Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11925 hozzászólás a témában

csabilc4

csabilc4

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 119 hozzászólás
szevasztok!

aki olcsón akar fullos bringát, annak megtaláltam a legjobb ajánlatot:
http://www.merlincyc...1&categoryId=39

1000eu postával AU-ba
reba team, full 08 XT, XC717, RACEFACE kieg. khm.....

ennél nincs jobb ajánlat jelenleg a piacon asszem......
nálunk ezzel a setuppal 350-400 körül kapsz bringát...

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

Hi all!
80-90 ezerbõl milyen bringát tudnék venni??
Kisebb trükkökre (pl.egykerekezésre, kisebb ugrásokra) néha terepre használnám. Én a Magellan Crater Alivio 2008-t néztem ki, ti mit ajánlotok??
Elõre is thx mindenkinek

H a trükköket is olyan komolyan gondolod ahogy a bringaválasztást akkor jó lesz. Amúgy tök másra való.
Amúgy ha nem (bocsi, én annak tartom) bohóckodásra kell hanem hegyikerékpározni arra jó...

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

nahat

nahat

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás
Csípték nagyon. Dögös, merev váz, nagyon jól gyorsítható a gép. A villája olcsó a gép többi részéhez képest. Változatos a felszereltség, de logikusan van összeválogatva, minden teszi a dolgát. Kiegészítõk alsó középkategóriába sorolhatók de egyikre sem panaszkodtak. A kormány széles, emelt, terepre optimalizált. A gép jól fordul, a geometriája a váznak nem szokványos, kicsit rövidebb hatású, jól gyorsul a gép, Schawble Smart Sam gumik terepen és betonon is mûködnek a cikkíró szerint.
Összefoglalva: "semmi sem különleges, egyszerûen csak tökéletesen összeválogatott szuper összhangban mûködõ gépezet".

Amit érdemes megnézni szerintem ennél a bringánál, hogy a váz geometriája megfelel-e. Szerintem sem szokványos, én az Aim-et vettem meg.

Van egy cikk itt a bikemag-on az Analog-ról. Annak a váza megfelel az Acid-nek és ha jól emlékszem sokban még a felszereltsége is ugyan az. http://bikemag.hu/teszt/cube-analog

yello72

yello72

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás
tudok a cikkrõl de nem tudom beszerezni
Ha a lényeget megosztanátok velem vagy a véleményeteket az baba lenne
köszi

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

Én a Magellan Crater Alivio 2008-t néztem ki, ti mit ajánlotok??

Egy "B" tervet.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

nahat

nahat

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás
Még igazából nem tudom mit szerettél volna azzal, hogy belinkeled ide ennek a bringának a képét, viszont ha az érdekel milyen, akkor talán érdemes beszerezned az ez év áprilisi bikemag-ot, mert egy egész kellemes kis cikket írtak errõl a biciklirõl.

yello72

yello72

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás
http://www.cube-bike...mkod=134&kezd=0

yello72

yello72

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás
file:///C:/DOCUME%7E1/yelo/LOCALS%7E1/Temp/moz-screenshot-1.jpghttp://www.cube-bikes.hu/index.php?modul=termek&kod=202&o=4&mkod=134&kezd=0

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 hozzászólás

Hi all!
Kisebb trükkökre (pl.egykerekezésre, kisebb ugrásokra) néha terepre használnám. Én a Magellan Crater Alivio 2008-t néztem ki, ti mit ajánlotok??
Elõre is thx mindenkinek

figyi, olvass vissza pls....
A Paripa (Magellan Serpens): Blau - http://pix.bikemag.h...ry.php?cat=3077

vbbm

vbbm

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Hi all!
Elõre is thx mindenkinek

York

York

vendég

• fórumtag
  • 137 hozzászólás

Öhm; montin esetleg testbõl tekerésnél aszfaltos emelkedõn ok, de amúgy jó a lock még vmire? :think: (nem kötözködés...)

Szerintem pont erre, illetve ha valamikor zavar a telo, akkor kikapcsolod.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Vírusos a canga.hu, egy darabig hanyagoljátok, vagy legalábbis ne explorerrel és vírusírtó(avast nem számít annak olyan gyenge) nélkül nézzétek!
Opera+AVG/NOD/KAV kombón fennakad az exploit...

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Öhm; montin esetleg testbõl tekerésnél aszfaltos emelkedõn ok, de amúgy jó a lock még vmire? :think: (nem kötözködés...)

York

York

vendég

• fórumtag
  • 137 hozzászólás

Érdemes teleszkópos bringát venni? Sokat járok pl. Dunaparton, ami néha elég gödrös, de ezzel a vékonykerekû, kos kormányossal is elmegyek rajta). Viszonyítási alapom nincs, telós bringát még nem próbáltam.
Mi a vélemény a telós üllésrõl?

Árban nem szánnék rá borzalmasan sokat, max. 80-90 ezret költenék, de az sem baj ha alatta marad :)). Elõre is kösz a tanácsot.

