Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?
Posted 2008. June 09. - 19:17

Posted 2008. June 09. - 14:19

Vincent - Szevasztok ! Bicajvásárlás elõtt állok éppen, street- és dirt-re szeretném majd használni a leendõ járgányt, csak még mindig nem tudom mit vegyek. 200.000-nél többet sajnos nem tudok rá költeni. Ti mit ajánlanátok ? Wenson dirt sreet 5.5 vagy umf hardy 2-re gondoltam. (A wenson-os topikba írtam, hogy milyen lehet az 5.5-ös wenson, ha valaki tud infót róla szívesen fogadom ) Köszi elõre is. Hi.
Megnéztem a két bringát amiröl irsz, de rájöttem hogy 3rol van szo, te a hardy 2-t vagy a hardy steel 2-t nézted?
Mert mint áltálában kérdem, kell e neked válto? Mert ilyen felhasználás mellett nem igen van rá szükség, és olcsobb is a bringa, kevesebb dolgot törhet/hibásodhat meg...illetve a hardy steel 24es kerekel jön, ami szerintem streetre optimáliabb...
Szerintem el kell döntened hogy szükséget van e mind arra ami a hardy2/Wenson-on van, és megér e ez neked +55K HUF-ot (a hardy 2 steel ugye 145K pénz) ha nincs vedd a steel-t, a maradék pénzböl vegyél rá egy rendes hátso féket (bb7, vagy deore525/juicy3/stroker ryde) a maradék pénzt meg rakd félre, mert a telo nem valami nagy dobás, cseregyanus lesz...
Amugy ha a wenson/hardy2 felállást nézzük, ott is van külömbség, bár nem egyszerü mert amit leirnak a Wensonrol meg ami a képen van az nem teljesen eggyezik, de a weson kevésbé dirt/street orientált (130mm telo, maga a geo is chopperebbnek tünik, high roller gumik, elöl nagytárcsa...)
Tehát mire is kell pontosan?
Ha csak dirt/street semmi más, akkor hardy2steel ahogy leirtam,
Ha ugyanez de ragazkodsz a válto+26" kereékhez akkor hardy2,
Ha dirt/street/néha felmegyek normafára lejtözni akkor a Wenson.
(de amugy 200Kért tudsz venni KTM Flavour-t, de ezt csak azért mondom mert elfogult vagyok

"foxot ürlények tervezték és csak ánuszkulcsal javitható..."
Posted 2008. June 09. - 13:25

Szevasztok ! Bicajvásárlás elõtt állok éppen, street- és dirt-re szeretném majd használni a leendõ járgányt, csak még mindig nem tudom mit vegyek. 200.000-nél többet sajnos nem tudok rá költeni. Ti mit ajánlanátok ? Wenson dirt sreet 5.5 vagy umf hardy 2-re gondoltam. (A wenson-os topikba írtam, hogy milyen lehet az 5.5-ös wenson, ha valaki tud infót róla szívesen fogadom ) Köszi elõre is. Hi.
Posted 2008. June 09. - 12:16

Számolgattam úgy is, hogy csak váz és a többit meg összeválogatom. Bárhogy matekoltam, nem tudtam jobb áron összehozni, mint amennyiért az X2-t meg lehet venni. Pedig jó néhány dologban bõven annak a színvonala alá mentem.
Az X2 felszereltsége szinte teljes mértékben megfelel a jelenlegi elvárásaimnak.
Az X3 pedig jó kompromisszumnak tûnik, ha az anyagiak mégse úgy alakulnának. A váz, a telo és a fékek és a váltók nekem megfelelnek, a többi ahogy kopik cserélhetõ. Tûnik annyira jó megoldásnak, mint csupán a vázból kiindulva felépíteni a gépet.
Posted 2008. June 09. - 11:19

ezt úgy mondom hogz nem ismerem az árakat, meg a szereltségeket sem ,de lehet én megvenném vázként, meg egy jó telót, jó kerekeket, a többi cucc + vmi alapszint, azt ráérsz fejleszteni, jó részük úgyis kopó alkatrész, viszont a 3 legfontosabb elem legyen kompromisszummentes elérhetõ legjobb.Köszönöm mindenkinek a válaszokat és a megosztott tapasztalatokat!
Szívem szerint a Trance X2-öt venném, mivel egy darabig nem nagyon akarok fejlesztgetni. Viszont ez azon is múlik, mennyi pénzt tudok majd mozgósítani mikor eljutok a vásárlásig.
Ha nem akarnak nagyon összejönni a dolgok úgy ahogy szeretném, legfeljebb X3 lesz belõle, amit aztán idõvel majd személyre szabok.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2008. June 09. - 10:43

Szívem szerint a Trance X2-öt venném, mivel egy darabig nem nagyon akarok fejlesztgetni. Viszont ez azon is múlik, mennyi pénzt tudok majd mozgósítani mikor eljutok a vásárlásig.
Ha nem akarnak nagyon összejönni a dolgok úgy ahogy szeretném, legfeljebb X3 lesz belõle, amit aztán idõvel majd személyre szabok.
Posted 2008. June 09. - 10:40

