le, mert gondolom ekkora testtömeg alá nem lehet silány minõséget tenni, olyan kell ami tartós és kiváló minõségû. Városi cirkálásra használnám, meg esetleg enyhe terepre (játszótérre menés unokaöcsémmel) és ha belejövök akkor esetleg BKV kiváltására is. Tehát elsõsorban egy városi / trekking fajta volna jó. Nem tudom merre induljak el, hogy vegyek egy használtat, de jó minõségût, vagy inkább újat? Ami fontos volna számomra a városi közlekedéshez, az az agyváltó. Elsõsorban ilyet szeretnék, 7 vagy 8 sebiset, bõven elég lenne nekem. Fontos lenne még, hogy kényelmes legyen a bringa (Cruiser-szerû) de olyan ami hosszabb távokon használható mint a Cruiser. Kérlek segítsetek merre induljak el, mert ebben a dzsungelben eltévedtem.
Csak azon múlik a válasz, hogy mennyit tudsz rászánni. 40 ezer körül is van megbízható használt trekking akár itt az apróban, de ha 2-300 ezret rá tudsz szánni, akkor megint más tanácsra van szükséged. Jelezd a lehetõségeid és annak megfelelõ választ kapsz a hozzáértõktõl és az egyes márkák fanatikusaitól. A magasságodhoz és a súlyodhoz én egyébként a trekkinget ajánlom a kényelmes testtartás és a jó sebesség valamint a terepen is történõ használhatóság miatt. Gepida fan vagyok (feleségemnek trekkingje, fiamnak montija van ettõl a gyártótól), ezek a bringák jó ár/érték aránnyal bírnak, a vázra élettartam garancia van. Használtan is vannak belõle jó példányok akár a Bikemag aprójában.