Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
11925 replies to this topic

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 posts

csak azért vagy büszke, mert olyan biciklin nyertek, mint amilyen neked van

na megyek, elugrom egy körre a Ferrarival. Porschet pedig soha ne vegyetek, Schumi nem azzal nyert!

Csak azzal a márkával amilyen nekem van.
És igen büszke vagyok rájuk legalább annyira mint ahogy egy magyar büszke arra ha egy magyar sportoló nyer pld az olimpián.
Én meg se ferrarival se porsche val nem mennék mert mindkettõ szar,schumi meg nagyképû ennyi.
TREK bike-on szebb az élet!!:cool2:

issimus

issimus

vendég

• fórumtag
  • 63 posts
Ez az Intersportos akcio sem rossz...

Feltöltött kép

frzx7u

frzx7u

vendég

• fórumtag
  • 12 posts

Pld:maga a történelem 1976-2008ig közben
1992'-ben 5200-5500-as OCLV vázak,
1993'-ban 9900-as OCLV váz,
1995'-ben Karen Sysmers 1.hely,
1996'-ban elsõ nõi mtb versenyzõ Paola Pezzo OCLV 1.helyezett,
1999'-ben Lance Armstrong Tour De France 1.hely,Travis Brown és Michael Rassmussen mountain bike 1.helyek,
2002'-ben Tim DeBoom 2.Ironman gyõzelme és Lance 4.Tour gyõzelme,
2004'-ben Lance 6.gyõzelme,
2005'-ben Lance 7.gyõzelme Chris Eatough a szóló 24órás montizás világbajnoka TREK TOP FUEL-lel stb stb.

Van mire büszke legyek!!:lol1:

hm..élversenyzõk gyõzelmeivel érvelni egy adott (nem a szûkszámú élsportolónak fejlesztett) bicikli faszasága mellett..?

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts

végignyomtad már a Gázló mindkét távját egymás után?

Igen, megvolt 10 óra alatt. Hogy mivel, inkább nem linkelem be, elsírnátok magatokat.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 posts

Szerintetek ez megérheti?

Ride Bike oldalán 130 kérül van újonan...

http://piacter.bikem...t=141303&cat=12

üdv
j4ni

a ridebike-nál (ami az ebike.hu fizikai boltja) az új 07-08-as kerül ennyibe
ez meg egy használt többéves váz.
A Paripa (Magellan Serpens): Blau - http://pix.bikemag.h...ry.php?cat=3077

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
nyertél már legalább 1 maratont vagy OX-et? nyomtál már 24 órást szólóban, esetleg a Salzkammer hosszún korcsoport TOP10-ben vagy? végignyomtad már a Gázló mindkét távját egymás után? megvolt már Velence 10x?

ha nem, akkor csak azért vagy büszke, mert olyan biciklin nyertek, mint amilyen neked van -igaz, hogy nekik édes mindegy lett volna, mit hajtanak, mint ahogy a legtöbb professzionális versenyzõnek - nem a bicikli nyerte meg a versenyt, hanem õk. a Giant (Deutsche Telekom, Ullrich, Zabel), a Speci (Sauser, Gerolsteiner), stb...ugyanúgy tud csinálni X kiló alatti bringákat nekik, csak õk éppen kevesebbet fizetnének.

na megyek, elugrom egy körre a Ferrarival. Porschet pedig soha ne vegyetek, Schumi nem azzal nyert!

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts
itt nem a gyõzelmek szám a kérdés, fõleg nem a tour gyõzelmek száma, mert a monti az éppen csak nem országúti.
itt a TECHNOLÓGIA a kérdés. és szép, hogy karbonban jók, de itt a fullyk felfüggesztése volt a szempont.
ÉS NEM AZT AKARJUK MONDANI, HOGY A TREK SZAR, MERT NEM AZ, CSAK JELEN ESETBEN JOBB A GIANT!
Köszi

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 posts

Atesz: mondtál már egyetlen érvet, vagy jó pontot a Trek mellett? üres szavakkal dobálózol..

Pld:maga a történelem 1976-2008ig közben
1992'-ben 5200-5500-as OCLV vázak,
1993'-ban 9900-as OCLV váz,
1995'-ben Karen Sysmers 1.hely,
1996'-ban elsõ nõi mtb versenyzõ Paola Pezzo OCLV 1.helyezett,
1999'-ben Lance Armstrong Tour De France 1.hely,Travis Brown és Michael Rassmussen mountain bike 1.helyek,
2002'-ben Tim DeBoom 2.Ironman gyõzelme és Lance 4.Tour gyõzelme,
2004'-ben Lance 6.gyõzelme,
2005'-ben Lance 7.gyõzelme Chris Eatough a szóló 24órás montizás világbajnoka TREK TOP FUEL-lel stb stb.