Posted 2008. June 08. - 22:12

Posted 2008. June 08. - 21:26

Posted 2008. June 08. - 21:22

De én Julietnél maradnék. Bettike majd egy narancs-fehéret fog kapni.
'Merugyeaszínazelsõnemateknics'.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'
ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960
Posted 2008. June 08. - 21:13

sztem is jó választásMerida Juliet széria? Egyik barát barátnõm egy olyan vázat fog kapni tõlem. Nagyon bejövõs a csajoknak.
Asszony is olyat kap most -juliette 100 V kék feketét-
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2008. June 08. - 21:11

kelly's-be érdemes beruházni?
skarpea bicók milyen ár-érték arányúak?
Tigger mit szólsz hozzá? remélem olvasod

Posted 2008. June 08. - 21:10

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'
ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960
Posted 2008. June 08. - 21:06

53 kg-s, 160 cm magas lánynak Ti milyen bicót vennétek?
a lényeg, hogy árban ne rugaszkodjunk el a talajtól nagyon.
nagyon nehéz se legyen, hétvégi tekeréseket kellene bírnia, semmi ugrálás vagy valami.
légyszi segítsetek!!!

köszönöm

Posted 2008. June 07. - 20:25

Bringa: Biztos kicsit/nagyon elfogúlt vagyok de én a TREK-et választanám.
![]()
Nyereg és gumi:A nyereg anatómia kérdése szerintem s így hogy kinek milyen kényelmes vagy nem vagyis hogy milyen híre van ez szerintem macerás kérdés,azt szerintem ne más döntse el helyettem hogy nekem mennyire jó egy nyereg.:chin:
Gumi,nekem több mint 6 évig és kb 10ezer km-rt futott egy Bontrager külsõ és mikor lecseréltem akkor sem azért mert tönkre ment hanem mert más tipust is ki akartam próbálni.(a Bontrager-eket azért elraktam tartalékba.) :wtf:
Részemrõl ennyi.
Ezért mert az RMKSE-ben más is a Trekre veri a f@szát és véletlen neked is az van, ebbõl még nem következik, hogy másnak is az kell. Ha meg versenyeredményekkel akarsz dobálózni, akkor elõször kezdjük mondjuk a tiéddel. Na ugye...

Posted 2008. June 07. - 19:52

Posted 2008. June 06. - 21:13

Egyre inkább hajlok a Trance X felé, nem csak az itt leírtak miatt.
Újabb kérdés:
Szerintetek mennyire erõs kompromisszum az X2-höz képest az X3?
De úgy is feltehetném ezt a kérdést, hogy az X2 felszereltsége ér-e 100 pénzzel többet egy átlag halandó számára?
Mivel a felfüggesztési rendszer nem hajlamos a pogózásra, ezért a "gyengébb" rugóstag valószínûleg nem gond.
Az RS Recon 335 air villa szintén megfelelõnek tûnik. Csak azt lenne érdemes tudni, mennyire illeszkedik a mozgása a bringa hátsó feléhez.
Ami némileg több kérdõjelet hagy bennem az a hajtómû, középcsapágy és a kerekek.
Ki hogyan vélekedik?
Linkek:
http://www.giant-bic...ain/1403/29660/
http://www.giant-bic...ain/1403/31724/
Ha "átlag halandónak" tartod Magad és esetleg ez az elsõ fully-d, szerintem az X3-nak is örülni fogsz. A váz mindenképpen jó alap egy esetleges továbbfejlesztésre. Én a rugóstag és teló, na meg a színe miatt

Posted 2008. June 06. - 20:27

mondjuk így: trance x + rp2, rs revelation, full xt, stroker trail vagy juicy fékkel, mavic crossride, kiegészítõk meg kinek mi tetszik.
Posted 2008. June 06. - 19:52

Sztem X2.
Posted 2008. June 06. - 17:58

röviden:
nem annyira...
hosszabban:
szépen moszog a recon, de összességében nagyon furcsa hogy a gép elejét sokkal jobban érzed mint a hátulját. nem a recon a szar, hanem a kettõ közti különbség a nagy (nekem RP3 van hátul). Míg a hátulját szinte nem is érzed, amikor jössz le valami rázósabb erdei ösvényen vagy lépcsõn, bármin, addig az eleje a hátsójához viszonyítva lerázza a veseköved, egy-egy nagyobb gyökérnél, könél, bárminél, meg olyat szusszan, min akit mellberugtak...
Míg merevseggün használtam ezt a recont, fel sem tûnt, ott nagyon kellemesnek hatott ez a villa, de valahogy a recon hátulja olyan vaj puhán mozog, simává vasal mindent, hogy ide lehet, hogy elkell valami más karakterisztikájú teló.
de ha meg tudod szokni hogy a bringának a hátsó fele a kényelmesebb, akkor némi kompromisszumot kötve végül is mondható, hogy illeszkedik:)
én már hozzászoktam, úgyhogy marad rajta ez
remélem az ilyen tapasztalati úton szerzett „élményleírással” tudtam segíteni:)