Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11925 hozzászólás a témában

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 hozzászólás

Sziasztok!

Hosszú távú kapcsolathoz keresek egy megbízható és hû társat. Egy jó adag agyalás után a kérdés a következõ:
Trek Fuel Ex 7 (2008) vs. Giant Trance X2?

Mind a két gép jól átgondolt, letisztult tervezésû bringának tûnik. A felszereltségük is megfelel az elvárásaimnak. Kíváncsi lennék arra, hogy szerintetek mi szól az egyik vagy éppen a másik mellett vagy ellen?

Szerintem...
Fuel Ex 7 + :
Lejtõzéshez jobban illeszkedõ geometria. Kevésbé meredek nyeregvázcsõ és fejcsõ szögek. (Bár van lock out és a villa rugóútja is lerövidíthetõ, így mászásnál sem lehet gond.)
Az ABP rendszer amellett, hogy fékezéskor is aktív felfüggesztést eredményez, kiküszöböli a gyorszáras kerékrögzítés és a tárcsafék használat beállításbéli problémáit. Mivel fix a rögzítési pont a kerék ugyan oda kerül vissza. (Legalább is a saját meglátásom ez lenne...)
A full floater felfüggesztésnek köszönhetõen kisebb nyomáson dolgozik a rugóstag, így valószínûleg az élettartama is hosszabb lesz.
Beállíthatóság szempontjából többet nyújt a RS Recon 351 villa.
Élettartam garancia a vázra.

Fuel Ex 7 - :
A Bontrager Jones XR külsõknek és nyergeknek nincs túl jó híre.

Trance X2 + :
Kapaszkodáshoz jobban illeszkedõ geometria. Meredekebb nyeregvázcsõ és fejcsõ szögek. Kicsivel rövidebb tengelytáv. (XC-seb gép...)
Az egybeépített hátsó háromszög valószínûleg jobban ellenáll a fékezéskor és hajtáskor jelentkezõ erõhatásoknak. Kevésbé hajlamos a csavarodásra.
Talán egy hajszállal jobb fékrendszer.
Festés helyett anodizálás, tartósabb és könnyebb. (Nem mintha ez az utóbbi lenne a legfõbb szempont számomra.)

Trance X2 - :
A váz vonalvezetése kevésbé szemrevaló a Trekhez képest.
Az alsó vázcsõ íve meglehetõsen elõre, alacsonyabbra hozza a középrészt.

Mit hagytam ki?

Linkek:
http://www.trek.hu/Fuel_EX_7.html
http://www.giant-bic...ain/1403/29660/

Bringa: Biztos kicsit/nagyon elfogúlt vagyok de én a TREK-et választanám.:)
Nyereg és gumi:A nyereg anatómia kérdése szerintem s így hogy kinek milyen kényelmes vagy nem vagyis hogy milyen híre van ez szerintem macerás kérdés,azt szerintem ne más döntse el helyettem hogy nekem mennyire jó egy nyereg.:chin:
Gumi,nekem több mint 6 évig és kb 10ezer km-rt futott egy Bontrager külsõ és mikor lecseréltem akkor sem azért mert tönkre ment hanem mert más tipust is ki akartam próbálni.(a Bontrager-eket azért elraktam tartalékba.:) ) :wtf:
Részemrõl ennyi.
TREK bike-on szebb az élet!!:cool2:

Gabo

Gabo

törzsvendég

• fórumtag
  • 255 hozzászólás
Sziasztok!

Hosszú távú kapcsolathoz keresek egy megbízható és hû társat. Egy jó adag agyalás után a kérdés a következõ:
Trek Fuel Ex 7 (2008) vs. Giant Trance X2?

Mind a két gép jól átgondolt, letisztult tervezésû bringának tûnik. A felszereltségük is megfelel az elvárásaimnak. Kíváncsi lennék arra, hogy szerintetek mi szól az egyik vagy éppen a másik mellett vagy ellen?

Szerintem...
Fuel Ex 7 + :
Lejtõzéshez jobban illeszkedõ geometria. Kevésbé meredek nyeregvázcsõ és fejcsõ szögek. (Bár van lock out és a villa rugóútja is lerövidíthetõ, így mászásnál sem lehet gond.)
Az ABP rendszer amellett, hogy fékezéskor is aktív felfüggesztést eredményez, kiküszöböli a gyorszáras kerékrögzítés és a tárcsafék használat beállításbéli problémáit. Mivel fix a rögzítési pont a kerék ugyan oda kerül vissza. (Legalább is a saját meglátásom ez lenne...)
A full floater felfüggesztésnek köszönhetõen kisebb nyomáson dolgozik a rugóstag, így valószínûleg az élettartama is hosszabb lesz.
Beállíthatóság szempontjából többet nyújt a RS Recon 351 villa.
Élettartam garancia a vázra.

