Nah, ez egy jó alap! Azt tudjuk, hogy többnyire aszfalton nyomnád vele, amirõl néha letérsz a földútra.
A váz, ha nem zavar, hogy le van kicsit verve, akkor megvan. (egy szinterezés 10 E pénzbõl kijön, de sztem felesleges, ha nem akarsz sokat költeni). Elsõ körben nem vennék telót sem, olcsót nem érdemes, kemény talajra meg jobb is a merev villa.
De te is jól látod a helyzetet, ami szerinted cserére szorul, azzal kell kezdeni. Én cserélném a kerekeket is 29-esre, de lehet, hogy nem fér el a vázban, szal akkor marad egyelõre az, ami van, bár a külsõket alaposan nézd meg,mennyire vannak leharcolva.
Fontos kérdés: te szerelnéd át, vagy szervízben rakatnád össze?
Valószínûleg én szerelném, mert ugye azzal is tudok spórolni némi lóvét. Legfeljebb hívok segítségül szakértõt ha elakadok. Mûszaki érzékem van, azzal nincs gond. Motorozom és a motorjaimat is magam szoktam szerelni, tehát ismerem a villáskulcsot is, sõt szerszámaim is vannak. Egyedül ami hiányzik az a gyakorlat a kerékpár szerelésben. :-)
A telót én is kihagynám, fõleg egyenlõre. Gondolom ami a súlyomhoz megfelelne és normális az egy kisebb vagyon. Egyszer majd talán....
Ami az elsõ és legfontosabb, (ami miatt igazából használhatatlan a bringa jelenleg) a monoblokk. Ebben többféle méret van, vagy van valami egységes szabvány?? A héten remélem bejutok Kecskemétre és akkor veszek egy hajtókar lehúzót, utána szét is tudom már szedni, esetleg utána okosabb leszek a paraméterekkel. Illetve ha egy méret mind, akkor a lehúzóval együtt vennék is egyet esetleg. Monoblokkból mi az amit ajánlanátok és nagyjából milyen összeg amit már érdemes megvenni? Tehát ez az elsõ és legfontosabb.
Második körben cserélném le a váltókarokat és megpróbálkoznék a váltó beállításával.
Ha ezek megvannak akkor már használható a bringa, a többit lehet szépen lassan fokozatosan, ahogy a pénztárcám engedi.
Jó éjt!