Van mire büszke legyek!!:lol1:

nahat

nahat

vendég

• fórumtag
  • 79 posts
Hát srácok kár a gõzért. Ennyiért egy tutkó robogót kell venni és kész:)

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Próbáltam Fuel EX-et és Trance-t is. Az elsõnek szebb volt a fényezése az utóbbi jobban viselkedett.
Trekbõl csak a 8500 fölötti monti és az országúti felsõbb része érdekes.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
Atesz: mondtál már egyetlen érvet, vagy jó pontot a Trek mellett? üres szavakkal dobálózol..
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 posts

tigris szerintem nem giant fan, csak sok váz megfordult már a kezei és a lábai alatt, és érveket hozott fel...:)

az biztos, hogy Giantbõl sok ember használja megelégedéssel, hosszútávú tapasztalattal a fullijait (Trance, NRS), míg a trekrõl kevés tapasztalat van róla (mert mindenki giantet vesz helyette:D). ennyi.

az pedig, hogy fejlesztés=tökéletesítés, nem igaz. sok olyan alkatrész van, ahol csak a designt meg pár apró dolgot fejlesztenek, lényegi változás nem történik. az xtr-hez sem nyúltak hozzá addig, amíg nem tudtak valami tényleg újat mutatni a tavalyi XTR-el...

Gabo: szerintem ne a nyereg döntse el a kérdést egy ilyen kaliberû gépnél...ahány hátsó, annyi nyereg...

De csak addig mig rá nem jön hogy a TREK sokkal jobb!:)
Vajon TREK-et is próbált már vagy csak fikázni tudja azt a rendszert??
A fejlesztéssel kapcsolatban továbra fent tartom álításomat illetve véleményem.
Én úgyvagyok a dologal hogy a nevesebb gyátokat szeretem vagyis amiknek van hírnevük pld:TREK,GIANT,SPECI...stb nekem mindegyik tetszik de történetesen nekem TREK-em van de azért még nem szoktam fikázni a többi neves cég által fejlesztett(tökéletesített) rendszereket.

j4ni

j4ni

vendég

• fórumtag
  • 330 posts
  • LocationBudapest
Szerintetek ez megérheti?

Ride Bike oldalán 130 kérül van újonan...

http://piacter.bikem...t=141303&cat=12

üdv
j4ni

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

Ez nagyon off!
Azért a TREK-nél sem hülye emberek dolgoznak!A hozzászólásodból arra következtetek hogy te Giant fan vagy??:chin:
Mibõl gondolod hogy a TREK-nél minden tapasztalat nélkûl fejlesztenek valamit,illetve a tapasztalatot mire érteted mert lehet hogy itt nálunk még nem annyira elterjedt ez a rendszer de attól még nem szar sõt...!:wtf:
Az hogy a TREK-nél ezt a rendszert ilyen hosszú idelye alkalmazzák és azt fejlesztik(tökéletesítik) tovább azt csak arra lehet visszavezetni hogy igenis jó és használható és nem utólsó sorban még (náluk!)bevált rendszer is!

off

a legkevésbé sem vagyok giant fan

az hogy ilyen hosszú ideje alkalmazzák az jelenti hogy olcsó, nem kell milliókat fejlesztésre költeni, és nem kell licenszdijat fizetni pl a specinek a horst link licenszért. ilyen eccerû.

on

amúgy meg mindenki azt vesz amit akar, csak ha x százezret költ fullira akkor jobban jár ha egy valóban jól mûködõ sokkal jobban használható rendszert vesz mint egy elavult nem túl jót egy talán müködõ ráncfelvarrással (amit a marketing világrengetõ fejlesztésnek ad el)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
tigris szerintem nem giant fan, csak sok váz megfordult már a kezei és a lábai alatt, és érveket hozott fel...:)

az biztos, hogy Giantbõl sok ember használja megelégedéssel, hosszútávú tapasztalattal a fullijait (Trance, NRS), míg a trekrõl kevés tapasztalat van róla (mert mindenki giantet vesz helyette:D). ennyi.

az pedig, hogy fejlesztés=tökéletesítés, nem igaz. sok olyan alkatrész van, ahol csak a designt meg pár apró dolgot fejlesztenek, lényegi változás nem történik. az xtr-hez sem nyúltak hozzá addig, amíg nem tudtak valami tényleg újat mutatni a tavalyi XTR-el...

Gabo: szerintem ne a nyereg döntse el a kérdést egy ilyen kaliberû gépnél...ahány hátsó, annyi nyereg...

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
Azért maradjunk annyiban, hogy Tigris érveket hozott fel.
Te pedig csak jó fanatistaként vastagbetûvel kiszedve véded a Trek-et... ;)
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 posts

a giant váz (ami egy fulli lelke) minden tekintetben egy nagyságrenddel jobb mint a trek, ami egy elavult 20 éves rendszer kissé ráncfelvarrott változata, ráadásul kb 0 tapasztalattal a hátsó 3szög hosszútávú megbízható mükõdését illetõen. a magas középrész meg abszolt nem elõnyös ha tekerni is akarsz a géppel, nem sak zúzni. a trance viszont egy évek óta bevált kitûnõen mûködõ megoldás.