Fuel Ex 7 - :
A Bontrager Jones XR külsõknek és nyergeknek nincs túl jó híre.

Trance X2 + :
Kapaszkodáshoz jobban illeszkedõ geometria. Meredekebb nyeregvázcsõ és fejcsõ szögek. Kicsivel rövidebb tengelytáv. (XC-seb gép...)
Az egybeépített hátsó háromszög valószínûleg jobban ellenáll a fékezéskor és hajtáskor jelentkezõ erõhatásoknak. Kevésbé hajlamos a csavarodásra.
Talán egy hajszállal jobb fékrendszer.
Festés helyett anodizálás, tartósabb és könnyebb. (Nem mintha ez az utóbbi lenne a legfõbb szempont számomra.)

Trance X2 - :
A váz vonalvezetése kevésbé szemrevaló a Trekhez képest.
Az alsó vázcsõ íve meglehetõsen elõre, alacsonyabbra hozza a középrészt.

Mit hagytam ki?

Linkek:
http://www.trek.hu/Fuel_EX_7.html
http://www.giant-bic...ain/1403/29660/
Gabo

Lord Saddalim

Lord Saddalim

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
nah végül skarpea rush 30 lett belõle, a caprine nem jött volna idõben. június vége is késõn van, meg gondolom az 50-es drágább mint a 30, a 70e-s limit pedig köt. holnapra megjön a bótba. aztán hétvégére elutazom, uh hétfõig nem is láthatom, mivel már apám is megy érte :'( :D

York

York

vendég

• fórumtag
  • 137 hozzászólás

...
Magellan Corvus TX30
Magellan Hydra
Skarpea Rush 30 (én efelé hajlok)
Caprine Epik 50
Caprine Tour Cross

A két utóbbi Caprine nem 70, de ismerõs által beszerezhetõ 70ért, mint az összes többi Caprine a Voyage-kat kivéve, ha azok közül van ötlet, szivesen veszem.

Szia

En ugy voltam vele, hogy legyen egy trekking, Caprine Voyage Plus neztem ki. Aztan nezegettem a cross trekkingeket, kicsit erosebb vaz, telo. Igy a Skarpea Rush 50-nel kotottem ki. Ha a Caprine Tour Cross, es a Skarpea Rush 30 ugyanaz akkor az olcsobbat vedd :), vagy ha kicsi a kulonbseg akkor a Skarpeat :), amugy neten a Caprine Tour Cross 70eft alatt van.
En a helyedben megneznem mindegyiket eloben is.
A 190cm-hez kelleni fog a 22" vaz, en 180 vagyok nekem a magassaga pont jo, de tul rovid a vaz ugyhogy en is 22"-est veszek.
Nekem azt mondtak a boltban, hogy Rush 50 jun. masodik feleben varhato.

nahat

nahat

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás
Ha viszont úgy döntenél, hogy vársz egy kicsit és hozzágyûjtesz, akkor szerintem érdemes elgondolkodni a 2008-as vagy 2007-es Magellan Polarison, aminek az új ára 105 és 95e Ft körül van úgy emlékszem. (már ha egyszer megérkezik a boltokba, de talán már nem olyan sok) Bár lehet hogy ennél már jobb az impact felszereltsége és akkor azt ráadásul 15%-kal olcsóbban is tudod elhozni mint 100e.
azért itt van róla egy kép: Ilyen mély zöld és fehér színben lesz kapható.
Feltöltött kép

Illetve létezik ebben az árkategóriában még a Cube Aim: Fekete és fehér vázzal
Feltöltött kép
105.800

Merida Sub 40-V
Feltöltött kép
100e

Impact: 99.900 - 15%
Feltöltött kép

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 hozzászólás
és akkor már legyen teljes a kép!

(ezekbõl az árakból most mind -15%!!!)

