Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
11925 replies to this topic

Darts

Darts

törzsvendég

• fórumtag
  • 579 posts
Ez nem is olyan rossz ötlet...veszek valami 5 ezer forintos kerékpárt,és mindjárt 20-30 ezret tudok spórolni,vagy még többet is!:)Kelly's ker

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
max 20-25

Sziasztok!
Nekem csupán egy kérdésem lenne, 2 hete vettem egy (Sárga színû) Genesis Ares sx típusú bringát, a 2 kormányváltót kicseréltem (shimano revoshift), a váltókat belõttem (shimano c101-elöl, alivio-hátul), tektro fékekkel, sztem teljesen gyári! Néhány karc van rajt, de amúgy nagyon penge a bringa! Nincs 8-as, fékek állatok:)

Mennyit érhet?!

A válaszokat elõre is köszönöm!

Kistenkes

Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

kistenkes

kistenkes

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Sziasztok!
Nekem csupán egy kérdésem lenne, 2 hete vettem egy (Sárga színû) Genesis Ares sx típusú bringát, a 2 kormányváltót kicseréltem (shimano revoshift), a váltókat belõttem (shimano c101-elöl, alivio-hátul), tektro fékekkel, sztem teljesen gyári! Néhány karc van rajt, de amúgy nagyon penge a bringa! Nincs 8-as, fékek állatok:)

Mennyit érhet?!

A válaszokat elõre is köszönöm!

Kistenkes

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,190 posts
munkába járáshoz, és városi szaladgáláshoz vettem egy régi országútit, hibátlan arra célra
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

budacsik

budacsik

vendég

• fórumtag
  • 38 posts
A fixi annyira nem jön be, csak a sima ss. Az egész tetszik ahogy van. Azt nem tudom, hogy a váltás hiányozna-e, de legalább munkába járni szeretnék egy olcsóbbat, kipróbálni...

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

Megéri szerintetek?

Nem. Tipikusan az a kategória amit maradék akatrészekbõl érdemes építeni, negyedáron. A fixit meg végleg felejtsd el.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Tárcsás bringából csak hidraulikusat vegyél mert a bovdenes tárcsafékek nem jobbak mint egy minõségibb v-fék.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

lujo26

lujo26

vendég

• fórumtag
  • 24 posts
Nekem nem volt még tárcsafékes biciklim,egy kezdõ montisnak megéri ilyen?Vagy majd késõbb vegyek rá egy jobb tárcsásat.

budacsik

budacsik

vendég

• fórumtag
  • 38 posts
Sziasztok!

Még mindig napról napra változtatok az elgondolásomon. Ma bementem egy boltba slick gumit venni a montimra, és szóba keveredett, hogy nem tudom eldönteni, milyen bringa való nekem. Ekkor megláttam egy single speed (SS) és egy fixi gépet. Külsõre tök egyformák voltak, 1 napja még azt mondtam volna rájuk, hogy 1 sebességes outi, outi kormány nélkül :)

Egy biztos, baromi egyszerû, baromi szép és baromi könnyû (<10kg). A srác azt mondta 70-80.000-ért csinálja õket. Megéri szerintetek? Nem tudom milyen alkatrészekbõl teszi össze, de ahhoz képest, hogy csomó alkatrész nem kell (váltók, fogaskerekek, bowden, bowdenház), elég drága.

lujo26

lujo26

vendég

• fórumtag
  • 24 posts
Nem rossz de sajna 100k-m van rá,megpróbálok egy Matts 20-MD-t kialkudni belõle :D Persze nekem is a fehér gyere be ;)

Jollywalker

Jollywalker

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
Én legelõször ezt néztem Merida Matts 40-D 2010 - Ker
de nem volt belõle 16os méretben, fehér legalábbis XD nekem meg a hülye rögeszmém h fehér kell...

csaba8

csaba8

törzsvendég

• fórumtag
  • 955 posts

Én ma beszéltem az eladóval tegnap vitték el az utolsó 22' Tyaxot, és azt mondta nem jön már õszig új szállítmány.Helyette két bringát mondtak:
1. Matts 20-V - MTB Hardtail - Merida Bikes International
2. Mongoose Rockadile ALX disc ker ebben cserélnék a telót lockoutosra.
Fogalmam sincs mi legyen :S
Esetleg vkinek ötlete? :)

http://www.bicyclewe...atts-20-md-2010

"just chillin killin"

lujo26

lujo26

vendég

• fórumtag
  • 24 posts
Én ma beszéltem az eladóval tegnap vitték el az utolsó 22' Tyaxot, és azt mondta nem jön már õszig új szállítmány.Helyette két bringát mondtak:
1. Matts 20-V - MTB Hardtail - Merida Bikes International
2. Mongoose Rockadile ALX disc ker ebben cserélnék a telót lockoutosra.
Fogalmam sincs mi legyen :S
Esetleg vkinek ötlete? :)

Jollywalker

Jollywalker

újonc

• fórumtag
  • 5 posts

Nekem is ajánlották már ezt a bringát, sokat olvastam utána is,sok jó dolgot írtak róla és ami fontos jó az ár/érték aránya azt mondják.95% hogy én ezt választom.Köszi szépen mindenkinek a segítséget majd írok hogy mik a benyomásaim vele.

