Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11925 hozzászólás a témában

j4ni

j4ni

vendég

• fórumtag
  • 330 hozzászólás
  • LocationBudapest
Szevasztok!

Kössz a segítséget miondenkinek, aki hozzászólt a kérdésemhez,
végülis egy Genesis Impact-ot vettem 85-ért. 45-ös vázzal...

üdv
J.

Feldin

Feldin

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
köszönöm.
Én is e felé hajlok.
Csak kéne találnom valahol gy boltot ahol van.

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

Üdv!

Bringát keresnék egy ideje.
Kona Dew, Kona Smoka, Neuzer Courier, Neuzer Courier DT

Szerintem Courier DT. Mert nem a matricát fizeted meg, és jobb alkatrészek vannak rajta, amitõl kevésbé drágább. Esetleg a villát kicserélni egy trekkingre, hogy ballonosabb külsõt, vagy sárvédõt lehessen felszerelni rá.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

Kortefa

Kortefa

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
Na ezt nem láttam, köszi! :)

lorcso

lorcso

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
Webshopban nem érvényes, idézem a levelüket:

"A 25%-os akció semelyik partnerüzletünk webshopjában nem érvényes, csakis a boltban, az aktuális készletre aznapi vásárlás esetén."

Viszont pl. a RideBike honlapon láthatod , hogy melyik boltjukban van készleten.

Budapesti vagyok. Átbújtam az érintett boltok listáját és találtam is a méretemben Axist raktáron a webáruházban. Remélem ott is betartják a kedvezményt és nem kell nyitásra a bolt elé mennem. :)

Kortefa

Kortefa

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
Budapesti vagyok. Átbújtam az érintett boltok listáját és találtam is a méretemben Axist raktáron a webáruházban. Remélem ott is betartják a kedvezményt és nem kell nyitásra a bolt elé mennem. :)

lorcso

lorcso

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás

Ha esetleg ráér 25-éig, akkor érdemes bringapont akcióban venni a kelly's-t, ill. akkor már Axis-t is kapsz 68e-ért 91e helyet... valaki elözõ hónap 25-én írta is, hogy a Ride Bikenál ilyet vett.

Bizony ilyet vettem és örülök neki, mint majom a fiának.

Húú köszi a tippet! :) Ez igen jól hangzik!

Ez a bringapont akció minden hónapban van? Vagy csak a Red Bikenál? Vagy hogyis van ez? Infót nem találtam róla.

Ha nem bp.-i vagy érdemes felhívni elõzõ nap a kiszemelt üzleteket, több bringapontos bolt tojik az akcióra. Dióhéjban a tapasztalataim:
http://forum.bikemag...&postcount=4204
Nyitáskor ott kell lenni.

Kortefa

Kortefa

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás

A bringapont.hu oldalon feltüntetet üzletekben van ilyen akció. Minden hónap 25-én 25% kedvezmény van az oldalról letölthetõ katalógusban szereplõ termékekre.

Isten vagy, nagyon köszönöm az infót! :)

Sziszó

Sziszó

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás

Ez a bringapont akció minden hónapban van? Vagy csak a Red Bikenál? Vagy hogyis van ez? Infót nem találtam róla.

A bringapont.hu oldalon feltüntetet üzletekben van ilyen akció. Minden hónap 25-én 25% kedvezmény van az oldalról letölthetõ katalógusban szereplõ termékekre.

Kortefa

Kortefa

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás

Vétel elõtt próbáld ki, hogy méretileg megfelel-e, de Saphix-bõl a magasságodhoz a 21 colos passzol, szerintem. Én a Saphixot venném, a másikról kevés az adat.

Szóval 21 coll. Renben ezzel fogok indítani. :) Egyelõre én is a Kellys felé húzok, a vásárlói vélemények alapján.

Köszi!

Kortefa

Kortefa

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás

Sziszó

Sziszó

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás

Sziasztok!

21 év után ismét bringavásárláson töröm a fejem, de akkor kb. négy féle kerékpár közül lehetett max választani, most meg azt se tudom mi merre. :)

Trekking bicajban gondolkozom, mivel leginkább vársosi használatra szeretném, nagyritkán könnyû terepre (erdei túrák stb.). Fõ szempont: kevés energiával messzire eljutni. :)

A keret 70e forint körüli, és az alábbi két cangát néztem ki:
Kellys Saphix 2008
http://webshop.mekka...ek&term_id=1348

Carpine Tour Cross 2008
http://www.canga.hu/...008--TOUR-CROSS

Természetsen nem zárkozóm el más márkáktól sem, de én nem igazán tudok különbséget tenni a részletekben, a technikai adatokban. Ami még fontos, hogy 187cm magas vagyok 78Kg, tehát az ideális vázméret is érdekelne.

A tippeket és a segítséget elõre is köszönöm! :)

Ha esetleg ráér 25-éig, akkor érdemes bringapont akcióban venni a kelly's-t, ill. akkor már Axis-t is kapsz 68e-ért 91e helyet... valaki elözõ hónap 25-én írta is, hogy a Ride Bikenál ilyet vett.

Feldin

Feldin

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Üdv!

Bringát keresnék egy ideje.

