Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11925 hozzászólás a témában

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

ne vedd piszkálásnak, de van itt egy Bringa kövéreknek topic, azt kellene végignyálaznod.

Ha nem alföldi vagy, akkor mindenképpen emelkedőzz, az rettenetesen viszi :) Persze az elején óvatosan, vigyázva a pulzusra!

90%-ban máson múlik: kaja-pihenés-alvás-napirutin, és utána jön az edzés. :) #trustme, voltam 135-65 közt minden az elmúlt 10 évben.

egy nap 24 óra, hiába végzed el a munkát az edzés alatt, ha a nap többi részében péksüti-gyümölcslé-szénhidrátorgia megy kevés alvással, stresszeléssel és deskjockey módon.

Apróságok is sokat dobnak az energiafelhasználáson, eg.: bevásárláskor ha autóval mész, jó messzire állj meg a bejárattól, mindenhova lépcsőzz, ne liftezz, kisebb utakat gyalog-kerékpárral ejts meg, takarítást ne bízd másra, sőt, megfigyeltem a születetten vékony egyéneken, hogy pl. a seggükön sem úgy ülnek: hintáznak-jár a kezük-lábuk, grimaszolnak, folyamatosan izegnek-mozognak, még fekvés-ülés közben is, nap közben sokszor fel-alá járkálnak.

ezek.

:)

azért laborokat néznék, tsh, ft3, hdl, ldl, tag-ek, glükóz, hb1ac. nem éhgyomorra, mert nincs jelentősége. : ) szívfrekvencia=/=pulzus. 

Vejne módosította - 2016. május 28. - 06:04

Martin2004

Martin2004

vendég

• fórumtag
  • 92 hozzászólás
---

ne vedd piszkálásnak, de van itt egy Bringa kövéreknek topic, azt kellene végignyálaznod.

Ha nem alföldi vagy, akkor mindenképpen emelkedőzz, az rettenetesen viszi :) Persze az elején óvatosan, vigyázva a pulzusra!

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Hol talalok outit 60-62es meretben max 73fokos fejcsoszoggel vagy laposabbal valamint 73foknal nem laposabb nyeregvazcsoszoggel 400 feletti reach es 590-600 koruli vizszintes felsocso mellett?

Hihetetlen, hogy a nagy meretek szogei altalaban rettenetesek...
1500€-ban tetozik kb a max keret. A rose prosl 1000 tudja a fentieket: https://www.rosebike...2768/aid:852770 es az ara is szuper, de lehet jobban orulnek egy 105 szettnek, viszont a pro sl 2000 mar rosszabb geometriaju (de miert??)
Lehetne esetleg karbon is, de ennyiert a belepo race geo-s 105-os karbon kanyon van, de abbol az cl kicsi, a 2xl gyakorlatilag nem nagyobb/hosszabb, szoval elrontottak kicsit, a 3xl meg lehet azert kicsit nagy.

195cm vagyok, 94cm belso labhossz, hosszu karok, 84cm-n ulok kb.

A rose amugy tokeletes, nincs baj a tiagraval sem, csak vicc, hogy a legalapabb bringa a legtisztessegesebb geometriaju az en meretemben.

Van esetleg mas tippetek? A 105-os erdekelne, azert megiscsak az a mai kor szettje, foleg a fekek miatt. Vonz a campa is, csak ennyi penzer mi lehet versenyben a simanoval, ehhez nem ertek, kerdem az okosabbakat?

A karbon vaz nem feltetel, sokkal inkabb a jo grometria es sz egseges szett, de ha lud legyen kover alapon azert ha van ilyen meretben ennyiert ilyenrol is tudomasotok, ne tartsatok magatokban.

Koszi-koszi!

jaj

http://www.bike-disc...65306/wg_id-110

73-73, hosszú tengelytáv, hosszú láncvilla, 400 mm fölötti reach..

Mars

Mars

vendég

• fórumtag
  • 527 hozzászólás

Oké

Cube Attain

Fuji Altamira

Lapos fejcsőszögek nagy méretben.

Egyébként a SuperSix (caad10) 58-as méretben egyáltalán nem ideges, nagyon is stabil-kiszámítható, legalábbis szerintem.

Mondjuk széles kormánnyal-130-as kormányszárral, de az az alap akkora vázhoz..

megnéztem a cannon-t, 58-as méretben még hagyján, de 62-esben azért nagyon nem ugyan ezek a számok.

a cube jó lenne a szögeivel, de rövid, és így a tengelytávja is kevés, főleg, hogy hosszú a láncvillája, így arányaiban a pilótafülke még rövidebb.

a fuji szintén 74 fokos fejcsőszöggel bír, de lehet elnézek valamit.

