Sziasztok!
Bringát szeretnék venni, de kíváncsi volnék a véleményetekre!
Jelenleg egy Merida Speeder T3-as modellt használok, amit még 2003-ban gyártottak. Az idő vasfoga és persze a rengeteg használat sem kímélte, így - bár folyamatosan költöttem rá - mégis a bicaj anno vételi árának a többszörösét kellene ráköltenem. Úgy gondoltam ideje a váltásnak és a régi Merida megmarad pótbringának.
Heti szinten kb. 100-150km-t tekerek többnyire városban (térkő, aszfalt), de alkalmanként befigyel egy erdei túra - MTB-t nem szeretnék, mert városban nem pálya, viszont alkalmankénti erdei tekerés miatt ódzkodok a versenytől is.
Nézegettem már más típusokat és a cyclocrosson akadt meg a szemem, mert mindkét elvárásomat kielégíti. Itt jön a probléma, az ára 300e.-től indul. Ennyit nem igazán tudok rászánni és használtan nem merek venni, mert nem értek hozzá (olyat sem ismerek, aki igen) és az eladó akármit mondhat az alkatrészekről én kb. el is hiszem - hacsak nem lódít valami hatalmasat.
Másik lehetőség, ami felmerült bennem, hogy építettek valami hasonlót - leginkább az igényeimnek megfelelőt és nem így pl nem "tömegtermék" kerülne a fenekem alá.
Vásárlásra ill. építtetésre is kb. 200e-t tudnék maximum szánni. Kívácsi volnék a pro és kontra érvekre. Több fej többet gondol alapon és talán van olyan érv, amire én nem is gondoltam.
Köszönöm,
M