Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
11925 replies to this topic

drax

drax

újonc

• fórumtag
  • 2 posts

Egy másik topicban feltettem a kérdésem arról, hogy ez a kerékpár mennyit érhet. De sajnos ott nem kaptam rá választ.
Mivel használt kerékpár meg vásárlás így gondoltam megkérdezem itt is, hátha valaki megírná, hogy mennyit érhet, érdemes-e erre költeni. Kép alapján lát-e valami gondot. Ilyesmik.

Elõször is, nagyon azért nem értek sajna hozzá (szóval ne vegyél mindent készpénznek).
Szerintem elég fontos lenne tudni, hogy mikori a bringa. A vázgeometria alapján 2000-es évek elsõ fele, én 2003-2004-et tippelnék rá (viszont akkor még nem volt általános a tárcsafék, inkább V fékkel szerelték õket... kérdés, hogy a tárcsa már tuning-e ). Az XTR hátsó váltó is 2000-es évek elejérõl való, amennyire én tudom nagyon tartós és közkedveszéria volt ez még (nem volt még benne karbon).
A MAVIC 223-as felnik is elég jó cuccok.
Az elsõ váltó és a hajtómû azok Speci-k? (néhány specire nem lehet feltenni akármilyen elsõ váltót).
Kérdés, hogy a teleszkópok milyen állapotban vannak ...

Ha minden oké rajta és nem volt ronggyá hajtva, akkor szerintem valahol 150 és 200 körül lehet az ára.
Vegyük hozzá, hogy Speci elég nagy márka és nem mindig lehet belefutni használtakba... azért annak idején ez egy álombringa volt :-D ...

Üdv.

Bati95

Bati95

vendég

• fórumtag
  • 84 posts

Sziasztok!

Egy cimborám komoly döntés elõtt áll, venni akar egy tour cross gépet! Több dolgot is megnézet, jelenleg egy caprine cross gép illetve egy superior RX 540-es között vacilál! Ha valaki tud tanácsot adni az nagyon jó lenne, mert valszeg holnap veszi meg a gépet, csak superiorról én jelenleg semmit nem találok felszereltség stb. A Caprin talán 64 000 míg a superor 72 000 lenne. Ha valaki tud segítséget nyújtani annak nagyon örülnénk!

Szia.
Nekem Caprine Cross 2-m van,pár napja-hete,és eddig nagyon tetszik,tudom ajánlani:D Mondom ezt úgy,h nincs mással összehasonlítanom.:')
Bár nem tudom,h az a Caprine melyik évbõl van,illetve milyen állapotban lehet,h ~70e-be kerül,még az enyém boltból 100e-be volt.(És ha ez nem lett volna,akkor már 120e-be került volna.)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Nekem nagyon bejönnek a superiorok én javasolnám hogy sasolajátok meg még a Kross kerékpárokat elég jó az ár érték arányuk KROSS Kerékpár
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts

A vázméret kiválasztás az nem attól függ hogy milyen magas az illetõ? Országútiknál mondjuk egy 2 méteres embernek simán kell 60-62 es vázméret méret. Jól tudom?

Nagy általánosságban lehet így is nézni. De amúgy meg több méretet is nézni kell, mint a karhossz, vagy felsõtest hossza, stb.. Egy átlag bringahasználónál általában elég a magasságához nézni. De onnantól, hogy hosszabbakat túrázik valaki, vagy versenyzés megy, nem árt minden részt lemérni a testén :D és úgy (vannak netes oldalak, ahova bepötyögöd, kidobja, hogy milyen legyen pontosan a váz) választani a vázat.

Sziasztok!

Egy cimborám komoly döntés elõtt áll, venni akar egy tour cross gépet! Több dolgot is megnézet, jelenleg egy caprine cross gép illetve egy superior RX 540-es között vacilál! Ha valaki tud tanácsot adni az nagyon jó lenne, mert valszeg holnap veszi meg a gépet, csak superiorról én jelenleg semmit nem találok felszereltség stb. A Caprin talán 64 000 míg a superor 72 000 lenne. Ha valaki tud segítséget nyújtani annak nagyon örülnénk!

Superiorról nem is nagyon hallottan, ellenben a Caprinek nagy általánosságban jól bevállt cross-trekking gépek.

Sengakov

Sengakov

törzsvendég

• fórumtag
  • 476 posts
Sziasztok!

teki80

teki80

vendég

• fórumtag
  • 31 posts
Köszönöm szépen a válaszokat!