A 130mm és széles kormány kombóban egyetértünk, én is ezekkel számolok. Kormánygeometriából a kompaktot, kis előrehajlással, alacsony lehajlással, klasszikus ívvel szeretem.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Oké

Cube Attain

Fuji Altamira

Lapos fejcsőszögek nagy méretben.

Egyébként a SuperSix (caad10) 58-as méretben egyáltalán nem ideges, nagyon is stabil-kiszámítható, legalábbis szerintem.

Mondjuk széles kormánnyal-130-as kormányszárral, de az az alap akkora vázhoz..

Mars

Mars

vendég

• fórumtag
  • 527 hozzászólás

amúgy miért kell lapos homlokcsőszög nagy vázhoz Neked?

Az XXL-es GTR Wilier vagy a 60-as CAAD10 geójához mit szólsz?

reachben pár mm-t nyugodtan játszhatsz, mert, ekkora vázhoz alap a 130mm-es kormányszár, és az egyes kormányok reach értéke közt is van akár 30mm differencia is (ld. Pro PLT vs. 3t aeronova)

Meg a nyeregcső hátrahajlás is 12-25mm közt van általánosan.

Azért a 72,5-73 nem lapos, csak épp nem tűhegyes... ne legyen már laposabb egy bringa nyeregvázcsőszöge mint a fejcsőszöge. A középméreteknél ilyet sehol nem látsz, független attól, hogy filléres vagy méregdrága a termék.

Egy 73,5-74,5-es fejcsövű bringa rettenetesen kanyarodik egy hobbistának, ideges is nagy tempónál. Arról nem is beszélve, hogy a cipő is beleér a kerékbe, és oké, ez még oké, de ne 10 cm legyen már az átfedés, elég 4-5 is, ha már muszáj.

A cannondale-k rövid tengelytávja és irreális fejcsőszöge taszít, pedig amúgy igen igen kedvemre való a márka.

A wilier gtr team a legnagyobb méretben is kissé rövid, és ott oké a fejcsőszög, de túl lapos az ülőcső, így effektív még rövidebb a váz egyenes fejű nyeregcsővel, mert ilyen nyeregcsőszöggel már igazán nem kell mégjobban a hátsókerék fölé ülni...

vagy nagyon el lennék tévedve??

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

amúgy miért kell lapos homlokcsőszög nagy vázhoz Neked?

Az XXL-es GTR Wilier vagy a 60-as CAAD10 geójához mit szólsz?

reachben pár mm-t nyugodtan játszhatsz, mert, ekkora vázhoz alap a 130mm-es kormányszár, és az egyes kormányok reach értéke közt is van akár 30mm differencia is (ld. Pro PLT vs. 3t aeronova)

Meg a nyeregcső hátrahajlás is 12-25mm közt van általánosan.

Vejne módosította - 2016. május 24. - 19:31

Mars

Mars

vendég

• fórumtag
  • 527 hozzászólás

A Rose bicajoknál nem úgy működik, hogy variálhatod az alkatrészeket szabadon...?

A belépő szinten nem lehet variálni, így ezt az 1000-es modellt sem lehet, max a kormány szélességét meg tán a stucni hosszát választhatom meg, de lehet, hogy azt sem.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Hol talalok outit 60-62es meretben max 73fokos fejcsoszoggel vagy laposabbal valamint 73foknal nem laposabb nyeregvazcsoszoggel 400 feletti reach es 590-600 koruli vizszintes felsocso mellett?

1500€-ban tetozik kb a max keret. A rose prosl 1000 tudja a fentieket: https://www.rosebike...2768/aid:852770 es az ara is szuper, de lehet jobban orulnek egy 105 szettnek, viszont a pro sl 2000 mar rosszabb geometriaju (de miert??)
Lehetne esetleg karbon is, de ennyiert a belepo race geo-s 105-os karbon kanyon van, de abbol az cl kicsi, a 2xl gyakorlatilag nem nagyobb/hosszabb, szoval elrontottak kicsit, a 3xl meg lehet azert kicsit nagy.

A rose amugy tokeletes, nincs baj a tiagraval sem, csak vicc, hogy a legalapabb bringa a legtisztessegesebb geometriaju az en meretemben.

