Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
11925 replies to this topic

papabear

papabear

vendég

• fórumtag
  • 197 posts
Akkor a piacteres Magellan Polarx superman lesz a jó irány neked.
Össztelóst úgysem kapsz ilyen pénzért (kivéve az Ósanost, höhö), bár ha már jobban fog menni a lefele száguldás, át fogsz ülni egy olyanra...

Egy kezdõ szintû, downhillre alkalmas bringát szeretnék.

Hegyibringás = Kerekes Jeti

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,270 posts
vagy egy sportosabb geóju cross bicó ..mondjuk merida crossway, vagy kelliz...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts
Elsõre azt mondom, hogy neked a ciklokrossz az ideális.
Kényelmes kormány, sportos geometria, könnyû, haladós, de a rosszabb minõségû úttól (földút) sem jön zavarba. Sajnos nagy hátránya, hogy ritka, ezért drága is. Ilyen pl. a Kona Jake, vagy Merida Cyclocross típusai.
De nekem a titkos favoritom a Neuzer Courier DT. Kazettás hátsóagy, kompakt országúti hajtómû, elég haladós az is a 28mm-es külsõkkel. Teleszkóp sincs benne, ami neked felesleges is.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

Beck

Beck

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Sziasztok.

Szeretném a segítségeteket kérni bringavásárlással kapcsolatban. A közeljövõben szeretnék egy kétkerekû pajtást venni, de mivel nem igazán vagyok otthon a témában gondoltam kikérem a ti véleményeteket is. Jó lenne, ha tudnátok tippeket adni, hogy milyen típusú bringát, milyen kiegészítõkkel, ill. milyen árfekvésben keressek. Mivel az ország egy eléggé eldugott szegletében lakok, a javaslataitok alapján már nem kellene több napot, és egy fél bringa árát rááldoznom a keresgélésre, és utazásra.

Szóval a tények:
Magasságom 178 cm, súlyom 83 kg. Rendszeresen futok (hobbi szinten), és emellé keresek olyan bicajt, amivel tudnám kombinálni a futóedzéseket. Úgy tervezem, hogy csak aszfalton fogom használni. Viszont a környéken az aszfalt néhol rosszabb minõségû, így ha nem lépésben megyek, egy-egy úthibába belefuthatok, vagy rászaladhatok néhány kavicsra. Ennek ellenére jó lenne olyan gép, amivel lehet normális tempóban haladni, és nem köpöm ki a belemet, ha 30-80 kilométert akarok vele letekerni egyhuzamban. A gép ugyanis elsõsorban nem kirándulásra kellene, hanem arra, hogy eljussak vele A-ból B-be. Az alkalmankénti nagyobb távok mellett egyébként heti 2-4 alkalommal, olyan 15-30 kilométer közötti távon szeretném rendszeresen használni. Emellett szempont az is, hogy ne legyen teljesen fapados a jármû, legalábbis ami a kényelmet illeti (nyereg), ne kelljen valami kicsavart testhelyzetben ülnöm rajta (mivel úgy tervezet, hogy elég sok idõt töltök majd rajta.)

Fontos, hogy szigorúan csak hobbi célra kellene a gép. Tudom, most olcsójánosnak fogok tûnni, de szeretném minél kevesebbõl kihozni. Ezért is jutott eszembe, hogy az új bringa helyett, talán egy jó állapotban levõ használtat is vehetnék. Természetesen a megbízhatóság a pénz mellett az egyik legfontosabb kritérium, ezt semmi estre sem akarom elsumákolni.

Kíváncsi lennék, hogy a tapasztalt bringások milyen típust ajánlanának nekem a fentiek alapján, ill. ezekre újonnan és használtan (de jó állapotban) körülbelül mennyit kellene áldoznom, és merre lenne érdemes õket keresnem. Nem akarok hülyeséget írni, de a Schwinn csepelnek láttam országúti bringáit olyan 60 ezres ár körül. Bár nem tudom, hogy ennyiért lehet-e megbízható bringát kapni, ami el is bírja a nem éppen pehelysúlyú testemet. Elõre is köszönöm, ha valaki veszi a fáradtságok, és szolgál némi jó tanáccsal.

