Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
11925 replies to this topic

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Dzsimmi, annyi pénzért már jó bicajt fogsz kapni. A Specialized egy nem rossz márka, de az általad felsoroltak közül bátran választhatod mindegyiket. Azt azért döntsd el, hogy merevfarút vagy össztelóst szeretnél, utóbbi kategória drágább, tehát értelemszerûen ennyiért abból valamivel gyengébb felszereltségût kapsz.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

bsh

bsh

új vendég

• fórumtag
  • 9 posts
szia
több bringám is volt már, egyik sem vált be, úgyhogy még mindig a 2004-es(!) bulls-om használom, és most is azt vennék, gondolkodás nélkül. még minden gyári rajta, egyedül fékpofát és gumikat cseréltem rajta.

Dzsimmi

Dzsimmi

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
Nem is leginkább a súlyom miatt,hanem fórumokon lehet olvasni,hogy sima igénybevételtõl is elreped a támvilla pl.És azért szeretném ha mondjuk 2-3 évig egyben lenne egy 200+ezres bicó.A Specialized és az Orbea küzd jelenleg egymással,de a Specialized talán strapabíróbb.
Esetleg valami ötlet új cangára?Vagy ennyiért még nem nagyon kapok normálisabbat?

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,036 posts
azért 90 kg-val annyira ne félj, vannak itt jóval nagyobb emberek is :)

"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"

hegyi kecske ; zõdcség ; városi vadász

a bringaszállító

Dzsimmi

Dzsimmi

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
Max olyan 180cm vagyok.
Hát igen nem lenne olcsó dolog az biztos,azért is nézegetek olcsóbb modelleket is.
Ha az ár anniyra nem számítana,akkor nekem is a Specialized jönne be,:)jókat írnak róla és szép,mondjuk az FSR XC PRO-ról olvastam,hogy valakinek elrepedt,de ez lehet egyedi hiba is persze.Illetve még a Corratec is persze 200E alatt vagy akörül.Meg persze ez az Orbea,ha nem lennék ilyen nehéz és nem tartanék attól,hogy eltörik alattam:(

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,036 posts
megnézegettem a többit is: hát elég változó a paletta, de az biztos hogy méretben nem mindegyik lesz jó mivel van itt 16-19" ig. minden!

Hi-tech árban valahol ott lehet vagy kevesebbet ér, de elég bizonytalan számomra mi lehet ez, deore-t meg egy régebbi boombert látok a képen, viszont láthatóan nem nagy olyan 16"-os lehet

A merida matts tfs 80.000ért jó állapotban van + tárcsafékkel 105-bõl elhozhatod, ez szimpi minden téren, de szintén 16"col elég kicsi, telót nem ismerem mondjuk utána kéne nézni...

Kellys, hát nem rossz, egész jó felszereltség, teló nem nagy szám, mondjuk a váz sem tûnik nagyon annak, de lehet errõl van valakinek majd más véleménye...kicsit sokallom az árát 16-17" körül lehet ez is

A fehér merida matts: váz nem régi 1-2 éves típus asszem, viszont a felszereltség elég kusza aliviótól xt-ig minden van rajta

Corratec: Neves bicó jó felszereltséggel, de hogy néz ki? :) ez csak az én véleményem, meg nem adnék ennyit érte akármennyibe is került anno

Bulls: sose hallottam róla(majd valaki ír aki igen) kép alapján jó felszereltség és új tehát árban mondjuk rendben van!

Specialized FSR XC Pro : régebbi váz egy jó telóval(bár én lehet nagynak érezném bele) felszereltség fõleg deore és környéke, viszont össztelós és speci :) árban valahol ott van, ha össztelós felé hajlasz ne rossz!

speci rockhopper: na ez szimpi, jó felszereltség jó állapotban viszont 19" a többihez képest! Ha picit engedne belõle a tulaj nekem tetszene!

Mondom majd írnak a többiek is, esetleg kijavítanak ha hülyeséget írtam volna, de elég változó a bringapark, amit összeválogattál :) egy magasság/súly adat is jól jön a segítséghez ;)

Ja és nem nagyon városban otthagyós bringák, fõleg a drágább darabok, nem nagyon tudod úgy lezárni, hogy egyik részét se tudják szétszedni, ha csak egy kereket kapnak ki mondjuk a specibõl, már akkor is megérzed a pénztárcádon :(

a bringaszállító

Dzsimmi

Dzsimmi

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
Olyan 85-90kg jóllakottságtól függõen:)

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,036 posts
az az orbea nem rossz, de nem tudom mi a nem pillekönnyû:) mondhatnál nyugodtan egy súly adatot ;) ... a gyenge pont a sid itt mármint a súly miatt, azt nem erõltetném feltétlenül pl. egy 100kg ember alá!

a bringaszállító

Dzsimmi

Dzsimmi

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
Illetve még ez is csábítana Ker
De sok carbon bicóról hallottam,hogy törnek,erre is érvényes?

