Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11932 hozzászólás a témában

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Nem is értem mit tökölsz vele ennyit ragaszd le a sérülékenyebb részeket és csókolom. Nekem a Spark sima tankönyv fóliával van leragasztva a sérülékenyebb helyeken. Rengeteget védd még az is.

Szeretném a felület közel 100%-át lefedni. Hegesztéstől-hegesztésig, kivágva a szemek, vázlyukak helyét kacifántos sablonok jönnek ki. Nyilván ez így időben a sokszorosa mintha csak szögletes sablonokat vágnék és megelégednék a felület befedésének 80%-ával. Most egyébként amúgy sem mennék ki a bringával a sárba, van időm bőven.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Nem is értem mit tökölsz vele ennyit ragaszd le a sérülékenyebb részeket és csókolom. Nekem a Spark sima tankönyv fóliával van leragasztva a sérülékenyebb helyeken. Rengeteget védd még az is.

Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Fel lehet, de először könnyebb helyen, mondjuk láncvillán próbálkozz, a nagyobb darabokhoz kell az ott szerzett skill...

Én is így gondoltam, de sajnos ezen könnyebb hely nem nagyon van. Nagyon lassan haladok a sablonok elkészítésével. A sablonokat nehéz odaigazítani a helyes pozícióba, képzelem majd milyen lesz a fóliával. A láncvillára megint valami több darabból összeállított sablon lesz, mert homorú, domború, iszonyat alakja van. Nem tudtam mire vállalkozok.

Fülee

Fülee

vendég

• fórumtag
  • 112 hozzászólás

Az alsócső formája elképesztő, a sablon elkészítésére már óráim rámentek, volt több rontott is. Darabokból vagdostam össze, az egész 67cm hosszú és ez még egy darabból kijön úgy, hogy nincsenek (nagy) ívek. Szemek kivágásai vannak és illesztés sok helyen. Fel lehet ekkorát ragasztani egyben vagy inkább vágjam fel 2-3 darabra?

Fel lehet, de először könnyebb helyen, mondjuk láncvillán próbálkozz, a nagyobb darabokhoz kell az ott szerzett skill...

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Az alsócső formája elképesztő, a sablon elkészítésére már óráim rámentek, volt több rontott is. Darabokból vagdostam össze, az egész 67cm hosszú és ez még egy darabból kijön úgy, hogy nincsenek (nagy) ívek. Szemek kivágásai vannak és illesztés sok helyen. Fel lehet ekkorát ragasztani egyben vagy inkább vágjam fel 2-3 darabra?

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Jó más is, én valami WU2-t használtam.

Hogy mennyire nyúlik fóliafüggő, de valamennyit mindegyik ilyen védőfólia enged. A vastag eredeti heli tape nagyon rugalmas, az autóra való kevésbé. Az erősebb íveknél vagdosni/szabni kell mindegyiket.

Készülj fel, hogy az első darabnál káromkodni fogsz, mert rá kell érezni. Készíts elő hajszárítót is, nagyban segíti a munkát.

+ nézz meg pár videót a youtube-on, hogyan kell felrakni.

Ok, köszi, vettem Johnsons-t. :) Úgy érzem ez egy egész napos "szórakozás" lesz. Főleg sablonokat készíteni és az alapján kivagdosni. Tényleg vissza lehet állítani a sérült fóliát hajszárítóval? Youtubeon érdekes mód csak néhány videót találtam, elinduláshoz elég lesz.

Fülee

Fülee

vendég

• fórumtag
  • 112 hozzászólás

Megvan a fólia és a simító. Ragaszkodni kell a Johnsons Baby samponhoz vagy van másik bevált szer is?

Van annyi, hogy a bringán az összes csövet befedhetném, akár. De a csövek formája, átmérője változik. Darabokból kell összeraknom vagy sokat nyúlik?

Jó más is, én valami WU2-t használtam.

Hogy mennyire nyúlik fóliafüggő, de valamennyit mindegyik ilyen védőfólia enged. A vastag eredeti heli tape nagyon rugalmas, az autóra való kevésbé. Az erősebb íveknél vagdosni/szabni kell mindegyiket.

Készülj fel, hogy az első darabnál káromkodni fogsz, mert rá kell érezni. Készíts elő hajszárítót is, nagyban segíti a munkát.

+ nézz meg pár videót a youtube-on, hogyan kell felrakni.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Miért írták rá a tanukira, hogy "this bike is for competition use only"? Ez a matrica az egyik váltó bilincs alatt volt a kormányon.

Valaki látott már ilyen vázat egyébként? A tag alsó tartójánál csak kívülre jutott hegesztés, belül mindkét oldalon hiányzik: 1 és 2. Ráadásul még csúnya is a hegesztés. Csak én vagyok paranoiás vagy ez tényleg igénytelen? A bowdenvezető szemeknél még ok, na de ilyen helyen?

freddyke módosította - 2013. november 09. - 02:16

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

3M fólis simító

Megkönnyíti az életed. Dekoros boltban (Panton), vagy fóliásnál találsz.

Megvan a fólia és a simító. Ragaszkodni kell a Johnsons Baby samponhoz vagy van másik bevált szer is?

