Sziasztok,
komfort országútit szeretnék vásárolni és két modell között vacillálok. Az egyik a Canyon Endurace AL 6.0 , a másik a Specialized Roubaix SL4 . A két bringát majdnem ugyan annyiért tudnám megvenni.
A canyon melett szól, hogy full 105, jó kilóval könnyebb értelmesebb kerék van benne.
A speci mellett, hogy karbon és talán kényelmesebb is, illetve ha később eladom akkor várhatóan jobb árat kapok érte.
Az érdekelne, hogy a speci beugró karbon vázai mennyire jók, jobbak-e mint egy igényes alu váz, vagy itt a karbon még csak vakítás.
A méretezéssel is kicsit gondban vagyok, mert a kalkulátorok alapján canyonból M-et kellene vennem, míg speciből 56-osat, ami majdnem koppra ugyanaz, mint a canyon L-es váza. Amúgy 180cm vagyok, 86-os belső lábhosszal.
Alapvetően a célom a bicajjal az lenne, hogy 5-6 óra után se törjön össze. Korábban egy M/L-es 2013-as TCX2-sem volt. Ezt mindig egy kicsit nagynak éreztem, olyan érzésem volt, hogy a nyerg nincsn elég elöl, hogy hatékonyan tudjam lefelé nyomni a pedált(valószínüleg az M-es lett volna jó belőle), illetve az alu villája igazi kínzás volt 3 óra után.