Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11925 hozzászólás a témában

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

183-cmes testmagassághoz és 90-cmes láb belhosszhoz jó a 18"-os váz?
XC-felhasználásra.

kevés gyártmány kivételével (specialized, új giantok(vázhosszt is figelembe véve természetesen)) kicsi lesz.
ha még polarisban gondolkodsz akkor 20-as kell
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

zylin

zylin

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 hozzászólás
183-cmes testmagassághoz és 90-cmes láb belhosszhoz jó a 18"-os váz?
XC-felhasználásra.

York

York

vendég

• fórumtag
  • 137 hozzászólás

Tisztelettel érdeklõdnék a hozzáértõktõl, hogy 178-180 cm-es testmagassághoz, hány cm-es (tehát nem collban vagy inch-ben kell) trekking/hibrid váz az ideális. Ha ez számít valamit: Raleigh vagy Speci gép lesz, 700-as kerekekkel.

Kipróbálni sajnos nem lehet, mert internetes magánimportról van szó. Nem is tecsó-árkategória, ezért lenne nagyon fontos a pontos méret.

Köszönöm elõre is.

En kb. pont ez a magassag vagyok :). 19-20 colos vazmeretek a jok nekem.
Az a gond, hogy ahany bringa annyi vaz igy nehez okosak lenni, az 50cm koruli vazmeretek lehetnek jok neked.

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás
Tisztelettel érdeklõdnék a hozzáértõktõl, hogy 178-180 cm-es testmagassághoz, hány cm-es (tehát nem collban vagy inch-ben kell) trekking/hibrid váz az ideális. Ha ez számít valamit: Raleigh vagy Speci gép lesz, 700-as kerekekkel.

Kipróbálni sajnos nem lehet, mert internetes magánimportról van szó. Nem is tecsó-árkategória, ezért lenne nagyon fontos a pontos méret.

Köszönöm elõre is.

York

York

vendég

• fórumtag
  • 137 hozzászólás

Üdv! Mindenképpen megteszem. Még egy kérdés: Az, hogy az Axis CRS, és "csak" 27' kerekei vannak, amik , kisebbek és vastagabbak, a Gepidáénál érezhetõ a különbség, nehezebb, vagy többet kell tekerni? Az én 189 cm-re mekorra vázat ajánlotok? Kösz!

A 189-hez szerintem 21" felett, de mindenkepp vaz fuggo. Ocsem kb. a te magassagod neki 21" van, de azt mondja lehet jo lenne a 23" is neki.
http://www.skarpea.hu/m/antropometria < itt ajanlanak meretet.

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 hozzászólás

Üdv! Mindenképpen megteszem. Még egy kérdés: Az, hogy az Axis CRS, és "csak" 27' kerekei vannak, amik , kisebbek és vastagabbak, a Gepidáénál érezhetõ a különbség, nehezebb, vagy többet kell tekerni? Az én 189 cm-re mekorra vázat ajánlotok? Kösz!

a gepidának is 27-es kerekei vannak, sõt mindegyik cross gépnek ekkora kerekei vannak.
A Paripa (Magellan Serpens): Blau - http://pix.bikemag.h...ry.php?cat=3077

gettobike

gettobike

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás

York

York

vendég

• fórumtag
  • 137 hozzászólás
Sziasztok

Akik most nezegetnek cross bringat azoknak esetleg meg jol johet a gepida akcioja:
- GEPIDA 2008 ALBOIN 300 CRS
- GEPIDA 2008 ALBOIN 500 CRS

York

York

vendég

• fórumtag
  • 137 hozzászólás

Kösz a választ! Segítettél!

Majd szamolj be a vegeredmenyrol.

gettobike

gettobike

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
Kösz a választ! Segítettél!