Jó forumozást!

Üdv

suhanc

suhanc

törzsvendég

• fórumtag
  • 301 posts

105kg vagyok, a stroker ryde elméletileg elég lenne megállítani egy ilyen nagy kövér testet, nem? :)

Üdv!

3 évig használtam egy 160 mm-es Hayes GX-2 tárcsaféket ugyanekkora, vagy nagyobb (nem ritkán mentem vele suliba 10-15 kg-os zsákkal) tömeggel, és azzal is meg voltam elégedve, bár én csak városban használtam, síkon. Szerintem bõven elég lesz.

HDani88

HDani88

újonc

• fórumtag
  • 6 posts
A vázméret kiválasztás az nem attól függ hogy milyen magas az illetõ? Országútiknál mondjuk egy 2 méteres embernek simán kell 60-62 es vázméret méret. Jól tudom?

nicecleanpot

nicecleanpot

vendég

• fórumtag
  • 158 posts

Üdv!

Benotto « kerékpár « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása

Errõl mi a véleményetek ?
Azt mondja, minden eredeti kivéve a festés. A gumik repedezettek, cserére szorulnak. Shimano a váltó rajta.

Elõre is köszönöm!

Üdv!

abban az esetben,ha az alkatrészek állapota renben van, akkor 30 ért ez nem rossz vétel, és ezt akár fejlesztheted (jobb fékek, fékváltókar, stb) is.kérdés a vázméret, mert abból kár lenne túl nagyot venni, bár tudom hogy nagyon sok válogatási lehetõség nincs, de érdemes lehet várni és esetleg gyûjtögetni.
de szerintem ez simán 57-58 as, nekem is van egy 58 as, használtam két évig, nem halálos, de kellett egy másik, szóval inkább 54-55 körüliben gondolkozz.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

A gép régebbi, csak ki lett rajta cserélve elég sokminden (a telón kívül sajnos), a jövõben azt tervezem...
Itt egy kép róla (remélem sikerül berakni): http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg
Milyen jó levegõs telót ajánlotok bele? A rock shox reba-ról mi a véleményetek?
Amúgy köszi a gyors válaszokat, végre egy jó kerékpáros fórum!! :)
És még mindig várom szegediek jelentkezését egy kis okosításra! :)

Üdv: Teki

a reba kiváló teló, de én inkább keresnék egy recont az apróban -szokott lenni új bringából bontott 40 körül- a különbözeten meg vennék egy integrált deore hajtómûvet. igaz akkor jó eséllyel kell lánc meg sor is.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts
Nem tûnik rossznak, de 30-at lehet nem adnék érte.

NorbZ

NorbZ

vendég

• fórumtag
  • 19 posts
Üdv!

Benotto « kerékpár « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása

Errõl mi a véleményetek ?
Azt mondja, minden eredeti kivéve a festés. A gumik repedezettek, cserére szorulnak. Shimano a váltó rajta.

Elõre is köszönöm!

Üdv!

teki80

teki80

vendég

• fórumtag
  • 31 posts

a madman alapban egy elég jó kis bringa, pont a stroker ryde ami egy gyengébben sikerült darab a szereltségben. azért használható :) ha 2010 es az (rst teló, piros fekete váz, deore hmû) egyebekben teljesen jó, 2009-es (suntur teló, szintén piros feka váz, truvativ hajtómû) annak a hajtómûve ami még nem egy erõs darab. régebbiekre nem emléxem, de asszem csak rz a 2 évjárat volt stroker ryde-al szerelve.

A gép régebbi, csak ki lett rajta cserélve elég sokminden (a telón kívül sajnos), a jövõben azt tervezem...
Itt egy kép róla (remélem sikerül berakni): http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg
Milyen jó levegõs telót ajánlotok bele? A rock shox reba-ról mi a véleményetek?
Amúgy köszi a gyors válaszokat, végre egy jó kerékpáros fórum!! :)
És még mindig várom szegediek jelentkezését egy kis okosításra! :)

Üdv: Teki

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts
illetve az idei master az meg kifogástalan darab kb érthetetlen hogy pont ez a fék lett rá
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

Sziasztok!
Most vettem egy kelly's madman-t használtan, mi a véleményetek róla? (képek itt: Facebook) 105kg vagyok, a stroker ryde elméletileg elég lenne megállítani egy ilyen nagy kövér testet, nem? :) Próbálgatom magam majd a hegyekben, túrákon... Nem vagyok (még) nagy bicikliõrült, eddig hobbi szinten nyomtam (fõleg az alföldön nem lehet nagyon õrültködni). Tudtok ajánlani valami jó oldalt (ezen kívül), ahol a túrák gps koordinátáit megtalálom? Esetleg pár szegedi is írhat, h mit érdemes bejárni itt...