Feltöltött kép
A Paripa (Magellan Serpens): Blau - http://pix.bikemag.h...ry.php?cat=3077

nahat

nahat

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás
Hogy lehessen tudni mirõl is beszélünk :)

Feltöltött kép
Feltöltött kép

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 hozzászólás

Hali,

köszi a válaszokat!

Mizie:
Ha értenék hozzá biztosan használtan venném, de sajnos nem értek hozzá, nem tudom mire kell odafigyelni, ezenkívül nehéz olyan használtat venni, ahol minden, még a vázméret is passzol....

Örülök, hogy megerõsítettetek abban a nézetemben, hogy érdemes olyan bicajt venni, ahol legalább az alapok jók, és ha esetleg kihullik egy alkatrész, akkor vestek utánna egy olyat, ami elõreláthatólag bírni gogja a terhelést.

Ezt egybõl odáig vinném, hogy már vásárláskor lecserétetni szándékozok alkatrészeket:
Esetleges mûanyag pedál, túl gyenge felni, gumi, esetleg telót Rock Shox dart 2-re (jókat hallottam róla) stb...

Ezeknek a genesiseknek a részletes specifikációját hol nézhetem meg?

Az intersport katalógusában már megnéztem a bicajokat, tetszetõsek...

Ügy gondoljátok, hogy a Genesis Theseus/Mentor a késõbbiekben jó alap lessz egy MTB XC kerékpárhoz?

Nem számítok csodákra, egyszerûen szeretném a pénzemért az elérhetõ legjobbat megkapni...

Üdv
j4ni

Azért írtam neked, hogy melyik tûnik sztem jó vételnek használtban.
persze el kell menni és megnézni h jó-e a vázméret.

Ha van keret Genesis Mentorra akkor mindenképp azt vegyed,
sztem a legjobb ár/érték arányú bringa amit lehet kapni, még
full áron is, de ezt nézd:

INTERSPORT
Feltöltött kép

Sziszó

Sziszó

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
..nekem Theseusom van, márciusi akcióban nem egész 60e volt, egész jó bringa de kerék, gumi csere az erõsen javasolt. Fõleg aszfalton járok vele eddig csak pár-száz km van benne de nincs vele gondom (mondjuk én igénybe veszem a bicót 195cm/110kg :)) nem lötyög, nem lazult meg semmi eddig rajta, pedál is bírja... Ha van a közeledben Intersport érdemes megnézni.

A thesuson kívül még Imapctot néztem, azon már elfogadható a felni és ha jól emlékszem Deore agyak vannak benne, ill rox shox dart 2 telo... igaz ez 100eft, de most minden cucc ami raktáron van az intersportban 15% kedvezménnyel van, érdemes telefonálni nekik, hátha van mert 85e-ért jó vételnek tûnik, ill ezzel az akcióval a theseus is 68e

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás

az acera váltóról meg a hátsó kerekérõl írnak rosszakat, fõleg testbike-on (utóbbiról hogy magától leereszt egy kicsit - fõleg ez zavar). ezek kivételek, vagy tényleg van valami zûr velük? Vázméret?

Acera váltó olyan, amilyen. Nem csúcskategóriás, de nem is kerül 50ezerbe :) A dolgát viszont jól végzi, nincs vele baj.
A hátsógumi leeresztésre nem tudom mit mondjak, nálunk nincs bajuk :)
16-18-20-22 col, a 190 cmhez szerintem a 20 vagy 22, de mindenképp meg kell próbálni hogy melyik kényelmes.
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

j4ni

j4ni

vendég

• fórumtag
  • 330 hozzászólás
  • LocationBudapest
Hali,

köszi a válaszokat!

Mizie:
Ha értenék hozzá biztosan használtan venném, de sajnos nem értek hozzá, nem tudom mire kell odafigyelni, ezenkívül nehéz olyan használtat venni, ahol minden, még a vázméret is passzol....

Örülök, hogy megerõsítettetek abban a nézetemben, hogy érdemes olyan bicajt venni, ahol legalább az alapok jók, és ha esetleg kihullik egy alkatrész, akkor vestek utánna egy olyat, ami elõreláthatólag bírni gogja a terhelést.

Ezt egybõl odáig vinném, hogy már vásárláskor lecserétetni szándékozok alkatrészeket:
Esetleges mûanyag pedál, túl gyenge felni, gumi, esetleg telót Rock Shox dart 2-re (jókat hallottam róla) stb...

Ezeknek a genesiseknek a részletes specifikációját hol nézhetem meg?

