Jelentkezz be Regisztrálj
Milyen bringát vegyek?
Írta 2008. június 03. - 23:19
aki olcsón akar fullos bringát, annak megtaláltam a legjobb ajánlatot:
http://www.merlincyc...1&categoryId=39
1000eu postával AU-ba
reba team, full 08 XT, XC717, RACEFACE kieg. khm.....
ennél nincs jobb ajánlat jelenleg a piacon asszem......
nálunk ezzel a setuppal 350-400 körül kapsz bringát...
Írta 2008. június 03. - 22:42
Hi all!
80-90 ezerbõl milyen bringát tudnék venni??
Kisebb trükkökre (pl.egykerekezésre, kisebb ugrásokra) néha terepre használnám. Én a Magellan Crater Alivio 2008-t néztem ki, ti mit ajánlotok??
Elõre is thx mindenkinek
H a trükköket is olyan komolyan gondolod ahogy a bringaválasztást akkor jó lesz. Amúgy tök másra való.
Amúgy ha nem (bocsi, én annak tartom) bohóckodásra kell hanem hegyikerékpározni arra jó...
"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám
Írta 2008. június 02. - 20:46
Összefoglalva: "semmi sem különleges, egyszerûen csak tökéletesen összeválogatott szuper összhangban mûködõ gépezet".
Amit érdemes megnézni szerintem ennél a bringánál, hogy a váz geometriája megfelel-e. Szerintem sem szokványos, én az Aim-et vettem meg.
Van egy cikk itt a bikemag-on az Analog-ról. Annak a váza megfelel az Acid-nek és ha jól emlékszem sokban még a felszereltsége is ugyan az. http://bikemag.hu/teszt/cube-analog
Írta 2008. június 02. - 20:32
Ha a lényeget megosztanátok velem vagy a véleményeteket az baba lenne
köszi
Írta 2008. június 02. - 19:40
Én a Magellan Crater Alivio 2008-t néztem ki, ti mit ajánlotok??
Egy "B" tervet.
Race, no Rest!
Írta 2008. június 02. - 19:34
Írta 2008. június 02. - 17:02
Írta 2008. június 02. - 17:00
Írta 2008. május 31. - 11:01
Hi all!
Kisebb trükkökre (pl.egykerekezésre, kisebb ugrásokra) néha terepre használnám. Én a Magellan Crater Alivio 2008-t néztem ki, ti mit ajánlotok??
Elõre is thx mindenkinek
figyi, olvass vissza pls....
Írta 2008. május 30. - 19:24
Elõre is thx mindenkinek
Írta 2008. május 29. - 15:22
Szerintem pont erre, illetve ha valamikor zavar a telo, akkor kikapcsolod.Öhm; montin esetleg testbõl tekerésnél aszfaltos emelkedõn ok, de amúgy jó a lock még vmire? :think: (nem kötözködés...)
Írta 2008. május 29. - 14:36
Opera+AVG/NOD/KAV kombón fennakad az exploit...
"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám
Írta 2008. május 29. - 14:31
Írta 2008. május 29. - 14:07
Érdemes teleszkópos bringát venni? Sokat járok pl. Dunaparton, ami néha elég gödrös, de ezzel a vékonykerekû, kos kormányossal is elmegyek rajta). Viszonyítási alapom nincs, telós bringát még nem próbáltam.
Mi a vélemény a telós üllésrõl?
Árban nem szánnék rá borzalmasan sokat, max. 80-90 ezret költenék, de az sem baj ha alatta marad ). Elõre is kösz a tanácsot.
En is hasonlokat neztem:
Sima trekking:
Caprine Voyage Plus
http://www.bigbike.h...=Caprine&id=779
Cross:
Skarpea Rush 50
http://canga.hu/?p=p...SKARPEA-RUSH-50
Ezeken mind zarhato a teleszkop.
York
Írta 2008. május 29. - 13:57
Elõre is kösz a tanácsot.
Esetleg ez: http://www.bringapon...id=24&bike=2915
Valaki nemrég írta, hogy van valami akció, hogy minden hónap 25-én néhány boltban 20% kedvezménnyel adják, így már 92 lenne az ára.
Nekem a lentebb linkelt Genesis van, eddig elégedett vagyok vele, mintegy 400km után.
Írta 2008. május 29. - 13:02
Jelenleg egy nem is tudom hány éves 12 sebességes talán félverseny hanseatic bringával járok az utóbbi 1 hónapban munkanapokon akár 25-30 km-t is. Kb 4 éve vettem 10e ft-ért(Németországi lomtalanításból való). Jól megy csak a strapát egyre nehezebben birja. elkezdett kotyogni a pedál, a gumik eléggé elkoptak(megrepedeztek), a váltó még a régi fajta, sokat kell állítani, hogy ne csörögjön, a fékek nem fognak rendesen, stb.
Érdemes feljavítani? A váltók Shimano-k rajta de fékek borzalmasak. Esõben ha fékezni kell jobb ha becsukom a szemem(pedig a fékpofákat kicseréltem)
Próbálgattam MTB-t de nekem túl lassúnak tünnek, nehéz tekerni. Ezért gondoltam valami Cross bringára. 28-as kerék alá nem szeretném adni. Itt már csak annyi a kérdés, hogy mire vigyázzak. Milyenek legyenek a váltók? Shimano-ból is van 1000 fajta. A fékek?
A váz milyen fajta legyen? A váz méretet hogyan kell kiválasztani? (82 kg és 174 magas vagyok)
Érdemes teleszkópos bringát venni? Sokat járok pl. Dunaparton, ami néha elég gödrös, de ezzel a vékonykerekû, kos kormányossal is elmegyek rajta). Viszonyítási alapom nincs, telós bringát még nem próbáltam.
Árban nem szánnék rá borzalmasan sokat, max. 80-90 ezret költenék, de az sem baj ha alatta marad ). Elõre is kösz a tanácsot.
Vagy ez: http://bikemag.hu/te...uzer-courier-dt
Hát... teló van a mostani aszfaltos gépemen is, de következõre nem rakok, nagyon rugalmas, ezek nem olyan jók szvsz...
Írta 2008. május 29. - 12:00
Elõre is kösz a tanácsot.
egy oldallal elõbb linkelték,
kb ez az ami kell neked (Interpsortban árulják)
a férfi vázas a kép bal alsó sarkában van
Írta 2008. május 29. - 11:14
Érdemes feljavítani? A váltók Shimano-k rajta de fékek borzalmasak. Esõben ha fékezni kell jobb ha becsukom a szemem(pedig a fékpofákat kicseréltem)
Próbálgattam MTB-t de nekem túl lassúnak tünnek, nehéz tekerni. Ezért gondoltam valami Cross bringára. 28-as kerék alá nem szeretném adni. Itt már csak annyi a kérdés, hogy mire vigyázzak. Milyenek legyenek a váltók? Shimano-ból is van 1000 fajta. A fékek?
A váz milyen fajta legyen? A váz méretet hogyan kell kiválasztani? (82 kg és 174 magas vagyok)
Írta 2008. május 29. - 10:17
Aszfaltra meséld már el minek lx, hol bír többet? 150évet bír azon egy deore is... ez a 2000km/év emg hülyeség hogy efelett aszfaltra deorenál jobb kell!
2200-as váltót használtam montin. Érdekes, nem aszfalton mentem vele, mégis váltott rendesen.
Átlag felhasználásra bõven elég az Alivio, Deore (hajtómûbõl különösen).
Race, no Rest!