Jó a fórum!

Üdv.

a madman alapban egy elég jó kis bringa, pont a stroker ryde ami egy gyengébben sikerült darab a szereltségben. azért használható :) ha 2010 es az (rst teló, piros fekete váz, deore hmû) egyebekben teljesen jó, 2009-es (suntur teló, szintén piros feka váz, truvativ hajtómû) annak a hajtómûve ami még nem egy erõs darab. régebbiekre nem emléxem, de asszem csak rz a 2 évjárat volt stroker ryde-al szerelve.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
http://connect.garmin.com
BikeMap.com - Steve Spindler Cartography
Sports Tracker

teki80

teki80

vendég

• fórumtag
  • 31 posts
Sziasztok!
Most vettem egy kelly's madman-t használtan, mi a véleményetek róla? (képek itt: Facebook) 105kg vagyok, a stroker ryde elméletileg elég lenne megállítani egy ilyen nagy kövér testet, nem? :) Próbálgatom magam majd a hegyekben, túrákon... Nem vagyok (még) nagy bicikliõrült, eddig hobbi szinten nyomtam (fõleg az alföldön nem lehet nagyon õrültködni). Tudtok ajánlani valami jó oldalt (ezen kívül), ahol a túrák gps koordinátáit megtalálom? Esetleg pár szegedi is írhat, h mit érdemes bejárni itt...

Jó a fórum!

Üdv.

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts
Jó, én is erõsebb, meg jobbat ajánlok azoknak akik megkérdezik tõlem mit vegyenek, de nem 150ezerrel és túrához képest profi verseny kategóriát. Mert tényleg nem akarom, hogy ha netán belejönne, akkor már egybõl korlátot adjon neki az akkor még pont hozzá alakított felszerelés. De általában ez pár ezer ft különbség alkatrészenként (attól függ melyik)..

De amit meg nekem is sikerült (probléma nélkül) használni már és bírta, hogy raktam neki, meg odavertem, stb, azt merem ajánlani másnak is.

ZíZoltano :D Mondjuk aki ennyire hülye, az meg is érdemli, hogy lehúzzák.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Igen ismerõs :) a múltkor bejött egy ürge elkezdte nézegetni az egyik Marin vázat
- Segíthetek?
- Erõs ez a váz? Mert a lányomnak kell akivel kirándulni akarok a hegyekbe.
- Túrázásra, maratonozásra teljesen jó, a geometriája is erre való.
- Milyen magas a lánya?
- XXXcm.
- Neki megfelelõ lesz.
- Az én kislányomnak akarok venni egy nagyon erõs és jó vázat meg egy jó féket hogy a kislányom alatt ne törjön el és mindig megtudjon állni. A fékre még gyûjtenem kell mert azt hallottam hogy csak a Magura Márta 203 jó a többi semmit nem ér, most azonban nincs rá 200e ft-om.
-ÕÕÕÕÕÕÕÕÕ izé ne haragudjon mekkora a súlya a lányának? (gondoltam mond ilyen 100-120kg-t)
-47kg
- Uram 40-60e ft ért már teljesen megfelelõ hidraulikus féket vehet, nem is beszélve arról hogy ilyen kis súlyt még ennél gyengébb fék is megállit még verseny körülmények közt is egy maratonon.
- Na ide se jövök többet biztos rám akar sózni valami kis gagyi szart, a barátom is megmondta hogy nagyon kell vigyázni mert át verik az embert.
Az ürge elviharzott én pedig megkönnyebbültem.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

Na már én is értem csak azt nem hogy néhány bringás mikor a haverja bringát vesz azt hiszi hogy Cancellara utódjának válasz gépet a Toura.

off
ilyen hasonló történetbõl az volt a szép, egyszer bejött a boltba egy srác a dörtös haverjával, montit venni túrázgatni. polaris lett a dologból. a szép az volt hogy a srác nagyjából karcolgatta a 2 métert, és kb fél óráig kellette "könyörögni" nekik hogy legalább 18-ast vegyen. merthogy "okos" kolléga tanácsa az a maximum 16-os.
on