Van esetleg mas tippetek? A 105-os erdekelne, azert megiscsak az a mai kor szettje, foleg a fekek miatt. Vonz a campa is, csak ennyi penzer mi lehet versenyben a simanoval, ehhez nem ertek, kerdem az okosabbakat?

A karbon vaz nem feltetel, sokkal inkabb a jo grometria es sz egseges szett, de ha lud legyen kover alapon azert ha van ilyen meretben ennyiert ilyenrol is tudomasotok, ne tartsatok magatokban.

Koszi-koszi!

A Rose bicajoknál nem úgy működik, hogy variálhatod az alkatrészeket szabadon...?

Mars

Mars

vendég

• fórumtag
  • 527 hozzászólás

Koszi-koszi!

catchke2ro

catchke2ro

újonc

• fórumtag
  • 10 hozzászólás

Sziasztok!

Kerékpár vásárlásban kérnék tanácsot.

Jelenlegi súlyom 160 kg (185cm magas vagyok), és megy folyamatosan lefele, most már látok rá esélyt, hogy találok olyan bringát, ami kibír. Voltam egy kerékpárszervizben is, ahol azt a tanácsot adták, hogy 100k fölött már az alkatrészek vannak annyira jó minőségűek, hogy komoly gondolom nem lesz vele, csak a kerekeket kell kicserélni egy jobb felnire, vastagabb küllőkre, és jobb tartású gumira. Erre ő 20k-t ajánlott. Összesen 140k-m van az egészre, ezért 120 körül néztem bicikliket. Nagyon kedves volt egyébként a bicikli szerviz, ahol voltam, csak az első tanács és felajánlás után pár hétig telefonálgattam, hogy a végső kiválasztásban segítsenek, de 3 hét után feladtam, megpróbálok keresni más helyet, mert le lettem sajnos "sz*rva" :P

Felhasználás módja vegyes lenne, ha nagyobb utakra mennék, akkor mindenképpen szeretek az első lehetőségnél járható földútra lefordulni, ezért ez az elsődleges terv, de azért lesz (vidéki) városon belüli közlekedés is, bár azok csak rövidebb menetek lesznek.

Amiket kinéztem a szerviz ajánlása alapján:

Merida 2016 MATTS 6.5 V
http://bikefun.hu/pr...tt-fekete-zoeld

Merida 2016 CROSSWAY 05 V
http://bikefun.hu/pr...tt-fekete-zoeld

GT Aggressor 3.0
http://gtkerekparok....gressor-30-2014

Gepida Mundo
http://www.gepida.hu...do/30160030-21A

Gepida Alboin 200 PRO
http://www.gepida.hu...n7/30160220-56A

Csepel WOODLANDS SPORT 26 MTB 1.0 21S 20 FEK
http://www.csepelbik...roduct&id=21009

Kross Evado 2.0
http://www.krosskere...kerekparok.html

Kellys Viper 10
http://www.kellysbik...ck#.VxtPgj-LlE4

Kellys Viper 30
http://www.kellysbik...ue#.VxtPhj-LlE4

Kellys Cliff 10
http://www.kellysbik...ck#.VxtPmz-LlE4

Kellys Stylus Vamp
http://kellys.hu/kel...tylus-vamp-2013

A fenti típusoknak az egyel feljebbi kategóriája (Kellys Viper 50, Kellys Cliff 30 / 50, Merida Matts 6.10-V, Merida Crosswy 10-V, Gepida Alboin 300 ...) is szóba jöhet, de csak akkor, ha valahol le van akciózva, és ezért a 120-as kategóriába csusszan.

Az lenne a kérdésem, hogy egyet értetek-e a szervizes ajánlásával (csak kerékcsere kell), és hogy ti a helyembe mit választanátok a fentiek közül?

Köszi a segítséget előre is

üdw

Ádám

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

https://www.willhabe...50cm-159233213/

Kishercegeknek és még kisebb hercegnőknek.

Just for fün. Daumenschalthebeln! 

Caliph

Caliph

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás

Köszönöm a gyors választ!

Sandman

Sandman

vendég

• fórumtag
  • 433 hozzászólás

Üdv!

Lenne egy Gepida alboin 300as(trekking) bringám,erre keresnék felnit gumit extra nagy súlyra,ami olyan 160kg. Nem vagyok kis termetű ember,aszfaltra használnám rövid távokon(20-30 km naponta) kicsit megmozgatva magam.