Apropó: nem ismer valaki az ország keleti, északkeleti részében jó referenciával rendelkezõ bringaboltokat?

Draungeisus

Draungeisus

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Egy kezdõ szintû, downhillre alkalmas bringát szeretnék.

papabear

papabear

vendég

• fórumtag
  • 197 posts
Teljesen másra való a két típusú bringa!
Elõbb azt töntsd el, mire szeretnéd használni.

Ez tényleg jó ár.
Viszont van egy bringa az apró között: http://piacter.bikem...=216383&cat=all
--> ezt megéri kezdésnek? gondolom ez vmivel jobb, mint a bringavarázsnál lévõ... Habár igazat megvallva még nem igazán értek a bringákhoz

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 posts
Köszi,tényleg jó akciók,de nekem valószínûleg csak nyár végén,õsz elején lesz rá meg a pénzem(két hónapja vettem egy cross bicót).Jársz a Polarissal hegyekbe meg durvább utakon,ott hogy teljesít,nem hiányzik a tárcsafék?Én úgy okoskodom,hogy azért is jobb a tárcsa a fékhatáson kívül,mert ha már egy kis 8-as is van a kerékben akkor már a V fék nem tökéletes,a tárcsát meg ugye ez a probléma nem zavarja.Vagy nem így van?

Silboy:

Polaris: a bringavarázsnál 85!! Eért(ennyiért nagyon jó árban van):
http://www.bringavar...

Crux az e-bikeon 150 Eért.
http://ebike.hu/term...mtb/ferfi/4966/
.

Draungeisus

Draungeisus

újonc

• fórumtag
  • 3 posts

Silboy:

Polaris: a bringavarázsnál 85!

Ez tényleg jó ár.
Viszont van egy bringa az apró között: http://piacter.bikem...=216383&cat=all
--> ezt megéri kezdésnek? gondolom ez vmivel jobb, mint a bringavarázsnál lévõ... Habár igazat megvallva még nem igazán értek a bringákhoz

zylin

zylin

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 posts
Silboy:

Polaris: a bringavarázsnál 85!! Eért(ennyiért nagyon jó árban van):
http://www.bringavar...

Crux az e-bikeon 150 Eért.
http://ebike.hu/term...mtb/ferfi/4966/

p.s.:nekem 1 polarisom van. Én meg vagyok vele elégedve (persze némi módosítással:). Atelója valóban nem a legjobb pontja a bicajnak de ha sikerül egy jót kifognod belõle (ha nem akkor meg garanciába csrélteted) akkor kezdésnek megteszi.

vendég_Master_*

vendég_Master_*
  • vendég

http://www.fahrrad.d...ite-2/3425.html

vélemény?

törölt velemeny :D

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
ez meg a 2007-es modell, 80-as villahoz valo geometriaval.

meg sztem az agyak sem tarcsafekesek. ha nem akarsz 100-as villat es tarcsafeket, akkor eleg jo arban van. vegulis fullkarbon vaz, konnyu mint az allat
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
http://www.fahrrad.d...ite-2/3425.html

vélemény?

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts

Mivel még csak tervezem a vásárlás újban gondolkozom,mert ugye mire összejön a pénz addigra a mostani használt eladók már biztosan nem lesznek meg.Esetleg tudsz valami jó használtat?

Csak azért nem akarom ajánlani a sajátomat, mert azért az egyértelmûen magasabb kategória, amit keresel, de ettõl függetlenül arra is igaz, mint ami minden használtra, h kb. fele v. akár negyed annyiba kerül, mint az eredeti ár.

A tárcsaféket, ha nem muszáj, én nem erõltetném, mert vagy gagyit kapsz, vagy elég erõsen megemeli az árat.

