Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11932 hozzászólás a témában

lujo26

lujo26

vendég

• fórumtag
  • 24 hozzászólás

Sziasztok!
Mint írtam nemrég mind a 2 féle cross bicaj elfogyott amit venni akartam.
Most így egy hónapot várok, de addig is érdeklõdök a bicajok iránt.
A Merida Crossway 20-v bicajról nem leltem sehol komolyabb infót.
Merida Crossway 20-V 2010 - Ker
Szerintetek megéri ez?
Elõre is köszi
bexzy

Hali, ha komolyabb infót szeretnél
Crossway 20-V / -Lady - Cross Bike - Merida Bikes International
itt találsz.

budacsik

budacsik

vendég

• fórumtag
  • 38 hozzászólás

munkába járáshoz, és városi szaladgáláshoz vettem egy régi országútit, hibátlan arra célra

Ezen is gondolkoztam, de mennyiért éri meg használtat venni, és hogy? Teszvesz, vatera kiesik, mert látatlanban kell megvenni, ki sem próbálhatom, hogy jó-e..

bexzy

bexzy

vendég

• fórumtag
  • 29 hozzászólás
Sziasztok!
Mint írtam nemrég mind a 2 féle cross bicaj elfogyott amit venni akartam.
Most így egy hónapot várok, de addig is érdeklõdök a bicajok iránt.
A Merida Crossway 20-v bicajról nem leltem sehol komolyabb infót.
Merida Crossway 20-V 2010 - Ker
Szerintetek megéri ez?
Elõre is köszi
bexzy

Csucsu

Csucsu

törzsvendég

• fórumtag
  • 780 hozzászólás
  • LocationBudapest
Szerintem városban szaladgálni, melóba járni tökéletes az SS, ha nincsenek komolyabb emelkedõk, nekem is van egy, és nagyon szeretem. Baráti árból összerakható egy ilyen gép, és talán a kisebbségnek sem tetszik annyira váltók nélkül.

Túrázni mtb-vel is lehet, én tekertem vele már felcuccolva, sátor hálózsák stb 160 km-t egy nap, és semmi bajom sem volt. Elõnye, hogy erõsebb mint egy cross gép, ami csomagokkal nem mellékes, ráadásul elvileg hatékonyabb fékek is vannak rajta, ami szintén nem utolsó szempont plusz 15kg holminál. Ráadásul, ha valahol még a nap végén terepezni akar az ember, nyugodtan mehet vele. Szerintem a cross, se nem országúti, se nem mtb, sehol sem az igazi, akkor minek? Nem hiszem hogy azonos súly mellett sokkal lassabb legyen egy 1,5 - 1,75 ös slick gumis mtb. Akkor inkább egy fitneszbike.

SS-t is egy mtb vázból csináltam, szar utakon sem kell félteni, nagy az alkatrész, gumi választék, meg nem versenyzek vele, hogy mosk kb 5 km/h val gyorsabb lennék talán egy nagyobb kerékméretû bringával, ez szinte csak a futároknál számít. Szerintem kissé túl van lihegve ez a cross bringás dolog.

Használt dolgot elvbõl nem veszek, pedig kerékfûzéstõl kezdve mindent megcsinálok, úgyhogy konyítok a bringákhoz. Az eredetük bizonytalan, és én nem akarom tudtom nélkül véletlenül sem támogatni a tolvajokat, mert 2szer is loptak tõlem már el bringát. Az újhoz meg elvileg gari is jár, igaz ilyen problémára nem emlékszem, amióta bringázok, de ettõl elõfordulhat hibás alkatrész.

Ez a véleményem, amit gyanítom nem mindenki fog osztani itt. :D

papabear

papabear

vendég

• fórumtag
  • 197 hozzászólás

A fixi annyira nem jön be, csak a sima ss. Az egész tetszik ahogy van. Azt nem tudom, hogy a váltás hiányozna-e, de legalább munkába járni szeretnék egy olcsóbbat, kipróbálni...

Ha nem sok szintet kell másznod a bringával, akkor jó az ss, egyébként csak akkor, ha szeretsz lábra gyúrni és sokat szenvedni.
Én is most építek egy aszfaltszaggatót, de inkább rakok rá váltót: montis lévén hiányozna és a térdporcaim sem szeretik az erõltetett taposást, inkább pörgetek....
Hegyibringás = Kerekes Jeti

Darts

Darts

törzsvendég

• fórumtag
  • 579 hozzászólás
Már itt is 20 % a kedvezmény:Cseke Ker

krivan

krivan

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Sziasztok!