Lényeg hogy szerintem a váz simán bírná a súlyt. Jelenleg dupla falú felni van rajta megerősített küllőkkel(kaptam a bringát ajándékba,de nem értek hozzá hogy tényleg rajta van e)

Létezik egyáltalán ilyen felni/gumi kombó amire azt mondjátok elbír,és nem kell attól félnem hogy összecsuklik? :D

Köszi a tippeket :D

Amíg nem ütöd meg egy komolyabb szegélyen vagy kátyúban, el kell bírnia. Amúgy meg, ha gyengének bizonyulna (amit nem hiszek, mert a gyári felnije is elég masszív a Gepidának) akkor először küllőtörést fogsz tapasztalni, nem csuklik össze olyan könnyen az. Ameddig ez nem következik be, használd csak nyugodtan. Azért én tennék rá egy Schwalbe Marathon Plus-t (vagy Plus Tour-t, ha a bütykösebb változat jön be, de városban inkább a simább felület lesz a jó) mert a defektállóság fontos lesz ekkora terhelésnél. Meg esetleg valami defektjavító folyadékkal töltött belsőt (Slime vagy Joe's Sealants) - nekem már sokszor segített városban üvegszilánk vagy drótdarab esetén.

• Caliph kedveli ezt

Caliph

Caliph

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás

Üdv!

Lenne egy Gepida alboin 300as(trekking) bringám,erre keresnék felnit gumit extra nagy súlyra,ami olyan 160kg. Nem vagyok kis termetű ember,aszfaltra használnám rövid távokon(20-30 km naponta) kicsit megmozgatva magam.

Lényeg hogy szerintem a váz simán bírná a súlyt. Jelenleg dupla falú felni van rajta megerősített küllőkkel(kaptam a bringát ajándékba,de nem értek hozzá hogy tényleg rajta van e)

Létezik egyáltalán ilyen felni/gumi kombó amire azt mondjátok elbír,és nem kell attól félnem hogy összecsuklik? :D

Köszi a tippeket :D

Caliph módosította - 2016. május 11. - 22:34

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

egy gravelbikeot nezzel meg, azok ugyanugy magasabbak, mint az endurance bringak. a korabban linkelt author is egesz magas.

mutyuru

mutyuru

újonc

• fórumtag
  • 13 hozzászólás

az outi kormány komfortosabb, egyrészt azért, amit Arn írt, másrészt, mert a csuklód természetesebb helyzetben van, és a vállízületednek is jobb a semleges tartás.

A másik: ahogy néztem annak a radon krossznak a geóját, én 180cm-hez nem vennék 56-ost, mert bitangnagy. 52-es elég kéne, hogy legyen. :)

Koszi Vejne neked is! Talan emlekszel, korabban mar jartam itt es akkor cyclocross akartam venni. Vegul volt nalam egy 3 hetet es nem tudtam hozza szokni a kormanyhoz, emiatt lottem ki es maradtam a crossnal.

Meretnel maradok az 52nel, Fura, hogy nincsen egyen sema a gyartok kozott a meretet tekintve... ez igen megneheziti az ilyen laikusok eletet, mint amilyen en vagyok. Ra vagyunk kenyszeritve, h forumokon kerdezzunk vagy jarkalunk a boltokba es ott rendeljuk meg.

mutyuru módosította - 2016. május 10. - 11:15

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

az outi kormány komfortosabb, egyrészt azért, amit Arn írt, másrészt, mert a csuklód természetesebb helyzetben van, és a vállízületednek is jobb a semleges tartás.

A másik: ahogy néztem annak a radon krossznak a geóját, én 180cm-hez nem vennék 56-ost, mert bitangnagy. 52-es elég kéne, hogy legyen. :)

• mutyuru kedveli ezt

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Kosz, de a koskormanyost kilottem. Volt 3 hetig egy verda nalam kolcsonbe epp emiatt es nem tudtam hozzaszokni. :S

Radont valasztottam vegul innen meret valasztasanal eleg a testmagassagot figyelembe vennem? Gondolom egy 180cm-es magassaghoy az 56os meret eleg kellene legyen.

a koskormanyos bringaknal nagy elony, hogy tobb helyen tudod fogni. A kenyelem a geometrian mulik, ha magasabb, ugyanugy kenyelmes, mint az egyeneskormanyos.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.268 hozzászólás

Kosz, de a koskormanyost kilottem. Volt 3 hetig egy verda nalam kolcsonbe epp emiatt es nem tudtam hozzaszokni. :S

Radont valasztottam vegul innen meret valasztasanal eleg a testmagassagot figyelembe vennem? Gondolom egy 180cm-es magassaghoy az 56os meret eleg kellene legyen.

lehet az 52-es is, jó lesz.

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való