Sziasztok!
Hosszú távú kapcsolathoz keresek egy megbízható és hû társat. Egy jó adag agyalás után a kérdés a következõ:
Trek Fuel Ex 7 (2008) vs. Giant Trance X2?
Mind a két gép jól átgondolt, letisztult tervezésû bringának tûnik. A felszereltségük is megfelel az elvárásaimnak. Kíváncsi lennék arra, hogy szerintetek mi szól az egyik vagy éppen a másik mellett vagy ellen?
Szerintem...
Fuel Ex 7 + :
Lejtõzéshez jobban illeszkedõ geometria. Kevésbé meredek nyeregvázcsõ és fejcsõ szögek. (Bár van lock out és a villa rugóútja is lerövidíthetõ, így mászásnál sem lehet gond.)
Az ABP rendszer amellett, hogy fékezéskor is aktív felfüggesztést eredményez, kiküszöböli a gyorszáras kerékrögzítés és a tárcsafék használat beállításbéli problémáit. Mivel fix a rögzítési pont a kerék ugyan oda kerül vissza. (Legalább is a saját meglátásom ez lenne...)
A full floater felfüggesztésnek köszönhetõen kisebb nyomáson dolgozik a rugóstag, így valószínûleg az élettartama is hosszabb lesz.
Beállíthatóság szempontjából többet nyújt a RS Recon 351 villa.
Élettartam garancia a vázra.
Fuel Ex 7 - :
A Bontrager Jones XR külsõknek és nyergeknek nincs túl jó híre.
Trance X2 + :
Kapaszkodáshoz jobban illeszkedõ geometria. Meredekebb nyeregvázcsõ és fejcsõ szögek. Kicsivel rövidebb tengelytáv. (XC-seb gép...)
Az egybeépített hátsó háromszög valószínûleg jobban ellenáll a fékezéskor és hajtáskor jelentkezõ erõhatásoknak. Kevésbé hajlamos a csavarodásra.
Talán egy hajszállal jobb fékrendszer.
Festés helyett anodizálás, tartósabb és könnyebb. (Nem mintha ez az utóbbi lenne a legfõbb szempont számomra.)
Trance X2 - :
A váz vonalvezetése kevésbé szemrevaló a Trekhez képest.
Az alsó vázcsõ íve meglehetõsen elõre, alacsonyabbra hozza a középrészt.
Mit hagytam ki?
Linkek:
http://www.trek.hu/Fuel_EX_7.html
http://www.giant-bic...ain/1403/29660/
Bringa: Biztos kicsit/nagyon elfogúlt vagyok de én a TREK-et választanám.
Nyereg és gumi:A nyereg anatómia kérdése szerintem s így hogy kinek milyen kényelmes vagy nem vagyis hogy milyen híre van ez szerintem macerás kérdés,azt szerintem ne más döntse el helyettem hogy nekem mennyire jó egy nyereg.:chin:
Gumi,nekem több mint 6 évig és kb 10ezer km-rt futott egy Bontrager külsõ és mikor lecseréltem akkor sem azért mert tönkre ment hanem mert más tipust is ki akartam próbálni.(a Bontrager-eket azért elraktam tartalékba. ) :wtf:
Részemrõl ennyi.