Ez nagyon off!
Azért a TREK-nél sem hülye emberek dolgoznak!A hozzászólásodból arra következtetek hogy te Giant fan vagy??:chin:
Mibõl gondolod hogy a TREK-nél minden tapasztalat nélkûl fejlesztenek valamit,illetve a tapasztalatot mire érteted mert lehet hogy itt nálunk még nem annyira elterjedt ez a rendszer de attól még nem szar sõt...!:wtf:
Az hogy a TREK-nél ezt a rendszert ilyen hosszú idelye alkalmazzák és azt fejlesztik(tökéletesítik) tovább azt csak arra lehet visszavezetni hogy igenis jó és használható és nem utólsó sorban még (náluk!)bevált rendszer is!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

Sziasztok!

Hosszú távú kapcsolathoz keresek egy megbízható és hû társat. Egy jó adag agyalás után a kérdés a következõ:
Trek Fuel Ex 7 (2008) vs. Giant Trance X2?

Mind a két gép jól átgondolt, letisztult tervezésû bringának tûnik. A felszereltségük is megfelel az elvárásaimnak. Kíváncsi lennék arra, hogy szerintetek mi szól az egyik vagy éppen a másik mellett vagy ellen?

Szerintem...
Fuel Ex 7 + :
Lejtõzéshez jobban illeszkedõ geometria. Kevésbé meredek nyeregvázcsõ és fejcsõ szögek. (Bár van lock out és a villa rugóútja is lerövidíthetõ, így mászásnál sem lehet gond.)
Az ABP rendszer amellett, hogy fékezéskor is aktív felfüggesztést eredményez, kiküszöböli a gyorszáras kerékrögzítés és a tárcsafék használat beállításbéli problémáit. Mivel fix a rögzítési pont a kerék ugyan oda kerül vissza. (Legalább is a saját meglátásom ez lenne...)
A full floater felfüggesztésnek köszönhetõen kisebb nyomáson dolgozik a rugóstag, így valószínûleg az élettartama is hosszabb lesz.
Beállíthatóság szempontjából többet nyújt a RS Recon 351 villa.
Élettartam garancia a vázra.

Fuel Ex 7 - :
A Bontrager Jones XR külsõknek és nyergeknek nincs túl jó híre.

Trance X2 + :
Kapaszkodáshoz jobban illeszkedõ geometria. Meredekebb nyeregvázcsõ és fejcsõ szögek. Kicsivel rövidebb tengelytáv. (XC-seb gép...)
Az egybeépített hátsó háromszög valószínûleg jobban ellenáll a fékezéskor és hajtáskor jelentkezõ erõhatásoknak. Kevésbé hajlamos a csavarodásra.
Talán egy hajszállal jobb fékrendszer.
Festés helyett anodizálás, tartósabb és könnyebb. (Nem mintha ez az utóbbi lenne a legfõbb szempont számomra.)

Trance X2 - :
A váz vonalvezetése kevésbé szemrevaló a Trekhez képest.
Az alsó vázcsõ íve meglehetõsen elõre, alacsonyabbra hozza a középrészt.

Mit hagytam ki?

Linkek:
http://www.trek.hu/Fuel_EX_7.html
http://www.giant-bic...ain/1403/29660/

a giant váz (ami egy fulli lelke) minden tekintetben egy nagyságrenddel jobb mint a trek, ami egy elavult 20 éves rendszer kissé ráncfelvarrott változata, ráadásul kb 0 tapasztalattal a hátsó 3szög hosszútávú megbízható mükõdését illetõen. a magas középrész meg abszolt nem elõnyös ha tekerni is akarsz a géppel, nem sak zúzni. a trance viszont egy évek óta bevált kitûnõen mûködõ megoldás.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Egy visszaútcsilli nélküli teló jobban visszarúg, meg agresszívabb mozgású. A Suntour amit mondasz, elég trágya egy teló. Dart 2 jobb nála. (tapasztalat...)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

j4ni

j4ni

vendég

• fórumtag
  • 330 posts
  • LocationBudapest
Nahat, mizie:

Köszi a segítséget, linkelt képeket.
mindenképpen elmegyek az intersportba és megszemlélem a bicajokat.

Technikai kérdés:
Egy visszafele mozgásnál is csillapított teló mint pl a Rock shox dart 2, (amit egy eladó is ajánlott nekem, az árkategóriájában) mennyivel jobb/miben más, mint egy visszafele csillapítatlan teló? (Ilyen gondolom Suntour XCT/ XCM)

Nem eszi jobban tekerésnéla ful csillapított teló az energiát? Nem nehezebb tekerni? Erdõben, enyhe terepen,melyik tartja jobban a kereket az úton?

Elõre is köszi a választ.

Üdv
j4ni