Még mindig kacsingatok a fitness vonal irányában. Találtam jelentõs kedvezménnyel 2009 évi Merida S-Presso 500-D 2009 modellt. A vázmérete 50 (S) cm nem tudom, hogy a 178 cm magasságomhoz megfelelõ-e. A geometriai adatok szerint ez a váz rövidebbnek tûnik mint a crossway. A Merida szerinti mérethatárok: 170 és 175 S (50 cm), 180 és 185 L (55 cm), a két méret között azonban jelentõs a különbség

Darts

Darts

törzsvendég

• fórumtag
  • 579 hozzászólás
Ez nem is olyan rossz ötlet...veszek valami 5 ezer forintos kerékpárt,és mindjárt 20-30 ezret tudok spórolni,vagy még többet is!:)Kelly's ker

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
max 20-25

Sziasztok!
Nekem csupán egy kérdésem lenne, 2 hete vettem egy (Sárga színû) Genesis Ares sx típusú bringát, a 2 kormányváltót kicseréltem (shimano revoshift), a váltókat belõttem (shimano c101-elöl, alivio-hátul), tektro fékekkel, sztem teljesen gyári! Néhány karc van rajt, de amúgy nagyon penge a bringa! Nincs 8-as, fékek állatok:)

Mennyit érhet?!

A válaszokat elõre is köszönöm!

Kistenkes

Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

kistenkes

kistenkes

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Sziasztok!
Nekem csupán egy kérdésem lenne, 2 hete vettem egy (Sárga színû) Genesis Ares sx típusú bringát, a 2 kormányváltót kicseréltem (shimano revoshift), a váltókat belõttem (shimano c101-elöl, alivio-hátul), tektro fékekkel, sztem teljesen gyári! Néhány karc van rajt, de amúgy nagyon penge a bringa! Nincs 8-as, fékek állatok:)

Mennyit érhet?!

A válaszokat elõre is köszönöm!

Kistenkes

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás
munkába járáshoz, és városi szaladgáláshoz vettem egy régi országútit, hibátlan arra célra
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

budacsik

budacsik

vendég

• fórumtag
  • 38 hozzászólás
A fixi annyira nem jön be, csak a sima ss. Az egész tetszik ahogy van. Azt nem tudom, hogy a váltás hiányozna-e, de legalább munkába járni szeretnék egy olcsóbbat, kipróbálni...

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.608 hozzászólás

Megéri szerintetek?

Nem. Tipikusan az a kategória amit maradék akatrészekbõl érdemes építeni, negyedáron. A fixit meg végleg felejtsd el.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Tárcsás bringából csak hidraulikusat vegyél mert a bovdenes tárcsafékek nem jobbak mint egy minõségibb v-fék.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

lujo26

lujo26

vendég

• fórumtag
  • 24 hozzászólás
Nekem nem volt még tárcsafékes biciklim,egy kezdõ montisnak megéri ilyen?Vagy majd késõbb vegyek rá egy jobb tárcsásat.

budacsik

budacsik

vendég

• fórumtag
  • 38 hozzászólás
Sziasztok!

Még mindig napról napra változtatok az elgondolásomon. Ma bementem egy boltba slick gumit venni a montimra, és szóba keveredett, hogy nem tudom eldönteni, milyen bringa való nekem. Ekkor megláttam egy single speed (SS) és egy fixi gépet. Külsõre tök egyformák voltak, 1 napja még azt mondtam volna rájuk, hogy 1 sebességes outi, outi kormány nélkül :)

Egy biztos, baromi egyszerû, baromi szép és baromi könnyû (<10kg). A srác azt mondta 70-80.000-ért csinálja õket. Megéri szerintetek? Nem tudom milyen alkatrészekbõl teszi össze, de ahhoz képest, hogy csomó alkatrész nem kell (váltók, fogaskerekek, bowden, bowdenház), elég drága.

lujo26

lujo26

vendég

• fórumtag
  • 24 hozzászólás
Nem rossz de sajna 100k-m van rá,megpróbálok egy Matts 20-MD-t kialkudni belõle :D Persze nekem is a fehér gyere be ;)

Jollywalker

Jollywalker

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
Én legelõször ezt néztem Merida Matts 40-D 2010 - Ker
de nem volt belõle 16os méretben, fehér legalábbis XD nekem meg a hülye rögeszmém h fehér kell...

csaba8

csaba8

törzsvendég

• fórumtag
  • 955 hozzászólás

Én ma beszéltem az eladóval tegnap vitték el az utolsó 22' Tyaxot, és azt mondta nem jön már õszig új szállítmány.Helyette két bringát mondtak:
1. Matts 20-V - MTB Hardtail - Merida Bikes International
2. Mongoose Rockadile ALX disc ker ebben cserélnék a telót lockoutosra.
Fogalmam sincs mi legyen :S
Esetleg vkinek ötlete? :)

http://www.bicyclewe...atts-20-md-2010

"just chillin killin"

lujo26

lujo26

vendég

• fórumtag
  • 24 hozzászólás
Én ma beszéltem az eladóval tegnap vitték el az utolsó 22' Tyaxot, és azt mondta nem jön már õszig új szállítmány.Helyette két bringát mondtak:
1. Matts 20-V - MTB Hardtail - Merida Bikes International
2. Mongoose Rockadile ALX disc ker ebben cserélnék a telót lockoutosra.
Fogalmam sincs mi legyen :S
Esetleg vkinek ötlete? :)