York

York

vendég

• fórumtag
  • 137 hozzászólás

Üdv! Lehet, hogy a Neos árát félreértettem, az én hibám. Felkeltettétek az érdeklõdésemet a Neos iránt. Kérdésem, ha már úgyis lesz akció a bringapontokban: nekem egy Gepida Alboin 100-as (minden rajta) alu kerékpárom van, szinte új. Érdemes-e cserélnem egy Kelly's Neosra, vagy Axisra. Nálunk a boltban csak Axis van. Megéri-e a különbséget a Neos. Nekem csak sima városi, esetleg néha-néha egy-egy túrára kellene. Ja és gyerekülést, gyerekkel is kellene bírnia. Köszönöm az ömlesztett kérdéseimre a válaszaitokat, márha végigolvassátok.

Ha tenyleg most vetted, es mas nem hasznalna a bringat, vagy nem tudnal jol kiszallni belole, akkor en nem vennek masikat, de ezt neked kell eldonteni. Azert az Axis es a Neos is lenyegesen jobb bringak mint az Alboin 100. Ha keveset turazol es varosban hasznalod akkor szerintem a mostani bringad is megteszi, de ha megis valtani szeretnel, akkor boseggel megteszi az Axis is.
Ha tobbet turaznal akkor azt mondanam megeri a Neosra aldozni.
Remelem tudtam segiteni.

gettobike

gettobike

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
Üdv! Lehet, hogy a Neos árát félreértettem, az én hibám. Felkeltettétek az érdeklõdésemet a Neos iránt. Kérdésem, ha már úgyis lesz akció a bringapontokban: nekem egy Gepida Alboin 100-as (minden rajta) alu kerékpárom van, szinte új. Érdemes-e cserélnem egy Kelly's Neosra, vagy Axisra. Nálunk a boltban csak Axis van. Megéri-e a különbséget a Neos. Nekem csak sima városi, esetleg néha-néha egy-egy túrára kellene. Ja és gyerekülést, gyerekkel is kellene bírnia. Köszönöm az ömlesztett kérdéseimre a válaszaitokat, márha végigolvassátok.

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 hozzászólás

Mindenképp a Polaris felé hajlok.
Idõvel meg majd ahogy lehasználom a telóját meg pénztárcától függõen:) lecserélem valami jobbra.
Addig meg kímélõ üzem és nem gyilkolom mint az állat.
Bár egy ilyen bringa szerintem nem is arra való.

nyugodtan gyilkolhatod a telót, masszívnak masszív (az én 100 kilóm alatt
is) csak ugye alig mozog.

de persze, így érdemes, veszel egy jó setupot és szépen fejleszted.
nemsokára úgyis indulnak a nagy akciók és jó áron juthatsz telóhoz.

zylin

zylin

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 hozzászólás
Mindenképp a Polaris felé hajlok.
Idõvel meg majd ahogy lehasználom a telóját meg pénztárcától függõen:) lecserélem valami jobbra.
Addig meg kímélõ üzem és nem gyilkolom mint az állat.
Bár egy ilyen bringa szerintem nem is arra való.

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 hozzászólás

Igen a Cube váza szebb de mondjuk a Polarisét se mondanám csúnyának fehérben meg kimondottan szép. Semmiképp nem a külsõ az elsõdleges.
Felszereltségben én is erõssebbnek tartom a Polarist.
A Cube-on meg a Polarison lévõ teló gondolom kb ugyanazt tudják.
Bár van aki azt mondja, hogy talán a Suntour egy hajszállal jobban mûködik.
Ebbõl nem tudom mi igaz.

tökugyanaz, ha egy 20 cm-es patkáról legrulusz akkor tompítja az ütést, másra sajnos nem jó.
legalábbis nekem ilyen tapasztalatom volt mindkettõvel.

zylin

zylin

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 hozzászólás

ha érdekes a felszereltség akkor polaris, ha a kinézet a fontosabb akkor aim (gondolom annak a váza tetszik jobban).

felszereltségben az aim a magellan craterrel van egy szinten, azok a richey
cuccok rajta a legalapabb kategória, ennyi erõvel lehetne bikepositive is rányomva.

