Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11925 hozzászólás a témában

weqa

weqa

vendég

• fórumtag
  • 183 hozzászólás

Oké neked is köszi Weqa!

Nagyon kezditek leszavazni a Magellant :D
úgyhogy kénytelen leszek ráhangolódni Axisra???!

Bár nem szeretném nagyon hegyekbe használni.
Ettõl függetlenül nem hátrány mondjuk, ha jó a váltóm. :D

Dolgozni még nem dolgozom, tehát nehéz beszerezni annyi pénzt 1,5 hónap alatt :D xD

Viszont még idén szeretnék egy bicajt....az idei évbe még beleférne 1-2 túra a haverokkal és nem akarok róla lemaradni :)

Anyám meg már amúgy is kezdi az "ennél drágábbat már egy fillérrel sem " szöveget :D:D

Ja és még mindíg nem találom a 68ezer forintra leárazott Axis-t...
Vagy csak az oldal nincs frissítve?:D (bár ha esetleg mégis le lenne árazva...tuti nem tartana szeptemberig az akció :D)

Szerintem szeptemberig leállok errõl a témáról..és majd akkor meglátom az aktuális akciókat:)

Azért még kérek véleményeket Magellanról :D nagyon megtetszett a bicaj...fõleg a váz

Nem szavazom le a magellant (mint mondtam asszonynak is az van és hibátlan) pusztán azon az áron jobb felszereltségû bringát kapsz az axis "személyében".
Egyébként a linkelt oldal elég egyértelmû úgy gondolom... minden hónap 25. napján 25%-al olcsóbbak a katalógusban található termékek, természetesen a készlet erejéig.
A bringapont üzletek szintén a linkelt oldalon megtalálhatók. Ajkán nincs, de ami legközelebbi Neked az Veszprém, itt a Farády kerékpárüzlet ami a hálózat tagja.
Nézd meg a bringapont lapot figyelmesebben (a katalógus le is tölthetõ)

http://www.bringapont.hu/index2.php

http://www.bringapon...ad/download.php

Marha93

Marha93

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás
Oké neked is köszi Weqa!

Nagyon kezditek leszavazni a Magellant :D
úgyhogy kénytelen leszek ráhangolódni Axisra???!

Bár nem szeretném nagyon hegyekbe használni.
Ettõl függetlenül nem hátrány mondjuk, ha jó a váltóm. :D

Dolgozni még nem dolgozom, tehát nehéz beszerezni annyi pénzt 1,5 hónap alatt :D xD

Viszont még idén szeretnék egy bicajt....az idei évbe még beleférne 1-2 túra a haverokkal és nem akarok róla lemaradni :)

Anyám meg már amúgy is kezdi az "ennél drágábbat már egy fillérrel sem " szöveget :D:D

Ja és még mindíg nem találom a 68ezer forintra leárazott Axis-t...
Vagy csak az oldal nincs frissítve?:D (bár ha esetleg mégis le lenne árazva...tuti nem tartana szeptemberig az akció :D)

Szerintem szeptemberig leállok errõl a témáról..és majd akkor meglátom az aktuális akciókat:)

Azért még kérek véleményeket Magellanról :D nagyon megtetszett a bicaj...fõleg a váz

weqa

weqa

vendég

• fórumtag
  • 183 hozzászólás

Köszi York a segítséget!

Bár engem igazából a váz érdekel, nem a felszereltség.

Kerestem az Kellys Axis akciót de nem találtam :S:D
Legolcsóbb az 90ezer volt amit néztem. (az nekem már sok)

Ezen kívûl én a bicajt kb. csak szeptember vége felé tudom megvenni...
(tehát idén nem igazán fogom tudni tesztelgetni..:S) de majd jövõre :D

Tehát, én inkább maradnék az eddigiek szerint a Magellánn-nál.
[Ha nagyon szükséges akkor, év közbe fel tudom szerelgetni pár dologgal a bicajt.]
(vagy az nem jó? gyorsan mondjak le róla?):D

Véleményeket még továbbra is elfogadom a CORVUS TX30-al kapcsolatban!!! Minenden kis apróság amit tudtok róla. :D köszi :)

Amirõl York beszélt itt megtalálod: http://www.bringapont.hu/
Másrészt valóban érdemesebb volna az Axis-t választani, mivel jobb a felszereltsége.
A corvus-al nincs semmi baj, barátnõmnek is olyan van azzal a különbséggel, hogy alivió szett van rajta és nem TX-30. Így érdemi véleményt számodra nem tudok mondani, max a vázról.
Szerintem acera szintû fék és váltó rendszer alá nem érdemes menni.
Acera/Altus is városba elmegy de a hegyet nem szereti, az alivió már jobb választás (az axis-on a hátsó váltó ilyen). Érdemes egy picivel többet áldozni a dologra és akkor a biciklizés öröm lesz nem pedig kínlódás.

