Biztos van ezért az árért jobb használt bicaj, de én inkább újat vennék.Használt bicaj jöhet szóba?
Jelentkezz be Regisztrálj
Milyen bringát vegyek?
Posted 2008. June 13. - 17:29
Posted 2008. June 13. - 17:18
'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'
ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960
Posted 2008. June 13. - 16:32
Posted 2008. June 13. - 15:53
21 év után ismét bringavásárláson töröm a fejem, de akkor kb. négy féle kerékpár közül lehetett max választani, most meg azt se tudom mi merre.
Trekking bicajban gondolkozom, mivel leginkább vársosi használatra szeretném, nagyritkán könnyû terepre (erdei túrák stb.). Fõ szempont: kevés energiával messzire eljutni.
A keret 70e forint körüli, és az alábbi két cangát néztem ki:
Kellys Saphix 2008
http://webshop.mekka...ek&term_id=1348
Carpine Tour Cross 2008
http://www.canga.hu/...008--TOUR-CROSS
Természetsen nem zárkozóm el más márkáktól sem, de én nem igazán tudok különbséget tenni a részletekben, a technikai adatokban. Ami még fontos, hogy 187cm magas vagyok 78Kg, tehát az ideális vázméret is érdekelne.
A tippeket és a segítséget elõre is köszönöm!
Posted 2008. June 09. - 19:17
Posted 2008. June 09. - 14:19
Vincent - Szevasztok ! Bicajvásárlás elõtt állok éppen, street- és dirt-re szeretném majd használni a leendõ járgányt, csak még mindig nem tudom mit vegyek. 200.000-nél többet sajnos nem tudok rá költeni. Ti mit ajánlanátok ? Wenson dirt sreet 5.5 vagy umf hardy 2-re gondoltam. (A wenson-os topikba írtam, hogy milyen lehet az 5.5-ös wenson, ha valaki tud infót róla szívesen fogadom ) Köszi elõre is. Hi.
Megnéztem a két bringát amiröl irsz, de rájöttem hogy 3rol van szo, te a hardy 2-t vagy a hardy steel 2-t nézted?
Mert mint áltálában kérdem, kell e neked válto? Mert ilyen felhasználás mellett nem igen van rá szükség, és olcsobb is a bringa, kevesebb dolgot törhet/hibásodhat meg...illetve a hardy steel 24es kerekel jön, ami szerintem streetre optimáliabb...
Szerintem el kell döntened hogy szükséget van e mind arra ami a hardy2/Wenson-on van, és megér e ez neked +55K HUF-ot (a hardy 2 steel ugye 145K pénz) ha nincs vedd a steel-t, a maradék pénzböl vegyél rá egy rendes hátso féket (bb7, vagy deore525/juicy3/stroker ryde) a maradék pénzt meg rakd félre, mert a telo nem valami nagy dobás, cseregyanus lesz...
Amugy ha a wenson/hardy2 felállást nézzük, ott is van külömbség, bár nem egyszerü mert amit leirnak a Wensonrol meg ami a képen van az nem teljesen eggyezik, de a weson kevésbé dirt/street orientált (130mm telo, maga a geo is chopperebbnek tünik, high roller gumik, elöl nagytárcsa...)
Tehát mire is kell pontosan?
Ha csak dirt/street semmi más, akkor hardy2steel ahogy leirtam,
Ha ugyanez de ragazkodsz a válto+26" kereékhez akkor hardy2,
Ha dirt/street/néha felmegyek normafára lejtözni akkor a Wenson.
(de amugy 200Kért tudsz venni KTM Flavour-t, de ezt csak azért mondom mert elfogult vagyok
"foxot ürlények tervezték és csak ánuszkulcsal javitható..."
Posted 2008. June 09. - 13:25
Szevasztok ! Bicajvásárlás elõtt állok éppen, street- és dirt-re szeretném majd használni a leendõ járgányt, csak még mindig nem tudom mit vegyek. 200.000-nél többet sajnos nem tudok rá költeni. Ti mit ajánlanátok ? Wenson dirt sreet 5.5 vagy umf hardy 2-re gondoltam. (A wenson-os topikba írtam, hogy milyen lehet az 5.5-ös wenson, ha valaki tud infót róla szívesen fogadom ) Köszi elõre is. Hi.