Dzsimmi

Dzsimmi

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
Sziasztok!

Mostanában tervezem valamilyen számomra komolyabb bringa vásárlását és szeretném a tanácsaitokat kérni.
Az ár max 200E Ft,de az se baj ha közelebb van a 100E Ft-hoz.Városban és terepen egyaránt használnám és nem baj ha bírja a gyûrõdést,mert nem vagyok pille könnyû.
Nagyjából az elképzelésem egy normálisabb elsõ teló(lehet össztelós is), tárcsafék,Deore felszereltségtõl felfele röviden ennyi jut eszembe.
Ezeket nézegetem:
Ker

Ker

Ker

Ker

Ker

Ker

Ker

Ker

Ker

Válaszaitokat elõre is köszönöm.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

Köszi a válaszokat.

Én is a Meridák felé húzok.
Esetleg ez, bár lehet h nincs túl jó állapotban.
Ker

Külföldrõl mennyire éri meg szerintetek venni? Ebay vagy ilyesmi

Inkább pont hogy jó állapotban van, tekintve, hogy ez a legöregebb.

tdna

tdna

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Köszi a válaszokat.

Én is a Meridák felé húzok.
Esetleg ez, bár lehet h nincs túl jó állapotban.
Ker

Külföldrõl mennyire éri meg szerintetek venni? Ebay vagy ilyesmi

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Azon a Trek-en túl sok 105-ös alkatrész nincsen, a hajtómûve valami noname négyszöges, viszont a két Merida az komplett 105-tel van szerelve, ráadásul újabbak is, 10-es rendszerrel.

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
A Trek simán jó (bár méretet nem adott meg az eladó), ráadásul az a legolcsóbb, ahogy nézem. A 105-ös szettet használok én is. Ennyiért már jó bringát kapsz.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

tdna

tdna

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Sziasztok!
Országúti bringa vásárlás elõtt állok. 150e Ft körül van a keret.

Ezek tetszenek eddig kb.
Ker
http://forum.bikemag.../hirdetes-15363
http://forum.bikemag.../hirdetes-15451
http://forum.bikemag.../hirdetes-15420

Vélemény? Vagy esetleg más ajánlat?

chris82

chris82

vendég

• fórumtag
  • 14 posts
Sziasztok!

Használt férfi trekking biciklit lehet kapni kb 20-25ezerért?
Ha igen, merre keressek?
köszönöm

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 posts

hogy milyen méret jó (185cm vagyok és 85 kg ) azt nem tudom e inkább ragaszkodnék az mtb-hez meg ez igazából megmondjam nem is tetszik:) de nagyon szépen köszönöm
jah és szeretnék mindenképpen újat. arról a Capriolo Anaconda biciklirõl valami vélemény??? körülbelül szeretném ha lenne benn egy elsõ teleszkóp mert a régi bicajomban nem volt és nagyon szar nélküle. És nem árt ha jól is néz ki. Tudom hogy nehéz ennyi pénzbõl jót és szépet varázsolni de ha van valami ötletetek akkor azt megköszönném.

Ha budapesti vagy, vagy nem okoz gondot feljönni, akkor ajánlom figyelmedbe a hétvégi bringavásárt: PORT.hu Bringav

csaba8

csaba8

törzsvendég

• fórumtag
  • 955 posts

hogy milyen méret jó (185cm vagyok és 85 kg ) azt nem tudom e inkább ragaszkodnék az mtb-hez meg ez igazából megmondjam nem is tetszik:) de nagyon szépen köszönöm
jah és szeretnék mindenképpen újat. arról a Capriolo Anaconda biciklirõl valami vélemény??? körülbelül szeretném ha lenne benn egy elsõ teleszkóp mert a régi bicajomban nem volt és nagyon szar nélküle. És nem árt ha jól is néz ki. Tudom hogy nehéz ennyi pénzbõl jót és szépet varázsolni de ha van valami ötletetek akkor azt megköszönném.

Inkább ezek : - Magellan 2009 - Magellan Draco - .::CANGA KER
- KELLY'S VIPER - KELLY'S 2009 - KELLY'S KER
-Merida 2009 - Merida Matts 5 V - .::CANGA KER

De ha nem használod durva terepen akkor inkább : Merida 2009 - Merida Crossway 5 V - .::CANGA KER

"just chillin killin"

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,036 posts
hát feladtad a leckét, de azt a kígyót én elfelejteném :)
Talán magellan hydra vagy gepida mundo, ami ennyiért van és jóval jobbnak tûnik mint az általad említett!

a bringaszállító

promotion

promotion

újonc

• fórumtag
  • 5 posts