Az intersport katalógusában már megnéztem a bicajokat, tetszetõsek...

Ügy gondoljátok, hogy a Genesis Theseus/Mentor a késõbbiekben jó alap lessz egy MTB XC kerékpárhoz?

Nem számítok csodákra, egyszerûen szeretném a pénzemért az elérhetõ legjobbat megkapni...

Üdv
j4ni

Lord Saddalim

Lord Saddalim

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
az acera váltóról meg a hátsó kerekérõl írnak rosszakat, fõleg testbike-on (utóbbiról hogy magától leereszt egy kicsit - fõleg ez zavar). ezek kivételek, vagy tényleg van valami zûr velük? Vázméret?

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Lord: Szerintem a Tour Cross legyen, mi is sokat adunk el belõle, nem volt még vele gond, és ha jó helyen veszed, 3 év gari van rá, bírja az enyhe terepet is. Ráadásul csak 65900 ft ha jól emléxem.

Hargergo: A skarpea ill a Voyage között nagyjából a szín a különbség :) A magellannak viszont alacsonyabb a felszereltsége, tehát azt ne. Elõbbiek között döntsön a design.
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

hargergo

hargergo

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Nos én is hasonló cipõben járok.
Bringavásárlást tervezek, kb.80000 Ft-ért, mindenféleképpen férfivázas és teleszkópos trekkinget. Ez a három tipus között vacilálok:
Skarpea Life Basic
Magellan Cygnus Alivio
Caprine Voyage SF

www.canga.hu/?p=productsMore&iProduct=331&sName=MAGELLAN-2007--CYGNUS-ALU-ALIVIO
www.canga.hu/?p=productsMore&iProduct=808&sName=CAPRINE-2008--VOYAGE-SF
www.canga.hu/?p=productsMore&iProduct=762&sName=SKARPEA-2008--SKARPEA-LIFE-BASIC

Városi használatra, kb. 25 km oda-vissza munkahelyi ingázásra használnám.
Szerintetek melyik a jobb vétel és miért? Mire figyeljek bicaj vásárlásnál?
Köszönöm a válaszokat.

Lord Saddalim

Lord Saddalim

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Üdv. Új bringa kéne, a régi a hétvégén 3 darabra törött. Részletek CM-en :D
Szóval a gép fõleg aszfalton lenne használva, hegynek fölfelé is sokat (mivel szabadsághegyen lakom, onnan járok fõvámra minden nap). Általában közlekedésre városon belül, hétvégén meg nyáron túrázgatni itt-ott (balaton, fertõ, mecsek, szóval mindenfelé). Évente 1-2x könnyebb terepen (földút, jobbfajta turistaút). Azért nézek ennyire aszfaltra, mert azt tervezem, hogy ha lesz pénzem megjavítom a régit, az a terepgumijaival elmenne terepre. Jómagam kb 190 magas vok és 65kg (nem röhögni :D), állítólag még növésben (17év), ehez ez vázméretet is adhatnátok. Árlimit 70.000 HUF. Van pár jelöltem, íme:

Magellan Corvus TX30
Magellan Hydra
Skarpea Rush 30 (én efelé hajlok)
Caprine Epik 50
Caprine Tour Cross

A két utóbbi Caprine nem 70, de ismerõs által beszerezhetõ 70ért, mint az összes többi Caprine a Voyage-kat kivéve, ha azok közül van ötlet, szivesen veszem.

Örömmel gondolkodnék rajta sokat, de az idõ szorít (rosszkor halt meg az elõzõ), jövõ hét csütörtökre már kéne az új gép. Kösz

issimus

issimus

vendég

• fórumtag
  • 63 hozzászólás
A mattersburgi Intersport bezár. Érdemes körnézni vagy érdeklõdni. 20-30-40 százalék. Kis szerencsével bele lehet nyúlni a jóba!

office2.f231@sport.co.at

vagy tel: 0043/2626/63333 13

van magyar eladójuk is!

nahat

nahat

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás
Szerintem ha ragaszkodsz az új biciklihez, akkor az intersportban ezért az árért van olyan ajánlat ami már jó vázat és felszereltséget tartalmaz. Genesis Mentor és Genesis Theseus például. Szerintem ezek jobb ajánlatok mint egy Draco, annak elég gyenge a felszereltsége.

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 hozzászólás

Tudna valaki nekem ajánlani egy konkrét modellt?