Fõleg városba, néha túrázni. Haladós, strapabíró gépet.
Napi használtra.
Nem montit.
Amik eddig szóbajöttek azok a
Kona Dew, Kona Smoka, Neuzer Courier, Neuzer Courier DT
ezekrõl mit tudtok?
Melyik miért, miért nem?
Esetleg más ajánlat?
Árban kb 70-80 maximum.

Még bicaj doktort is keresnék egy régi darabhoz: drop.io/feldinbringa
Elfeledett pince bicaj volt, és een idõ alatt vátoztak a szabványok.
Rendbe kéne hozni õt is egyszer.
Nem tudtok valami szakit?

Kortefa

Kortefa

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás

Használt bicaj jöhet szóba?

Biztos van ezért az árért jobb használt bicaj, de én inkább újat vennék. :)

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Használt bicaj jöhet szóba?

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Vétel elõtt próbáld ki, hogy méretileg megfelel-e, de Saphix-bõl a magasságodhoz a 21 colos passzol, szerintem. Én a Saphixot venném, a másikról kevés az adat.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

Kortefa

Kortefa

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
Sziasztok!

21 év után ismét bringavásárláson töröm a fejem, de akkor kb. négy féle kerékpár közül lehetett max választani, most meg azt se tudom mi merre. :)

Trekking bicajban gondolkozom, mivel leginkább vársosi használatra szeretném, nagyritkán könnyû terepre (erdei túrák stb.). Fõ szempont: kevés energiával messzire eljutni. :)

A keret 70e forint körüli, és az alábbi két cangát néztem ki:
Kellys Saphix 2008
http://webshop.mekka...ek&term_id=1348

Carpine Tour Cross 2008
http://www.canga.hu/...008--TOUR-CROSS

Természetsen nem zárkozóm el más márkáktól sem, de én nem igazán tudok különbséget tenni a részletekben, a technikai adatokban. Ami még fontos, hogy 187cm magas vagyok 78Kg, tehát az ideális vázméret is érdekelne.

A tippeket és a segítséget elõre is köszönöm! :)

Vincent

Vincent

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás
Szevasz ! Köszönöm a választ ! Majd figyelembe veszem amiket leírtál, mellesleg nem is tudtam hogy a Hardy 2-nek is van steel változata. Annyira nem értek hozzá, azt hittem csak a Hardy 1-nek van többféle változata.

Csuporka

Csuporka

törzsvendég

• fórumtag
  • 608 hozzászólás

Vincent - Szevasztok ! Bicajvásárlás elõtt állok éppen, street- és dirt-re szeretném majd használni a leendõ járgányt, csak még mindig nem tudom mit vegyek. 200.000-nél többet sajnos nem tudok rá költeni. Ti mit ajánlanátok ? Wenson dirt sreet 5.5 vagy umf hardy 2-re gondoltam. (A wenson-os topikba írtam, hogy milyen lehet az 5.5-ös wenson, ha valaki tud infót róla szívesen fogadom ) Köszi elõre is. Hi.

Megnéztem a két bringát amiröl irsz, de rájöttem hogy 3rol van szo, te a hardy 2-t vagy a hardy steel 2-t nézted?

Mert mint áltálában kérdem, kell e neked válto? Mert ilyen felhasználás mellett nem igen van rá szükség, és olcsobb is a bringa, kevesebb dolgot törhet/hibásodhat meg...illetve a hardy steel 24es kerekel jön, ami szerintem streetre optimáliabb...

Szerintem el kell döntened hogy szükséget van e mind arra ami a hardy2/Wenson-on van, és megér e ez neked +55K HUF-ot (a hardy 2 steel ugye 145K pénz) ha nincs vedd a steel-t, a maradék pénzböl vegyél rá egy rendes hátso féket (bb7, vagy deore525/juicy3/stroker ryde) a maradék pénzt meg rakd félre, mert a telo nem valami nagy dobás, cseregyanus lesz...

Amugy ha a wenson/hardy2 felállást nézzük, ott is van külömbség, bár nem egyszerü mert amit leirnak a Wensonrol meg ami a képen van az nem teljesen eggyezik, de a weson kevésbé dirt/street orientált (130mm telo, maga a geo is chopperebbnek tünik, high roller gumik, elöl nagytárcsa...)

Tehát mire is kell pontosan?
Ha csak dirt/street semmi más, akkor hardy2steel ahogy leirtam,
Ha ugyanez de ragazkodsz a válto+26" kereékhez akkor hardy2,
Ha dirt/street/néha felmegyek normafára lejtözni akkor a Wenson.

(de amugy 200Kért tudsz venni KTM Flavour-t, de ezt csak azért mondom mert elfogult vagyok :P de azért egész normálisan van felszerelve..)
By Sala:

"foxot ürlények tervezték és csak ánuszkulcsal javitható..."

Vincent

Vincent

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás
Vincent - ma, 10:40
Szevasztok ! Bicajvásárlás elõtt állok éppen, street- és dirt-re szeretném majd használni a leendõ járgányt, csak még mindig nem tudom mit vegyek. 200.000-nél többet sajnos nem tudok rá költeni. Ti mit ajánlanátok ? Wenson dirt sreet 5.5 vagy umf hardy 2-re gondoltam. (A wenson-os topikba írtam, hogy milyen lehet az 5.5-ös wenson, ha valaki tud infót róla szívesen fogadom ) Köszi elõre is. Hi.