Laikusként állok a kerékpár vásárlás elõtt, ebben kérnék segítséget.
Már nézegettem többféle kerékpárt mindenféle felszereltséggel, kinézettel.. stb.
Amit tudok és amire használni szeretném.
Hétközben városba közlekedés (munkába járás), hétvégén kirándulás, kisebb tekerés terepen, országúton. Ezért is leginkább Trekkingeket néztem.
Itt egy kis kitérõt teszek, az eddigi tapasztalatokról, amikbõl próbálok most táplálkozni. Annó 10-15 éve volt egy dögnehéz montim, amin semmi extra nem volt és mindig centirozni meg váltóról mindig leeset a lánc(ennek a nyomait ma is viselem..) a hajtókar egy rakás.. és a fékek is olyanok voltak, hogy talán megfog talán nem, idõtõl függõen.
A másik egy elég fullos kona DH gépezet, amit egy nyáron keresztül használtam egy barátom jóvoltából. Ez úgy 2-3 éve volt, a fékek hidraulikusak, brutál hajtókar a kerekek, dögnagy váz a 186cm pont jó volt azaz mintha egy buszt vezettem volna olyan volt a gép. Tényleg igényes cuccokvoltak rajta(legalább is, amennyire laikusként tudom).
Nos akkor visszatérek:
Szeretnék rá igényes: féket, váltó(váltókar) és hajtókart bõven elég, ha csak hátsó váltó van (itt a Deore-t láttam, hogy elég jó véleménnyel vannak róla)
Súly míg mind a két bringa amit huzamosabb ideig használtam dögnehezek voltak, így itt szeretnék valami könnyebb cuccot a keretek adta lehetõségig.
A rászánt összeg 100e forint körül lenne, ami érzésem szerint nem lehetetlen.. de ha az majd úgy is írjátok

A többi cuccot nem igazán tudom eldönteni és leginkább helyet nem tudom, ahol egy ilyet összelehetne rakatni vagy egy teljes gépet vásárolva kielégíteni az igényeimet.
Speedbike és a Canga-n meg eBike nézegetek, no meg a biketesten próbálok okosodni még, de gondoltam konkrétválaszokat kapva elõrébb jutok.
Eddig ami megtetszett: Kelly's '08 Exquisite
Köszönöm mindenkinek!
amargo