üdv
J4ni

az az igazság hogy amit mondasz h késõbb építkezel, az jó.
de egy jó vázra és egy jó telóra mindenképp szükséged
lesz az elejétõl fogva. ezt, ha újat akarsz venni már önmagában
60-70 ezer ft. A másik hogy egy jobb vázas új bringa is
alsóhangon 100 körül kezdõdik...

szóval nagyon a használt bringák felé terelgetnélek,
bár ott is nagyon szûk a választék 70-ért...

pl erre tehetsz egy 75-ös ajánlatot:
http://www.expressz....ert8837358.html

ha nem adja, akkor ugyancsak tõle ez is jó vételnek látszik:
http://www.expressz....ert8783452.html

(ezeknek egyiknek sincsen telójuk, de jók
a vázaik és ha késõbb veszel egy telót akkor
többet nemnagyon kell költeni rájuk)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Sziasztok!

Kerékpárválasztásban szeretném a segítségeteket kérni:
Kezdõ vagyok a témában és egy megfelelõ bicajra lenne szükségem.

Használat jellege:
Hétvégenként kimenni az erdõbe és letekerni 10-15Km-t terepen.
Nem downhill. Túristautakon. (János hegy, Normafa, hármashatárhegy)

Futásteljesítmény:
Évente kb 300-400Km futásteljesítményre lehet számítani

Adottságok:
170cm magas vagyok és 75kg

Amit szeretnék:
Elsõ teleszkóp, V-fékek

Anyagi Keret:
70000 HUF

Elsõsorban egy olyan biciklire lenne szükségem, amin jók az alapok ahhoz, hogy késõbb amikor már nagyon tudom mire van szükségem, jobban az igényeimre szabjam. Tehát pl a váz legyen jó, tudjak ráépíteni, de pl a váltó meg a többi alkatrész idõvel cserélõdhet, ezért azokból nem akarok egybõl jobbat mint ami kiszolgál (pl alkalomadtán lecserélem az acera hátsó váltót aliviora, ha túl szar...).

Az igényeim alapján jelenleg úgy gondolom, hogy Cross Country MTB-re van szükségem (bár nem tudom mi a különbség az XC-MTB és a sima MTB között), szigorúan V fékkel és kizárólag elsõ teleszkóppal. Úgy gondolom, hogy olyan vázra van szükségem, ahol a felsõ csõ enyhén lejt.

Nézegettem az interneten, hogy mik vannak, és láttam rengeteg modellt,
Kellys, Merida, Wheeler, Geppida st gyártóktól...

üdv
J4ni

magellan draco 18"-os méretben, 64900 ft
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

j4ni

j4ni

vendég

• fórumtag
  • 330 hozzászólás
  • LocationBudapest
Sziasztok!

Kerékpárválasztásban szeretném a segítségeteket kérni:
Kezdõ vagyok a témában és egy megfelelõ bicajra lenne szükségem.

Használat jellege:
Hétvégenként kimenni az erdõbe és letekerni 10-15Km-t terepen.
Nem downhill. Túristautakon. (János hegy, Normafa, hármashatárhegy)

Futásteljesítmény:
Évente kb 300-400Km futásteljesítményre lehet számítani

Adottságok:
170cm magas vagyok és 75kg

Amit szeretnék:
Elsõ teleszkóp, V-fékek

Anyagi Keret:
70000 HUF

Elsõsorban egy olyan biciklire lenne szükségem, amin jók az alapok ahhoz, hogy késõbb amikor már nagyon tudom mire van szükségem, jobban az igényeimre szabjam. Tehát pl a váz legyen jó, tudjak ráépíteni, de pl a váltó meg a többi alkatrész idõvel cserélõdhet, ezért azokból nem akarok egybõl jobbat mint ami kiszolgál (pl alkalomadtán lecserélem az acera hátsó váltót aliviora, ha túl szar...).

Az igényeim alapján jelenleg úgy gondolom, hogy Cross Country MTB-re van szükségem (bár nem tudom mi a különbség az XC-MTB és a sima MTB között), szigorúan V fékkel és kizárólag elsõ teleszkóppal. Úgy gondolom, hogy olyan vázra van szükségem, ahol a felsõ csõ enyhén lejt.

Nézegettem az interneten, hogy mik vannak, és láttam rengeteg modellt,
Kellys, Merida, Wheeler, Geppida st gyártóktól...

üdv
J4ni