Lacika

Lacika

vendég

• fórumtag
  • 229 posts
Ezen az áron érdemes lenne körülnézni az apróban!! Elég tág határt adtál meg :)

Draungeisus

Draungeisus

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy nekem, mint kezdõ DHsnak, milyen bringát ajánlanátok? Valami olyasmi kéne, amit még nem fogok félteni annyira, mert biztosan nem csak egyszer fogok elvágódni (:
Árban 100e körül lenne a legjobb, de max 200e-ig mennék.

papabear

papabear

vendég

• fórumtag
  • 197 posts
Igen az octalink az. Azért javasoltam, mert ha már újat veszel vegyél modernebb tervezésût, nem sokkal drágább -(igaz akkor hajtókart is cserélned kell). 2 ezerért nem tudom milyen monoblokkot ajánlottak, de valószínû, hogy jó lesz az is (bár nem hinném, hogy Octalinkes)

A szerelés témát inkább itt nyúzzuk, itt vannak tapasztalt fórumozók:
http://forum.bikemag...read.php?t=1146

Megvan a lehúzó a fél bicajt szétkaptam ma. :-)
Az Octalink a hajtókar felfogatásának a tipusa?? Vagyis van a négyszögletes és van az octalink, ami ez a "barázdás tengely"?? Lehet nagyon amatõr a kérdés de amatõr is vagyok még. :-)

Kérdeztem a boltaban, hogy nagyjából mennyért adnak egy jó monoblokkot. A válasz z volt, hogy 2 ezer forint. Tényleg ennyiért lehet jó minõségû cuccot venni??? Kérdeztem, hogy jobb minõségû mennyi lenne, erre az volt a válasz, hogy ez a jobb minõségû. :-)

mzdoktor

mzdoktor

újonc

• fórumtag
  • 5 posts

Monoblokkhoz: mérd meg a csapágyház szélességet, majd a hajtókarok levétele után a tengelyhosszt. Jó esélyel angol menetes 68 (vagy 73) mm-es vázba való kell. Tengelyhossz pont annyi legyen, amennyi a felteendõ hajtókarhoz kell.
A négyszöges Alivio háromezer körül van (kettõtõl vannak noname, de megfelelõ darabok), és ráérsz a hajtókarcserén gondolkozni. Sztem felesleges Octalinkre lecserélni. Úgy tudom a monoblokk betekerõ egyforma mindegyikhez, de a hajtókar leszedõ nem.

Megvan a lehúzó a fél bicajt szétkaptam ma. :-)
Az Octalink a hajtókar felfogatásának a tipusa?? Vagyis van a négyszögletes és van az octalink, ami ez a "barázdás tengely"?? Lehet nagyon amatõr a kérdés de amatõr is vagyok még. :-)

Kérdeztem a boltaban, hogy nagyjából mennyért adnak egy jó monoblokkot. A válasz z volt, hogy 2 ezer forint. Tényleg ennyiért lehet jó minõségû cuccot venni??? Kérdeztem, hogy jobb minõségû mennyi lenne, erre az volt a válasz, hogy ez a jobb minõségû. :-)

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts

A telót én is kihagynám, fõleg egyenlõre... Ami az elsõ és legfontosabb, a monoblokk. Ebben többféle méret van, vagy van valami egységes szabvány?? Illetve ha egy méret mind, akkor a lehúzóval együtt vennék is egyet esetleg.

Ahhoz a vázhoz nem passzol a teleszkóp, elrontja a geometriáját, enyhén csopperes lesz tõle.
Monoblokkhoz: mérd meg a csapágyház szélességet, majd a hajtókarok levétele után a tengelyhosszt. Jó esélyel angol menetes 68 (vagy 73) mm-es vázba való kell. Tengelyhossz pont annyi legyen, amennyi a felteendõ hajtókarhoz kell.
A négyszöges Alivio háromezer körül van (kettõtõl vannak noname, de megfelelõ darabok), és ráérsz a hajtókarcserén gondolkozni. Sztem felesleges Octalinkre lecserélni. Úgy tudom a monoblokk betekerõ egyforma mindegyikhez, de a hajtókar leszedõ nem.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

exxpert

exxpert

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,288 posts

Ezek mennyibe kerülnek és milyen telóval vannak szerelve?

Az A2 XT az SR Suntour SF7-XCR villával van szerelve, és 115.900 Ft.

Az A4 az Rock Shox Dart 2 PopLock villával van szerelve, és 130.500 Ft.

[highlight] The bike way of life [/highlight]

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 posts
Mivel még csak tervezem a vásárlás újban gondolkozom,mert ugye mire összejön a pénz addigra a mostani használt eladók már biztosan nem lesznek meg.Esetleg tudsz valami jó használtat?

Használt, vagy új?