Igen a Cube váza szebb de mondjuk a Polarisét se mondanám csúnyának fehérben meg kimondottan szép. Semmiképp nem a külsõ az elsõdleges.
Felszereltségben én is erõssebbnek tartom a Polarist.
A Cube-on meg a Polarison lévõ teló gondolom kb ugyanazt tudják.
Bár van aki azt mondja, hogy talán a Suntour egy hajszállal jobban mûködik.
Ebbõl nem tudom mi igaz.

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 hozzászólás

A két paripa közül nálatok melyik lenne a befutó?

Cube Aim 2008:
http://www.cube-bike...0852_.htm#anker

Magellan Polaris Deore 2008:
http://magellan.hu/w...S=3&B=8&TA=1719

ha érdekes a felszereltség akkor polaris, ha a kinézet a fontosabb akkor aim (gondolom annak a váza tetszik jobban).

felszereltségben az aim a magellan craterrel van egy szinten, azok a richey
cuccok rajta a legalapabb kategória, ennyi erõvel lehetne bikepositive is rányomva.

York

York

vendég

• fórumtag
  • 137 hozzászólás

Most belenéztem ebbe is
Cube LTD CLS Comp
Bár itt csak a Pro-n van Deore..

En alapvetoen magyar markakat nezegettem, csak nagyon jo aron volt ez a kelly's :), scarpea, gepida, magellan, caprine stb.

amargo

amargo

vendég

• fórumtag
  • 46 hozzászólás

Ahogy en hallottam osszerakatni nem olcsobb :(.
En egy Kelly's Neost vettem mult honap 25-en a bringa pont akcioban 81eft volt (amugy 107eft) ezen is mar deore van, akkor azt mondtak hogy az Exquisitebol mar nem tudnak rendelni, mert elfogyott, majd csak a jovoevi model lesz, illetve ahol meg van keszleten ott lehet venni. A skarpeanak meg a gepidanak is van deorevel szerelt cross trekkingje azokat is erdemes megnezni.
A bringa sulyaval meg vagyok elegedve szerintem konnyu, foleg ha nem megpakolt tura taskaval kell 2 emeletet vinnem :D.

Most belenéztem ebbe is
Cube LTD CLS Comp
Bár itt csak a Pro-n van Deore..

York

York

vendég

• fórumtag
  • 137 hozzászólás

Szeretnék rá igényes: féket, váltó(váltókar) és hajtókart bõven elég, ha csak hátsó váltó van (itt a Deore-t láttam, hogy elég jó véleménnyel vannak róla)
Súly míg mind a két bringa amit huzamosabb ideig használtam dögnehezek voltak, így itt szeretnék valami könnyebb cuccot a keretek adta lehetõségig.
A rászánt összeg 100e forint körül lenne, ami érzésem szerint nem lehetetlen.. de ha az majd úgy is írjátok :)
A többi cuccot nem igazán tudom eldönteni és leginkább helyet nem tudom, ahol egy ilyet összelehetne rakatni vagy egy teljes gépet vásárolva kielégíteni az igényeimet.
Speedbike és a Canga-n meg eBike nézegetek, no meg a biketesten próbálok okosodni még, de gondoltam konkrétválaszokat kapva elõrébb jutok.

Eddig ami megtetszett: Kelly's '08 Exquisite

Ahogy en hallottam osszerakatni nem olcsobb :(.
En egy Kelly's Neost vettem mult honap 25-en a bringa pont akcioban 81eft volt (amugy 107eft) ezen is mar deore van, akkor azt mondtak hogy az Exquisitebol mar nem tudnak rendelni, mert elfogyott, majd csak a jovoevi model lesz, illetve ahol meg van keszleten ott lehet venni. A skarpeanak meg a gepidanak is van deorevel szerelt cross trekkingje azokat is erdemes megnezni.
A bringa sulyaval meg vagyok elegedve szerintem konnyu, foleg ha nem megpakolt tura taskaval kell 2 emeletet vinnem :D.