Van annyi, hogy a bringán az összes csövet befedhetném, akár. De a csövek formája, átmérője változik. Darabokból kell összeraknom vagy sokat nyúlik?

rothar

rothar

vendég

• fórumtag
  • 118 hozzászólás

Nem szorosan ide kapcsolódik, de az illetékes topik....

Adott egy Cube WLS Bringa 18' -as méretben, barátnőm 165 cm. Rövidebb stucnival, emelt kormánnyal vajon ez még korrigálható? Csak azért bátorkodom reménykedni mert hogy ugye ez női geometria, vagy ez teljesen mindegy? Logikus lenne nekem hogy azokat máshogy is méretezik.

(egyébként ez lenne az: http://apro.bikemag....s-l194007.html)

Köszi!

(mondjuk a 18" az elég egzakt dolog, mert még ha L lenne a méret megjelölés akkor helytálló lenne az okfejtésem)

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

Pl. a Nellánál: http://www.nella.hu/Links/29es.html  - Mondjuk ők már ki is írták a -15%-ot.

Aha.Mivel ők az importőr is,meg a forgalmazó is.Egy boltban meg a boltostól függ(ha nincs hivatalos akció) hogy mennyiért adja oda

mephisoft

mephisoft

törzsvendég

• fórumtag
  • 453 hozzászólás

Hol engednek Trek-ből?

Pl. a Nellánál: http://www.nella.hu/Links/29es.html  - Mondjuk ők már ki is írták a -15%-ot.

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

Pl. tudom, hogy a Trek bringák "ajánlott árából" helyből engednek 15% - van-e ilyen máshol is?

Hol engednek Trek-ből?

mephisoft

mephisoft

törzsvendég

• fórumtag
  • 453 hozzászólás

Ellopták a montim, és mivel nem élhetek bringa nélkül, máris egy újon töröm a fejem. Ami biztos: 29-es merevfarút keresek, legalább elöl átütőtengelyest, tubeless, vagy tubeless ready felnivel.

Sokminden megnéztem már így a neten, és az igazi kérdés az, tudtok-e olyan márkát, boltot, ami a fentieknek megfelelő bringát kínál, és az ár nem annyi, mint amit kiírnak, hanem akár jelentőset engednek / lehet alkudni? Pl. tudom, hogy a Trek bringák "ajánlott árából" helyből engednek 15% - van-e ilyen máshol is?

bucman

bucman

vendég

• fórumtag
  • 33 hozzászólás

Sziasztok,

Van valakinek tanácsa, milyen spinning bringát érdemes venni, mik a szempontok? Használtban gondolokozom. Én csak a Spinner-eket ismerem, amik pl. az Oxygenben is vannak,azok elég drágák használtan is. Vannak 60-80e körüliek is, viszont fogalmam sincs, azok mennyiben rosszabbak mondjuk egy drágábbnál..

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

3M fólis simító

Ok, köszönöm. Azt nem tudom, az idomokra hogyan készítsek szabásmintát, azt valami mással kellene felvenni és az alapján a fóliát kivágni.

Fülee

Fülee

vendég

• fórumtag
  • 112 hozzászólás

3M akármim nincs. Azt is rendeljek, érdemes?

3M fólis simító

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Jó lesz az...

Amúgy ha szép, buborékmentes végeredményt akarsz, akkor nedvesen kell felrakni megfelelő célsszerszámmal (3M spatula vagy hogy hívják).
Csomó tutorial videót találhatsz a neten róla.

3M akármim nincs. Azt is rendeljek, érdemes?

Fülee

Fülee

vendég

• fórumtag
  • 112 hozzászólás

Ebből vettem egy 2*0,2m-es darabot, ez csak 0.22mm, de remélem elég vastag lesz. Azért választottam ezt, mert egyrészt fele árban annak amit ajánlottál, másrészt azt írja, hogy rossz felrakás esetén simán odébb lehet ragasztani, semmivel nem lesz rosszabb. Az alsócső alját (vagy egész csövet), csapágyház alját, hátsó láncvillákat, összekötőt, nyeregcsövet teljesen be akarom vele ragasztani, és szerintem még a villákra is fog jutni.

Jó lesz az...

Amúgy ha szép, buborékmentes végeredményt akarsz, akkor nedvesen kell felrakni megfelelő célsszerszámmal (3M spatula vagy hogy hívják).
Csomó tutorial videót találhatsz a neten róla.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Én ezt vettem, durva anyag.
A dekoros fóliák jellemzően nem UV állóak, besárgulhatnak, és nem is annyira rugalmasak, nehezebb felrakni.
A linkelt BBB meg pici, fajlagosan drága.

Ebből vettem egy 2*0,2m-es darabot, ez csak 0.22mm, de remélem elég vastag lesz. Azért választottam ezt, mert egyrészt fele árban annak amit ajánlottál, másrészt azt írja, hogy rossz felrakás esetén simán odébb lehet ragasztani, semmivel nem lesz rosszabb. Az alsócső alját (vagy egész csövet), csapágyház alját, hátsó láncvillákat, összekötőt, nyeregcsövet teljesen be akarom vele ragasztani, és szerintem még a villákra is fog jutni.