NNah örülök neki, mikor veszed?
Én a héten utánajárok Egerben...aztán majd várom a tapasztalataidat! Remélem jol választottunk! :) Csaoo

gabross

gabross

újonc

• fórumtag
  • 5 posts

Köszi a véleményt. A méterválasztás sem egyszerû. 178 cm-es magasságomhoz az 52 vagy 55 cm nagyságú váz illik (Medria táblázat szerint 175 (52), 180 és 185 (55)).
Ezek alapján úgy gondolom, hogy a 55 cm lesz talán a jó.

Nekem is volt crossway-em, 178 cm vagyok, és 52-es volt. Sztem az kell neked is.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,270 posts

Köszi a véleményt. A méterválasztás sem egyszerû. 178 cm-es magasságomhoz az 52 vagy 55 cm nagyságú váz illik (Medria táblázat szerint 175 (52), 180 és 185 (55)).

szerintem az 55 rettenet nagy. és hosszú is.
szvsz max 52 .De akár 48 (48-asés az 52-es ugzanolzan hosszú effektiv felsõcsõ ) én 175 vagyok, magamnak 46-ost vennék. de én használom terepen is, ott meg jobb az alacsonyabb.

az a táblázat elég "elnagyolt"
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

krivan

krivan

újonc

• fórumtag
  • 3 posts

meridának bõvebb méretválasztéka, bevált jó geója van. gepidán ráadásul elég hulladék hajtómû, szutyok csapággyal.
szal 1 a meridára.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,270 posts

Sziasztok!

A szokványos kérdés: Milyen bringát vegyek?
Most jelenleg egy alap montival járok, de a felhasználási terület elsõsorban munkába járás, város illetve aszfaltozott út. Ezekre a célokra corss vagy fitness kategória tûnik a legmegfelelõbbnek. A fitness egy kicsit talán jobban tetszene, de a gyõri kerékpárutak minõségét és az ízületi problémáimat tekintve az elsõ telo hiánya hátrányt jelent. A másik gondom, hogy nem mindegyik fitness modellre szerelhetõ sárvédõ ami az esõs õszi idõszakban jól jönne.
A cross kategóriából a Merida és a Gepida modelljeit néztem ki:
Merida Crossway TFS 400-V 2010
Gepida Alboin 500 CRS 2010
Kérem a véleményeteket a két bringáról, vagy valami más javaslatot ebben a kategórában. Én most a Merida felé hajlok.

meridának bõvebb méretválasztéka, bevált jó geója van. gepidán ráadásul elég hulladék hajtómû, szutyok csapággyal.
szal 1 a meridára.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

krivan

krivan

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Sziasztok!

A szokványos kérdés: Milyen bringát vegyek?
Most jelenleg egy alap montival járok, de a felhasználási terület elsõsorban munkába járás, város illetve aszfaltozott út. Ezekre a célokra corss vagy fitness kategória tûnik a legmegfelelõbbnek. A fitness egy kicsit talán jobban tetszene, de a gyõri kerékpárutak minõségét és az ízületi problémáimat tekintve az elsõ telo hiánya hátrányt jelent. A másik gondom, hogy nem mindegyik fitness modellre szerelhetõ sárvédõ ami az esõs õszi idõszakban jól jönne.
A cross kategóriából a Merida és a Gepida modelljeit néztem ki:
Merida Crossway TFS 400-V 2010
Gepida Alboin 500 CRS 2010
Kérem a véleményeteket a két bringáról, vagy valami más javaslatot ebben a kategórában. Én most a Merida felé hajlok.

lujo26

lujo26

vendég

• fórumtag
  • 24 posts

nekem ugyanaz a "problémám" mint Lujo26-nak, és árkategoriában is afelé nézelõdöm, csak én a Mátra és a Bükk ösvényein, de ez egyébként mindegy :D, csak hogy én is turázgatnék hosszabbakat, változatos terepen, persze hetes csomaggal megpakolva nem mennék le pl a kékkereszten, lehet anélkül sem, de majdnem.
Ezen a bicon gondolkodom de nagyon. Mongoose Tyax Sport 2010 - Ker
valakinek valami vélemény rola?
Köszönöm

Nekem is ajánlották már ezt a bringát, sokat olvastam utána is,sok jó dolgot írtak róla és ami fontos jó az ár/érték aránya azt mondják.95% hogy én ezt választom.Köszi szépen mindenkinek a segítséget majd írok hogy mik a benyomásaim vele.