Marha93

Marha93

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás
Köszi York a segítséget!

Bár engem igazából a váz érdekel, nem a felszereltség.

Kerestem az Kellys Axis akciót de nem találtam :S:D
Legolcsóbb az 90ezer volt amit néztem. (az nekem már sok)

Ezen kívûl én a bicajt kb. csak szeptember vége felé tudom megvenni...
(tehát idén nem igazán fogom tudni tesztelgetni..:S) de majd jövõre :D

Tehát, én inkább maradnék az eddigiek szerint a Magellánn-nál.
[Ha nagyon szükséges akkor, év közbe fel tudom szerelgetni pár dologgal a bicajt.]
(vagy az nem jó? gyorsan mondjak le róla?):D

Véleményeket még továbbra is elfogadom a CORVUS TX30-al kapcsolatban!!! Minenden kis apróság amit tudtok róla. :D köszi :)

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
http://piacter.bikem...t=151676&cat=12

Ha nem ér ennyit, mennyi érte egy elfogadható ár?
Köccöntem.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

York

York

vendég

• fórumtag
  • 137 hozzászólás

Hi! Én megpróbálnám felhívni a központi számot, én is gondoltam rá, csak hát azt nem látom, hogy melyik az. Ki fogja össze ezt az érdekképviseleti céhes brigádot? Csak van valami egységesítés!

Remelem sikerult megvenni a kivalasztott bringat.
Mi sikerrel jartunk 17-es Axis lett a baratnome :).

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 hozzászólás

Keresek összteleszkópos trekking kerékpárt, de sajnos nem találok... Segítsetek! Melyik gyártónak van ilyen?

Igen létezik!:)
Néz be valamelyik Decathlon-ba szerintem ott biztos találsz b'Twin márkáju 75.000 Ft körûl vólt még május ban.
A kolégám kb egy hónapja vett 2 db-ot magának + a kedvesének.
De szerintem elõte nézd meg a honlapukat is.:)
TREK bike-on szebb az élet!!:cool2:

jsipos007

jsipos007

vendég

• fórumtag
  • 55 hozzászólás
Keresek összteleszkópos trekking kerékpárt, de sajnos nem találok... Segítsetek! Melyik gyártónak van ilyen?

gettobike

gettobike

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
Hi! Én megpróbálnám felhívni a központi számot, én is gondoltam rá, csak hát azt nem látom, hogy melyik az. Ki fogja össze ezt az érdekképviseleti céhes brigádot? Csak van valami egységesítés!

York

York

vendég

• fórumtag
  • 137 hozzászólás

Heloo

MAGELLAN 2008 - CORVUS TX30 <<<<[vélemény róla?]
Mekkora méretû bicajt vegyek?
170cm magas vagyok kb (18" vagy 20")

Fõként aszfalton szeretném használni...(de jó lenne azért, ha bírná az erdõkbe földes utakra való kitérõket)

Szerintetek elsõ bicajomnak megteszi?
Túlélnék vele 30-40-50 kilóméteres túrákat? :D:D

Ha nem, akkor ötleteket kérek, hogy milyet vegyek!
[60-70ezer pénzér]

Véleményeket elõre is nagyon megköszönném :)

Ez egy cross trekking amit neztel, kb. erre a celra van kitalalva.
Holnap Kellys Axis bringat kapsz 68eft ert a bringapont uzletekben, ha van keszleten. Ez sokkal jobban felszerelt mint a magellan. A bringapont akciorol olvass vissza ki van targyalva.
Meret, celszeru raulni, allni a bringara. A lenyeg, hogy vedd labad koze a vazat, es ha van kb. 2.5 cm a "csomag/zacsi" es a vaz kozott akkor a vaz magassaga jo.

En 180 cm vagyok nekem a 19-es volt jo, lehet neked is jo lesz, baratnom 165 neki a 17-es jo. Minden vaz minden gyarto minden modelje picit mas :).