Posted 2008. June 09. - 12:16
Számolgattam úgy is, hogy csak váz és a többit meg összeválogatom. Bárhogy matekoltam, nem tudtam jobb áron összehozni, mint amennyiért az X2-t meg lehet venni. Pedig jó néhány dologban bõven annak a színvonala alá mentem.
Az X2 felszereltsége szinte teljes mértékben megfelel a jelenlegi elvárásaimnak.
Az X3 pedig jó kompromisszumnak tûnik, ha az anyagiak mégse úgy alakulnának. A váz, a telo és a fékek és a váltók nekem megfelelnek, a többi ahogy kopik cserélhetõ. Tûnik annyira jó megoldásnak, mint csupán a vázból kiindulva felépíteni a gépet.
Posted 2008. June 09. - 11:19
ezt úgy mondom hogz nem ismerem az árakat, meg a szereltségeket sem ,de lehet én megvenném vázként, meg egy jó telót, jó kerekeket, a többi cucc + vmi alapszint, azt ráérsz fejleszteni, jó részük úgyis kopó alkatrész, viszont a 3 legfontosabb elem legyen kompromisszummentes elérhetõ legjobb.Köszönöm mindenkinek a válaszokat és a megosztott tapasztalatokat!
Szívem szerint a Trance X2-öt venném, mivel egy darabig nem nagyon akarok fejlesztgetni. Viszont ez azon is múlik, mennyi pénzt tudok majd mozgósítani mikor eljutok a vásárlásig.
Ha nem akarnak nagyon összejönni a dolgok úgy ahogy szeretném, legfeljebb X3 lesz belõle, amit aztán idõvel majd személyre szabok.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2008. June 09. - 10:43
Szívem szerint a Trance X2-öt venném, mivel egy darabig nem nagyon akarok fejlesztgetni. Viszont ez azon is múlik, mennyi pénzt tudok majd mozgósítani mikor eljutok a vásárlásig.
Ha nem akarnak nagyon összejönni a dolgok úgy ahogy szeretném, legfeljebb X3 lesz belõle, amit aztán idõvel majd személyre szabok.
Posted 2008. June 09. - 10:40
Posted 2008. June 08. - 22:12
Posted 2008. June 08. - 21:26
Posted 2008. June 08. - 21:22
De én Julietnél maradnék. Bettike majd egy narancs-fehéret fog kapni.
'Merugyeaszínazelsõnemateknics'.
'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'
Posted 2008. June 08. - 21:13
sztem is jó választásMerida Juliet széria? Egyik barát barátnõm egy olyan vázat fog kapni tõlem. Nagyon bejövõs a csajoknak.
Asszony is olyat kap most -juliette 100 V kék feketét-
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2008. June 08. - 21:11
kelly's-be érdemes beruházni?
skarpea bicók milyen ár-érték arányúak?
Tigger mit szólsz hozzá? remélem olvasod
Posted 2008. June 08. - 21:10
Posted 2008. June 08. - 21:06
53 kg-s, 160 cm magas lánynak Ti milyen bicót vennétek?
a lényeg, hogy árban ne rugaszkodjunk el a talajtól nagyon.
nagyon nehéz se legyen, hétvégi tekeréseket kellene bírnia, semmi ugrálás vagy valami.
légyszi segítsetek!!!
köszönöm
Posted 2008. June 07. - 20:25
Bringa: Biztos kicsit/nagyon elfogúlt vagyok de én a TREK-et választanám.
![]()
Nyereg és gumi:A nyereg anatómia kérdése szerintem s így hogy kinek milyen kényelmes vagy nem vagyis hogy milyen híre van ez szerintem macerás kérdés,azt szerintem ne más döntse el helyettem hogy nekem mennyire jó egy nyereg.:chin:
Gumi,nekem több mint 6 évig és kb 10ezer km-rt futott egy Bontrager külsõ és mikor lecseréltem akkor sem azért mert tönkre ment hanem mert más tipust is ki akartam próbálni.(a Bontrager-eket azért elraktam tartalékba.) :wtf:
Részemrõl ennyi.
Ezért mert az RMKSE-ben más is a Trekre veri a f@szát és véletlen neked is az van, ebbõl még nem következik, hogy másnak is az kell. Ha meg versenyeredményekkel akarsz dobálózni, akkor elõször kezdjük mondjuk a tiéddel. Na ugye...
Posted 2008. June 07. - 19:52

Sign In
Create Account

Back to top