En is hasonlokat neztem:
Sima trekking:
Caprine Voyage Plus
http://www.bigbike.h...=Caprine&id=779
Cross:
Skarpea Rush 50
http://canga.hu/?p=p...SKARPEA-RUSH-50

Ezeken mind zarhato a teleszkop.

York

csimpok

csimpok

vendég

• fórumtag
  • 22 hozzászólás

Elõre is kösz a tanácsot.

Esetleg ez: http://www.bringapon...id=24&bike=2915
Valaki nemrég írta, hogy van valami akció, hogy minden hónap 25-én néhány boltban 20% kedvezménnyel adják, így már 92 lenne az ára.
Nekem a lentebb linkelt Genesis van, eddig elégedett vagyok vele, mintegy 400km után.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

Jelenleg egy nem is tudom hány éves 12 sebességes talán félverseny hanseatic bringával járok az utóbbi 1 hónapban munkanapokon akár 25-30 km-t is. Kb 4 éve vettem 10e ft-ért(Németországi lomtalanításból való). Jól megy csak a strapát egyre nehezebben birja. elkezdett kotyogni a pedál, a gumik eléggé elkoptak(megrepedeztek), a váltó még a régi fajta, sokat kell állítani, hogy ne csörögjön, a fékek nem fognak rendesen, stb.

Érdemes feljavítani? A váltók Shimano-k rajta de fékek borzalmasak. Esõben ha fékezni kell jobb ha becsukom a szemem(pedig a fékpofákat kicseréltem)

Próbálgattam MTB-t de nekem túl lassúnak tünnek, nehéz tekerni. Ezért gondoltam valami Cross bringára. 28-as kerék alá nem szeretném adni. Itt már csak annyi a kérdés, hogy mire vigyázzak. Milyenek legyenek a váltók? Shimano-ból is van 1000 fajta. A fékek?
A váz milyen fajta legyen? A váz méretet hogyan kell kiválasztani? (82 kg és 174 magas vagyok)
Érdemes teleszkópos bringát venni? Sokat járok pl. Dunaparton, ami néha elég gödrös, de ezzel a vékonykerekû, kos kormányossal is elmegyek rajta). Viszonyítási alapom nincs, telós bringát még nem próbáltam.

Árban nem szánnék rá borzalmasan sokat, max. 80-90 ezret költenék, de az sem baj ha alatta marad :)). Elõre is kösz a tanácsot.

Vagy ez: http://bikemag.hu/te...uzer-courier-dt

Hát... teló van a mostani aszfaltos gépemen is, de következõre nem rakok, nagyon rugalmas, ezek nem olyan jók szvsz...

Feltöltött kép

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 hozzászólás

Elõre is kösz a tanácsot.

egy oldallal elõbb linkelték,
kb ez az ami kell neked (Interpsortban árulják)
a férfi vázas a kép bal alsó sarkában van

Feltöltött kép
A Paripa (Magellan Serpens): Blau - http://pix.bikemag.h...ry.php?cat=3077

CTibi

CTibi

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Jelenleg egy nem is tudom hány éves 12 sebességes talán félverseny hanseatic bringával járok az utóbbi 1 hónapban munkanapokon akár 25-30 km-t is. Kb 4 éve vettem 10e ft-ért(Németországi lomtalanításból való). Jól megy csak a strapát egyre nehezebben birja. elkezdett kotyogni a pedál, a gumik eléggé elkoptak(megrepedeztek), a váltó még a régi fajta, sokat kell állítani, hogy ne csörögjön, a fékek nem fognak rendesen, stb.

Érdemes feljavítani? A váltók Shimano-k rajta de fékek borzalmasak. Esõben ha fékezni kell jobb ha becsukom a szemem(pedig a fékpofákat kicseréltem)

Próbálgattam MTB-t de nekem túl lassúnak tünnek, nehéz tekerni. Ezért gondoltam valami Cross bringára. 28-as kerék alá nem szeretném adni. Itt már csak annyi a kérdés, hogy mire vigyázzak. Milyenek legyenek a váltók? Shimano-ból is van 1000 fajta. A fékek?
A váz milyen fajta legyen? A váz méretet hogyan kell kiválasztani? (82 kg és 174 magas vagyok)

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

Aszfaltra meséld már el minek lx, hol bír többet? 150évet bír azon egy deore is... ez a 2000km/év emg hülyeség hogy efelett aszfaltra deorenál jobb kell!

2200-as váltót használtam montin. Érdekes, nem aszfalton mentem vele, mégis váltott rendesen.
Átlag felhasználásra bõven elég az Alivio, Deore (hajtómûbõl különösen).
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

Negative

Negative

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás
Tegnap végre meglett a Caprine Epik 30. 2 hetet kellett rá várni.. de megérte ;) Bejön a cucc nagyon. A régi 10 éves montim után fõleg egy isten. Dobtam rá Cateye lámpákat és órát is. Tegnap 40 km-t letekertem még este, mert annyira élvezetes használni, hogy alig akartam leszállni róla.. bárki bármit mond, számomra tökéletes.