York

York

vendég

• fórumtag
  • 137 hozzászólás

Üdv! Én is kérdezgettem, mi van készleten. Az akcióról megosztottság van. Áltaános, hogy nem akciózunk, mert nem éri meg a boltunknak, a másik meg, hogy így meg úgy kell levásárolni a különbözetet. Összegezve, olyan boltot, ahol ténylegesen megadják az elõzetes kedvezményt, nem találtam.

En egy honapja vettem a veszpremi uzletben 2db neost es nem kellett levasarolnom a kulonbozetet. Amugy sehol nem irja a katalogus sem, hogy a kulonbozetet le kell vasarolni.
Amit tudok, hogy KP kell fizetni, bar volt akinek elfogadtak a kartyat is.
Az latszik, hogy nem szeretik a boltok ezt az akciot, ajanlom, hogy keress egy szamot a bringapont.hu-n ami a lanc feje lehet, hivd fel oket reggel kerdi ki az infot, hogy mukodik az akcio.
Ha odamesz egy uzletbe aki reszt vesz az akcioban es ertetlenkednek megadod a szamot hivjak fel vagy felhivod nekik es elmondjak, hogy is mukodik.

Marha93

Marha93

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás
Heloo

MAGELLAN 2008 - CORVUS TX30 <<<<[vélemény róla?]
Váz: 6061 alu
Vázméret: 18", 20"
Villa/Teleszkóp: RST Omni 777 T8
Hajtómû: B+ Kolima
Fékek: B+ City
Fék/Váltókar: Shimano STEF 50/7
Elsõ váltó: Shimano C051
Hátsó váltó: Shimano TX 31
Fogaskoszorú: Shimano
Felni: B+ Action DF

(ennyit tudok róla)

Mekkora méretû bicajt vegyek?
170cm magas vagyok kb (18" vagy 20")

Fõként aszfalton szeretném használni...(de jó lenne azért, ha bírná az erdõkbe földes utakra való kitérõket)

Szerintetek elsõ bicajomnak megteszi?
Túlélnék vele 30-40-50 kilóméteres túrákat? :D:D

Ha nem, akkor ötleteket kérek, hogy milyet vegyek!
[60-70ezer pénzér]

Véleményeket elõre is nagyon megköszönném :)

Kovács Roland (Marha93)

gettobike

gettobike

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
Üdv! Én is kérdezgettem, mi van készleten. Az akcióról megosztottság van. Áltaános, hogy nem akciózunk, mert nem éri meg a boltunknak, a másik meg, hogy így meg úgy kell levásárolni a különbözetet. Összegezve, olyan boltot, ahol ténylegesen megadják az elõzetes kedvezményt, nem találtam.

York

York

vendég

• fórumtag
  • 137 hozzászólás

Köszönöm a hozzászólásokat. Mivel az Alboin100 is a családon belül marad, így valószínû az Axis a befutó. Illetve, ha lesz még az üzletben 25-én.

Neost mar nem tudnak rendelesre sem hozni, az nagy valoszinuseggel a boltokban se lesz mar. Axisra van esely azok meg nem fogytak el, mi is megyunk 25-en axist vadaszni kedvesemnek :).

gettobike

gettobike

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
Köszönöm a hozzászólásokat. Mivel az Alboin100 is a családon belül marad, így valószínû az Axis a befutó. Illetve, ha lesz még az üzletben 25-én.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Tehát inkább a nagyobb 20"-as?
A 18"-as váznak a hossza lenne kicsi?

igen, a polaris egy rövid váz
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

zylin

zylin

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 hozzászólás
Tehát inkább a nagyobb 20"-as?
A 18"-as váznak a hossza lenne kicsi?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Én 187cm vagyok és nekem jó a 19".

neki is jó lenne ha lenne a polarisból 19 es. a 18-as viszont biztos hogy kicsi
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

frontway

frontway

vendég

• fórumtag
  • 125 hozzászólás

a 20"-os váznál ha jól számolom akkor kb olyan 20 cm nyeregcsövet fog kellenem kihúzni?:chin:

Én 187cm vagyok és nekem jó a 19".
Scott G-Zero FX, Csepel Royal 3* flip-flop, Bulls Cross Nexus 8

zylin

zylin

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 hozzászólás

kevés gyártmány kivételével (specialized, új giantok(vázhosszt is figelembe véve természetesen)) kicsi lesz.
ha még polarisban gondolkodsz akkor 20-as kell

a 20"-os váznál ha jól számolom akkor kb olyan 20 cm nyeregcsövet fog kellenem kihúzni?:chin: