Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
11928 replies to this topic

Bianconeri

Bianconeri

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Köszi a segítséget.
Van egy hosszú, de vékony lakatom, illetve egy vastagabb rövid, amivel a kereket a vázhoz kötöm. A bringa napközbe zárt udvaron van másik 30 bringa között, az "õrbódé" mellett, szóval nem aggódok.
Mi a pontos neve az ilyen szerszámoknak? Vaterán kerestem, de nemtom mi a pontos megnevezése. Nekem jó az olcsó is. Dechlaton nincs a környéken. Hervis, tescco, spar, intersport vagy inkább bringabolt? Esetleg online?

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts

Üdv,

A minap vettem egy Trek 3700-et. Turázgatni, városba járkálni tömegnyomor helyett meg hasonlók.
Kérdésem az, hogy milyen felszerelést ajánlottok hozzá? (esetleg ami kötelezõ)
...

1. Sisak minenképp kell, nekem a Giro vált be, de érdemes próbálgatni többfélét.
2. Ha bármilyen közterületen bármennyi idõre (beleértve iroda mélygarázsát is) otthagyod a bringát, akkor egy komolyabb U-lakat (esetleg lánc) elengedhetetlen. Abus vagy Kryptonite, 10 ropi és felette.
3. Csengõ városban nem rossz, de sokszor észre sem veszik a bamba kétlábúak
4. összecsukható szerszámokból a topeak elég jó, de ha ócsó kell, akkor a decathlonban is találsz ilyesmit.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

Bianconeri

Bianconeri

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Üdv,

A minap vettem egy Trek 3700-et. Turázgatni, városba járkálni tömegnyomor helyett meg hasonlók.
Kérdésem az, hogy milyen felszerelést ajánlottok hozzá? (esetleg ami kötelezõ)
Már vettem lámpaszettet, mérõórát, prizmák, kulacstartó, sárvédõ.
Csengõt ajánlották (kresz szerint), ez komoly? Illetve bukósisak?
Illetve szeretnék valamiféle szerszámkészletet, de ilyen összecsukható dolgot, ami elfér egy övtáskába, vagy vázra szerelhetõ tatyóba.
Ilyet tud ajánlani valaki? Olyan kellene, amivel az alap dolgokat lehet a kerón szerelni.
Köszi a segítséget.

pauly

pauly

vendég

• fórumtag
  • 90 posts
Ja ugye ezekre lehet sárvédõt,csomagtartót szerelni ha esetleg késõbb akarok?

pauly

pauly

vendég

• fórumtag
  • 90 posts
Értem,köszi mindkettõtöknek,akkor szerintem ha van még nekik,inkább a Krosst választom.Jobban is tetszik...

Tamoo

Tamoo

vendég

• fórumtag
  • 191 posts

Ja látom hogy pl meadow-on shimano alivio van.Az rosszabb mint az acera?Mert akkor esetleg a sima MEADOW jobb lenne 62900 ft-ért?(mintha úgy emlékeznék hogy az acera váltó a jobb)Bár lehet ott meg a többi cucc gyenge akkor rajta...

alivio a jobb, egyébként itt egy shimano "ajánlás" KATT

vázméretrõl: 178-180cm vagyok, lehet kicsit elvetemült dolog, de cross bringából(Kelly's Neos) 21"-ost használok, egyszerûen a hossz miatt. Nem szeretem a rövid vázat. Átlépési magassága necces, a zacsi már rálóg :D

pauly

pauly

vendég

• fórumtag
  • 90 posts
Ja látom hogy pl meadow-on shimano alivio van.Az rosszabb mint az acera?Mert akkor esetleg a sima MEADOW jobb lenne 62900 ft-ért?(mintha úgy emlékeznék hogy az acera váltó a jobb)Bár lehet ott meg a többi cucc gyenge akkor rajta...

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts

Na még annyit utoljára hogy alkatrészeket tekintve meilyk a jobb a Caprine Tour Cross 2009 vagy a KROSS MEADOW ALIVIO?És befejeztem :)
Bikemag - Caprine Tour Cross--[FONT="]Technikai adatok, gy
CROSS 2009 AKCI
Köszi!

A cross-nál a hajtókar és a felnik szerintem jobb minõségûek
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

Gtmn

Gtmn

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Sziasztok!

Ez lesz az elsõ komolyabb bringám és ehhez kérném a segítségeteket. Nézegettem mostanában a kínálatot de kicsit el vagyok veszve.

A bringa fõleg országúti tekerésre lesz napi szinten úgy 20 km mellette némi laza erdõs tereppel stb. Rólam annyit érdemes tudni hogy kb 187-8 cm magas és valamivel több mint 100 kg vagyok szóval úgy érzem valami nagyobb, erõsebb konstrukció lenne a nyerõ. Olyan 50-60k-ért keresnék bringát max 100k ami még szóba jöhet.

Szerintetek milyen bringával járnék a legjobban, ha nem szeretnék nagyon utólag építgetni rajta?

Elõre is köszönöm.

pauly

pauly

vendég

• fórumtag
  • 90 posts
Na még annyit utoljára hogy alkatrészeket tekintve meilyk a jobb a Caprine Tour Cross 2009 vagy a KROSS MEADOW ALIVIO?És befejeztem :)
Bikemag - Caprine Tour Cross--[FONT="]Technikai adatok, gy
CROSS 2009 AKCI
Köszi!

pauly

pauly

vendég

• fórumtag
  • 90 posts
Hát sajnos nem találtam errõl a caprine-rõl semmi geo adatot a többi vázmérethez,sõt még amúgy is alig találni róla valamit :/
Félek ettõl a 20-as vázmérettõl kicsit :)

papabear

papabear

vendég

• fórumtag
  • 197 posts
:o) Örülök, hogy segítettem!
Ha megnézed azt bringát alaposan nézd át a vázat. Ha nincs rajta repedés, nem lesz vele gond.
És még túrj az apróban, sok csemegét találni!
Hegyibringás = Kerekes Jeti

akvamen

akvamen

újonc

• fórumtag
  • 6 posts
Üdv!

T. papabear köszönöm a gyors választ és a linkelt hirdetést (ami mellesleg nagyon tetszik).

Üdv.:B.M.

pauly

pauly

vendég

• fórumtag
  • 90 posts
Értem,hát akkor inkább a 20-as,nehogy túl kicsi legyen.Nem szeretnék "nagypapásan" ülni rajta :)
Köszi a segítséget!
Rákeresek még a többi vázméretre hátha találok...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,278 posts

Aha,értem,köszi,akkor amik az oldalon megvannak adva geo adatok az alapján kb be lehet lõni,hogy az én 179cm-hez meilyk lehet inkább jó?vagy több adat kellene?

ezek ja. jó lenne persze a többi vázméretrõl is, de ezt elmézve hacsak nem akarsz abszolut "nagypapásan" ülni a bringán akkor inkább 20-as
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

pauly

pauly

vendég

• fórumtag
  • 90 posts
Aha,értem,köszi,akkor amik az oldalon megvannak adva geo adatok az alapján kb be lehet lõni,hogy az én 179cm-hez meilyk lehet inkább jó?vagy több adat kellene?

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
geometriai adatok

vázcsõvek hossza, az egymással bezárt szögei, illetve ezekbõl származtatott adatok /pl. utánfutás, középcsapágymagasság stb../
meghatározzák a bicó viselkedését, irányítását
vannak, amik fix adatok, van, amin tudsz változtatni /nyeregcsõ, stucni, kormány, külsõgumi/ cseréjével..

pauly

pauly

vendég

• fórumtag
  • 90 posts
Mi az a geo adatok?Ezt már a múltkor sem értettem :)
szerk:gemoetriai adatok? Azok mik pontosan?

Itt pl megvannak adva geomeriai adatok,erre gondolsz?
http://bikemag.hu/11...235/index3.html

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,278 posts

Hali!

A 179cm-hez a 18" váznak is jónak kell elvileg lenni?Mert néztem caprine tour cross-t,és úgy látom hogy abból nincs is 19-es méret.Gondolom semmiképp se a 20-ast vegyem ugye?

ez igy geo adatok nélkül nehéz

pl dema cross bicókból ból is a 19,5-es a M-es
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

pauly

pauly

vendég

• fórumtag
  • 90 posts
Hali!

A 179cm-hez a 18" váznak is jónak kell elvileg lenni?Mert néztem caprine tour cross-t,és úgy látom hogy abból nincs is 19-es méret.Gondolom semmiképp se a 20-ast vegyem ugye?